X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    ja smaruje 2 razy dziennie oliwka i kremem z gerber i na brzuchu przy pepku leciutki rozstep prawie niewidoczny ale na "boczkach" i na udach u gory mi wyszly rozstepy, nie mowiac juz o cyckach. ale na razie sie tym nie przejmuje:)
    aaa cycki to swoją drogą... też mam w rozstępach ale smaruję oliwką i się jakby zmiejszają wiec sie nie martwie :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja się obijam z tym smarowaniem bo tylko wieczorem się natłuszczam.. Ale codziennie używam czegoś innego, oliwkę, balsam mama mia, gerber i mam jeszcze jeden norweski balsam.. Chyba muszę zacząć smarować się 2x dziennie.

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, ziekuje za troske, plecy jak diabli bola, musze co chwila zmieniac pozycje, ale nie bede sie faszerowac paracetamolem bo on nawet na bol glowy nie pomaga... oczywiscie zostalam w domu, niech sie wcurwiaja na mnie w pracy, w nosie to mam, bo nie daje rady.... co zrobic...

Co do rozstepow, mi wyszly na samym poczatku, potem kupilam dobry krem, mum&me i przestaly wychodzic, dokupilam bio oil i schodza mi drogi jest niestety, bo za 50ml dalam prawie 10f przy czym nie dokonca jest wydajny, ale dziala :), bio oil z wieczora uzywam bo jakby nie patrzec tluste jest, a ten krem z rana :)

Sylka, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Sylka klejnoty mowisz? :P
    Nie martw sie waga, kazee dziecko rosnie swoim tempem i o wielkosci mozna rozmawiac po trzydziestym ktoryms tygodniu bo czasem dzieci stopuja i rosna powoli a czasem potrafia w miesiac kilogram przybrac ;)

Sylka, Moni& lubią tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam roztępy, wczoraj to nawet się wzruszyłam myśląc o tym jak się zmienia moje ciało... wszystko dla mojej córci wytrzymam :)
    a teraz idę się kimnąć na chwilkę :) miłego popołudnia :)

Camille87, Dodi, Moni&, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez smaruje raz dziennie,na przemian babydream balsam albo bede mama serum- lirene. Wyszly mi male rozstepy na prawej piersi :P
    Na poczatku uzywalam oliwke bambino ale smierdziala mi po niej pizama ciagle :( codziennie musialam ja prac :/

Moni& lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wyszły na piersiach...Malutkie ale jednak są... pod spodem biustu. Smaruję kremem Ziaja w ciągu dnia....a wieczorem oliwką.

Jak miałam inny balsam (jakiś aptekowy) to bardziej po nim czułam swędzenie i jakoś tak szybko się wchłaniał, lub ścierał....że czułam suchą skórę. Zamieniłam na masło do ciała z Farmony...z tych smakowitych zapachów wybrałam kawowy :)

Camille87, Sylka, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie nezumi - ja co prawda rozstepow nie mam ale nawet jesli wyjda to bedzie pamiatka po ciazy :)

pekinka82, Dodi, Moni&, nezumi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wyszły przebarwienia na twarzy :/ walczę z nimi....rozstępy przy nich to "pikuś"...

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rozstępy przy porodzie wyskoczyly i na brzuchu i cyckach

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się tutaj wrzuca fotki??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam przebarwienia pod oczami, bo ogolnie mam piegi..
    Monia tinypic - wrzucasz zdjecie tylko wybierz rozmiar 640x480 i skopiuj link z img :-)

pekinka82 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko dziękuję... zaraz się pobawię tym programem....
    Też miałam ciut piegów, a teraz plamki :/

Camille87 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam piegi, lekki ale jak slonce wyjdzie to je widac:P
    kurde boli mnie tak jakby macica z prawej strony w okolicach zebra a maly mnie kopie ciagle w tym miejscu zastanawiam sie czy to od kopniaków czy sobie cos naciagnelam:/

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie wygrzebałam ze skrzynki gazetkę lidla, od 22.05 będzie promocja na body niemowlęce i spodnie niemowlęce- 2 szt. 19,99. Dla kobiet w ciąży top 15,99, sukienka 34,99, tunika 24,99, biustonosz do karmienia 24,99 i jeszcze są legginsy 19,99

Camille87, Moni&, pekinka82, Dodi, nezumi, celia lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ten bol pewnie od kopniakow :)
    Aga dzieki za cynk! W lidlu jak zwykle pewnie tlumy beda az strach sie bac :P

A mnie przed chwila takie mdlosci zlapaly ze myslalam ze zwymiotuje :( przepraszam ze tak w porze obiadowej ale to bylo straszne :( nie wiem czy to po tabletce witaminowej czy po tej czekoladzie ale dawno nie mialam takiego uczucoa :/ zdarza sie wam tak tez? Na razie leze i troszke mi lepiej..

Monia a ty co za fotke chcesz wstawic? ;) moze swoj brzuszek bo nie widzialysmy :D

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa Kamila, ten nasz nieszczęsny healthworld napisał mi początkowo żebym mu dała znać jakiego smoczka brakuje i podała nr paragonu, a ja paragon wywaliłam razem z pudełkiem i nie pamiętałam dokładnie jakiego smoczka brakuje, wiem ze zamówiłam 2 a nie pamiętałam wzoru, więc napisałam że nie mam już paragonu i stwierdziłam, że pewnie w związku z tym mnie oleje, ale dzis mi napisali, że w przyszłym tyg doślą smoczek...zobaczymy

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom pewnie od kopniaków bo uparl sie na to jedno miejsce:P
    Kamilka ja tez czasem jak zjem cos czego dawno nie jadlam i wymieszam za bardzo z czyms innym to tez mi niedobrze. mozliwe ze tez po tabletkach multiwitaminowych. zrob sobie miętę mi zawsze pomaga na rozne dolegliwosci zolądkowe.
    Monia pokaz brzuchol:D
    agapast dobrze wiedziec ze taka promocja, moze sie na cos zalapie bo nie mam zamiaru o 7 pod sklepem stac:P

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to super :) ciekawe co mi odpisza na moja propozycje :P moj maz sie smial ze mnie ze probuje sliniak wyludzic :P a co! Jak fuszerke odwalaja to niech rekompensuja albo wymieniaja ;) w ogole musze sprawdzic czy mi kase A ceratke odeslali :)

Monia moze to ta czekolada mnie zemdlila, co sie dziwic jak glupia prawie cala na raz zezarlam :/ musze zjesc cos normalnego w sumie zeberka jiz gotowe ale moj maz chorbzdziel spi zeby pozniej ze mna na sr jechac wiec nie chce go budzic...

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dobrze, jakby kazdy im darowal to by sie wzbogacali na kanciarstwie, wszystko jedno czy czegos nie doslą, czy przysla inny wzor ale tak sobie wyrabiaja opinie. powinni zadzwonic albo maila napisac ze np danego wzoru nie ma i zaproponowac inny. ja malo zamawiam na allegro i jeszcze mi sie noe zdarzylo na zlwgo sprzedawce trafic. raz mialam przypal jak mialam 17 lat zamowilam sobie gre na allegro dostalam pirackie i potsm w sądzie dla nieletnich sie musialam tlumaczyc ze o niczym nie wiedzialam i ze nie jestem paserem, masakra nigdy wiecej.

Kamila ja mam dzisiaj taki dzien ze cos bym zjadla ale nie wiem co:P na razie zjadlam pączka, bulke z salatka sledziowa i na obiad mintaj smazony w panierce ale to nie jest to na co bym miala ochote wrr te smaki:p

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ