X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    http://demotywatory.pl/4340140/Dla-chcacego

dziewczyny, my po porodzie :D

ha ha ha dobre :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Dopiero wygrzebałam się z wyra, u mnie znów deszcz i chłodno.. I co tu robić cały dzień....

Daria daj znać jak tam po jodze. A to jest specjalna dla kobiet w ciąży?

Kajoni zazdroszczę Ci trochę takiego pracowitego dnia... Ja poza dbaniem o dom nie mam żadnych obowiązków a nie lubię takiej bezczynności :/

MILA, positive, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi maz na urodziny parowar kupuje hehe a w pazdzierniku karnet na fitness heheh
    a ja mam chyba goraczke...a co do lodow to kolo przedszkola corki jest budkaz kreconymi wloskimi lodami mmm

MILA, pekinka82, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• positive Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.... siedzę od rana i was nadrabiam...

matko jak gorąco....

ruda dziś/jutro na bank upiekę to ciasto... wygląda pysznie...

aggie cieszę się że pomagają ci plastry... a i daj przepis na te z budyniem i jabłkami...

widzę dziewczyny że szalejecie z zakupami... super... ja muszę poczekać do kolejnej wypłaty bo miałam kupować z tej ale szafa nas lekko pociągnęła.. więc muszę odpuścić... ale już mam wszystko powybierane tylko zamawiać...

któraś pytała o wkładki laktacyjne... ja bardzo byłam zadowolona z johnsona... miałam bardzo dużo pokarmu i stale mi ciekło... a one zbierają pokarm i zamieniają go w taką jakby galaretkę i nic nie przemaka...nosiłam je ok roku i nigdy mnie nie zawiodły...
    nie polecam z canpola bo były jakby sztywne...

lanusia jak ten twój psiaczek??

a co do ubioru letniego... kupiłam sobie dwie sukienki ciążowo-letnie... za 30 zł w lumpie oczywiście... są super przewiewne ... jedyne co mnie lekko krępuje to moja karnacja... jestem bialuteńka... jak ściana w młynie...
    mam jakiś krem brązujący.. idę poczytać jego skład i spróbuję się posmarować...

Ruda27, celia, Magda2013, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive ja tez mam nopgiii blade ze szok ale dluga spodnica i daje rade hehe

positive, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam :) bylo ok.. Na poczatku mialam nerwy bo jak zaparkowalam to chyba 25 min szukalam parkometru :/ masakra normalnie, juz dzisiaj na spacer nie ide styknie mi.. Spoznilam sie wiec sporo na ta joge.. Niby ok, ale.. Jestem jedyna obcokrajowiec :/ wszystkie austriaczki i jakos dziwnie, atmosfera super, ale jak instruktorka pytala jak cos tam sie podobaly cwiczenia z oddychaniem i kazda opowiadala a ja yyyy.. Nie mam takiej tez kondycji :P ale mysle ze pojde, i tak zostaly 2 tygodnie i jade do polski i wtedy chce isc na jakies zajecia jeszcze :)
    Ogolnie czasami dziwnie czulam w pochwie, i od razu sie martwie czy to nie przez szyjke bo sie skraca chyba?! Brzuch oczywiscie twardnial ehhh

Positive i reszta dajcie zdjecia w sukieneczkach :) pewnie slicznie wygladacie :)
    Aggie ciesźe sie źe u Ciebie lepiej!
    Kajoni to pokupowalas :D widac zakupy udane :)
    Mala mi dzieki za rade o wkladkach laktacyjnych! :)
    Lanusia wlasnie, czekamy na wiesci co z pieskiem :)
    Ja wrocilam i pierwsze co to do lodowy po ciasto :P

positive, Camille87, MILA, Kajoni, celia, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z miasta kupilam skladniki na tort i truskawki musze jeszcze swieczki kupic :)
    Na dworze masakra nie dosc ze upal to wiatr tak masakryczny ze musialam sukienke trzymac bo mi podwiewalo :/ jak marilyn monroe w wydaniu ciazowym :P
    Chcialam kupic jakas sukienke w lumpeksie ale byla nowa dostawa i ludzi tyle ze jeszcze nie widzialam takich tlumow! Do sukienek ledwo sie dopchalam, baby sie cisnely (nie wazne ze ja w ciazy a co tam) i smierdzialy potem o.O myslama ze sie wyzygam :/ nie kupilam nic, kupilam sobie tylko wygodne skorzane klapki w BOTI i z tego sie ciesze :D

Daria fajnie z ta joga, zawsze jakis ruch i na pewno bedzie lzej przy porodzie - chcac nie chcac troche sie rozciagasz :)

Co do majtek poporodowych nam polozna kazala kupowac rozmiar jaki nosimy teraz nie sprzed ciazy :P ja bralam xl :P

Dobra dzis mam kupe roboty musze posprzatac bo goscie przychodza zrobic obiad no i ten tort!

Milego dzionka zajrze pozniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 12:00

Ruda27, MILA, Kajoni, positive, Magda2013, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde weszłam na wątek nasze brzuszki i dzieciaczki i mam dosyć :-P
    Jakim cudem te dziewczyny są takie szczupłe :-( :-/

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a to Twoj ma dzisiaj urodziny i jest imprezka? :)
    To bawcie sie dorbze i sto lat dla meza! :)
    Ja zaczne juz w dlugich spodnicach chodzic, bo jak dotad smaze sie w spodniach, coprawda dosc cienkich ale jednak :P
    Sylwia mialas dac zdjecie serniczka :P

Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila Ty to akurat nie masz co narzekac :P

Aaa weszlam i masz racje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 12:28

MILA lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dzisiaj zaczaiłam w lumpku :P Znalazłam jakieś spodnie lniane 3/4, spodenki i sukienkę :D No i oczywiście dla Justysi coś znalazłam, choć moja przyjaciółka naszykowała mi jakieś trzy wielkie torby ciuszków :D

Kajoni super że już paczuszka doszła. Ja ponad 300zł, ale trochę inne rzeczy. Nie mogę wyjść z podziwu jak się zbiera taka duża kwota z tych 4zł, 7zł itp. o.O
    Positive dzięki za radę, wkładki jakieś kupiłam, ale pojedyncze opakowanie, zobaczymy czy się sprawdzą jak nie będę próbować z kolejnymi :)

To ja w takim razie nie wchodzę na ten wątek tak profilaktycznie, co by się nie dołować ;)

Ruda27, MILA, Kajoni, positive, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Daria moj maz ma urodziny :)
    Dziekuje!!

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez weszlam na ten watek i zaluje :P

Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam hehe opuchnieta ale szczesliwa slyszalam serduszko mateuszka :D no i lody wloskie z corka zaliczone hehe

Ruda27, Kajoni, Magda2013, positive, Sylka, pekinka82, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Camilla no w koncu jestes :P myslalam ze pogniewalas sie na dobre ;) mysle ze nie masz sie co martwic waga swojego synka,skoro lekarz nic nie mowi to wszystko jest w porzadku. Chyba nic by nie ukrywal przed Toba gdyby bylo cos nie tak ;) Zycze wam udanej imprezki :)

Daria super ciacho :)ja sie mialam zabrac tez za pieczenie ale jakos mi sie nie chce :D
    Kajoni,Celia ladne zakupy zrobilyscie :)

Co do upalow to ja uwielbiam jak jest tak goraco,szlam dzis do poloznej i nawet przyjemnie sie szlo bo dosc mocno wieje i sie tak nie odczuwa tego ciepla :) a babcia do mnie zadzwonila bo sie martwila gdzie ja jestem i myslala ze gdzies zemdlalam :P
    Ja nie narzekam nigdy jak jest tak cieplo,nie lubie zimna a poza tym mamy bardzo krotkie lato i trzeba korzystac ile sie da :) nawet sie nie spocilam jak szlam :D

Ja sie w przyszlym tyg.biore za segregacje ubran i pierwsze pranie. Kupilam jeszcze w kauflandzie koncentrat Bobini do plukania.Tylko ze on jest od 1 miesiaca zycia noworodka..ale mysle ze chyba nie zaszkodzi.Zobaczymy jak ciuszki beda pachniec :)

Ja narazie chodze w leginsach i bluzkach,bo mam kilka szerszych. W razie co to mam jeszcze jedna sukienke na lato,a ze nogi mam blade-no trudno. Jakos sie przemecze. Do solarium i tak nigdy nie chodzilam tylko na sloncu sie opalalam :) Dobrze ze to nie zima,dzinsy za ciasne,swetry to samo nie wiem w czym bym chodzila :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 13:57

Ruda27, positive, Sylka, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzisiaj sluchalam serduszka u poloznej :) wogole bardzo sympatyczna kobieta. Bedzie do mnie przychodzila po porodzie.
    Dala mi numer tel.i godziny i jak bede miala jakies watpliwosci czy obawy ze cos z mala nie tak zawsze moge zawdzonic do niej i przyjsc posluchac tetna :)

Ruda27, positive, Sylka, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    Ja ostatnio tez bylam w lumpku, obkupilam siebie dla Malej sporo rzeczy tez kupilam, myssle ze juz ciuszkow mam wystarczajaco, musze jeszcze dokupic kilka spiochow i polspiochow.
    Daria to ciacho wyglada mega smakowicie !!! ;)
    Celia gratuluje 29 tygodbia ;)
    Kamilka udanej imprezy urodzinowej :)

U mnie stopy caly czas spuchniete ;( kolezanka mowila mi, ze tak juz bedzie do konca ;( ehh

Ruda27, positive, Sylka, Magda2013, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • positive Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też tam nie zaglądam... nie ma co się dołować...

myślę że tylko te chuderlaki mają odwagę wklejać swoje fotki... reszta się ukrywa... ;-)

Magda2013, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ale fajna masz ta polozna :) super ze mozesz do niej dziwnic w razie pytan :)
    Ja tez lubie jak jest cieplo i nie narzekam za duzo :) wole upal niz zime :P chociaz nie lubie lezec na sloncu itd :P
    Amela wspolczuje kurde puchniecia nog.. Mi czasami na wieczor puchna.. Ale na szczescie nie caly czas..
    Moj mi robi koktajl bananowo truskawkowy :D

Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak piszecie, żeby czegoś nie oglądać, to przecież nasza natura taka, że właśnie wejdziemy i oglądać będziemy. I też oglądnęłam te brzuszki. No nie powiem, niektóre mają takie malutkie kawalerki, że gdzie ten dzidziuś się mieści. Ale co tam, takie mają i trudno :)
    U nas gorąco, masakra... pff nawadniam się ile tylko można.

Kada i Magda, fajnie, że słuchałyście serduszka :)

Ruda27, Magda2013, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ