Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kada, nic mi nie mów o PZU! z nimi to jest masakra, mąż leżał kiedyś w szpitalu, dostał jakąś kasę, ale nie przysłali tej kart aptecznej i dzwonię tam się zapytać dlaczego nie wysłali i mi mówią, że to trzeba osobno zgłosić, nieważne, że ta karta przecież jest przypisana do ubezpieczenia, to chyba logiczne , że z automatu powinni ją przysłać. 200 zł to nie odpuszczę, kupimy za to termometr i jakieś kosmetyki dla małego. Normalnie od 2 dni mam wkurwa ciążowego, wszystko mi leci z rąk i zła jestem na siebie, bo wydaje mi się, że mam syf w chacie a nie mam siły porządnie posprzątać, ogarniam tylko,ale to nic nie daje. szkoda, że sie nie mogę napić hehe
pekinka82, celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
Positive aha,bo sa takie woreczki na allegro do mikrofali jeden kosztuje 4 zl i starcza na 20 takich sterylizacji. I sie zastanawiam czy nie kupic,drogie nie sa.. A powiedz mi jeszcze jak czesto sie wyparza taki butelki czy smoczki ? bo w necie nie moge nic znalezc na ten temat.
Mila ja juz teraz chodze co 2 tyg na wizyte -
ja ogólnie prawie przed każdym użyciem... ale ja używałam butelek sporadycznie... więc łatwiej mi było wyparzyć ją raz na tydz... później gdy amelka skończyła 10 miesięcy nie byłam już taka nakręcona i wyparzałam je raz na jakiś czas...
może warto je kupić jak są niedrogie... bo ja to gar z wodą wstawiałam i wrzucałam wszystko co chciałam wyparzyć... albo jak mi się bardzo spieszyło gotowałam wodę w czajniku i w jakiejś miseczce zalewałam smoczek czy buteleczkę...
celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
agapast mój m od razu dostał wszystko za jednym zgłoszeniem... nie musiałam osobno nic składać...
chyba ciut was oszukali..
kada a ty po jakim czasie dostałaś pieniądze na konto i kartę apteczną? bo pamiętam że pieniądze za leczenie to nam szybciej dali ale na kartę z miesiąc czekaliśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:46
-
Quendi mysle ze to nic powaznego
glowa do gory
No mi wlasnie chodzi o to wyparzanie na poczatku czy trzeba raz na tydzien czy codziennie,nie znam sie.
Myslalam ze ten proces sterylizacji jest bardziej skomplikowany ale jak wystarczy garnek z goraca woda to okto nie bede tego sterylizatowa kupowac, bo sa strasznie drogie. Ewent.te woreczki kupie, zobacze jeszcze .Dzieki
Dodi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)I gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni ciąży
Ja mam wizyty co dwa tygodnie,a takie lepsze USG mam raz w miesiącu...I jak pamiętam miesiąc temu...mój maluszek też główkę miał większą, brzuszek mniejszy i nóżki...Lekarz powiedział, że to normalne i często tak się zdarza...I nie jest to powód do zmartwień.
Agapast...Nie denerwuj się ..Mam to samo..Do tego chyba ciąża mnie odmóżdżyłaMam wrażenie, że nie myślę logicznie
positive, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
quendi najlepiej zapytać lekarza bo jak zajrzy to będzie widział czy to szyjka czy co... ja myślę że teraz to wszystko mamy takie przekrwione i bardziej rozpulchnione w pochwie i stąd takie odczucia... a że czuje je kilka dziewczyn nie martwiłabym się ...
-
Pekinka, mam to samo, nie dość, że nerwowa jestem to jakaś ogłupiała, nie mówiąc już o tym, że nic mnie nie interesuje książki, filmy, nic! będę pewnie żałowała, że nie poświęciłam tego czasu na przyjemności, ale co poradzę, czego nie włacze, nie zacznę czytać to mi się nudzi:)
pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
kada24 wrote:wode przegotuj i wyparz albo w garku ugotuj i masz wyparzone butelki
ja zalewałam butle wrzątkiem lub gotowałam przez chwilę. Jakieś tam sterylizatory to uważam wyrzucanie kasy
Magda codziennie i po każdym użyciu butelek. Tzn Po użyciu myjesz i wyparzaszdlatego wystarczy wrzątkiem zalać na chwilę i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 12:04
Magda2013, celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Agapast...Ja w pierwszych tygodniach i miesiącach ciąży obiecywałam sobie, że będę czytać, czytać i czytać... W gazetkach jak dziecko-przeglądam kolorowe strony i nic nie czytam, nagłówki artykułów...
a za książkę to już w ogóle się nie zabieram, bo wiem że to nie ma sensu...Dwie, trzy strony i odkładam znudzona...
agapast, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
na początku to ja wszystko wyparzałam... nawet jak smoczek za długo leżał nie używany
później do głosu dopuściłam rozsądek i zastopowałam z tym wyparzaniem...
pamiętajcie że nie mamy jałowego przewodu pokarmowego... a jakbyśmy chciały tak wszystko sterylizować musiałybyśmy wkładać sutki do wrzątku przed każdym karmieniem
a mi schodzi skóra z sutków... zauważyłam jak się ubierałam... dziwne nakremowałam je mocno i zobaczę czy to coś da...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 12:07
pekinka82, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Agapast-ja tez nie mam na nic ochoty a wiem ze pozniej juz wogole nie bede miala na nic czasu. Mam tyle rzeczy do zrobienia a ja sie na nic nie biore. Wczoraj zrobilam obiad, troche ogarnelam kuchnie z grubsza a czulam sie jak bym conajmniej 12 h pracowala. Najlepsze jest to ze checi sa a sily brak
agapast, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
pekinka82 wrote:Positive...Może stanik delikatnie Cię ociera...
no nie wiem schodzi tak jakbym sobie w solarium przypiekła... a słońca i solarium to one nie widziały w tym roku... może za mocno się wczoraj szorowałam rękawicą...?
pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość