X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    nezumi wrote:
    Taka karta która daje znizke na produkty dla dzieci i jakieś promocje specjalne :)
    http://www.rossnet.pl/rossne/karta-rossne

/QUOTE]

dzięki, też sobie ją załatwię :-)
    te karty są wystawione w okolicy pampersów :) zabierasz jedną i rejestrujesz się na stronie :D

MILA lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie mieszkanie z kimś jest kłopotliwe, zawsze bęzie tak że się będzie w miejszym lub większym stopniu wcinał... można zapomnieć o prywatności.
    Mąż mój ochany serio robi wszystko zeby zdążyć z remontem ale chyba jednak nie damy rady :/ i jeszcze z miesiąc-dwa po porodzie będziemy mieszkać z teściową :( wcale mi się to nie uśmiecha bo mamy tu jeden pokój i cóż jest to bardzo niekomfortowe...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi, piorę piorę, póki mam siłę. A niestety ten mój usztywniony kręgosłup coraz częściej daje mi popalić, mało sypiam, w sumie to źle sypiam, to chcę porobić póki mam siłę i czas, powolutku do przodu. Tu wiele dziewczyn ma postawione łóżeczka, gotowe pokoiki, a ja nie niestety, to chociaż sobie ubranka skompletuję, chcę też poprać żeby spakować torbę do szpitala.

I chyba też zorganizuję sobie tą kartę :) Tylko muszę się wybrać do rossmana.

Ten sklep internetowy to na dzień dzisiejszy (w sensie cen) to polecam. Porównywałam z cenami na allegro i wychodziło sporo taniej. Jeszcze tylko muszę polować gdzieś na pampersy na promocji, bo tam niby taniej jak normalnie, ale też jednak coś dużo :D

Magda, to nie fajnie, że masz taką babcię. Może spróbuj z nią porozmawiać? Moja też zawsze wszystko chce wiedzieć, a najbardziej mnie denerwuje jak zabiera się za wywiad, jak mój mąż idzie się np. kąpać. Nie lubię tych jej "prywatnych" rozmów, a jak mi się układa z teściami, a z mężem, a to a tamto... ostatnio jej powiedziałam, że nie wyobrażam sobie mieszkania z nią, z mężem i dzieckiem pod jednym dachem, bo jest mega nadopiekuńcza (nawet dla żartu nie mogę męża ochrzanić czy pożartować, bo ona uważa że ja go strofuję i że to są kłótnie :O )to się trochę obraziła. Ale cóż, mieszka w innym mieście, to na szczęście wizyty raz w miesiącu na weekend są ok :D

Magda, agaziki takie http://www.myszka-sklep.pl/p/pl/743/gaziki+nasaczone+do+pielegnacji+pepka+niemowlat+10.html
    z tego sklepu wiele rzeczy zamówiłam :)

A szwagierka właśnie przyniosła mi michę truskawek :D twierdząc, że "żelazo przyszło" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:13

Ruda27, Moni&, positive, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to właśnie w rosmanie z tą kartą jest promocja na pampersy, ale nie zwróciłam uwagi ile kosztują... wiem ze duże zainteresowanie było :)

MILA, Kajoni, positive, Dodi lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni smacznych truskawek :)
    Ja jeszcze nie chce prac ani ukladac rzeczy, dla mnie to za wczesnie :P zdaje sobie sprawe ze pozniej moze byc trudniej ale dam rade :) poprac i poprasowac chce na konic czerwca dopiero i swieze beda czekaly na malucha :)

Madzia ja tez wspolczuje sytuacji z babcia :( ja gdybym z moja mieszkala pewnie by bylo podobnie. Moja to by sie pewnie tez wtracala i zwracala mi uwage itd...
    Az sie boje jak bedziemy teoche po porodzie u mojej mamy a pozniej z tesciowa mieszkac, chociaz ona sie nie wtraca ale jednak glupio sie klocic przy kims :P
    Nezumi fajnie ze napisalas o tej karcie :) tez ja w polsce zaloze :D

Ja wzielam sie za male sprzatnie i pranie :)

Kajoni, nezumi, Moni&, positive, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka-dokladnie moja babcia to taki typ jak mowisz. Nie ma swojego zycia,bo u niej praktycznie nic sie nie dzieje tylko zyje tymi plotami i co u kogo sie wygarzylo,np.kto co na obiad ugotowal a jak nie to dlaczego, kto ile zarabia,kto jest w pracy a kto ma wolne.

Kajoni rozmowa nic nie da ;) ona juz sie nie zmieni na starosc. Nieraz sie z nia kloce ze sie nie ma wtracac a ona i tak robi swoje. Najgorsze jest to ze cala rodzina jest za nia a ja jestem najgorsza. A ze ma jeszcze kilku innych wnukow i zaden ale to zaden ja wogole nie odwiedzi to jest ok :/
    Dzieki za info odn.gazikow. Musze poszukac w sklepach takich :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helol melduje sie hehehe od rana jezdilam z mezem heheh jeszcze o 15 po kroliczka jade hehe dla corki :)

Ruda27, Magda2013, Kajoni, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam ze spaceru :) upal u nas taki ze szok!
    Kupilam truskawki i dzis na obiad robie knedle z truskawkami i ciasto z biszkoptem galaterka i bita smietana :) no i z truskawkami oczywiscie :)

Daria tak ja juz teraz mam wizyty co dwa tygodnie dlatego kolejna za tydzien, z jednej strony dobrze bo czesciej podejrze Kubusia ale z dugiej to tez kosztuje :(

Kajoni zeby podac wage maluszka ginka musi zmierzyc glowke brzuszek i kosc udowa, mierzy to za kazdym razem? na nastepnej wizycie popros o te pomiary :)

Kupilam dla pieska dodatkowo krople na kleszcze bo rano jeden po nim chodzil :/ nic sie te lajzy nie boja obrozy :/

Magda2013, Kajoni, Ruda27, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha skurczy nie mam od czwartku :D nawet wczoraj nie mialam :D:D:D:D

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada to dobrze ze wszystko w porzadku ale mimo to uwazaj na siebie i nie szalej ;)

Tez zawsze chcialam kroliczka :D zawsze jak ide do galerii to musze sie zatrzymac przed wystawa w sklepie zoolog.bo tam maja takie male kroliczki w klatce :P

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi, ja zawsze przeliczam cenę przez ilość sztuk. Zazwyczaj jak nie ma promocji na Pampersach, to kosztują ok 90 groszy za sztukę! To strasznie drogo! Ostatnio w Auchan była promocja i kosztowały chyba między 43 a 48 groszy za sztukę, a w Lidl po 52 gr. Tam w tym sklepie też niestety póki co wychodzą drogie, bo np. newborn to chyba 82 za sztukę. Czekam, może zdarzy się jakaś promocja jeszcze :)

Camille, nie mierzy mi właśnie nic z tych rzeczy. Patrzy jak jest ułożony, gdzie pępowina, pokazuje mi gdzie nóżka, rączka, głowa, ostatnio coś mamlał słodko językiem to nam cofała i pokazywała kilka razy. Na następnej wizycie też się nie dowiem, bo 5 dni później mam to 3d to mi znowu powie, że się dowiem niedługo a teraz nie będziemy małego dużo naświetlać. Tak że dowiem się dopiero 14 czerwca.

positive lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ale przynajmniej tez bedziesz spokojniejsza. Ja mysle ze jak wroce do polski tez bede robila wizyty co 2-3 tygodnie. A miedzyczasie jak cos bede jezdzila na pomiar tetna :)
    Ale robisz smaja na te truskąwki :) ja mam nadzieje, ze pani juz tu stoi i sprzedaje, bo ostatnio juz budke postawila :D wysle meza zeby zobaczyl :P
    A jak ciasto robisz? Trudne?
    Kada ciesze sie ze nie masz juz skurczy ;)

Moni&, Camille87, positive, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze tak jak w Norwegii wszystko jest drogie, tak pampersy są tanie jak barszcz (polityka prorodzinna) :) Ostatnio kupiłam paczkę newborn za 10kr czyli 5zł :) Dwójki też tyle kosztowały :)

Kada dobrze, ze już nie masz skurczów :)

Kamilka mi też chodzi jakieś ciasto po głowie, ale dziś robię pancakes :) Nawet syrop klonowy kupiłam.

Moni&, Ruda27, Camille87, positive, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada super że nie masz skurczy :) męża utemperowałaś??

kajoni ja też zawsze tak wszystko przeliczam :) zawsze patrzę na cenę jednostkową, za kilogram, za litr... tam dopiero widać co jest faktycznie tańsze :)

ja mam wizyty co 2-3 tygodnie, teraz dopiero 28 maja... już nie mogę się doczekać :)

co do cen... ja ostanio za USG płaciłam 50 zł (zwykłe czarne, nie 3D) dostałam zdjecie i opis wsyzstkich parametrów, no i poznaliśmy płeć w końcu! ale to samo USG bez badania.

positive, Dodi lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria zawsze bylo tak ze pod koniec ciazy chodzi sie na wizyty co dwa tyg.a potem juz nawet co tydzien :) W mojej ksiazce jest napisane ze do 28tc wizyty co miesiac,potem do 36 tc co 2 tyg.a pod koniec ciazy co tydzien az do porodu. Ja ide teraz w srode i potem zobaczymy kiedy bedzie mi kazal przyjsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 14:27

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada super, że nie masz już skurczy:)
    MAgda to nieciekawie, że sie nie dogadujesz z babcia. a jeszcze że dom jest Twój, bo tak wzielibyście sie wynieśli i wynajęli coś na razie. Eh masakra. Starzy ludzie tacy są co niektórzy, wszystko chcą wiedzieć i zamiast sobą interesują sie czyimś życiem. Moja mama mimo że młoda to zachowuje sie jak stara dewotka, jak mieszkałam przed ślubem u M to mi kazała wrócić do domu "bo co sobie ludzie pomyślą" albo "co ksiądz na to powie jak sie dowie" no jak takie coś słysze to mnie szlag jasny trafia, moje życie moja sprawa, oczywiście zrobiłam jej na złość i mieszkałam już z moim do ślubu, nawet spaliśmy razem w noc przed ślubem a potem jechałam do domu sie ubierac itp :P
    teraz mieszkamy z rodzicami mojego M, nie jest kolorowo, nie ma takiej swobody jak wteyd gdy mieszkalismy sami no ale doceniam to, ze teściowa wszystko ogarnia, sprząta itp, ja jej pomagam oczywiście, ale nie musze wszystkiego sama robic. teraz mnie wzięło na porządki to umyłam łazienke, odkurzyłam, zrobiłam obiad, wstawiłam pranie i musiałam sobie siąść bo mnie plecy bolą masakra, brzuszek juz troche waży :)
    Kajoni nie jestes sama, ja jeszcze nie mam nic dla synka poza ciuszkami, w przyszłym miesiącu sie biore za wszystko, no a pranie i prasowanie myśle tak jak Daria, pod koniec czerwca żeby wszystko było swieżutkie :)

Ruda27, Sylka, MILA, positive, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Daria zawsze bylo tak ze pod koniec ciazy chodzi sie na wizyty co dwa tyg.a potem juz nawet co tydzien :) W mojej ksiazce jest napisane ze do 28tc wizyty co miesiac,potem do 36 tc co 2 tyg.a pod koniec ciazy co tydzien az do porodu. Ja ide teraz w srode i potem zobaczymy kiedy bedzie mi kazal przyjsc.

Wiem ze chodzi sie pod końiec co 2 tygodnie ale myslalam ze ciut pozniej :P jakos nie zdawalam sobie sprawy ze juz 30 tydzien i zostalo 8-10 :P

MILA, Moni&, positive lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Amela co do cen, to ja niestety płacę 150zł a usg dodatkowo 50zł o.O :(
    Więc łączę się w bólu :/

Kajoni, monis dzięki za namiar na sklep na pewno skorzystam. Bo u mnie wciąż poza łóżeczkiem, komodą i ciuszkami to nic a nic :/
    Dziewczyny a nie za wcześnie z praniem i prasowaniem? Ja myślałam, że na początku lipca to wszystko zrosię żeby było świeże. Ale chyba już sama nie wiem...

mala_mi, positive, amela, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia ja myślę że lipiec to już na pewno... ja to cały czas powtarzam meżowi że muszę wszystko mieć naszykowane gdyby coś się przyspieszyło, albo nie daj boże jakiś szpital się trafił czy coś... ja wiem że teściowa by mi to porobiła ale wole sama sobie poprać, poprasować i poukładać w komodzie...
    ja to właśnie musze się wziąć za robienie miejsca w pokoju na te wszystkie dziecięce rzeczy. a pranie zostawie sobie na II połowę czerwca...

celia, positive, Dodi lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ceny wizyt są zróżnicowane! Mnie lekarz kosztuje 150zł, w tym zawsze mam usg.
    Co do prania to zgadzam się z Celią, że ubranka powinny być jak najświeższe, dlatego pranie i prasowanie zostawiam na lipiec. Wtedy też chcę wyszorować wózek (bo wydaje mi się, że te wewnętrzne elementy, których maluch dotyka dobrze byłoby wyprać). A póki co kupuję słodkie ubranka i zachwycam się ich miniaturowym rozmiarem. Nie do wiary, że nasze Skarby będą tak niewielkie! :D
    Rety.. jak ja już marzę, by był sierpień! ;)

Ruda27, Moni&, nezumi, Sylka, celia, positive, amela, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ