X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka gratuluje III trymestru! ostatnia prosta:) fajnie ze juz wszystko macie:) ja sie ciesze ze mamy juz wozek i fotelik bo finansowo byloby ciezko ehh... tym bardziej ze rodzice by sie raczej nie dolozyli.
    Daria to milego dnia w pieknych okolicznosciach natury:)
    Agus wspolczuje tych mdlosci:( a probowalas migdaly jesc itp sposobów na łagodzenie mdlosci? czasem niektore dolegliwosci trzeba po prostu przetrwac...:/ pociesze Cie faktem ze za 3 miesiace bedzie to tylko przykrym wspomnieniem, a jak spojrzysz na swoja córeczke to pomyslisz tylko ze bylo warto:)
    kurde tak goraco na zewnatrz a mnie gardlo zaczyna bolec. pewnie przez wczorajsze siedzenie przy wentylatorze.
    Kamilka zazdroszcE Ci tej dzialeczki i relaksu:) mąż niech sie napracuje a Ty odpoczywaj:*

Sylka, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada pomyślności, szybkiego, bezbolesnego porodu i dużo, dużo szczęścia :D

Aggie to tylko taki gorszy czas, trzymaj się. A dość to masz pewnie pracowania w tym stanie, bo sama ciąża jest błogosławieństwem :)
    A tak w ogóle ja mam termin w dniu Twoich urodzin :D

Quendi bardzo mi przykro z powodu babci. Ja chyba też bym poszła ją odwiedzić, choćby na chwilę ... <3 No i gratulacje kolejnego stopnia naukowego ;D

My zaraz ruszamy na rodzinnego grilla :) Korzystajcie z pogody, miłego weekendu :D

Ruda27, Aggie, Sylka, Moni&, kada24, Quendi, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no wbrew pozorom od wentylatora tez mozna sie nabawic chorobska :(
    My wczoraj tez podlaczylismy wiatrak bo nie dalo sie wysiedziec ale tez myslalam czy aby nie przewieje.. chorowac w taka pogode to az zal wiec dbaj o siebie :)

No ja sie tez ciesze z tej dzialeczki bo mieszkamy w bloku wiec nie mialabym gdzie odpoczywac, no chyba ze u taty na ogrodzie ale to nie to samo, dookola wszedzie domy :P

Fajnie ze juz macie foteliki czy wozki :) ja mysle ze juz w czerwcu bedziemy miec :) i zastanawiam sie teraz czy nie kupic wozka 2w1 a fotelik tez uzywany ckekawe czy wyszloby taniej.. :)

Moni& lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja kupiłam osobno fotelik bo mąż się uparł na Maxi Cosi z bazą Isofix, bo my dużo podróżujemy i chcieliśmy jak najbezpieczniejszy, a że te foteliki są drogie to kupiliśmy używany, tym bardziej, że będzie on używany przez najbliższy rok i nie opłacało nam się wyrzucać 1300zł na sam fotelik..

Moni&, Camille87, positive, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy od sąsiadów fotelik używany, ale nie używali go długo bo potem kupili wózek 3w1, skłaniałam sie tez do maxi cosi, ale że nie jeździmy daleko to stwierdziliśmy, że na razie ten fotelik bedzie ok, jest do 9 kg wiec kilka miesięcy i trzeba bedzie kupować juz nowy.
    Kamila, jak nie masz fotelika to moim zdaniem lepiej kupić wózek 3w1 bo w tym momencie to nie jest duża różnica, za 2w1 zapłacisz ok 1400 a za 3w1 300 zł wiecej gdy chciałabys fotelik maxi cosi, a inne foteliki pewnie taniej. Masz przynajmniej wygodnie, bo mozesz fotelik podpiac do stelażu wózka :) Mysmy najpierw chcieli kupic 3w1, potem jak dostalismy fotelik to sklanialismy sie ku 2w1 no ale wyszło na to ze wózek tez juz mamy prawie nówka wiec jeden wydatek z głowy:)
    Celia udanego grilla!
    My dzis podjedziemy pewnie do rodziców, przynajmniej na ogródku posiedzimy a potem pewnie jakis spacerek :)

Sylka, Camille87 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że wczoraj został poruszony temat masażu brodawek. Wyczytałam na innym wątku, ze dziewczyna bardzo polecała maść MALTAN. Używa się ją 2 miesiące przed porodem w celu "hartowania" brodawek. Dziewczyna wypowiadała się, że bardzo jej to pomogło i brodawki jej nie pękały. Ja zakupiłam tą maść i za miesiąc zamierzam ją zacząć stosować :)

Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia masz rację, kupno wózka 3w1 to dobra opcja, bo fotelik wcale dużo nie kosztuje a jest możliwość wpięcia fotelika w wózek.
    Ja stwierdziłam, że przeżyję beż wpinania tego fotelika bo to i tak końcówka lata i długo bym tak nie pojeździła.
    A tu niespodzianka - okazało się, ze producent mojego wózka od tego roku zaczął produkować adaptery do fotelików Maxi Cosi no i problem z głowy :) Kupiłam adapter i mam zestaw "3w1" :D A do fotelika poprzedni właściciele dorzucili mi taki specjalny śpiworek i będę mogła nawet podczas chłodniejszych dni wozić synka w foteliku na stelażu wózka :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Ci sie trafila okazja Sylwia:)
    ja zjadlam truskawki a zaraz bede jesc knedle z truskawkami dzis szybko obiadek hehe:P

Sylka lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za tym zeby fotelik kupic bezpieczny. Nie jakis zwykly co dodaja do wozka najtanszy na rynku..
    Wystarczy poczytac i zobaczyc foteliki co sie dzieje z dzieckiem w zwyklym foteliku podczaa wypadku
    http://fotelik.info/pl/testy/
    Ale kazdy robi jak uwaza..

Ja sie drzemnelam :P Ide zaraz sie myc i poczekam jak moj wstanie zeby w koncu wyjsc z domu :P

Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z silver cross fotelik i wozek wiec w testach bardzo dobry a przy corci mialam coneco

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze popatrzec na te testy fotelikow, my niby duzo nie podrozujemy ale niestety wypadek moze (nie daj Boze!) Zdarzyc sie rowniez na krotkiej trasie, wiec tu zgadzam sie z Daria..

U nas tak goraco ze po mieszkaniu chodze w bikini :P

Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu, slabo mi i w ogole, nie bede sie meczyc, a jeszcze jakies ciagniecie w brzuchu sie zaczelo.... Darek mnie wkurzyl bo mi powiedzial ze mu plany zepsulam :/

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie dobrze zrobilas! Nie mozesz sie tak przemeczac :(
    A Darkowi jakie plany niby popsulas? Oj oj..

• agapast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, widocznie Darek się domaga kopów na tyłek:)
    Ja byłam w Tesco, ale się tylko wkurzyłam, bo robili akurat przebudowę na dziale dziecięcym, więc za dużo tam nie było do kupienia. ludzie mnie denerwują, bo nie wiem czy się nie myją czy co żeby o 11 rano tak walić??? aaaa no i udawanie, że nie widzą tego, że jestem w ciąży, żałosne! chyba zacznę jakieś klątwy na takich rzucać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 13:08

Camille87, Ruda27, positive, celia lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kuzwa Aga!! :P hahahaha dobra jestes :P
    Mam te same odczucia, ja ani razu nie zostalam przepuszczona w kolejce ludzie patrza na brzuch i glowy odwracaja :/ tak jak piszesz- zalosne o.O
    A co do smrodu to brak slow - zero higieny i zero antyperspirantow :/

positive lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh, szkoda gadać...
    ale muszę przyznać, że są i tacy którzy przepuszczają.
    idę robić gołąbki, naszło mnie, dawno nie jadłam.

Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz szczescie mnie nje przepuszczaja :(
    Kubus sie chyba obrocil, kopie mnie bardzo nisko i bolesnie :( tez tak macie?

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj pani z kas przed kolejki zaprowadzila i nie do kasy z pierwszenstwem tylko do zwyklej

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast ja dzisiaj stałam w mega kolejce po warzywa. Nikt mnie nie przepuscil, myślałam że padne.
    Mocze teraz nogi w zimnej wodzie-tak mnie dzisiaj bolą.

Mały się mało odzywa, coś popukał rano.

Zaraz smaze rybke-bleeeeeee tak nie lubie w ciąży jej zapachu i jej jeść :-)

Zobaczę co z tą babcia męża. ..ech...zawsze coś.

Camille87 lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w sklepie tez sie nie zdarzylo jeszcze zeby ktos mnie przepuscil, raz sytuacja w autobusie tylko i to wszystko. nie domagam sie tego ale milo czasem jest, tym bardziej ze ja tez ustepowalam miejsca zawsze starsze osoby.
    Aga to jakie mial plany twoj darek ze mu je zapsulas? kopa powinien wielkiego dostac.
    ja dzis na grila:D

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ