Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiem Kamilka, ale jednak jakies obawy i strach mam
na koniec wizyty pytal mnie o prenatalne czy robilam i sprawdzal u karcie co wspisane mam.. Do tego ma duza glowke, i rozne proporcje sa cialka..
Przyjedziemy za 3 tygodnie znowu skontrolowa i zostane w polsce. Ja sie wykoncze psychicznie chyba...
Ja mam nadzieje ze nie jestescie zle ze pisze tylko o sobie i was nie nadrobilam..
Dobranoc! :* -
nick nieaktualnyZobaczysz ze wszystko bedzie dobrze, moj ma glowke (srednica i obwod) zgodne z wiekiem ciazy a brzuszek i nozke mniejsze o tydzien/poltora - wiec tez super proporcjonalny nie jest. A duzo wieksza ta glowka?
Z tym pisaniem o sobie to nie przesadzaji tak dobrze ze wpadlas dac znac jak po wizycie
Dobranoc :*
Ja leze i trawie, bk arbuza poprawilam kalarepazoladek mi wybuchnie jak sie poloze spac z taka zawartoscia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 00:22
Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
hej ja witam z rana...
zjadłam już pierwsze słodkie śniadanie ...
Celia... ja ci powiem że nawet jeżeli przytrafi ci się dwójka w krótkim odstępie czasu nie dasz rady z dwoma wózkami chodzić... ok kiedy będziesz miałą towarzystwo to ok ale kiedy będziesz musiała sama nie podołasz...
wyjścia są dwa... albo zdecydujecie się na bliźniaczy wózek... (z jednej str masz gondolę z drugiej spacerówkę) albo co jest na pewno wygodniejsze... kupuje się taką "dostawkę" do wózka - siedzisko dla tego już starszego
znalazłam kilka przykładowych zdjęć...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95175c5d6d25.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/982b1b7be48f.jpg
Mam nadzieję że pomogłam...
Ruda super że wyjaśniłaś sobie sprawy z siostrą... wodami bym się nie martwiła... spokojnie po prostu je obserwuj ... a maluszek już taki duży... chyba największy chłopak na forumSUPER !!!
Aggie widać mąż się postarał... cieszę się że robi wszystko by poprawić ci humor...
a siostrze powiedziałabym wprost co o tym myślę... powiedz jej że już będziesz wiedziała co masz zrobić gdy następnym razem zapuka do twoich drzwi po pomoc...
wiem że bardzo ci zależy na relacjach w rodzinie... ale wszystkim dogodzić się nie da i jak będziesz dla nich za dobra zawsze sama oberwiesz... ucz się asertywności...
Magda szkoda mi was... może słuchajcie radia głośno by niewiele do niej docierało...albo postrasz że się wyprowadzisz i pójdziesz wynajmować(wiem że mieszkanie jest twoje ale może poskutkuje)
Celia gratuluję udanej wizyty... cieszę się że z małą ok...
dobrze jak o kimś zapomniałam to przepraszam ale pamięć już nie ta...
ach Kada i co z tą fotką ??!
Ruda27, Moni&, Dodi, Aggie, celia, Camille87, pekinka82, Magda2013, MILA, MILA lubią tę wiadomość
-
witam Was w niedzielny poranek mamuski!
u mnie pogoda dzis jakby sie poprawila bo sloneczko sie zza chmur przebija (ale nie chwale dnia przed zschodem slonca hihi). Synjs obudzil mnie kopniaczkami wiec humorek the best:) a jego pewnie obudzilo chrapanie tatusia haha
Celia problem wózka masz chyba rozwiazany, wiec nie pozostaje Ci nic innego jak tylko szybko sie starac o rodzenstwo dla malenstwa hihi:P
Daria wiem, ze sie przejmujesz bo my wszystkie tu takie schizole jestesmy i histeryczki ale pomysl lekarz sam Cie uspokoil, nie wyslal na zadne dodatkowe badania wiec napewno ta ilosc wód jest nieznacznie większa, poza tym idziesz na nastepne usg za 3 tyg, jestes caly czas pod kontrola a w Pl jak jz bedziesz to bedziesz mogla co tydzien latac do lekarza gdy Cie cos zaniepokoi. czytalam kiedys o malowodziu i wielowodziu i to sie zmienia, na jednej wizycie mozesz miec za duzo/za malo wod plodowych a na nastepnej juz w normie. a co do wielkosci dziecka to nigdy wszystkie wymiary nie beda co do dnia takie same, a usg to tylko usg wiec kochana uszy do gory i ciesz sie weekendem w Pl jeszcze, bo rozumiemy Cie przeciez ze nie bedziesz siedziec caly dzien na bely i nas nadrabiac, nadrobisz jak wrocisz:) buzia:*
a mnie kolano dzisiaj łamie strasznie, kiedys jak bylam dzieckim mialam stwierdzone zwyrodnienie stawu kolanowego, a na jakies zmiany pogoda to jakas masakra, zawsze smarowalam maściami zeby bol przeszedl ale teraz wole wytrzymac i nie smarowac zeby potem nie schizowac ze zaszkodzilam dziecku. kazdy ból wytrzymam byleby moje sloneczko bylo zdrowe:)
ale mialam porąbane sny w nocy znowu, az wole nie pamietac:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 08:46
Ruda27, celia, Camille87, Sylka lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Monia, przykro mi z powodu Twojego kolana... ja wiem co to jest, moje dawalo znac okropnie czesto jak mieszkalam w PL, tutaj przez 6 lat pobytu zdarzylo sie ze 3 razy i to w pierwszym roku, ja nic nie stosowalam, staralam sie dac odpoczac kolanu... trzymam kciuki zeby szybko bol przeszedl :*
Daria to szerokiej drogi dla Ciebie :*
A ja przybralam 0,8 kg ;( buuu a sie staram w miare pilnowacCamille87, Ruda27, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc!
Daria, mama nadzieje ze dzis juz samopoczucie lepsze
Monia wspolczuje bolu kolana, mam nadzieje ze szybko przejdzie!
Positive te wozki sa genialne nie wiedzialam ze cos takiego jestale ja chyba sobie siebie nie wyobrazam z dwojka z taka mala roznica wiekowa, ojej!
A mi sie dzis snilo ze urodzilam dzidziusia i karmilam go piersiai nawet mialam pokarm hihi teraz jeszcze bardziej chce Kubusia przy sobie!!
A po wczorajszym obzarstwie boli mnie zoladekglupia ja..
Ruda27, Aggie, celia, Dodi, Moni&, Sylka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki kochane, Positive Tobie w szczególności za odpowiedzi w sprawie wózków. Mój M niestety ma tendencje do wyszukiwania problemów i analizowania w nieskończoność wszystkich możliwości
Denerwuje mnie to okropnie, bo blokuje działania, ehhh...
Uparł się, że jak coś jest 3w1 czyli uniwersalne, to nie będzie dobre. I pewnie kupimy używany wózek głęboki, bo na krótko i wypasioną spacerówkę, brak mi słów
Daria kochana, naprawdę się nie martw, będziesz pod dobrą opieką. A co do wymiarów, u mnie też mała, miała poszczególne części ciała "w różnym wieku". Mi lekarka powiedziała, że to normalne, bo usg zawsze obarczone jest błędem, to jakaś średnia. Głowa do górySzczęśliwej podróży
Moniś trzymaj się dzielnie, oby Ci szybko przeszło
Jedziemy w plener, miłego dnia
Moni&, Sylka, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej hej
Kurde ja dziś miałam nieciekawą nockę, nie dość, że chłopaki u nas spały i le hałasowali do późna to jeszcze strasznie mnie głowa bolała (pewnie z nerwów, bo długo nie mogłam zasnąć).
A za to pogoda u nas cudowna, wręcz latoTrochę już posiedziałam na tarasie, ale za gorąco mi na słońcu. Właśnie mąż instaluje parasol, żebym miała cień
Ruda szerokiej drogi i wracaj do nas szybko!
Kada nie bolał Cię brzuch po tych wygibasach?! Ja po weselu cierpiałam całą noc....
Dziewczynki ogólnie, zyczę Wam przyjemnej niedzieli
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj Sylka nie fajnie
ale mam nadzieje ze dzis glowa nie boli
Ja siedze na tej dzialce maz pieli a mnie az trzesie bo sama bym popielila tyle tu roboty a moj maz robi to bardzo powoli bo nie ma wprawy ale mi nie pozwala.. jak kucnelam i probowalam wyrwac troche zielicha to mi sie slabo zrobilo zdretwialy mi rece i nogi