X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro bede dzwonila do gina bo jednak te wody mnie martwia :(
    Ehh oby wszystko bylo dobrze..
    Dzieki kochane za mile slowa :* przepraszam ze jestem nieobecna a jak sie pojawiam to pisze o sobie..

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria skoro lekarz kazal sie nie martwic to pewnie ilosc tylko nieznacznie przekracza norme.. zadzwon do niego ale mysle ze gdyby bylo naprawde zle to gin zlecilby jakies dodatkowe badanie na pewno nie zbagatelizowalby tego!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kamilka, ale jednak jakies obawy i strach mam :( na koniec wizyty pytal mnie o prenatalne czy robilam i sprawdzal u karcie co wspisane mam.. Do tego ma duza glowke, i rozne proporcje sa cialka..
    Przyjedziemy za 3 tygodnie znowu skontrolowa i zostane w polsce. Ja sie wykoncze psychicznie chyba...
    Ja mam nadzieje ze nie jestescie zle ze pisze tylko o sobie i was nie nadrobilam..
    Dobranoc! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze, moj ma glowke (srednica i obwod) zgodne z wiekiem ciazy a brzuszek i nozke mniejsze o tydzien/poltora - wiec tez super proporcjonalny nie jest. A duzo wieksza ta glowka?

Z tym pisaniem o sobie to nie przesadzaj :P i tak dobrze ze wpadlas dac znac jak po wizycie :)
    Dobranoc :*

Ja leze i trawie, bk arbuza poprawilam kalarepa :P zoladek mi wybuchnie jak sie poloze spac z taka zawartoscia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 00:22

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja witam z rana...

zjadłam już pierwsze słodkie śniadanie ... ;-)

Celia... ja ci powiem że nawet jeżeli przytrafi ci się dwójka w krótkim odstępie czasu nie dasz rady z dwoma wózkami chodzić... ok kiedy będziesz miałą towarzystwo to ok ale kiedy będziesz musiała sama nie podołasz...

wyjścia są dwa... albo zdecydujecie się na bliźniaczy wózek... (z jednej str masz gondolę z drugiej spacerówkę) albo co jest na pewno wygodniejsze... kupuje się taką "dostawkę" do wózka - siedzisko dla tego już starszego

znalazłam kilka przykładowych zdjęć...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95175c5d6d25.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/982b1b7be48f.jpg

Mam nadzieję że pomogłam...

Ruda super że wyjaśniłaś sobie sprawy z siostrą... wodami bym się nie martwiła... spokojnie po prostu je obserwuj ... a maluszek już taki duży... chyba największy chłopak na forum ;-) SUPER !!!

Aggie widać mąż się postarał... cieszę się że robi wszystko by poprawić ci humor...
    a siostrze powiedziałabym wprost co o tym myślę... powiedz jej że już będziesz wiedziała co masz zrobić gdy następnym razem zapuka do twoich drzwi po pomoc...
    wiem że bardzo ci zależy na relacjach w rodzinie... ale wszystkim dogodzić się nie da i jak będziesz dla nich za dobra zawsze sama oberwiesz... ucz się asertywności...

Magda szkoda mi was... może słuchajcie radia głośno by niewiele do niej docierało...albo postrasz że się wyprowadzisz i pójdziesz wynajmować ;-) (wiem że mieszkanie jest twoje ale może poskutkuje)

Celia gratuluję udanej wizyty... cieszę się że z małą ok...

dobrze jak o kimś zapomniałam to przepraszam ale pamięć już nie ta...

ach Kada i co z tą fotką ??!

Ruda27, Moni&, Dodi, Aggie, celia, Camille87, pekinka82, Magda2013, MILA, MILA lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was w niedzielny poranek mamuski!:)
    u mnie pogoda dzis jakby sie poprawila bo sloneczko sie zza chmur przebija (ale nie chwale dnia przed zschodem slonca hihi). Synjs obudzil mnie kopniaczkami wiec humorek the best:) a jego pewnie obudzilo chrapanie tatusia haha :P

Celia problem wózka masz chyba rozwiazany, wiec nie pozostaje Ci nic innego jak tylko szybko sie starac o rodzenstwo dla malenstwa hihi:P

Daria wiem, ze sie przejmujesz bo my wszystkie tu takie schizole jestesmy i histeryczki ale pomysl lekarz sam Cie uspokoil, nie wyslal na zadne dodatkowe badania wiec napewno ta ilosc wód jest nieznacznie większa, poza tym idziesz na nastepne usg za 3 tyg, jestes caly czas pod kontrola a w Pl jak jz bedziesz to bedziesz mogla co tydzien latac do lekarza gdy Cie cos zaniepokoi. czytalam kiedys o malowodziu i wielowodziu i to sie zmienia, na jednej wizycie mozesz miec za duzo/za malo wod plodowych a na nastepnej juz w normie. a co do wielkosci dziecka to nigdy wszystkie wymiary nie beda co do dnia takie same, a usg to tylko usg wiec kochana uszy do gory i ciesz sie weekendem w Pl jeszcze, bo rozumiemy Cie przeciez ze nie bedziesz siedziec caly dzien na bely i nas nadrabiac, nadrobisz jak wrocisz:) buzia:*

a mnie kolano dzisiaj łamie strasznie, kiedys jak bylam dzieckim mialam stwierdzone zwyrodnienie stawu kolanowego, a na jakies zmiany pogoda to jakas masakra, zawsze smarowalam maściami zeby bol przeszedl ale teraz wole wytrzymac i nie smarowac zeby potem nie schizowac ze zaszkodzilam dziecku. kazdy ból wytrzymam byleby moje sloneczko bylo zdrowe:)
    ale mialam porąbane sny w nocy znowu, az wole nie pamietac:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 08:46

Ruda27, celia, Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dziekuje kochana :*
    Naprawde doceniam wasze wsparcie :* macie racje..
    Trzymaj sie Monia z tym kolanem.. Oby Ci szybko bol przeszedl..
    My dzisiaj ok 15 wyjezdzamy wiec zajrze na wieczor ale jutro juz bede z wami :*

Moni& lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, przykro mi z powodu Twojego kolana... ja wiem co to jest, moje dawalo znac okropnie czesto jak mieszkalam w PL, tutaj przez 6 lat pobytu zdarzylo sie ze 3 razy i to w pierwszym roku, ja nic nie stosowalam, staralam sie dac odpoczac kolanu... trzymam kciuki zeby szybko bol przeszedl :*

Daria to szerokiej drogi dla Ciebie :*

A ja przybralam 0,8 kg ;( buuu a sie staram w miare pilnowac :(

Camille87, Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dopiero co się obudziłam po imprezie masakra moje nogi w życiu tak z mężem nie szalałam na parkiecie he

Moni&, Sylka, Magda2013, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!
    Daria, mama nadzieje ze dzis juz samopoczucie lepsze ;)
    Monia wspolczuje bolu kolana, mam nadzieje ze szybko przejdzie!
    Positive te wozki sa genialne nie wiedzialam ze cos takiego jest :D ale ja chyba sobie siebie nie wyobrazam z dwojka z taka mala roznica wiekowa, ojej!

A mi sie dzis snilo ze urodzilam dzidziusia i karmilam go piersia ;) i nawet mialam pokarm hihi teraz jeszcze bardziej chce Kubusia przy sobie!! :D

A po wczorajszym obzarstwie boli mnie zoladek :( glupia ja..

Ruda27, Aggie, celia, Dodi, Moni&, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Hej ja dopiero co się obudziłam po imprezie masakra moje nogi w życiu tak z mężem nie szalałam na parkiecie he

Kada a wolno Ci ?! :O

• kada24 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na łam rady jak na razie Mateusz kopie wiec mu nic nie ma a ja nie mam skurczy wiec chyba dobrze nawet wczoraj nie brałam tabletek

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane, Positive Tobie w szczególności za odpowiedzi w sprawie wózków. Mój M niestety ma tendencje do wyszukiwania problemów i analizowania w nieskończoność wszystkich możliwości :( Denerwuje mnie to okropnie, bo blokuje działania, ehhh...
    Uparł się, że jak coś jest 3w1 czyli uniwersalne, to nie będzie dobre. I pewnie kupimy używany wózek głęboki, bo na krótko i wypasioną spacerówkę, brak mi słów :/

Daria kochana, naprawdę się nie martw, będziesz pod dobrą opieką. A co do wymiarów, u mnie też mała, miała poszczególne części ciała "w różnym wieku". Mi lekarka powiedziała, że to normalne, bo usg zawsze obarczone jest błędem, to jakaś średnia. Głowa do góry :) Szczęśliwej podróży :)

Moniś trzymaj się dzielnie, oby Ci szybko przeszło :)
    Jedziemy w plener, miłego dnia <3 :D

Moni&, Sylka, positive lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu....posmaruj, żadna maść nie zaszkodzi dzieciątku... :)

Moni& lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, jakos wytrzymam:)
    kada to moze te tance Ci pomagaja lepiej niz tableki hehe ciesze sie ze nie masz skurczy oby tak dalej.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piekna pogoda slonko swieci i 20 stopni :) jestesmy na dzialce ma podobno dzis padac ale na razie sie nie zapowiada :)
    Milego dnia!

pekinka82, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciesze się aha zaczęłam 3 trymestr yupi he

Ruda27, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada gratulacje, a suwaczek co pokazuje?

• Sylka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Kurde ja dziś miałam nieciekawą nockę, nie dość, że chłopaki u nas spały i le hałasowali do późna to jeszcze strasznie mnie głowa bolała (pewnie z nerwów, bo długo nie mogłam zasnąć).
    A za to pogoda u nas cudowna, wręcz lato :) Trochę już posiedziałam na tarasie, ale za gorąco mi na słońcu. Właśnie mąż instaluje parasol, żebym miała cień :D

Ruda szerokiej drogi i wracaj do nas szybko!

Kada nie bolał Cię brzuch po tych wygibasach?! Ja po weselu cierpiałam całą noc....

Dziewczynki ogólnie, zyczę Wam przyjemnej niedzieli :) <3

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Sylka nie fajnie :( ale mam nadzieje ze dzis glowa nie boli :)
    Ja siedze na tej dzialce maz pieli a mnie az trzesie bo sama bym popielila tyle tu roboty a moj maz robi to bardzo powoli bo nie ma wprawy ale mi nie pozwala.. jak kucnelam i probowalam wyrwac troche zielicha to mi sie slabo zrobilo zdretwialy mi rece i nogi :/

‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ