X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie lało cała noc i to okropnie. Teraz przeszło, jest ciepło, ale pochmurno.
    Wczoraj wieczorem moj W przyłożył rękę do prawej strony brzucha, a mała tak sie zaczęła do niej wypychac, ze myślałam ze brzuch mi rezerwie :) silna dziewczyna :)

Daria, my wszystkie....naprawdę rozumiemy, ze wpadłas po PL na chwile, masz pełno zajęć i cieszymy sie, ze o nas pamiętasz i wpadasz choć na chwile powiedzieć co u Ciebie :) a nadrobisz sobie pózniej. Żadna chyba nie wpadła na pomysł żeby sie gniewac :) no co Ty :) a Kamilka dobrze mówi, skoro gin powiedział żebyś sie nie przejmowala teraz to na pewno ma racje, a proporcje moze mieć rożne i wcale nie świadczy o tym ze dziecko nie bedzie proporcjonalne. Głowa do góry :)

Monia współczuje bólu kolana. Nie przeciązaj go.

Kama udanego odpoczynku na działce :)

Kada, odważna jestes z tymi tańcami. Nie powiem...ja po tych skurczach nie była bym taka skora do tańca :)

Sylka, Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wzięłam rano apap bo inaczej nie dałabym rady funkcjonować :(
    Wiem o czym mówisz, ja też chciałabym dużo rzeczy zrobić a nie mogę. Musimy to zaakceptować i nie ryzykować, bo może to się źle skończyć. Mąż na pewno sobie poradzi :) A jaką potem będzie miał satysfakcję ;)

Camille87, Moni&, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe silna silna :) moj przedwczoraj przylozyl ucho do brzucha i tez kopa dostał ;) ale ogolnie czuje ze troche mniej sie wierci niz jakies dwa tgodnie temu chyba mu miejsca brakuje ;)
    A ja zerwalam pierwsze wlasne rzodkieweczki :)

Sylka, Moni&, Madzikovy, Aggie, celia, Dodi, positive, nezumi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie masz racje Sylka tylko biedak w jednym miejscu wypieli zacznie w drugim a wtym pierwszym juz mu zarasta :( szkoda mi go no ale niestety tak jak piszesz ja nie bede ryzykowac..

Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dzeiwczynki :) Wybaczcie że mnie nie będzie przez weekend ale meżem się cieszę :) Miłej niedzieli! My jedziemy na lody :D

Sylka, Moni&, pekinka82, Aggie, Dodi, MILA, positive lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nezumi nie przejmuj sie nami, wykorzystaj meza ;)

nezumi lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Kamilę :) wykorzystaj Go na maxa, żeby na następny tydzień wystarczyło ;)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tak jak dziewczyny pisza zadna nie pomyslala nawet zeby sie obrazic:) faktem jest, ze kazda z nas ma swoje zycie a forum to mila odskocznia, bez ktorej juz sobie dnia nie wyobrazam:P

Madzia fajnie ze Zuzka sobie fika:)

Kamilka, ja tez bym wiele rzeczy porobila z checia ale lepiej sie oszczedzac, jeszcze sie narobimy w zyciu:)

Sylwia teraz to musisz miec piekne widoczki, tym bardziej ze cieplo sie zrobilo.

my sie wybierzemy na jakis krotki spacerek, musze to kolano rozruszac bo kurde jak pracowalam przez cale dniw na nogach to nic mnie nie bolalo. mam nadzieje ze padac nie bedzie, jakies chmury przyszly ale jest cieplo, wrecz idealnie 19 stopni, od czwartku ma byc 27 zobaczymy.

Nezumi korzystaj jak masz męza obok:)

Madzikovy, Ruda27, Sylka, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm....swoje rzodkiewki pycha :) dobrze masz :) a rzeczywiście moze synusiowi powoli brakować miejsca, ja tylko zauważyłam, ze jak zaczyna tańcowac to nie mam kontroli nad brzuchem :) i dość mocno to robi :) dobrze, niech lata ile chce, niech śpi ile chce byle jej było dobrze :) Kamilka mąż sobie poradzi :) wiem, ze Cię ciągnie ale Ty musisz sie oszczędzać. I Sylka ma racje.

Moni udanego spacerku :) moze kolano przestanie Cię boleć.

Ruda, zapomniałam Ci życzyć szczęśliwej podróży :)

Sylka, Camille87, Moni&, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Ja mam dzisiaj totalnie leniwą niedzielę... Z łóżka nie wychodzę :P
    Mój gdzieś pojechał polatać na sprzęcie...a ja się lenię, lenię i lenię :P

Monia jak kolano ?

Kamilka dziewczyny mają rację..musisz się oszczędzać <3

Nezumi wyciśnij z męża ostatnie soki :D i korzystaj ile wlezie :D :D :D

............................idę leżakować dalej :*

Sylka, celia, Camille87, Moni&, Dodi, positive lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek pokazuje o 5 dni starsza ciążę ale dziś zaczynam 28tc (27) czyli 3 trymestr

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka mój mężczyzna też zwija sie pośmigać na moto, a ja leniuchuję przed tv. Oglądamy z maluchem Voice of Poland :) Tzn ja oglądam, On słucha :)
    A za chwilę chyba pójdę na taras poczytać książkę. Choć, tak jak mówisz Monia, przy dzisiejszych widokach trudno będzie mi się skupić na fabule :D

pekinka82, Moni&, positive lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka oszczedzaj sie kochana :P ja dzis wzielam Zuzie na rece od siostry, nie podnosilam z podlogi, ale mialam ja na raczkach (ona sama slodycz) a D. tak sie wcurwil ze mi awanture przy mamie zrobil i obrazony poszedl na ogrod... ja rozumiem o co chodzi... ale uwazam na siebie tak czy inaczej.

Sylka, zazdroszcze tych widokow :D Ty do tego na lekkim pustkowiu mieszkasz, w sensie ze nie w miescie? Jakym miala auto tez bym uciekala z centrum :P u nas tez pogoda cudna, jak lato, ba nawet sukienke dzis ubralam :P

Kada, ja mysle ze mimo wszystko powinnas uwazac... fajnie ze z mezem poszlas na wesele, ale kurdziu, powinnas ybc spokojniejsza...

Nezumi, nie dziwie Ci sie, wyciskaj z meza ile sie da :D zycze Wam milusiego weekendu :*

Celia, charakter meza ma duzo pozytywow (mam na mysli to przemyslenia itd.), ale rozumiem Cie ze chcesz nowe, ladne itd. ja musialam na mojego dzis nawrzeszczec bo tez chcialam pare rzeczy dla malej kupic (chodzi o zabaweczki i ciuszki), stwierdzil ze jest tego wystarczajaco :/ ale ja jako zodiakalna lwica, a on baran, i tak mam ostatnie slowo :D

A teraz obzeram sie 5kg arbuzem :P a moj pan obiadek robi :D mmm juz cebulka pieknie pachnie :D

Sylka, positive, celia, Camille87, Moni&, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....Mają chłopaki zdrowie :P Ja dzisiaj jakoś nie mogę się ogarnąć :)
    Oglądam jakieś kryminały na ID.... nudy.......................

celia, Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ja mieszkam na obrzeżach miasta, do centrum mam 4km :) Mi bardzo odpowiada ta miejscówka, święty spokój :D

Pekinka nie narzekaj na nudy ;) jeszcze za nimi zatęsknimy ;)

pekinka82, Camille87, Moni&, Magda2013, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na 18sce he

Moni&, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a my dopiero wrocilismy z dzialki :) pogoda przecudna slonce swieci wiatru nie ma normalnie lato :) wpadli do nas znajomi zrobilismy grila wiec obiad mam z glowy :P dotlenilam Kubusia ze hoho! :D

Maz nie skonczyl pielenia bo kolega z piwem przyszedl wiec wiadomo :P
    A najlepszy pies - cala droge powrotna maz mu rzucal pilke teraz lezy a jezor do samej ziemi ;)

A nam na sr pani polozna powiedziala ze jak sie oddycha gleboko przepona to po kilku wdechach dzidzie sa tak dotlenione ze zaczynaja fikac - dziala :) dobry sposob na leniwe dni dzieci ;)

celia, Moni&, Magda2013, Sylka, Madzikovy, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilismy ze spaceri, kolano rozruszalam i boli mniej, ale po spacerze plecy mnie zaczely bolec, dopiero dzis tak patrze na.swoj brzuch i stwierdzam ze jest ogromny a jeszcze tyle czasu zostalo :P

na kolacje robimy sobie zapiekanki:) dzis dla odmiany kupilam sobie winogrono:)

nie narzekajmy na nude bo potem bedziemy marzyc o dniu lenistwa:P

Magda2013, Sylka, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie tez niedziela mija leniwie :) ja na nude nie narzekam bo wiem ze za niedlugo sie skonczy :P jutro musze wczesniej wstac bo musze zrobic badanie moczu. A w srode wizyta :)

Moni-mnie jak w 1 i 2 trym. bolaly plecy to maz mi posmarowal mascia. Nawet nie wiedzialam o tym ze tego nie mozna stosowac. Mysle ze teraz by nie zaszkodzila ale zrobisz jak uwazasz :)
    Ruda szczesliwej podrozy spowrotem. Co do wod to sie nie denerwuj. Moze faktycznie jest troche ponad norme przekroczona ta ilosc. Jak lekarz kazal obserwowac tylko wiec jest ok :) ja sie martwie tez ta glowka co po ost.usg wyszla jakas owalna :( ciekawe co teraz na usg bedzie.
    Positive wynajem nie wchodzi w gre bo bym musiala dwa mieszkania oplacac a nie stac mnie na to :/ bo tu gdzie mieszkam jest przepisane na mnie. Zreszta za wynajem placisz 1200-1300zl a ja place polowe tego.Jedynym wyjsciem bylo by wygrac w Lotka,kupic nowe mieszkanie a to zostawic w piz... :D

Moja corcia tez fika ostro,nieraz na lewym boku jak leze to tam sie kreci,nieraz na prawym boku ja czuje.Sama nie wiem juz jak mam lezec :D

Moni&, Sylka, Camille87, Mellin, Madzikovy, Dodi, MILA, Ruda27, positive lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no to musisz przecierpiec... Nie da rady...no i ...grać w totka :)

Kamila cieszę sie ze dotlenilas Kubusia :) u nas co chwile leje, ale jest ciepło i pod dachem zrobiliśmy grilla, szaszlyki z papryka, młoda cebulka, pieczone ziemniaczki i sos tzatzyki :) mmm było pycha i małej tez smakowalo bo baraszkowala po obiedzie :)

Moni jak nie sracz...to urok...jak nie kolano to plecy... Kurcze...polez teraz :)

Pekinka - Sylka ma racje :) Ty nie grzesz i nie narzekaj na nudę... :) ja sie cieszę bo jak jesteśmy na przystani to W plynie na ryby i mam święty spokój :) przygotuje tylko cos na powrót jego do jedzenia...i leniuchuje :) a za 2 miesiące będziemy marzyć aby przyłożyć głowę do poduszki :)

Objedzona jestem...po obiedzie, a mama jeszcze zrobiła pysznego drozdzowca z rabarbarem :) i jeszcze bym go zjadła, ale moze to grozić wybuchem brzucha wiec nie ryzykuje :) zaraz będziemy sie zbierać do domku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 20:19

Dodi, pekinka82, Camille87, Moni&, Sylka, celia lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ