Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aicha ja myślę że ładnie przybrała bo ok 250 g w ciągu dwóch tyg...
moja córcia też jest mniejsza ze względu na uszkodzone łożysko... ale mój lekarz twierdzi że póki maluch przybiera na wadze to wszystko ok...
a co do wymiarów są one orientacyjne... czasem maluszek lepiej/gorzej się ułoży...wiem co piszę bo byłam u dwóch różnych lekarzy i miałam robione dwa usg na różnym sprzęcie... wymiary bardzo się różniły!!
nie martw się na zapas...
brzuszek jest mniejszy raptem o 6 dni... myślę że to wszystko mieści się w granicach normy...
poobserwujecie maluszka częściej i na pewno wszystko wróci do normy...MILA, aicha, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mila, ja póki co miałam wizytę 2 tyg temu i mam za 2 tyg, czyli miesiąc. Zapewne jak pójdę 9.06 to już każe przychodzić mi częściej.
Jejuuuuuniu dziewczyny jak to leci!! Dopiero niedawno mówiłyśmy rodzinie o ciąży, a tu już prawie wszystko gotowe i czekamy na rozwiązanie!MILA, celia, Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
czekam na tel z pzu powiem ze zglosze sie do prawnika i mi wyplaca i do centrum odszkodowan ze nie chca mi wyplacic zastrasze ich bo jak to mozna corka 10 dni z szyna gipsowa chodzila do przedszkla nie chodzila i na wycieczke te nie jechala no jak tak mozna wrrrrrr... a ja wyniki jutro mam miec
-
Dzien dobry
Moja mala tez sie nieraz ulozy po jendej stronie brzucha,przewaznie po prawej i wtedy ta czesc mam twarda a lewa miekka :)nieraz mi nad pepkiem wyskoczy jakas kulka nie wiem czy to nie pupa czasami a ta twarda czesc wydaje mi sie ze to plecki. A po bokach czuje wypychane raczki albo nozki
Dziewczyny powodzenia na wizytach
Aicha moja corcia na przedostatniej wizycie miala glowke o 2 tyg.mniejsza a pozatym byla lekko splaszczona. A na ostatniej wizycie glowka wyszla na 28t3d a kosc udowa na 29t6d wiec jest jeszcze duza rozbieznosc. Ale gin nic nie mowil ze cos jest nie tak.
Co do badania glukozy ja tez mialam 75g i po 2h sprawdzenie.
Daria ja tez mam glupie mysli,pisalam o tym ostatnio ale nie chce sie nakrecac i stresowac. Musimy byc dobrej mysli i wierzyc ze wszystko bedzie okNajgorzej jest jak czlowiek nie ma zadnego zajecia to wtedy glupie mysli zawsze przychodza do glowy. Ja zawsze wtedy wlaczam muzyke..albo tv albo cos czytam i staram sie je odgonic.
Sylka ciekawe jak Twoja znajomateraz juz nie ma co czekac do ostatniej chwili ze wszystkim bo roznie moze byc
Ja w tym tyg.biore sie za pranie,ukladanie w szafie. Potem przygotuje sobie rzeczy do szpitala i zobacze co mi jeszcze potrzeba.positive, aicha, celia, Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kajoni i Camilla gratulacje 30 i 32 tyg
wow
juz niedlugo wielki final.. az sie wzruszylam
Dziewczyny a co z tymi woreczkami do sterylizacji? myslicie ze sie przydadza ?
Kada co za ludzie
Ja jestem ciekawa tez czy mi wyplaca cos za ten moj pobyt w szpitalu.Wczoraj wyslalam papiery do zakladu pracy.Camille87 lubi tę wiadomość
-
co do sterylizacji to ja się nie wypowiem bo nigdy ich nie stosowałam... butelki i smoczki po prostu wygotowywałam i teraz pewnie też tylko do tego się ograniczę...
wiem że aggie jakieś tabsy do sterylizatora kupowała...MILA, Dodi lubią tę wiadomość