X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężowi kopara opadła strasznie mu się podoba pojechał teraz podbić pieczątka jakieś dokumenty ze szkolenia wiec za niedługo powinien być to mi zrobi kurcze szwagierka utknela na lotnisku w Niemczech bo wogole samolot nie wyleciał z Katowic

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę wieczorem z mężem po szwagierke przy okazji na shake hehe

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh Daria wiem że jesteś wściekła, ale olej i kupuj dalej jeżeli czujesz ze chcesz, przecież to twoja sprawa ;-)

Kada no i już jest ok widzę ;-) za to ja mam jakąś chyba deprechę ciążową :( wszystko mnie w tym domu wk..... :-(

Ruda27 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada to pewnie przez pogode ten samolot nie poleciał, burzowo jest i niebezpiecznie....
    Ja miałam zaszywać dziury w skarpetach męża ale jednak mi sie nie chce... mam ochotę na ciepłą herbatke z sokiem malinowym i serial :) zatem oddalam się :) do jutra :*

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi no startuje z krakowa i ona chyba tez dokrakowa poleci

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dopiero mi dostarczyli internet i mogę napisać!!! Przeżyłam glukoze, nie było złe, ale wcisnelam pól cytryny. Wyniki na czczo 80,9 a po 2 godzinach 93 :D juuuupi :) ale sie cieszę. Okey idę was nadrobić, ale najpierw chciałam sie podzielić dobra nowina :)

celia, pekinka82, Aggie, Dodi, MILA, Sylka, Ruda27, positive lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria w ogóle się nie przejmuj takim gadaniem. Każdy robi jak woli, jeżeli Twoja siostra woli zostawić wszystko na ostatnią chwilę, to ok, ale nie ma prawa decydować o Tobie czy krytykować Twoich działań.
    Ja jak wyjeżdżam na wakacje, to z reguły zaczynam się pakować tydzień wcześniej, by się tym delektować :P Trzeba celebrować przyjemne chwile :D

Madzikovy super wyniki! Ja na czczo miałam 76, a po 2h 86 i gin stwierdził, że idealnie :)

Kada świetna fryzurka :) Ale zmiana :D

A ja przechodzę nasz forumowy syndrom - jakoś rzadziej i delikatniej czuję ruchy mojego maleństwa :( No nic jutro standardowa wizyta u ginki ...

pekinka82, Madzikovy, Dodi, Sylka, Ruda27, positive, mala_mi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam 28 tydzień i belly przeniosło mnie do 3 trymestru !!!! o.O :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:23

pekinka82, Camille87, Aggie, Dodi, MILA, Ruda27, mika1987, positive, mala_mi, Magda2013 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde same opoznienia nawet jedzie gdzie indziej na lotnisko szwagierka

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CELIA mnie w nd przeniesie :

celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy z zajec :) fajna polozna, dzis bylo spotkanie wprowadzajace pani pokazała nam czesc oddzialu co gdzie i jak ale sal porodowych nie widzielismy bo byly zajete ;) pocwiczylysmy na pilkach uczylysmy sie oddychac itd :) dowiedzialam sie ze u nas w szpitalu nie ma zzo ale pani wytlumaczyla ze to dla bezpieczenstwa bo czesto kobieta po zzo nie czuje skurczy porod sie zatrzymuje i porod konczy sie proznociagiem :(
    Pani mowila tez o terminie porodu bo jedna z dziewczyn powiedziala ze jej sie przesunął - pani mowi ze termin sie nie przesuwa wazny jest ten podany na poerwszym usg lub z om bo pomiary sa mylace czasem dziecko ma duza glowke lub dluga kosc udowa i wychodzi ze jest ciezsze lub wieksze i wtedy data porodu sie przesuwa, poza tym powiedziala ze czesto aparat usg sie myli i waga wychodzi nawet do pol kilo bledna!
    Aha no i zalatwi nam kontakt do poloznej srodowiskowej (da jej nasze nry tel) i bedzie do nas przychodzic :) ogolnie fajnie ;) dostalismy gazetki ulotki probki :)

Aggie, pekinka82, celia, Dodi, Moni&, Sylka, MILA, positive, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia gratulacje 3 trymestru :D

celia lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia, gratuluje :)

Madzikovy, wiedzialam ze dasz rade :) Tak a propos to moja glukoza tez wyszla w normie :) dzis dostalam potwierdzenie :)

Ruda, nie sluchaj siostry :P rob jak uwazasz... mnie moja tez dzis wkurwila :( miala mnie jutro podciac, i dzwonie zeby sie upewnic i zorientowac z czasem, a ta drze ryja na mnie ze drugiej caly dzien dzieciaka pilnowala i pada na twarz i ze nie bedzie zastanawiac sie o ktorej ma do mnie przyjsc :( wiecie co jest najgorsze? zaproponowalam dorobienie jej, poprosilam o przysluge, pierwszy raz od poczatku ciazy (z druga wszedzie latala, zalatwiala itd.) a tu taki cyrk, sie rozlaczylam i poryczalam. i chuj dalej jak sierota bede wygladac ;( znow mi sie wyc zachcialo :/

Kupilam sporo kosmetykow dla Niuni, i reczniczek, to na tyle na razie...

Dodi, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Aggie bidulko ty :-/

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurwa mam dosc tego wszystkiego ;(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam bylam u rodzicow bo dziadka przywiezlismy znowu.

Monia sliczny brzusio:D

Karola mowilam Ci ze mezowi kopara opadnie hehe ale dobrze ze mu sie podoba:) ma piekna zonke w ciazy hihi:)

nezumi taka tesknota dobrze robi ojj tak hihi bedzie gorąco:P

Daria kochana nie denerwuj sie siostra, nie warto ciekawe jak ona by zrobila. a w ogole to rozumiem jak kupowalabys od 3 miesiaca ale kupujesz juz prawie koncowka przeciez to zleci! u mnie w rodzinie tez jakies glupie zabobony pabuja, eh to kiedy mam wszystko kupowac jak dziecko w domu juz bedzie i leciec dopiero po lozeczko i posciel wybierac? to ma byc przyjemnosc kupowanie wyprawki dla naszego maluszka, trzeba miec na to czas. my w czerwcu zamawiamy wozek i odbierzemy jak Kacper sie urodzi bo nie mamy go na razie gdzie trzymac. a lozeczko tez mozna kupic i mąz zlozy jak ja bede z dzieckiem jeszcze w szpitalu:) Daria kupuj do woli:)

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele!!!! Napisałam takie opowiadanie i wszystko poszło w szlag. A naskrobałyście tyle, ze chociaż z szacunku do każdej z Was chciałam podpisywać. No nic, tak po krotce:
    Nezumi masz racje, glukoza to wieeeelkie nic w porównaniu do sierpnia :)

Kada chłopy takie sa. Nie maja naszych uczuć i tym sie różnią. Uważają ze im sie należy wyjście a my mamy siedzieć w domu bo "przecież i tak nie możemy iść".....wrrr, a fryzura super!! Jak napisałas ze chcesz na ciemno to myśle sobie: "o nie" ale jak zobaczyłam zdjecie to o niebo lepiej niż w blond :)

Positive, cieszę sie, ze jestes juz w domu, odpoczywaj teraz kochana i sie nie stresuj bo musi byc dobrze.

Rudziaku cieszę sie ze dotarliscie zdrowo, ale Twoja siostra lekko przegiela. Nie wiadomo jak sie będziesz czuć w upały za miesiąc i żebyś ganiala wtedy po sklepach?? Masakra jakaś, olej to. I rób swoje :) i bardzo sie cieszę, ze zakupy Ci sie udały.

Pekinka, ciuszki super, a jeszcze ta cena :) ekstra. A i brzuchol w koncu pokazalas :) jest cudny :)

Kamilka cieszę sie ze jednak pieskowi nic nie jest. Ale czort z niego jak zjada bułki ze stołu :) i zostawia okruchy :D haha ale sie usmialam, a jak mu szybko poszło :)

Sylka, gratuluje udanej wizyty :) duży chłopczyk :) ale nie ma co zwalać na klejnoty :) cieszę sie ze rosnie zdrowo

Aggie, bardzo dobrze zrobiłas zostając w domu. Bardzo odpowiedzialne to było. Szanuj swoje zdrowie, bo jak Ty tego nie zrobisz, to nikt go nie uszanuje. Zdrowiej Kochana, wiem co to bol pleców i strasznie Ci współczuje, w pozycji embrionalnej kręgosłup najbardziej odpoczywa, staraj sie w ogóle nie leżeć na plecach.

Mam nadzieje ze o niczym ważnym nie zapomniałam.

A ja na tej glukozie spodziewałem sie czegoś bardziej strasznego, chociaż dodałam pól cytryny i było o niebo lepsze. I bardzo mnie cieszy ten wynik :) ostatnio jak gin powiedział ze 3 kg to za dużo w 3 tyg przytylam, to powiedział przy wpisywaniu glukozy " ciekawe jaki wynik bedzie" i jestem zadowolona ... Ze wyszło dobrze! Dobra, kończę ten esej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:06

Sylka, pekinka82, Aggie, Dodi, positive lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy jutro są u Ciebie darmowe USG 4D w Galaxy :)

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Madzikovy jutro są u Ciebie darmowe USG 4D w Galaxy :)
    Wiem Kochana ale nie mogę iść bo we wtorek mam swoje USG a to trochę za często :( ale żałuje bo moj gin nie robi w 4d

pekinka82 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Słońce nie przejmuj się głupimi komentarzami siostry :/ przecież to tylko i wyłącznie Wasza sprawa kiedy sobie zaczniecie robić zakupy dla Natanielka. Nie rozumiem dlaczego się czepia....
    Dziękuję za info o Riko :) tak jak myślałam, mają tylko ten szary, więc może znajdę gdzień inny sklep gdzie będą go mieli wystawionego bo próbnik kolorów jakoś mnie nie satysfakcjonuje :P

Celia gratuluję wejścia w III trymestr <3

Madzikovy też twierdzę, że glukoza nie była taka zła i super, że wyniki masz tak dobre :)

Kamila widzę, ze też dużo ciekawych informacji wyniosłaś ze szkoły rodzenia ;) mnie również bardzo podobają się te zajęcia mimo to, ze nasze nie odbywają się w szpitalu, ale jak już będzie tak daleko to sobie szpital odwiedzę tak czy siak :D my też dzisiaj miałyśmy o relaksacji do porodu ;)

Pekinko cudny masz brzuszek i śliczne wyhaczyłaś ubranka... Normalnie jak za darmo :P

Nezumi ale z Ciebie żonka wow....

Aggie chcesz liczyć na kogoś to licz na siebie kochana.... z rodziną jak widać to jedynie na zdjęciu i szkoda również Twoich nerwów <3

Sylka pisałam już, że bardzo się cieszę, że synuś rośnie jak na drożdżach i wszystko ok :)

Kada fajna zmiana :)

Mila co Cię tak nerwuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:49

celia, Madzikovy, Camille87, Aggie, pekinka82, Sylka lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ