X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej... u nas mega burza przeszła... z deszczem jakiego już dawno nie było... lało i lało... musiałam wszystko porozłączać...

zabrałam się za robienie ciasta... wyjęłam wszystko z lodówki... i co stłukłam jedno jajko... a miałam tylko 4... i teraz czekam aż mi ktoś łaskawie pójdzie do sklepu i dokupi to brakujące...

ach i miałam zapytać ruda a ty kroiłaś te truskawki na mniejsze części czy takie w całości rzucałaś???

co do przepuszczania w sklepie... nikt mnie nigdzie nie przepuszcza... ludzie się zachowują jakby mojej ciąży nie widzieli... mało tego wczoraj jak stałam w kolejce do kasy jakiś facet co chwilę się rozpychał i mnie szturchał wózkiem... aż w końcu zwróciłam mu uwagę...

aggie dobrze że wróciłaś szybciej... teraz odpoczywaj...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak chyba pojedziemy w przyszlym tygodniu bo w tym to w gdyni jakies temperatury nieciekawe... jedziemy do brata, akurat bratowa niedawno dzqonila i nas namawiala :) w zasadzie to racj po porodzie szybko sie nie wybierzemy... pojedziemy na 2-3 dni bo mi szkoda pieska :( bedziemy musieli go zostawic u tesciow a nie lubie rozlak z nim :( wiem to dziecinne ale nic nie poradze ze tak przywiazana jestem do niego...

Ale u nas goraco :) opalam nogiiiii B)

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przez ten brak czucia Synka lecą łzy....

Byłam z mężem kupić prezenty Mamom na Dzień Matki.

Ogólnie jest mi jakoś smutno...fuck nie chce mieć znowu słabych dni....

tb736iyeli5hckvm.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camilla jak ja ci zazdroszczę takiego wypadu...

quendi nie martw się moja córcia ostatnio też jakoś mniej ruchliwa... mobilizuję ją w kąpieli... bo inaczej leniuszek jeden w życiu by nie kopnęła...
    ostatnio miałam taki dzień że w ogóle nie kopała...
    wydaje mi się że jak mocniej/głębiej się zabunkrują to słabiej je czujemy...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi nie martw sie, widocznie taka natura Twojej dzidzki..
    Z tego co kojarze to dosc czeso ma "ciche dni" nie stresuj sie, nie placz..
    A jak bardzo sie martwisz to jedz do szpitala.. :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi kochana nie placz.. Ale jak nie czujesz nic to moze skocz do szpitala? Wiem jakie to frustujace.. Sprbuj jak posituve wziac kapiel i moze pomoze..
    Kamila opalaj opalaj :D ale Ci fajnie ;)
    I z tym morzem tak samo ;) te pare zawsze cos :D

Positive kroilam na pol albo na cwiartki i wkladalam i pozniej troche zalewalam ciastem :) tak ze gdzieniegdzie ciut ich wystawalo
    Ja wlasnie gotuje se kukurydze ;D 2 sztuki a co mi tam :P

Camille87, Moni&, Dodi, celia, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm kukurydza :D ale robisz apetyt :)
    Ja sie zabieram za przebieranie szpinaku :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, mrozisz ten szpinak? bo ja się zastanawiam czy nie zamrozić, bo teraz jest tani, tylko nie wiem czy tak od razu czy trzeba go podgotować przed mrożeniem?

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam z mezem i tesciowa na ognisku niedaleko domu w polach ale fajnie tak polezec na kocyku, slonce nie prazylo bo cos sie na burze zapowiadalo ale ttlko postraszylo:) najadlam sie mlodymi ziemniaczkami z ogniska z maselkiem mmm tak jak nie lubie ziemniakow do obiadu, zawsze zjadam tylko pół to takie z ogniska uwielbiam i zjadlam chyba 4 :P dzisiaj tempwratura mi odpowiada, 20 stopni mogloby byc az do porodu:P

Daria to dlugo juz mieszkacie tam:) oby tykko Wam sie w Polsce ulozylo skoro chcecie wrocic, bo placa i praca eh zenada.

Quendi maluszek sie rozbryka, z tego co kojarze to mialas lozysko na przedniej scianie? pewnie maluszek znowu sie jakos inaczej ulozyl. ale jak Cie to niepokoi to jedz na IP, bedziesz spokojnoejsza.
    co do ruchow w kąpieli to moj maluszek jak soe kąpie ani drgnie, smiejemy sie z męzem ze to pewnie po tatusiu ma, bo jak M wejdzie do wanny to potrafi siedziec godzine i lezec i lezec ze czasem mu pukam czy mu soe nic nie stalo :P

Kamilka fajnie ze jedziecie odpoczac:) my chcielismy jechac w góry no ale przez auto znowu musimy odlozyc plany... no i jeszcze pieniadze potrzebne zeby wyprawke dokonczyc..no nic w tym roku juz raczej nigdzie nie pojedziemy.

Ruda27, Dodi, positive lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dzisiaj przelezalam prawie caly dzien.Jak rano wrocilam ze zakupow tak mi sie slabo zrobilo,krecilo mi sie w glowie,myslalam ze mam goraczke bo tak sie czulam.Zjadlam szybko sniadanie i do lozka.Lezalam prawie do 15. Ale nie mialam goraczki na szczescie-36,6. Mysle ze to przez ta pogode. U nas tez niedawno burza przeszla i lalo jak z cebra-od razu przyjemniej na dworzu.

Kada Sto Lat :*

Quendi-ja tez bym pojechala do babci,chociaz na pol godzinki :)
    Nie placz i nie stresuj sie niepotrzebnie ze nie czujesz maluszka,to napewno przez to lozysko na przedniej scianie-a jak sie bardzo martwisz pojedz na IP :) Moja jeszcze ani razu nie kopnela mnie podczas kapieli. Przewaznie jak siedze przy kompie albo jak leze.

Aggie a moze Twoj organizm jest juz tak przemeczony przez ta prace i reaguje tak tymi mdlosciami?dobrze ze wyszlas wczesniej-odpoczywaj :)

Co do przepuszczania w kolejce to raz mnie jakas babcia przepuscila a tak to nic,patrza sie tylko na brzuch i odwracaja glowe.A wczoraj to nawet babka sie wepchnela przedemna bez kolejki.

Camilla zlowil cos Twoj maz? bo moj standardowo nic :D A gdzie jedziecie nad morze ? tez sie zastanawialismy nad wyjazdem ale cos jestesmy niezdecydowani :P

kada24, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po urodzinkach hehe szybki szpil

celia lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pewnie tak sie czulas przez pogode. Dobrze ze juz lepiej!
    Monia fajnie ze mieliscie takie ognisko :D
    Co do powrotu do polski to narazie bedzie ok, maz bedzie dobrze zarabial ale co bedzie pozniej to az sie boje..

Ale tu cisza, ja tak zagladam i zagladam i spokoj jet :P
    Dalej jestem sama i ogladam kabarety :P
    Kada a jakich mialas gosci? :)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam swoj szpinak z dzialki ;) ja go tylko myje obrywam ogonki i tak mroze - zajmuje troche wiecej miejsca, ale mi sie nie chce z nim teraz bawic :) nie gotuje go bo wszystko co najlepsze zostaje w wodzie a szpinak zazwyczaj wrzucam na patelnie mrozony rowniez (do sosu czy cos ;) )

Magda zlowil ale same male wiec nie przywozil :P i dobrze bo byk musiala wachac ten smrod smazenia ;)

A nad morze jedziemy do brata to Gdyni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz wrocilismy z dzialki i ogladamy mecz :)
    Ale plecy mnie tak bola ze leze i sie nie ruszam a musze ten szpinak umyc :(
    Meza poprosze bo jeste tego tyleeeeee :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila czemu Cie plecy bola? Przeciazylas?
    Ja nie lubie szpinaku :P
    Ale jem dzisiaj wszystko naraz :/ przed chwila marynowane pieczarki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn nie przeciazylam ale na koniec jak ten szpinak przebieralam to na stojaco i co chwile sie schylalam do niego bo na niskim stole lezal i teraz mnie bola te plecy :( ale leze sobie wiec jest ok :)

Dla mnie szpinak to taki witaminowy dodatek ;) dla mnie nie ma smaku hehe ale wiem ze jest zdrowy wiec jem :)

A kiedy Twoj maz wraca? Nadal sama jestes? Dobrze ze takie rarytasy masz pod reka :P

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila pewnoe jak skonczy siw ten mecz liga miatrzow.. Czyli chyba jeszcze z godzine..
    Ja narazie ogladam kabarety i czas leci
    Masz racje jak nie ma smaku dla Ciebie to warto jesc dla witamin ;) ja to jadlam raz chyba za malego i wiecej probowac nie chce :P
    Ty lez i odpoczywaj teraz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha bo maz szaleje na meczu :) moj oglada w domu a ja z nim :) znajomi dzwonili zebysmy wpadli ale troche za dlugo nam na dzialce zeszlo wiec chcielismy sie umyc zjeść kolacje a ja polezec :)

Jesli chodzi o szpinak to ja pierwszy raz chyba w zeszlym roku jadlam :P hehe i zasialiśmy na dzialce i robilam na wszelkie sposoby - z serami plesniowymi w makaronowych muszelkach do sosu z kurczakiem do pierogow nalesnikow itp :) ale samego szpinaku nie jemy..

Ale maly sie rozpycha :D za duzo tlenu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 21:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila i dobrze, przynajmniej zdrowo jecie :)

Moj lubi jezdzic obstawiac mecze, a tera ta liga mistrzow to siedzi.. Ja se odbije jak wroce do polski :P nie bede sama siedziala w sobote :P

Moj tez dzisiaj ruchliwy :) caly dzien sie cos rozpycha :)

Ooo wlasnie maz marnotrawny przyszedl :P

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi jest w szpitalu, napisala na fb, ale nie wiem co sie stalo...:(

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ