X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila robilam mocz morfologia, cpr, keratynina, mocznik (BUN), ALAT, AspAT, Bialko calkowite, kwas moczowy. To mi ostatnio lekarz zlecil. A zapomnialam tsh zrobic, trudni

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria nie przejmuj sie szkoda nerwow! Ja uwazam ze lepiej teraz kupowac niz jak bedzie brzuszek duzy i upalne lato.. takie komentarze wpuszczaj jednym uchem a drugim wypuszczaj :) szkoda nerwow slonce :)

Ona do mnie ze co bede sie kisila pozńiej i bedzie mi gorzej rodzic. A ja ze wole chodzic na spacery a nie po centrum handlowym :/ po prostu tak mi podniosla cisnienie ze nie moge :/ co jakies durne zabobony zeby wczesniej nie kupowac?! Nie rozumiem..
    I nie pojade do niej, mam to gdzies i mialam z nia jutro na zakupy isc dla Natusia ale sama pojade i nie bede sie prosila o porady

Camille87, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nie przejmuj się. To jest tylko i wyłącznie Twoja sprawa, kiedy wszystko pokupujesz i nikomu nic do tego.
    A siostra wierzy w zabobony?! Ehhh więcej złego wyrządzi kłócąc się z Tobą i sprawiając Tobie przykrość...

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierz tego do siebie, może siostra ma dziś tez jakiś zły dzień.....

Uważam, że każdy robi po swojemu. Jedni odkładają kasę ,a potem kupują wszystko na gwałt, na szybko...- i nie wiem ,czy to dobra metoda.... A inni tak jak MY wolą powoli...przemyśleć i kupić z wyprzedzeniem.

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kamila robilam mocz morfologia, cpr, keratynina, mocznik (BUN), ALAT, AspAT, Bialko calkowite, kwas moczowy. To mi ostatnio lekarz zlecil. A zapomnialam tsh zrobic, trudni

Ło matko jakie badania :O ja nie mialam zleconych takich badan :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewcyzńy ja mowilam to samo.. Przykro mi strasznie :(
    Kamila czytalam ze to cos zwiazanego z watroba itd..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama wiesz co robisz i nie przejmuj sie siostra.. w 8-9 miesiacu ciazy to mozna na spacerku po jakies ubranko zajsc a nie po wozek czy lozeczko.. poza tym wszystkie ubranka trzeba uprac i wyprasowac co raczej w 9 mc nie bedzie zbyt latwe :/

pekinka82, Ruda27, Sylka, positive, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co oni se mysla :( ale jest mi strasznie przykro..
    Do mnie tekst że jak wozek upatrozny to moze byc nawet kupiony po porodzie ze moj maz pojedzie czaicie?? Co za durne myslenie, nie rozumiem co jej to zalezy.. Nie wiem czy wierzy w zabobony, ale chyba nie..ehh do dupy

MILA, Moni& lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za szybko!? Przecież za niedługo czerwiec i lipiec a potem to się już wsyzstko może wydarzyć i lepiej być przygotowanym za wczasu... potem sobie będziesz wsyzstko prała i prasowała, układała w półce a nie po sklepach... nie przejmuj się. powiedz że koleżanki z forum już tez kupują bo teraz tak się robi i koniec kropka :)
    korzystaj z wizyty i sie nie denerwuj na głupie moherowe zabobony! :*

Ruda27 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • positive Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda fajnie że do nas zajrzałaś... siostrą się nie przejmuj... nie warto... zawsze znajdzie się ktoś kto chce być mądrzejszy i nam coś narzucić...

też uważam że lepiej robisz kupując już teraz... na dobrą sprawę zostało ci 9 tyg do donoszonej ciąży... to już tuż tuż...

kupując wcześniej zawsze możesz wszystko obmyślić na spokojnie wybrać... a później lata się na wariata i kupuje co jest dostępne...

zrób siostrze jutro na złość i kup jeszcze coś... ;-)

a brzusio i ubranka pekinka wstawiła... choć zgodzę się w 100 % super brzusio i cudne kubraczki... szkoda że ja nie mam dostępu do takich cudeniek za 3 zł...

pekinka82, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila oglądam ich oferte ale w tym e sklepie dość drogo... pójde do pepco i tk maxx :D tam zawsze coś można wychaczyć, a jak są promocje to już w ogóle szał :D

MILA lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dizewczyny jestem szalona, już tak tęsnie za tym moim mężem... cały tydzień chodził do pracy na 14 h... jutro w koncu wolne z tej radości to nie wiem co tu się będzie działo :D
    ja to potem szaleje i gotuje mu 3 daniowe obiady :p a tym razem przeszłam samą siebie bo nawet chlebuś mu piekę na jutro :) pachnie u mnie cudnie :D

positive, Camille87, Sylka, celia, Aggie, Dodi, Moni&, Ruda27 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zrób na złość ja mam już wszystko i nawet łóżko zrobione

nezumi, positive, celia, Ruda27 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• positive Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada pokaż fotkę z nową fryzurką... co mąż na nią powiedział??

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam, że zanim byłam w ciąży to dziwne było dla mnie takie robienie zakupów na kilka miesięcy przed, ale teraz już wiem, że to jest dobry pomysł.
    Wzięłam sie za prasowanie ubranek, to max godzinę wytrzymuję przy żelazku, więc nie ogarnie się wszystkiego w 1 dzień, lepiej na spokojnie i na raty. Nie mówiąc już o tym, że takie nowe rzeczy(meble, wózek itp) smierdzą taką sztucznością, nowością i lepiej żeby się przewietrzyły. a o ubrankach słyszałam, że nawet dobrze żeby trochę poleżały w domui nabrały "bakterii domowych"

positive, pekinka82, Sylka, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • positive Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak agapast zgodzę się pamiętam jak moje mebelki przy pierwszej córce śmierdziały... całe szczęście że je szybciej rozłożyłam...

no a na moim przykładzie widać że trzeba być przygotowanym szybciej... jak mi wody w 37 tyg odeszły to połowa ubranek jeszcze nie poprana była... żadnego środka do pielęgnacji nie miałam... teraz nie będę już taka głupia...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziolszki my jedziemy na szkole rodzenia :-)

pekinka82, Sylka, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z TUP TUPEM mam o tyle dobrze, że szyją go w Łodzi i obok mojej pracy jest ich firma i sklep, gdzie wstawiają końcówki kolekcji za śmieszne pieniążki... Są tam też nowości-ale ceny no cóż .... tyle bym nie dała za jakąś nowość dla maluszka....

• agapast Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka, a gdzie to jest w Łodzi?

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 PUŁKU STRZELCÓW KANIOWSKICH

‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ