X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    http://demotywatory.pl/4340140/Dla-chcacego

dziewczyny, my po porodzie :D

ha ha ha dobre :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Dopiero wygrzebałam się z wyra, u mnie znów deszcz i chłodno.. I co tu robić cały dzień....

Daria daj znać jak tam po jodze. A to jest specjalna dla kobiet w ciąży?

Kajoni zazdroszczę Ci trochę takiego pracowitego dnia... Ja poza dbaniem o dom nie mam żadnych obowiązków a nie lubię takiej bezczynności :/

MILA, positive, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi maz na urodziny parowar kupuje hehe a w pazdzierniku karnet na fitness heheh
    a ja mam chyba goraczke...a co do lodow to kolo przedszkola corki jest budkaz kreconymi wloskimi lodami mmm

MILA, pekinka82, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• positive Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.... siedzę od rana i was nadrabiam...

matko jak gorąco....

ruda dziś/jutro na bank upiekę to ciasto... wygląda pysznie...

aggie cieszę się że pomagają ci plastry... a i daj przepis na te z budyniem i jabłkami...

widzę dziewczyny że szalejecie z zakupami... super... ja muszę poczekać do kolejnej wypłaty bo miałam kupować z tej ale szafa nas lekko pociągnęła.. więc muszę odpuścić... ale już mam wszystko powybierane tylko zamawiać...

któraś pytała o wkładki laktacyjne... ja bardzo byłam zadowolona z johnsona... miałam bardzo dużo pokarmu i stale mi ciekło... a one zbierają pokarm i zamieniają go w taką jakby galaretkę i nic nie przemaka...nosiłam je ok roku i nigdy mnie nie zawiodły...
    nie polecam z canpola bo były jakby sztywne...

lanusia jak ten twój psiaczek??

a co do ubioru letniego... kupiłam sobie dwie sukienki ciążowo-letnie... za 30 zł w lumpie oczywiście... są super przewiewne ... jedyne co mnie lekko krępuje to moja karnacja... jestem bialuteńka... jak ściana w młynie...
    mam jakiś krem brązujący.. idę poczytać jego skład i spróbuję się posmarować...

Ruda27, celia, Magda2013, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive ja tez mam nopgiii blade ze szok ale dluga spodnica i daje rade hehe

positive, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam :) bylo ok.. Na poczatku mialam nerwy bo jak zaparkowalam to chyba 25 min szukalam parkometru :/ masakra normalnie, juz dzisiaj na spacer nie ide styknie mi.. Spoznilam sie wiec sporo na ta joge.. Niby ok, ale.. Jestem jedyna obcokrajowiec :/ wszystkie austriaczki i jakos dziwnie, atmosfera super, ale jak instruktorka pytala jak cos tam sie podobaly cwiczenia z oddychaniem i kazda opowiadala a ja yyyy.. Nie mam takiej tez kondycji :P ale mysle ze pojde, i tak zostaly 2 tygodnie i jade do polski i wtedy chce isc na jakies zajecia jeszcze :)
    Ogolnie czasami dziwnie czulam w pochwie, i od razu sie martwie czy to nie przez szyjke bo sie skraca chyba?! Brzuch oczywiscie twardnial ehhh

Positive i reszta dajcie zdjecia w sukieneczkach :) pewnie slicznie wygladacie :)
    Aggie ciesźe sie źe u Ciebie lepiej!
    Kajoni to pokupowalas :D widac zakupy udane :)
    Mala mi dzieki za rade o wkladkach laktacyjnych! :)
    Lanusia wlasnie, czekamy na wiesci co z pieskiem :)
    Ja wrocilam i pierwsze co to do lodowy po ciasto :P

positive, Camille87, MILA, Kajoni, celia, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z miasta kupilam skladniki na tort i truskawki musze jeszcze swieczki kupic :)
    Na dworze masakra nie dosc ze upal to wiatr tak masakryczny ze musialam sukienke trzymac bo mi podwiewalo :/ jak marilyn monroe w wydaniu ciazowym :P
    Chcialam kupic jakas sukienke w lumpeksie ale byla nowa dostawa i ludzi tyle ze jeszcze nie widzialam takich tlumow! Do sukienek ledwo sie dopchalam, baby sie cisnely (nie wazne ze ja w ciazy a co tam) i smierdzialy potem o.O myslama ze sie wyzygam :/ nie kupilam nic, kupilam sobie tylko wygodne skorzane klapki w BOTI i z tego sie ciesze :D

Daria fajnie z ta joga, zawsze jakis ruch i na pewno bedzie lzej przy porodzie - chcac nie chcac troche sie rozciagasz :)

Co do majtek poporodowych nam polozna kazala kupowac rozmiar jaki nosimy teraz nie sprzed ciazy :P ja bralam xl :P

Dobra dzis mam kupe roboty musze posprzatac bo goscie przychodza zrobic obiad no i ten tort!

Milego dzionka zajrze pozniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 12:00

Ruda27, MILA, Kajoni, positive, Magda2013, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde weszłam na wątek nasze brzuszki i dzieciaczki i mam dosyć :-P
    Jakim cudem te dziewczyny są takie szczupłe :-( :-/

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a to Twoj ma dzisiaj urodziny i jest imprezka? :)
    To bawcie sie dorbze i sto lat dla meza! :)
    Ja zaczne juz w dlugich spodnicach chodzic, bo jak dotad smaze sie w spodniach, coprawda dosc cienkich ale jednak :P
    Sylwia mialas dac zdjecie serniczka :P

Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila Ty to akurat nie masz co narzekac :P

Aaa weszlam i masz racje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 12:28

MILA lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dzisiaj zaczaiłam w lumpku :P Znalazłam jakieś spodnie lniane 3/4, spodenki i sukienkę :D No i oczywiście dla Justysi coś znalazłam, choć moja przyjaciółka naszykowała mi jakieś trzy wielkie torby ciuszków :D

Kajoni super że już paczuszka doszła. Ja ponad 300zł, ale trochę inne rzeczy. Nie mogę wyjść z podziwu jak się zbiera taka duża kwota z tych 4zł, 7zł itp. o.O
    Positive dzięki za radę, wkładki jakieś kupiłam, ale pojedyncze opakowanie, zobaczymy czy się sprawdzą jak nie będę próbować z kolejnymi :)

To ja w takim razie nie wchodzę na ten wątek tak profilaktycznie, co by się nie dołować ;)

Ruda27, MILA, Kajoni, positive, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Daria moj maz ma urodziny :)
    Dziekuje!!

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez weszlam na ten watek i zaluje :P

Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam hehe opuchnieta ale szczesliwa slyszalam serduszko mateuszka :D no i lody wloskie z corka zaliczone hehe

Ruda27, Kajoni, Magda2013, positive, Sylka, pekinka82, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Camilla no w koncu jestes :P myslalam ze pogniewalas sie na dobre ;) mysle ze nie masz sie co martwic waga swojego synka,skoro lekarz nic nie mowi to wszystko jest w porzadku. Chyba nic by nie ukrywal przed Toba gdyby bylo cos nie tak ;) Zycze wam udanej imprezki :)

Daria super ciacho :)ja sie mialam zabrac tez za pieczenie ale jakos mi sie nie chce :D
    Kajoni,Celia ladne zakupy zrobilyscie :)

Co do upalow to ja uwielbiam jak jest tak goraco,szlam dzis do poloznej i nawet przyjemnie sie szlo bo dosc mocno wieje i sie tak nie odczuwa tego ciepla :) a babcia do mnie zadzwonila bo sie martwila gdzie ja jestem i myslala ze gdzies zemdlalam :P
    Ja nie narzekam nigdy jak jest tak cieplo,nie lubie zimna a poza tym mamy bardzo krotkie lato i trzeba korzystac ile sie da :) nawet sie nie spocilam jak szlam :D

Ja sie w przyszlym tyg.biore za segregacje ubran i pierwsze pranie. Kupilam jeszcze w kauflandzie koncentrat Bobini do plukania.Tylko ze on jest od 1 miesiaca zycia noworodka..ale mysle ze chyba nie zaszkodzi.Zobaczymy jak ciuszki beda pachniec :)

Ja narazie chodze w leginsach i bluzkach,bo mam kilka szerszych. W razie co to mam jeszcze jedna sukienke na lato,a ze nogi mam blade-no trudno. Jakos sie przemecze. Do solarium i tak nigdy nie chodzilam tylko na sloncu sie opalalam :) Dobrze ze to nie zima,dzinsy za ciasne,swetry to samo nie wiem w czym bym chodzila :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 13:57

Ruda27, positive, Sylka, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzisiaj sluchalam serduszka u poloznej :) wogole bardzo sympatyczna kobieta. Bedzie do mnie przychodzila po porodzie.
    Dala mi numer tel.i godziny i jak bede miala jakies watpliwosci czy obawy ze cos z mala nie tak zawsze moge zawdzonic do niej i przyjsc posluchac tetna :)

Ruda27, positive, Sylka, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    Ja ostatnio tez bylam w lumpku, obkupilam siebie dla Malej sporo rzeczy tez kupilam, myssle ze juz ciuszkow mam wystarczajaco, musze jeszcze dokupic kilka spiochow i polspiochow.
    Daria to ciacho wyglada mega smakowicie !!! ;)
    Celia gratuluje 29 tygodbia ;)
    Kamilka udanej imprezy urodzinowej :)

U mnie stopy caly czas spuchniete ;( kolezanka mowila mi, ze tak juz bedzie do konca ;( ehh

Ruda27, positive, Sylka, Magda2013, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • positive Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też tam nie zaglądam... nie ma co się dołować...

myślę że tylko te chuderlaki mają odwagę wklejać swoje fotki... reszta się ukrywa... ;-)

Magda2013, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ale fajna masz ta polozna :) super ze mozesz do niej dziwnic w razie pytan :)
    Ja tez lubie jak jest cieplo i nie narzekam za duzo :) wole upal niz zime :P chociaz nie lubie lezec na sloncu itd :P
    Amela wspolczuje kurde puchniecia nog.. Mi czasami na wieczor puchna.. Ale na szczescie nie caly czas..
    Moj mi robi koktajl bananowo truskawkowy :D

Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak piszecie, żeby czegoś nie oglądać, to przecież nasza natura taka, że właśnie wejdziemy i oglądać będziemy. I też oglądnęłam te brzuszki. No nie powiem, niektóre mają takie malutkie kawalerki, że gdzie ten dzidziuś się mieści. Ale co tam, takie mają i trudno :)
    U nas gorąco, masakra... pff nawadniam się ile tylko można.

Kada i Magda, fajnie, że słuchałyście serduszka :)

Ruda27, Magda2013, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ