Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie ja sie tez zastanawiam jaka posciel kupic do wozka. Wiadomo ze w lipcu/sierpniu bedzie goraco a co potem sie przyda? wystarczy kolderka i poduszka? czy sama kolderka? a jakie przescieradlo-czy moze np.na pieluszce lezec ? odpiszcie
Moja babcia dzis stwierdzila ze Maja wazy za malo( przypomne 1400g) jak na moj wiek ciazy i mnie to wkurzylo, lekarz nic nie powiedzial a ona sie lepiej zna od wszystkich lekarzy razem wzietycha ja sie pytam-to ile juz powinna wazyc? 3kg? a babcia-no nie..ale wydaje mi sie ze malo wazy.
No a poza tym dostalam zwrot podatku z US takze po czesci bedzie na wozek :)musze tylko szybko wyplacic kase z konta i schowacbo wiadomo ze moge przetracic na glupoty
Sylka, Camille87, celia, positive lubią tę wiadomość
-
To ja w koncu siadlam... chyba dzis w pracy troche przegielam
jutro musze sie pilnowac troche bardziej i bedzie dobrze.
Sylka, pysznie wyglada serniczek, i kogo obchodzi ze z paczki
Positive specjalnie dla Ciebie pozniej wrzuce przepis
Co do tycia... bez przesadymusza uwazac z waga te co zaczynaja ciaze nawet z lekka nadwaga... przymusowo, i nie dlatego zeby ladnie wygladac
dla zdrowia wlasnego i dzieciaczkow, a te co pilnuja zajebiscie wagi (zwlaszcza panienka o ktorej wspomniano) - gratulacje inteligencji
to jest nienormalne i jak dla mnie pachnie socjopatycznymi zapedami
sie wcurwilam normalnie
a te na watku z brzuszkami, sadze ze wiekszosc tak bardzo pilnuje wagi, wiec nawet nie bede tego komentowac, bo widac ewidentnie u co drogiej anoreksje
Nie mowi zeby sie zapuscic, ale na milosc boska... ja musze uwazac bo zaczynalam z waga prawie 80kg, i mi lekarz powiedzial ze tylko do 90 moge, i tez sobie nie odmawiam jak bardzo mi sie czegos chce, bo to dla malej... ehh jeszcze zaraz sie komus naraze
Sylka, Ruda27, Magda2013, celia, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
Aggie popieram Cię w 100%. Oczywiście trzeba pilnować wagi, bo nadmierne tycie też nie jest zdrowe ani dla mamy ani dla dziecka. Ale też nie możemy do tego podchodzić tak rygorystycznie, ciąża to piękny stan, kiedy mamy sobie pozwalać jak nie teraz
Wszystko w ramach rozsądku
Ciekawa co taka ciężarna zrobi jak osiągnie zamierzone 60kg w 7 miesiącu ciąży...?? Przestanie jeść?!celia, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
Nie wiem,mi lekarz nie mowil ile mam przytyc. Ile utyje to juz moja sprawa. Wiadomo ze nie 20 czy 30 kg ale do 15 chcialam sie zmiescic. I tak juz mam okolo 11kg na plusie, jednak jak przekrocze te 15 to tez nie bedzie tragedii
I wlasnie,to tez zalezy kto z jaka waga zaczyna.
Dzieki za odpw sumie do zimy jeszcze troche czasu-cos sie wymysli
-
nick nieaktualnyNa temat wagi ja sie nie wypowiadam
Drzemnelam sie chwilke, ale martwi mnie bo troche mnie brzuch bolal jak na miesiaczkewzielam Nospe, tera jak sie obudzilam to niby nie boli ale dalej go czuje
zaczyna mnie to martwic, jak jutro bedzie bolalo to pojade na ip.. Nie wiem co z ta szyjka, w koncu mi sie skrocila a nie wiem ile teraz juz ma..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAggie nie denerwuj sie
mi waga sama w sobie nie przeszkadza tak jak cellulit ktory dostalam w prezencie razek z dzidzia
Daria nie martw sie, nawet nesli szyjka sie skraca to nie skroci sie do minimum w ciagu kilku dni wiec spokojnie wytrzymaj do srody i gin sprawdzi
Ja caly dzien latam cos robie sprzatam gotuje i caly dzien nie czulam Kubusia wczesniej "wywolalam" leciutkie kopniaki glebokimi oddechami przeponaale to tak leniwie a teraz sie polozylam i normalnie wariuje chyba sie obudzil na dobre
Dobra ja ide jesCze raz prysznic wziac i czekam na znajomych
Buziaczki i pewnie do jutra!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 18:30
Ruda27, Aggie, pekinka82, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo powiedzial to tydzien temu na wizycie.. Ale nie wiem czy mam panikowac czy co robic. Wkurza mnie juz to twardnienie brzucha ;/ dzisiaj poleze i jak jutro bedzie bolec to pojedziemy do szpitala.. Ehh
Kada superto udanych zakupow!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 18:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruda, łączę się z Tobą w bólu, też jestem trochę zdezorientowana, bo w moim poprzednim życiu nie latałam do lekarza z byle obawą a teraz człowiek się zastanawia, nie wie co robić...ja tak mam z ruchami małego, ostatnio jest taki spokojny, że mnie wkurza, dzisiaj to w ogóle zero ruchów i już panikuję...można zwariować w tej ciążyMichałek urodził się 10 sierpnia 2014
-
nick nieaktualnyAga no mozna mozna
Leze i mysle co zrobic.. Czuje caly czas ten brzuch lekko okresowo ze tak powiem..
Aga pewnie maly Twoj sie odezwie, poprobuj roznych technik.. Slodkosci, moze sok pomaranczowy moze lewy bok omi glaskanie albo kapiel w wanniecelia lubi tę wiadomość