Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aicha wrote:Dzieki Kada. I co to u ciebie było jesli moge zapytac? Jaka przyczynąa tego podwyższonego poziomu? Co robią wtedy w szpitalu?
-
Darius Słońce wstawie wieczorkiem ja fb bo teraz jestem u rodziców.
Kamilka mam to samo ze sprzataniem...mój mąż w ogóle nie sprząta-przed świętami umyl okna itp. zpowodu naszej ciąży, ale normalnie nie. A brudzi z psiakiem za wszystkch!!! Ja się ostatnio buntuje, co jest odkurze to mąż już rozrabia sól do akwarium i mu się wysypie...wrrr
Jak będzie mi się chciało to wieczorem odkurzeCamille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo u nas psiak tez sporo brudzi, ma dlugi wlos wiec przynosi do domu skoszona trawe paprochy itp a jak popada deszcz to i piachu duzo w mieszkaniu mamy
Niby lapki ma myte po przyjscie z dworu ale jednak..
Moj maz kruszy jak je i jak go poprosze to sprzatnie po sobie a jak jic nie powiem to zostawi -
nick nieaktualnyJa nie moge narzekac, moj sie stara. Pozmywa naczynia, rozwiesza pranie, zmienia posciel czy odkurza. Ale takie odkurzanie generalne to robi przewaznie raz na tydzien
wiec pomaga mi..
Ja wlasnie zadzwonilam umowic sie do gina i udalo sie przesunac na 9.06ale sie ciesze
wiec za tydzien w piatek jedziemy do polski
Camille87, Moni&, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
To ja po wizycie u poloznej. Martwi ja cukier w moczu, za 3 tyg powtorzy jeszcze raz, bo niedawno i tak mialam glukoze. Co do tej nieszczesnej szyjki... poki co mam sie nie martwic, Maja jest glowka w dol ale nie na tyle nisko zeby spieszylo jej sie na ten swiat, jak mnie znowu zmartwia takie bole, albo mocniejsze, mam dzwonic na oddzial do szpitala. Jestem uspokojona
U mnie czysciutkoale ja mam dwoch facetow od sprzatania
Staraja sie odciazac jak moga
Darek balaganiarz ale ogarnie po sobie
Co do sterylizatorow, ja mam od siostry sterylizator do butelek, do mikrofalowki, chyba tommee tippee (czy jak sie to pisze) a ja dokupilam mini sterylizator do smoczkow, na wyjscie przede wszystkim, gdzie nie mam opcji zagotowac tej wody i polac nawet smoka.
Sie nalazilam, kolejnych pare rzeczy kupilam, w tym za duza pizamemusze wymienic, ale do kolejnego tyg. nie dam rady ruszyc do centrum... I umowilam sie na jutro do fryzjera
sie ogarne ciut kapke w koncu
A Wiki (siostra mlodsza) niech na drzewo spada:/ wiecej zarobic jej nie dam, skoro nie potrafi uszanowac klienta.
Cos mialam jeszcze pisac i pozapominalamRuda27, Sylka, Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Daria, polozne tu badaja na czucie
usg wiec nie mialam, i wyjasnila dlaczego nie badaja ginekologicznie, stwierdzila, ze badanie moze wywolac niepowolane efekty, typu wlasnie skracanie sie szyjki, lub jej otwieranie. Namacala sie mojego brzucha i stwierdzila ze Maja nie jest na tyle nisko by sie martwic, ale jesli zdarzy sie cos niepokojacego (w tym ten bol co mamy) to moge poprosic o konsultacje w szpitalu. Za to zasugerowala zmiane diety
brzuch mam w gornych granicach normy wielkosciowo...
A ja kupilam podklady na lozko (przydatne tez na zimny przewijak), wkladki laktacyjne, nowe kapcie do szpitala, husteczki do pupy, leginsy, i chyba tyleRuda27, Dodi, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Agus to dobrze ze jest wszystko ok:) postaraj sie ograniczyc cukry to na nastepnym badaniu napewno bedzie lepiej:)
przy sprzataniu mi tesciowa pomaga a raczej ja jej:P ona wiekszosc robi, ja czasem odkurzam, scieram kurze, robie pranie i wieszam na niskiej suszarce, jak cos trzeba powiesic na balkonie to tesciowa sie tym zajmuje. nie moge narzekac, mamy tez dobry kontakt ze sobaa M pomaga w porzadkach w sobote gdy ma wolne:)
a moj synus dzis znowu sie tak wije i przeciaga ze az mnie boli w lewej pachwinie, czuje ze jest nizej niz zwykle bo przy chodzeniu znowu czuje dyskomfortWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 17:23
Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Tu mierza od ktoregos tyg brzuszek
ja wiedzialam ze rosnie szybko
no coz ogranicze troche pieczywa i tyle
mowilam ze za szybko zaczelam przybierac ostatnio na wadze
Moni, ja dzis wyjatkowo sporo slodkiego pochlonelamna sniadanie kanapki z serkiem waniliowym, 2 shake o smaku skittles'ow
i pol litrowa coca cola
aaa i troche waty cukrowej bo u nas festyn rodzinny w Preston
Mam dwa typy koszuli do szpitalai nie umiem sie zdecydowac, jedna jest praktyczniejsza (ma guziki na zatrzaski i dosc mocno mozna rozpiac) a druga ladniejsza
1) http://www.ebay.co.uk/itm/Maternity-Breastfeeding-Nursing-Nightdress-Nighty-UK-size-8-10-12-14-16-/331006003143?pt=UK_Women_s_Nightwear&var=&hash=item4d117ec7c7
2) http://www.ebay.co.uk/itm/Maternity-nursing-pregnancy-100-cotton-nightdress-nightshirt-8-10-12-14-colours-/400595128102?pt=UK_Women_s_Nightwear&var=&hash=item5d45548f26
Moze male glosowanie?
Dodi, Ruda27, Magda2013, celia lubią tę wiadomość
-
Kajoni ale miałaś smakowity weekend.... same rarytasiki normalnieno i standardowo gratuluję rozpoczęcia 31 tygodnia
Magda skoro gin nic nie mówił na temat rozbieżności w wymiarach to ja bym się tym nie przejmowała. Nie raz już pisały dziewczyny o różnych przypadkach, więc wiadomo, że nie zawsze jest tak samo.
Aicha Ty się też nie stresuj
Kada a w OWU jest taka szkoda brana pod uwagę do wypłaty odszkodowania? dobrze, że ta miła babka poinstruowała Cię co zrobić i jak się odwołać, bo szkoda byłoby przepuścić jakąkolwiek kwotę.
positive padłam po tekście o wyparzaniu sutków hahahha
Madzikovy sporo tego było na tych warsztatach i pewnie wiele przydatnych informacjidzięki za streszczenie a odnośnie jazdy tyłem w foteliku to nam to tłumaczył pan przy zakupie wózka, dlatego też od razu zdecydowaliśmy się na taki do 13 kg bo ciut dłużej dziecko będzie mogło tak jeździć.
Ruda fajnie, ze udało Ci się umówić na wizytęa jak wejdziesz w zdjęcia na grupie to nie widzisz folderu Amelka?
ja w końcu siadłam na chwilę bo skończyłam już bigos gotować i od rana w biegu non stop
aha no i widzę Kamila , że wczoraj miałyśmy podobny dzień jeśli chodzi o sprzatanie itp. ja byłam taka zła, że nic mówić nie musiałam a mąż się pytał co jest grane, bo jak sobie pomyślałam że znowu to samo co dzień trzeba zrobić to mi sie odechciało wszystkiego i mam wrażenie, że nic nie robię tylko sprzątam a i tak wiecznie syf
powodzenia na wizytach dziołszki :*Camille87, Madzikovy, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Aggie mnie się chyba bardziej ta pierwsza podoba....
no i cieszę się, że położna uspokoiła Cię choć trochę z tą szyjkąmoże poprostu tak niektóre kobiety mają jak dziecko już główką do dołu?
ja nie wiem bo moja mała non stop na tej pupie siedzi i tak sie właśnie zastanawiam, że może dlatego teraz mneij się rusza bo jak to zrobić w takiej pozycji to ja bym sama nie wiedziałaAggie, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dodi, ale sliczna
ahh cudo
Dziewczyny, co myslicie o takich stanikach do karmienia na noc?
http://www.amazon.co.uk/dp/B00ECU3VZK/ref=twister_B00ECU3VXC
Wygladaja na wygodne, ale nie wiem, czy kupic "normalne" czy te na noc tez? (ja to zadaje gupie pytania:P )Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 17:49
Dodi lubi tę wiadomość