Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylka gratuluje III trymestru! ostatnia prosta:) fajnie ze juz wszystko macie:) ja sie ciesze ze mamy juz wozek i fotelik bo finansowo byloby ciezko ehh... tym bardziej ze rodzice by sie raczej nie dolozyli.
Daria to milego dnia w pieknych okolicznosciach natury:)
Agus wspolczuje tych mdlosci:( a probowalas migdaly jesc itp sposobów na łagodzenie mdlosci? czasem niektore dolegliwosci trzeba po prostu przetrwac...pociesze Cie faktem ze za 3 miesiace bedzie to tylko przykrym wspomnieniem, a jak spojrzysz na swoja córeczke to pomyslisz tylko ze bylo warto:)
kurde tak goraco na zewnatrz a mnie gardlo zaczyna bolec. pewnie przez wczorajsze siedzenie przy wentylatorze.
Kamilka zazdroszcE Ci tej dzialeczki i relaksu:) mąż niech sie napracuje a Ty odpoczywaj:*Sylka, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Kada pomyślności, szybkiego, bezbolesnego porodu i dużo, dużo szczęścia
Aggie to tylko taki gorszy czas, trzymaj się. A dość to masz pewnie pracowania w tym stanie, bo sama ciąża jest błogosławieństwem
A tak w ogóle ja mam termin w dniu Twoich urodzin
Quendi bardzo mi przykro z powodu babci. Ja chyba też bym poszła ją odwiedzić, choćby na chwilę ...No i gratulacje kolejnego stopnia naukowego
My zaraz ruszamy na rodzinnego grillaKorzystajcie z pogody, miłego weekendu
Ruda27, Aggie, Sylka, Moni&, kada24, Quendi, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia no wbrew pozorom od wentylatora tez mozna sie nabawic chorobska
My wczoraj tez podlaczylismy wiatrak bo nie dalo sie wysiedziec ale tez myslalam czy aby nie przewieje.. chorowac w taka pogode to az zal wiec dbaj o siebie
No ja sie tez ciesze z tej dzialeczki bo mieszkamy w bloku wiec nie mialabym gdzie odpoczywac, no chyba ze u taty na ogrodzie ale to nie to samo, dookola wszedzie domy
Fajnie ze juz macie foteliki czy wozkija mysle ze juz w czerwcu bedziemy miec
i zastanawiam sie teraz czy nie kupic wozka 2w1 a fotelik tez uzywany ckekawe czy wyszloby taniej..
Moni& lubi tę wiadomość
-
Kamila ja kupiłam osobno fotelik bo mąż się uparł na Maxi Cosi z bazą Isofix, bo my dużo podróżujemy i chcieliśmy jak najbezpieczniejszy, a że te foteliki są drogie to kupiliśmy używany, tym bardziej, że będzie on używany przez najbliższy rok i nie opłacało nam się wyrzucać 1300zł na sam fotelik..
Moni&, Camille87, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
My dostaliśmy od sąsiadów fotelik używany, ale nie używali go długo bo potem kupili wózek 3w1, skłaniałam sie tez do maxi cosi, ale że nie jeździmy daleko to stwierdziliśmy, że na razie ten fotelik bedzie ok, jest do 9 kg wiec kilka miesięcy i trzeba bedzie kupować juz nowy.
Kamila, jak nie masz fotelika to moim zdaniem lepiej kupić wózek 3w1 bo w tym momencie to nie jest duża różnica, za 2w1 zapłacisz ok 1400 a za 3w1 300 zł wiecej gdy chciałabys fotelik maxi cosi, a inne foteliki pewnie taniej. Masz przynajmniej wygodnie, bo mozesz fotelik podpiac do stelażu wózkaMysmy najpierw chcieli kupic 3w1, potem jak dostalismy fotelik to sklanialismy sie ku 2w1 no ale wyszło na to ze wózek tez juz mamy prawie nówka wiec jeden wydatek z głowy:)
Celia udanego grilla!
My dzis podjedziemy pewnie do rodziców, przynajmniej na ogródku posiedzimy a potem pewnie jakis spacerek
Sylka, Camille87 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Widziałam, że wczoraj został poruszony temat masażu brodawek. Wyczytałam na innym wątku, ze dziewczyna bardzo polecała maść MALTAN. Używa się ją 2 miesiące przed porodem w celu "hartowania" brodawek. Dziewczyna wypowiadała się, że bardzo jej to pomogło i brodawki jej nie pękały. Ja zakupiłam tą maść i za miesiąc zamierzam ją zacząć stosować
Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Monia masz rację, kupno wózka 3w1 to dobra opcja, bo fotelik wcale dużo nie kosztuje a jest możliwość wpięcia fotelika w wózek.
Ja stwierdziłam, że przeżyję beż wpinania tego fotelika bo to i tak końcówka lata i długo bym tak nie pojeździła.
A tu niespodzianka - okazało się, ze producent mojego wózka od tego roku zaczął produkować adaptery do fotelików Maxi Cosi no i problem z głowyKupiłam adapter i mam zestaw "3w1"
A do fotelika poprzedni właściciele dorzucili mi taki specjalny śpiworek i będę mogła nawet podczas chłodniejszych dni wozić synka w foteliku na stelażu wózka
-
nick nieaktualnyJa jestem za tym zeby fotelik kupic bezpieczny. Nie jakis zwykly co dodaja do wozka najtanszy na rynku..
Wystarczy poczytac i zobaczyc foteliki co sie dzieje z dzieckiem w zwyklym foteliku podczaa wypadku
http://fotelik.info/pl/testy/
Ale kazdy robi jak uwaza..
Ja sie drzemnelamIde zaraz sie myc i poczekam jak moj wstanie zeby w koncu wyjsc z domu
Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMusze popatrzec na te testy fotelikow, my niby duzo nie podrozujemy ale niestety wypadek moze (nie daj Boze!) Zdarzyc sie rowniez na krotkiej trasie, wiec tu zgadzam sie z Daria..
U nas tak goraco ze po mieszkaniu chodze w bikiniRuda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga, widocznie Darek się domaga kopów na tyłek:)
Ja byłam w Tesco, ale się tylko wkurzyłam, bo robili akurat przebudowę na dziale dziecięcym, więc za dużo tam nie było do kupienia. ludzie mnie denerwują, bo nie wiem czy się nie myją czy co żeby o 11 rano tak walić??? aaaa no i udawanie, że nie widzą tego, że jestem w ciąży, żałosne! chyba zacznę jakieś klątwy na takich rzucaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 13:08
Camille87, Ruda27, positive, celia lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualnyO kuzwa Aga!!
hahahaha dobra jestes
Mam te same odczucia, ja ani razu nie zostalam przepuszczona w kolejce ludzie patrza na brzuch i glowy odwracajatak jak piszesz- zalosne
A co do smrodu to brak slow - zero higieny i zero antyperspirantowpositive lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agapast ja dzisiaj stałam w mega kolejce po warzywa. Nikt mnie nie przepuscil, myślałam że padne.
Mocze teraz nogi w zimnej wodzie-tak mnie dzisiaj bolą.
Mały się mało odzywa, coś popukał rano.
Zaraz smaze rybke-bleeeeeee tak nie lubie w ciąży jej zapachu i jej jeść
Zobaczę co z tą babcia męża. ..ech...zawsze coś.Camille87 lubi tę wiadomość
-
mnie w sklepie tez sie nie zdarzylo jeszcze zeby ktos mnie przepuscil, raz sytuacja w autobusie tylko i to wszystko. nie domagam sie tego ale milo czasem jest, tym bardziej ze ja tez ustepowalam miejsca zawsze starsze osoby.
Aga to jakie mial plany twoj darek ze mu je zapsulas? kopa powinien wielkiego dostac.
ja dzis na grila:DMonis
[/link]