Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A teraz specjalnie dla Positive, przepis na ciasto z jablkami i budyniem
Skladniki:
0,5 kg maki krupczatki (ale ja uzywam zwyklej)
0,5 szklanki cukru
2 jajka
1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
4-5 duzych jablek
2 budynie smietankowe
Zarobic ciasto i podzielic na wieksza i mnniejsza czesc, rozwalkowac wieksza i wylozyc na blache (na pergamin albo tak jak ja wole na tluszczu z bulka tarta), zetrzec jablka i wylozyc na ciasto, ugotowac budynie (ciut gestszy). Gotowy budyn wylac na jablka i odczekac az wystygnie. Po ostygnieciu budyniu rozwalkowac mniejsza porcje ciasta i wylozyc na wierzch (fajnie wyglada jak sie porwie w kawalki i wylozy).
Piec w temperaturze 180 st C przez okolo 50 min.
SmacznegoRuda27, Moni&, celia, positive, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Agus fajny przepis, zapisze sobie, mozee zrobie jak dostane smaczka:D
kurde a mnie dzisiaj kluje w podbrzuszu, ale nie mocno, bylam n spacerze krotkim to czuje jak mi sie brzuch stawia, boje sie ze sie szyjk skraca:/ jak tak dalej bedzie to pojde wczesniej do gin, bo nastepa wizyta dopiero 4 czerwcaAggie lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGoscie poszli moj maz sie rano na ryby szykuje
Co do brodawek, ich podraznianie w ogole powoduje wydzielanie prolaktyny a ta skurcze ja nawet ogladalam na porodowce polozna podczas porodu kazala mezowi pociagac za sutki rodzacej kobiety zeby mocniejszy skurcz miala
Daria tak jak agapast pisze mezczyzni oddychaja przeponaczyli podczas wdechu nie podnosi sie klatka piersiowa tylko brzuch, przepona - najlepiej to widac na lezaco tak jakbys chciala brzuch wyochnac - u mnie zawsze dzialalo na dzidzie mniej lub bardziej
kilka glebokich wdechow potrzeba
Nie wiem co jeszcze mialam napisac..
Dobranoc :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 23:26
Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
hej wstałam ze słońcem bo kruszynka moja już taka głodna była...
aggie dziękuję za przepis... postaram się w tym tyg upiec bo mam wszystkie składniki... a dzisiaj mam w planie piec z przepisu rudej...
ruda leż więcej... odpoczywaj ... mam nadzieję że brzuch będzie ci się mniej stawiał... a bierzesz ten magnez?? mi lekarz zalecił 3x po dwie jak miałam kurcze łydek... teraz już biorę 2x1...
a jak będzie cię bolało przejdź się na tą IP... może zrobią ci KTG... i tam widać też napięcie macicy...
kada kiedy śiwętujesz że już prezenty dostajesz??
camila sto lat dla męża...
agapast jak leżałam w szpitalu też obserwowałam taką jedną dziewczynę... wyglądała jak pająk... chudzinka straszna... tylko brzuszek jej odstawał... i codziennie biegała na wagę...
ja wyznaję zasadę jem póki mogę... bo jak zacznie się karmienie... to zaraz same ograniczniki...bo maluszek kolki będzie miał...
sylka serniczek wygląda cudnie...
co do pościeli do wózka kupuję taki zestawik na allegro a na spód dam pieluszkę flanelową.. chociaż poszukam prześcieradełka do wózka... jak znajdę to wam wkleję...Ruda27, Moni&, Aggie, Camille87, Sylka, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
E no dziś świętuje ale imprezy nie robie bo nie chce stać za garami bo mnie to meczy wiec po ciasto jadę do cukierni hi hi
positive, Ruda27, Moni&, Camille87, Sylka, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
och to KADA STO LAT !!!
Spełnienia marzeń i miłości na codzień...
a ja przeleciałam po allegro i są gotowe prześcieradełka do wózka...
z frotki i jerseyu...
http://allegro.pl/przescieradlo-z-gumka-38-x-80-do-wozka-kolyski-pl-i4237774710.html
-
Spełnienia marzeń, zdrówka, , radości i szczęścia Kada
Ja też już na nogach. Wczoraj miałam okropno-miły dzień. Babcia mojego męża jest w szpitalu-niewydolność serca...ech...wszyscy zdenerwowani. Nie wiem czy lecieć ją odwiedzić w szpitalu-leży na internie tam gdzie zgromadzenie chorób. ..głupio mi....
A z dobrych rzeczy-wczoraj oddalam pracę dyplomową i już skończyłam studia
Czekam miesiąc na dyplom.
Znowu dzisiaj gorąco. ..masssakra.
Miłego dnia Dziewczynkikada24, Ruda27, celia, positive lubią tę wiadomość