X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast wrote:
    Moni&, wycieranie kurzy jeszcze jest dla nas wykonalne, gorzej z czynnościami gdzie trzeba sie schylać, jakaś masakra. mój mąż wczoraj sprawdzał jak to jest wyciągać naczynia ze zmywarki mając brzuch, włożył sobie poduszkę i pokazywał mi jakie to łatwe i jeszcze pokazywał mi jak trzeba sie schylać żeby coś podnieść z podłogi, bo się żaliłam, że mi wszystko z rąk leci.
    Udanej soboty dziewczyny, może ktoś gdzieś ma ładną pogodę:)

He he he he :-)
    Tylko nasz brzuch to nie miękka podusia :-)

Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny:* a ten czas leci, niedawno sie czekalo na połówke a juz niedlugo 3 z przodu:P

haha no ze schylaniem to juz sie robi nie lada wyczyn, brzusie nie sa mieciutkie jak poduszki, mąz to by se musial do poduchy kamienie wlozyc moze by wiedzial jak to jest hehe:P mi juz czasem ciezko buty zawiazac, dobrze ze w lecie bedzie mozna w klapkach chodzic to sie nie trzeba bedzie schylac.
    z odkurzaniem jeszcze nie jest tak zle, ja prawie codziennie odkurzam no ale jak mąż ma wolne to trzeba go troche wykorzystac, czemu mam sie męczyc hehe :P

MILA, pekinka82, Sylka, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pogoda piekna... ale co z tego?? ja mam dosc wszystkiego, mam dola, jest mi zle... wszyscy o mnie pamietaja jak cos potrzeba... :(

MILA, Domi IRL lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie....To norma, że ludzie są interesowni i pamiętają jak mają jakąś potrzebę.

• Sylka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie smutaj :* Pomyśl, ze masz Darka i swoją kruszynkę na których zawsze będziesz mogła liczyć :* Teraz to jest Twoja rodzina i myśl o nich. Reszta niech się w du** cmoknie! ;)
    Ja już od dawna mam takie podejście i o wiele mniej nerwów mnie to wszystko kosztuje :*

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Sylka.... Aga nie smuć się <3

Sylka lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dokladnie olej wszystkich masz swoja rodzine niedlugo urodzi Ci sie dzidzia i to ona bedzie dodawac Ci sil kazdego dnia! w rodzinie juz mialam kilka przypadkow takiej interesownosci, pomagasz bo Cie sumienie rusza a potem zostajesz zmieszana z błotem jak juz twoja pomoc jest niepotrzebna. takze uszy do góry i pamietaj ze masz byc twarda!:*

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny... ale jest mi tak cholernie przykro... poprosilam o jedna przysluge, i to nie za darmo... od wczoraj nic nie robie tylko placze... a dzis juz takie slowa uslyszalam, ze glowa boli... dla mnie zawsze rodzina byla najwazniejsza, nie wazne co by sie dzialo, gdzie bym byla i z kim....

Nie chce wam tu zasmecac, zaraz pewnie z Darkiem skoczymy na zakupy, musze owocow sobie nakupowac bo zostalam sie z garstka truskawek... kurcze tak zaluje ze na ten tydzien nie mam juz kasy... chcialaybm kupic ta karuzele, wiem ze to poprawiloby moj nastroj... no coz.. milego dzionka dziewczynki :*

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie bo to masz zapłatę za to ze za dobra jesteś . Po co pożyczasz kasę ?? itd
    Potem widzisz jaka rodzinka potrafi być :-( olej ich i przestań być dla siostry taka dobra !!!

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to moja babcia mówi...Chcesz mieć wroga, pożycz pieniądze... Niestety taka prawda.

Sama kiedyś parę razy pożyczyłam pieniądze i powiedziałam NIGDY WIĘCEJ , NAWET RODZINIE... Potem musiałam się prosić o swoją własną kasę, by ją odzyskać.

Ale uczymy się na błędach i wiem, że teraz Aguś jesteś bogatsza o nowe doświadczenie... i więcej razy kasy nie pożyczaj.

Dodi lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus tak to wlasnie bywa kiedy czlowiek chce byc dobry, a czasem nawet za dobry... a potem wychodzisz na ta najgorsza. nie przejmuj sie, mysl o córeczce teraz. czy Twoja siostra tez by tak rozpaczala gdyby byla teraz na Twoim miejscu?- napewno nie. musisz po prostu nauczyc sie odmawiac, niw pozyczac kasy, patrzec na SWOJA NAJBLIZSZA rodzine :*

ale tu cisza dzisiaj:P nawet Kamila dzis sie nie odezwala. Daria daj znac jak wizyta:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 14:28

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie :) Serduszko bije i nawet miała czkawkę ;D Więc chyba jestem po prostu gruboskórna, że tak delikatnie czuję ruchy :P

Za to poszliśmy w końcu do hurtowni wózków. Pan się uparł i polecał cały czas jeden - Tutek. Oczywiście trochę mi się to wydaje podejrzane ;) Ale to nic, na razie tylko oglądamy.
    Ale właśnie tak się zastanowiliśmy - chcemy wózek 3w1, jak większość z Was. A co jeśli kolejne dziecko urodzi się w najszybszym możliwym czasie czyli pierwsze miałoby ok 1,5 roku. Wózek robi już za spacerówkę ... no i co drugi wózek kupujemy? o.O Z drugiej strony, trudno, żebym z dwoma wózkami chodziła :P
    Może mi się już mózg zlasował, ale czy w takiej sytuacji nie lepiej mieć osobno gondolę i spacerówkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 15:15

Domi IRL, Dodi, Sylka, Magda2013, pekinka82, MILA, Moni&, positive, amela lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    u mnie pogoda piekna... ale co z tego?? ja mam dosc wszystkiego, mam dola, jest mi zle... wszyscy o mnie pamietaja jak cos potrzeba... :(

Witaj w klubie. U mnie dokladnie to samo:(
    Mymieszkamy za granica wiec juz wogole jestesmy traktowani jak ksiazeczki czekowe.

t60z7qg.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia gróboskórnico :) niepotrzebnie się stresowałaś ;) dobrze, że wszystko w porządku a zresztą.... przecież nie ma innej opcji <3

Aggie nie denerwuj się już tą całą chorą sytuacją... Niepotrzebne Ci teraz nerwy a jak tylko będziesz miała okazję to się "odwdzięcz"... <3

Pekinko dziękuję :*

Ruda jak tam?

Dziewczyny zalało Was? :D

ja sie dzisiaj mega wkurzyłam bo stwierdziliśmy, że jednak kupimy już ten wózek jak już tak jeździliśmy a że nie szło zapłacić kartą to lecę do bankomatu i co? i ch... nie dość, że bankomat się zawiesił to jeszcze środki z konta mi pobrało i tym sposobem 1800 zł poszło się jebać, myślałam, że się tak wścieknę, płakać mi się chciało, spina z m była :/ kur... oczywiście już reklamację złożyłam

pekinka82, Moni& lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie :* jestescie na prawde cudowne :) <3

A ja chyba zakochalam sie na nowo w moim facecie :D Kupilismy ta karuzele, nawet lagac nie musialam :P a nic nie zrobilam, sam zaproponowal zebysmy weszli sprawdzic czy sa w sklepie :D fakt ze kredytowke ruszylismy, ale za tydzien sie zaplaci, przeciez duze pieniadze to nie sa :)

Dodi, Sylka, celia, Magda2013, pekinka82, MILA, Moni&, positive lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja na sekundke :)
    U lekarza dobrze :) maly wazy ok 1450 :D zdjecie dodam pozniej bo u tesciowej jestesmy :P
    Mam za duzo wod plodowych, ale mam narazie sie tym nie martwic., dlatego tez mam dosc spory brzuszek i moze sie stawiac przez to.. Magne b6 mam 3 razy dziennie brac a nie jedna..

Mam nadzieje ze u was dobrze ;) potem was nadrobie :) aaa zakupy udane, wiekszosc juz mamy ;D

Dodi, Sylka, celia, Aggie, Magda2013, pekinka82, Moni&, Madzikovy, positive, amela lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ale spory już Wasz synuś <3 fajnie rośnie... hmmm o tym jeszcze nie słyszałam muszę przyznać, że może być za dużo wód :/ a to jest jakiś problem?

fajnie, że zakupy udane ;) no to na poród jesteś już gotowa pewnie :*

Ruda27 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda woooow to już kawał synka ;D Super :)

Dodi przykro mi, strasznie pechowo :( Oby szybko to skorygowali.
    A Wy jaki wózek chcieliście? Wiem, że na pewno pisałaś już milion razy, ale zważ żem ciężarna :P

Aggie oj doceń takiego faceta, super sprawa! :D

No i ponawiam pytanie. Myślałyście co w kwestii wózka, gdy zaraz po pierwszym pojawi się drugi brzdąc? Czy lepiej wtedy mieć 3w1 czy jednak oddzielnie głęboki i spacerówka? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 17:56

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow Daria, kawal chlopca masz u siebie :-P pewnie przez te wszystkie arbuzy:-P

Celia, co do wozka nie pomoge, ja nie planuje drugiego maluszka w tak krotkim odstepie, chcialabym raczej poczekac az mala bedzie miala ok 3-5 lat :-)

Dodi, celia, Ruda27 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja uparcie trzymam się Riko Nano grey fox :)
    też mam nadzieję, że szybko mi kasę zaksięgują na koncie bo nie cierpię takich sytuacji :/

kurcze powiem Ci, że nie zastanawiałam się nad tym jak to będzie wyglądało przy dwójce dzieci jedno po drugiem a nie ukrywam, że chciałabym iść za ciosem ;)

celia lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ