X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh chlop chcial dobrze, zaplanowal sobie ze posprzata zanim wroce, obiad podszykowac chcial i podszykowac pod malowanie w sypialni... nie mial nic zlego na mysli, tylko ja tak to odebralam :(

do tego farbe nie taka kupilam :( kuzwa ciagle cos... chcialam tylko jedna sciane zrobic, i dobrac do koloru istniejacego na innych, i dupa blada...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, proszę nie marudzić i jeść rybę! bedziesz miała mądre dziecko:)

Quendi lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    burza u nas w koncu cos chlodniej

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, w tarnowskich gorach jakies chmury sie zbieraja, chyba nici z grila :/

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą kochałam jeść ryby. Teraz nie mogę, ale zjem kawałek dorszyka.

My jutro prawdopodobnie zrobimy grilla....

Martwie się Małym...:-/

tb736iyeli5hckvm.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasze dzieci są leniwe przez ten upał, mój to samo, siedzi spokojnie, a ja tego nie lubie bo się schizuję i sobie wkrecam dziwne rzeczy...

• Moni& Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    quendi kochana maly ma leniwy dzien albo sie inaczej odwrocil:) poprobuj sposobow sok pomaranczowy, cos slodkiego, pooddychaj przepona, poloz sie na.lewym boku, popukaj mu w koncu sie odezwie:) wazne ze w ogole popukal:)
    ja lubie rybki, mm takiego dorszyka zjadlabym z checia:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas juz po kropiło i chlodniej jest wiec chalupa otwarta zeby wywietrzyc hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zawsze kochałam ryby...w ciąży nie mogę. Ja dorsza mąż halibuta...to już w ogóle bleee.

Oddychalam rano przepona i popukał, teraz nie...a tak niedawno brzuch mi falował :-/

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi jeszcze popuka, chociaz wiem jak to wkurza i stresuje..

Ja bylam w sklepie, chcialam spodnie pumpy kupic ale jednak nie sa na moja figure, wygladam jak mala kulka ;/
    Bylismy na lodach i na makaronie u chinczyka :P
    Zbiera sie tez na deszcz, ale to dobrze bo duchota byla..

Co do puszczania to mi tu sie chyba 2 razy zdarzylo ale mialam tez malo zakupow i dlatego, raz polka w ubikacji chciala mnie przepuscic.. Mile to jest fakt :D

Camille87, Moni&, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie hehe widzisz Darek chcial dobrze ;) nie ma co sie doszukiwac zlego ;)
    Quendi ja tez przed ciaza uwielbialam rybe a teraz zapach smazenia mnie odrzuca :/ kilka razy troche przez sile zjadlam ale potem zle sie czulam...

Dziewczyny u was pada a u mnie bezchmurne niebo :D w ogole jak ogladam prognozy pogody to prawie w calej polsce burze i deszcz a na mazurach i suwalkach sloneczko ;) hihi

Prawdopodobnie nad morze jedziemy w tym tygodniu :) tylko musze spr pogode - maz juz ma urlop :) chcielismy jechac w czerwcu ale to dopiero pod koniec a wtedy to juz koncowka 8 miesiaca bedzie wiec niebezpiecznie.. nie daj Boze na autostradzie w korku rodzic :P

Aggie, Ruda27, positive, Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy na dzialke :D

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Kamila ale wam fajnie ze jedziecie nad morze! Oby tylko pogpda byla :) na ile pojedziecie?
    My juz w domu, tzn ja.. Maz mnie zostawil i pojechal na zaklady.. Takze popoludnie i wieczor w samotnosci
    Ale jestem zmeczona tym chodzeniem i zakupami.. Wrocilam i zjadlam..arbuza :D jej nie jadlam ponad tydzien :P pysznosci :)

Widze ze pustki, kazdy korzysta z pogody :) ja nie mam co korzystac niestety.. Takze pozostaje lezenie

Camille87, Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie korzystam, też się dziś wymęczyłam na zakupach, to teraz siedzę na kanapie, oglądam różne bzdury, typu "surowi rodzice" póki mąż śpi, on nienawidzi tych programów i zawsze sie denerwuje, że ja to oglądam.
    Dziś finał ligi mistrzów, więc mamy gości na mecz, napiję się warki radler bezalko, podobno teraz można taką kupić. a jak nie bedzie to się zadowolę sokiem pomarańczowym:)

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no to fajnie jak znajomi wpadaja na mecz :)
    Tylko ja zostaje sama buuu

• agapast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że ja się już przyzwyczaiłam do tego, że ciągle sama siedzę, ale zawsze miło jak ktoś wpadnie. Mama dzwoni do mnie żebym do nich pojechała, mają dom z ogrodem i mogłabym posiedzieć trochę, ale wiem, że po 2 dniach mi się znudzi, odzwyczailiśmy się od mieszkania razem, po 2 dniach dochodzi do zgrzytów:) no ale przemyślę to i może pojadę na parę dni.

celia lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Ruda masz tam jakies koleżanki? długo tam mieszkasz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jedz chociaz na 2 dni :) daleko mieszkaja Twoi rodzice?
    Wiesz co mam tu pare kolezanek, ale to nie to samo co w pl.. Jedna polka, ale rzadko sie widujemy. Z innymi po niemiecku musze rozmawiac.. W nasteonym tygodniu z dwoma sie widze, i czekam az z wegier wroci kolezanka co rodzila niedawno.. Wiec dopiero z nia we wrzesniu sie spotksm juz z maluchami :)
    I tak leca dnie, jedynie tu z wami jestem i rosm z mama i sis na skype..
    Aa i mieszkam tu 4 lata.. Kurde ale zlecialo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 17:25

Moni&, Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 lata to już długo. może pojadę, w sumie to godzina drogi autem, jakby co to wrócę, poczekam do czerwca, coś mąż wspominal, że musi jechac w delegację na tydzień, to wtedy się ruszę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz akurat jak meza nie bedzie to mozesz pobyc z mama :)
    No zlecialy te 4 lata, tylko pierwszy rok to bylam a nie bylam.. Tu ciut i w pl.. Wtedy znajomych nie mialam. Potem dopiero zaczely sie kursy jezykowe i praca to zaczelam poznawac.. Nie moge sie doczekac jak wrocimy do polski..

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ