Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daria masz zdrowego synka i to całkiem pokaźnego
Nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma. Ja na zdjęciu z usg z wymiarami przy każdym mam podany szacowany wiek a następnie +/- 2 tygodnie !!! To mogą być takie rozbieżności, więc naprawdę nie ma się czym martwić
Moniś przecudne te ciuszkiRuda27, pekinka82, Moni&, Magda2013, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Leże i się martwie. ..
Groźne jest wysokie ciśnienie w ciąży. ..czytałam o zatruciu ciążowym itd. Smutno mi na maksa! !
To normalne że się martwię i tym denerwuje, prawda?
Już zapomniałam o tym ciśnieniu-na początku je kontrolowałam potem nie i znowu....
Niech mnie ktoś przytuli.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:02
celia lubi tę wiadomość
-
oj Ruda, a mnie pocieszałaś...:)Duży ten Twój synek.
moja pani doktor dziś powiedziała, że to opóźnienie brzuszka o 2,5 w stosunku do głowy trzeba monitorować, jeśli na kolejnym USG (15.06) będzie się to pogłębiało to mnie położy do szpitala i poda sterydy żeby małemu płuca się rozwinęły w razie gdyby trzeba go było wcześniej rodzić.
a co do pępowiny wokół szyi to podobno jest niebezpieczne tuż przed porodem, a teraz to nawet lepiej bo swobodnie lata koło szyi i maluch nie łapie jej rączką i nie przydeptuje nogą i nie ma ryzyka, że ściśnie tak żeby zablokować przepływy.
lubię moją panią doktor, bo ona jest konkretna, nic nie ukrywa i mówi wprost, wolę takie niż tą z wczorajszego USG, coś powie, nie wyjaśni i człowieka tylko stresuje.celia, Dodi, positive lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualnyAga ja Cie pocieszalam bo nie masz chyba duzych rozbieznosci nie? U mnie spore sa.. Ale na szczescie brzuszek dosc ladnie rosnie, bo wlasnie wielu lekarzy martwi sie jak brzuszki sa za male. Dobrze źe masz takiego lekarza i bedzie ona monitorowala co sie dzieje..
Quendi jak mierzysz cisnienie w domu ile jest?? Tez masz takie wysokie caly czas!?
Aga a brzuszek jst mniejszy niz wskazuje ciaza?? Czy po prostu glowka jest wieksza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:04
celia lubi tę wiadomość
-
Ja już sama nie wiem, nie znam opinii zbyt wielu lekarzy, moja np twierdzi, że mały brzuszek najmniej martwi lekarzy, badź tu człowieku mądry...
nie ma co się nakręcać, trzeba się badać i tyle, lekarz wie co robi.
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualnyWiem ze maly brzuszek moze wskazywac ze cos zle z jedzeniem jest.. Ale to zalezy jakie sa proporcje.. Ta choroba sie jakos nazywa na h..
Ale my jak to baby lubimy sie zamartwiac na zapas
Ja sie juz uspokoilam. Wiem ze jest dobrze. Teraz bardziej jestem tego pewna niz przed wizyta..a niby czytanie w necie doluje haha
Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czy macie tak........Ja w ciągu dnia czuję mało kopniaków,ale za to czuję ciągle jak maluch się wierci i kręci, jak wybrzusza mi brzuch....
Co do wielkości ...już parę postów wcześniej pisałam, że mój maluch też miał rozbieżności plus/minus dwa tygodnie.. I np. główka jest większa o 2 tygodnie...
Ale lekarz powiedział, że tak to jest i bywa...i nie ma co się martwić...
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPekinka moj ma wiecej niz 2 tyg
inaczej bym nie zwrocila na to uwagi, bo usg i tak sie myla o +/- 2 tygodnie
Teraz juz ma mniej miejsca i sie bedzie bardziej wiercil i wypychal niz kopaltak przynajmniej czekalam, ze od teraz tak bedzie i tez mniej intensywne te ruchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:17
pekinka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiem pekinka
nie ma innej opcji, dziekuje
Jak czytam co dziewczyny pisza jakie bledy wg usg wychodzily to glowa boli.. Usg nie jest mega dokladne, zwlaszcza pod koniec jak dziecko jest duze, rusza sie i ciezko dokladnie zmierzyc..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:22
-
nick nieaktualnyagapast wrote:Ruda, sprawdzałam z ciekawosci znaczenie imienia Twojego dziecka. nigdy nie słyszałam o żadnym Natanielu, skąd to wymyśliłaś?
Pare lat temu uslyszlam, ze znajomy znajomego nazwal tak synkai strasznie mi sie spodobalo, ze wiedzialam ze tak nazwe kiedys swoje dziecko.. I stalo sie, na szczescie mezowi tez sie podoba
Ale Nataniel jest tez w bibliicelia, Dodi lubią tę wiadomość