X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :) dzieci rosna jak na drozdzach :D

My bylismy w zusie i oczywiscie nic nie zalatwilismy :P mam przyjsc 10 czerwca z kolejnym zwolnieniem i swiadectwem pracy wowczas wypelnie deklaracje u urlopie macierzynskim i rodIcielskim :)

Zajechalam tez do firmy :) ludzie fajnie mnie przyjeli podziwiali brzuszek :)
    Nawet moj kierownik wpadl sie przywitac bo dziewczyny w ksiegowosci balamucilam :) ogolnje super!
    Aha no i moj maz bedzje jeszcze objety grupowym ubezp w pzu do konca lipca wiec jak urodze w lipcu to dostanie 2400 a jak w sierpniu to 1500 bo juz bedzie indywidualna kontynuacja wiec musze sie spieszyc :P

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria jak po wizycie? :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ale Justysia już spora, super :D wyobrażam sobie jak buźkę zasłaniała, to takie słodkie oglądać te nasze cudne maleństwa :)

Kamila szkoda że nic nie załatwiłaś ale przynajmniej dobra wiadomość jeśli chodzi o ubezpieczenie. Kto by pomyślał, że termin porodu można na przykład ustawiać pod kasę :)

Camille87, celia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Dodi niestety takie czasy przyszly ze o kasie trzeba myslec ale ja mam termin na 29 lipiec wiec po prostu nie chce przenosic ciazy a nie za wszelka cene urodzic przed terminem ;) wiadomo w brzuszku najlepiej!

Dodi, Aggie, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7596531_tn.jpg

6578782_tn.jpg

4392433_tn.jpg

to jest tylko 1/5 wszystkiego hehe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 16:53

Camille87, Dodi, Kasieńka:), MILA, Sylka, Ruda27, celia, Magda2013, positive lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jakie slodkie :) a to pierwsze puchate to kombinezonik? :)

Moni& lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& cudne te ciuszki dostałaś :) a to masz takie małe rozmiary czy większe też?

Moni& lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka trzymam kciuki za Twoja znajoma, oby juz urodzila zdrowe malenstwo:)
    Celia gratuluje udanej wizyty!

to biale to taki kombinezonik, taki slodki misiek:)
    mam i male rozmiary od 56 i wieksze. ledwie co paczka przyszla to gadalam przez skype ze szwagierka i juz mi pokazywala kilka ciuszkow kupila bo sie nie mogla powstrzymac a miejsce jej sie w domu zrobilo hehe. bedzie matka chrzestna dla Kacpercia :)

Dodi, Sylka, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, Celia super wasze dzieci urosły :-)

Monia ciuszki super :-D

Aggie ja mam pierwszy suwaczek dokładny czas ciązy
    a ten ostatni ile zostało do porodu to mam ustawione wcześniej bo bedzie CC :-)

Moni&, Aggie, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Monia :)
    Moja bratowa pisala ze kupila mi kocyk taki grubszy ;) pisala ze cudny ;) ale wczesniej tez juz wysylala paczke z ubrankami. Oni nie maja dzieci i nie planują sfad chyba ta fascynacja malutkimi ubrankami ;)

Ruda27, Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocyki tez mam dwa i spiworek :D
    fajnie ze tez Ci bratowa wysyła;)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie teraz nad morze do nich jedziemy :)

Ciekawe jak u Darii, nic nie pisze jeszcze..
    My zaraz sie na szkole rodzenia zbieramy :D

Ruda27, Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia gratuluje widzenia :)

celia lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem :)
    Wiec tak.. Teoretycznie jest ok. Lekarz powiedzial ze szyjka zamknieta i ok 3 cm bo sprawdzil recznie tylko.. Wody w normie..
    Maluszek juz nie jest taki maluszek.. On wielkosci nie podawal ale oczywiscie sama kukalam i zapamietalam. Wiec glowka rosnie i dalej jest duza i to sporo.. Z tych danych wychodzi ze wazy ok 1970 sle wiaodmo to orientacyjne.. Wyszlam to oczywiscie sie martwilam zamiast cieszyc, moj maz wnerwiony na mnie ze panikuje ze wydziwiam.. Lekarz powiedzial ze zabardzo przezywam, ze jest wszystko dobrze, ze po rpostu synek jest wiekszy tak jak tata i mama :P i ze mam taka nie byc bo o wszystko dopytywalam pare razy.. Moja siostra powiedziala, ze skoro 2 lekarzy mowi ze jest ok to chyba jest.. W sumie to 3 lekarzy bo na poczatku maja bylam tu w szpitalu i tez mowili ze jest dobrze, mimo ze ma wieksza glowke to nic nie znaczy.. W sumie durna jestem bo czytalam ze wiele dziewczyn tak mialo i dzieci byly zdrowe. Jedynie mnie martwi kosc udowa.. Rosnie, ale jest mniejsza w stosunku to reszty. Kiedys jakas dziewczyna napisala, ze to moze byc zespol downa ze czesto to jest symptom..
    A i jest glowka w dol :D i powiedzial, ze juz raczej sie nie obroci :)
    To tyle :) moj wiercipietek :) wypycha sie caly czas :)

Monia masz zajebista szwagierke naprawde! :) kurde jak to fajnie jak ktos bliski cos kupuje.. U mnie moja mama zaczela cos powoli i to dla mnie ogromna radosc jest.. Juz nie mowie o wielkich zakupach, ale sam fakt ze ktos mysli u was i cos kupuje czy szuka :)

Celia ciesze sie ze widzenie z corka udane! :)

Dodi, Moni&, Sylka, Aggie, celia, MILA, Camille87, Magda2013, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to obys urodzila w terminie 29.07 :)
    Moja siostra chce zebym wtedy tez rodzila, to sa jej urodziny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 17:53

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Słońce skoro juz tylu lekarzy powiedziało Ci, ze jest ok to może się już uspokoisz trochę? Napewno wszystko jest teraz i będzie w porządku, więc nie martw się na zapas i nie czytaj głupot w necie..... Spokojnie, już nie dużo Wam zostało <3

Dziewczyny fajne macie te bratowe, szwagierki i rodziny :)

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to super ze jest ok, szyjka tez dobrze no i wody sie unormowaly. nie przejmuj sie główka bo skoro tylu lekarzy mowi ze jest ok to musi byc ok. i nie wmawiaj sobie zespolu downa i inych chorob bo do porodu zwariujesz! kochana Twoj Natanielek urodzi sie zdrowiusienki jak rybcia i tego sie trzymaj :*

Kamila to zycze Ci zebys urodzila w terminie:) takie czasy ze kasa najwazniejsza eh:/ mnie tez mąz ubezpieczyl bo w pracy maja ubezpieczenia grupowe wiec tez cos dostaniemy. zawsze cos wiecej niz tylko becikowe:P

Dodi, Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria chyba muszisz dostać porządnego klapsa na tyłek :) Masz się uspokoić i to natychmiast, bo Nataniel to wszystko czuje!
    Skoro wszyscy lekarze mówią, że jest ok to nie doszukuj się chorób u małego! Jest zdrowym, dużym chłopcem i taki się też urodzi!

Ciesz się, ze masz tak cudownego synka! :)

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :) jestescie kochane :*
    Wazne ze caly rosnie, napewno jest dobrze :)

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie naczytalam teraz troche na necie. I ogrom przypadkow gdzie byly rozbieznosci w wymiarach, zwlaszcza w 3 trymestrze, bo tez ciezej zmierzyc malucha.. Co czytam to dzieci rodzily sie nirmalne, proporcjonalne i zdrowe :) wiec sie max uspokoilam :)
    Wiem ze jest dobrze, moj maly byczek sobie rosnie <3

Moni&, Dodi, positive lubią tę wiadomość

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ