X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria masz zdrowego synka i to całkiem pokaźnego ;D Nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma. Ja na zdjęciu z usg z wymiarami przy każdym mam podany szacowany wiek a następnie +/- 2 tygodnie !!! To mogą być takie rozbieżności, więc naprawdę nie ma się czym martwić :D

Moniś przecudne te ciuszki :D

Ruda27, pekinka82, Moni&, Magda2013, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Celia :*
    Wiem juz sie uspokoilam i wierze ze jest dobrze :)

celia lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super wieści! ! Mały klusek;-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah kada no klusek :D

Dodi lubi tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże i się martwie. ..

Groźne jest wysokie ciśnienie w ciąży. ..czytałam o zatruciu ciążowym itd. Smutno mi na maksa! !
    To normalne że się martwię i tym denerwuje, prawda?
    Już zapomniałam o tym ciśnieniu-na początku je kontrolowałam potem nie i znowu....

Niech mnie ktoś przytuli.....:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:02

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Ruda, a mnie pocieszałaś...:)Duży ten Twój synek.
    moja pani doktor dziś powiedziała, że to opóźnienie brzuszka o 2,5 w stosunku do głowy trzeba monitorować, jeśli na kolejnym USG (15.06) będzie się to pogłębiało to mnie położy do szpitala i poda sterydy żeby małemu płuca się rozwinęły w razie gdyby trzeba go było wcześniej rodzić.
    a co do pępowiny wokół szyi to podobno jest niebezpieczne tuż przed porodem, a teraz to nawet lepiej bo swobodnie lata koło szyi i maluch nie łapie jej rączką i nie przydeptuje nogą i nie ma ryzyka, że ściśnie tak żeby zablokować przepływy.
    lubię moją panią doktor, bo ona jest konkretna, nic nie ukrywa i mówi wprost, wolę takie niż tą z wczorajszego USG, coś powie, nie wyjaśni i człowieka tylko stresuje.

celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja Cie pocieszalam bo nie masz chyba duzych rozbieznosci nie? U mnie spore sa.. Ale na szczescie brzuszek dosc ladnie rosnie, bo wlasnie wielu lekarzy martwi sie jak brzuszki sa za male. Dobrze źe masz takiego lekarza i bedzie ona monitorowala co sie dzieje..

Quendi jak mierzysz cisnienie w domu ile jest?? Tez masz takie wysokie caly czas!?

Aga a brzuszek jst mniejszy niz wskazuje ciaza?? Czy po prostu glowka jest wieksza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:04

celia lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem, nie znam opinii zbyt wielu lekarzy, moja np twierdzi, że mały brzuszek najmniej martwi lekarzy, badź tu człowieku mądry...:) nie ma co się nakręcać, trzeba się badać i tyle, lekarz wie co robi.

• Quendi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzyłam godzinę temu 130/68. Potem 116/70. Jutro pojadę do rodziców po lepszy ciśnieniomierz-mój Tatulek po zawale mierzy ciśnienie, wymieni się ze mna do 12 czerwca :-)

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze maly brzuszek moze wskazywac ze cos zle z jedzeniem jest.. Ale to zalezy jakie sa proporcje.. Ta choroba sie jakos nazywa na h..
    Ale my jak to baby lubimy sie zamartwiac na zapas :P
    Ja sie juz uspokoilam. Wiem ze jest dobrze. Teraz bardziej jestem tego pewna niz przed wizyta.. :P a niby czytanie w necie doluje haha :P

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, u mojego to brzuszek jest mniejszy( o 2,5 tyg) , głowa zgodnie z wiekiem ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi to chyba az takie zle nie jest? 116/70 to chyba ok nie?
    Nie doluj sie myszko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moze byl przed wypiciem wod plodowych :) znajoma tak miala, ze na poczatku usg mialo maly brzuszek a na koniec musialo sie napic i urosl :p tak jej lekarka mowila :)

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie tak........Ja w ciągu dnia czuję mało kopniaków,ale za to czuję ciągle jak maluch się wierci i kręci, jak wybrzusza mi brzuch....

Co do wielkości ...już parę postów wcześniej pisałam, że mój maluch też miał rozbieżności plus/minus dwa tygodnie.. I np. główka jest większa o 2 tygodnie...
    Ale lekarz powiedział, że tak to jest i bywa...i nie ma co się martwić...

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka moj ma wiecej niz 2 tyg :) inaczej bym nie zwrocila na to uwagi, bo usg i tak sie myla o +/- 2 tygodnie :P
    Teraz juz ma mniej miejsca i sie bedzie bardziej wiercil i wypychal niz kopal :) tak przynajmniej czekalam, ze od teraz tak bedzie i tez mniej intensywne te ruchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:17

pekinka82 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda..Maluszek Twój nadrobi zaległości, a tam gdzie zbyt dużo to stanie w miejscu :) I urodzi się w idealnych rozmiarach :) Jeszcze mają czas :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem pekinka :) nie ma innej opcji, dziekuje :)
    Jak czytam co dziewczyny pisza jakie bledy wg usg wychodzily to glowa boli.. Usg nie jest mega dokladne, zwlaszcza pod koniec jak dziecko jest duze, rusza sie i ciezko dokladnie zmierzyc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:22

• agapast Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, sprawdzałam z ciekawosci znaczenie imienia Twojego dziecka. nigdy nie słyszałam o żadnym Natanielu, skąd to wymyśliłaś?

Ruda27 lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka, zdecydowałaś się już w którym szpitalu rodzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agapast wrote:
    Ruda, sprawdzałam z ciekawosci znaczenie imienia Twojego dziecka. nigdy nie słyszałam o żadnym Natanielu, skąd to wymyśliłaś?

Pare lat temu uslyszlam, ze znajomy znajomego nazwal tak synka :P i strasznie mi sie spodobalo, ze wiedzialam ze tak nazwe kiedys swoje dziecko.. I stalo sie, na szczescie mezowi tez sie podoba :P
    Ale Nataniel jest tez w biblii :)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ