Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJejciu ale sie rozpisalyscie
Kajoni dziekuje kochana :*
Sylwia ja sie ciesze ogromnie, ze wracamy do polski, ale fakt.. Tez mnie to troche przeraza jak to bedzie.. Bylebysmy jak najszybciej poszli na swoje
Aicha nie masz co sie martwic.. To sa malutkie rozbieznosci. Moj ma wieksze, bo glowka o 3-4 tygodnie nawet, brzuszek i nozka tez inaczej.. Czytalam o tym duzo i tak jak w przypadku Mili, dzieci rodzily sie normalne i zdrowenawet dziewczyny opisywaly ze z usg przed porodem glowka ze ma ok 38 a urodzila i bylo 32. Taki przyklad, ale rozbieznosci z usg sa duze i nie ma co sie mrtwic. Wazne zeby wszystkie czesci ciagala rosly i rozwijaly sie
Madzikovy dzieki kochana za skrot z warszatatow!co do fotelika sie zgadzam i wiem o tym.. My chyba kupimy base family i ona jest na pierwszy fotelik i na nasteony i mozna go wpiac przodem i tylem
pierwszy fotelik wpina sie i zapina zawsze tylko tylem i nie ma innej opcji.. A drugi roznie, wiadomo ze to mniej wygodne dla dziecka, bo kopie nogami po tapicerce fotela, ale napewno bezpieczniejsze
Ja narazie sie wstrzymuje ze strerylizatorem. Tez bede wyparzala wrzatkiem.. Ale moze skusze sie na taki podgrzewacz-sterylizator do auta i do domu. Bo jest tani ok 50-60 zl
Ja bylam na miescie z kolezankaznalazlam spodnie pumpy, z krokiem przed kolanami i sie waham czy kupic
musze to przemyslec, jak wroce do polski to mama i babcia mnie wygonia
Moj tez sie dzisiaj wypycharaz tu widze wybrzuszenie raz gdzie indziej
moje male cudo
jak to strasznie cieszy
Kajoni gratuluje 32 tygodnia!
Kada kurde lipa z tym zlamaniem..
Ja jem arbuza, odpoczywam i musze poscielic lozko i ogarnac w mieszkaniu nim maz wroci
celia, aicha, Dodi lubią tę wiadomość
-
Była u mnie ta kumpela co rodzi. Okazało się, że wody odeszły jej już 36h temu. Była w szpitalu, podali oksytocyne dopochwowo i kazali wrócić za 4h, więc wpadła na kawę i trochę pogadałyśmy. Mówi, że w ogóle nie ma skurczów..
Kurde ale mi się udzieliło podekscytowanieMILA, kada24, celia, Camille87, pekinka82, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no i pzu dzwonila babka mila wytlumaczyla mi wszytsko i nawet podpowiedziala mi co mam zrobic zeby sie odwolac wiec tak zrobimy dobrze ze mam znajomego lekarza ortopedy i opisze jeszcze raz zdjedcie
Dodi lubi tę wiadomość
-
Ja mam nadzieje ze moj maz nie bedzie mial jakichs problemow z kasa za urodzenie dziecka bo on tez jest w pzu ubezpieczony. Chociaz jego kolega z pracy nie mial.
Ale oni sa bezczelni,maja jakies swoje chore przepisy byle tylko ludzie mieli pod gorkeByc u nich to tak,kase co miesiac wplacac to ok ale jak oni cos maja dac to robia wielkie problemy
-
Daria, ona była z mężem
Cały czas ją kontrolują w szpitalu, sprawdzają pod ktg, pobierają krew czy nie ma infekcji, sprawdzają wody. A wypuścili ją na te kilka godzin, zeby niepotrzebnie nie siedziała w szpitalu i się denerwowała, lepiej zająć czas czymś przyjemniejszym np. spacerem, tym bardziej że nie ma skurczów. No teraz czekam na wieści od niej...
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia chyba ze tak
ale kurd balabym sie jak juz wody odeszly.. Dziwne to dla mnie jest, ale jak mowisz co kraj to obyczaj. Dlatego ja chce w polsce rodzic
Posotive kurcze. A nie jestes przeziebiona? Moze masz cos z zebami? Crp dotyczy calego organizmu nie tylko ze cos intymnego sie dzieje..
Madzikovy ja mam prawie caly czas twardy -
Wczesniej sie tym nie interesowalam ale teraz tak obserwuje i widze ze kobietom z drugim dzieckiem w ciazy stale cos dolega. Taka dziewczyna co z nia lezalam mowila ze w 1 ciazy nic jej nie bylo,cala ciaze czula sie super.A z druga co chwile lezala w szpitalu.
-
positive moze masz jakis stan zapalny w organizmie i dlategp to crp tak skacze? wystarczy ząb czy cos podobnego. bedzie dobrze:*
kada ale swinie w tym pzu, odwoluj sie!
Sylka to niezle z ta kolezanka ze ją wypuscili, ja to bym wolala siedziec w szpitalu w razie gdyby cos zaczelo sie dziac:P a tu kolezanka hardkorowa jeszcze na kawusie przyszla:P wazne ze dzis juz urodzi, zdrowka dla niej:)
aicha nie martw sie, praktycznie wiekszosc z nas ma jakoes rozbieznosci, jak ostatnio sprawdzalam zdjecie z usg z pomiarami to tez mialam roznice w budowie kosci udowej i glowki rozniace sie chyba tygodniwm ale lekarz nic nie mowil, wrecz przeciwnie ze jest wszystko super wiec nie bede sie martwic na zapas.
bylam na spacerze z tesciową, teraz wrocilysmy i zaczyna padac, burza chyba zaraz bedzie ale to dovrze bo jest duuuszno strasznie. kupilam truskawki i jem mmmm:P
a moj maluszek tak sie ulozyl ze czuje jak mi wali glowka po pecherzu i w pachwinie z jednej strony czuje klucie chwilowe sie rozcoaga bo widze uwypuklenoe przez poł brzucha:)
Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]