X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jeszcze nie podjęłam decyzji :) Ciągle myślę...bo ciągle dostaję informacje, to dobre to złe...i nie mam podjętej decyzji...
    A Ty Aga? Już wiesz, gdzie??

• agapast Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, jak z Biblii to i tak mi nic nie mówi:) ale oryginalne imię, ładne.

Pekinka, no ja sie zdecydowałam na ten prywatny Medeor, ale tam trzeba przejść "casting" w 36 tyg, niby jestem zapisana na ten casting, ale Centrum Zdrowia Matki Polki wybrałam jako opcję, tam przyjmują każdego i moja pani doktor tam pracuje, wiec to jest mój plan B:)

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Medeorze też słyszałam .... Plusy i minusy...
    Ja nadal nie wiem... Jeszcze będę na ten temat rozmawiać z moim ginekologiem.

• kada24 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie drinkuje karmi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aga :)

Kada smacznego :)
    Ja zjadlam przepyszne buleczki :) ciemne ze slonecznikiem plus maselko, pomidore, ogorek, rzodkiewka i szczypiorek :D teraz pekam
    Ale tu cisza wieczorna, gdzie jestescie dziolszki :P

pekinka82, Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy ze szkoly rodzenia :)
    Daria super ze wody sie unormowaly!! :) to chyba najwazniejsze bo glowka sie jeszcze pewnie zatrzyma :) zobacz u mnie byly tez spore opoznienia a teraz nadgonil, nkewykluczone ze u Ciebie bedzie na odwrot :)

Pekinka ja tez juz rzadko czuje kopniaki teraz czesciej wypychanie ;)

pekinka82, Moni&, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Daria i tak trzymaj, nie ma sie czym zamartwiac:)

cisnienie 116/70 to przeciez dobre cisnienie, kup dobry cisnieniomierz i kontroluj a napewbo sie uspokoisz:*

ja ogladalam z mezem film, niby horror ale zadnego wrazenia na mnie nie zrobil:P

Kama i co tam ciekawego na szkole rodzenia bylo?

ja czuje jak moj maly sie rusza, wierci, wypycha, kopniaczki tez czujw. ostatnio czesto po pecherzu daje. zaczelo mnie niepokoic troche klucie w okolicach szyjki macicy, nie wiem czy to maluszek sie tak rozpycha czy cos z szyjka bo znowu sobie wmawiam oczywiscie:P

Ruda27, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To laptop znow mi sie zabija :/ wrrr mam dosc tego sprzetu...

Daria, nie wymyslaj juz! Chlopak Twoj jest i bedzie zdrowy, skad zes wytrzasnela ten syndrom downa?? przeciez mialas prenatalne? cos wyszlo nie tak??

Monia, sliczne te ubranka, cuda :D chyba wszystkie takie tycie rzeczy sa slodke :D ale ten kombinezonik, cos wspanialego :)

Sylka trzymam kciuki za kolezanke :)

Celia - woow!!! spora Justynka jest :D co Ty robisz ze tak Ci rosnie, hehe :D

Kamilka, zycze w takim razie porodu w terminie :) wiadomo, ze w dzisiejszych czasach kasa rzadzi, jak sie uda, lepiej dla Kubusia :D

Mila hahaha ale strzelilam :P no fakt, przewciez pisalas ze masz ustalony termin cc <ściana>

Quendi, tez sobie kochana nic nie wkrecaj, zrelaksuj sie i poodpoczywaj :) cisnienei wyglada na ok, chyba?

Pekinka, ja jak tak pomysle to tez mniej tych kopniakow, zdarza sie, mocne nawet, ale nie az tyle, teraz wlasnie przesuwanie sie itd w ciagu dnia.

Kada smacznego Karmi :)

Kamilka, czego nowego sie dowiedzialas na sr? :D dziel sie informacjami z zapominalska (zapominam zadzwonic i dowiedziec sie o terminy nowych zajec!)

No, obiad mojemu smakowal (no jakzeby inaczej?:P), ja po fryzjerze, w doborowym humorze :D kurcze w koncu ktos ogarnal tej sajgon na glowie i nie wyciagnal majatku ode mnie (fryzjerka pare miesiecy temy zdarla 2x tyle co dzisiejsza, a spieprzyla). Jednak nie ma to jak polska szkola (dzisiejsza fryzjerka to polka, kiedys do niej chodzilam, ale jak otworzyla swoj salon, to zaczela bardzo duze ceny wolac) :D

Bleehh jutro do pracy, kto chce isc za mnie??

pekinka82, Ruda27, Camille87, celia, Moni&, Dodi, Sylka, positive lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jak bylo?? :) napisz nam cos :)
    Monia twardzielka jestes, zeby horror ma Tobie nie zrobil wrazenia, niezle :P

Aggie nie mialam typowego prenatalnego. Moj gin mi mierzyl, przeziernosc byla 2,0. Tez nie tak malo ale jeszcze w normie, bo do 2,5 chyba jest ok.. Takze czasami durne mysli sa, ale wiem ze jest dobrze.. Musi byc :)
    Od razu widac jaki lepszy humor u Ciebie :) wloski zeobione to i kobieta zadowolona :D

Moj maluch tez kopnie co jakis czas, ale przewznie czuje rozpychanie. Chociaz jak leze na boku to kopie mnie nozkami, jakby go to denerwowalo :P tak z boku brzucha heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 20:52

pekinka82, Camille87, Aggie, Moni&, Dodi, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mielismy temat kapania i pielegnacji dzidziusia :)
    Pani pokazywala jak chwytac dziecko, mowila ze nie wolno zamoczyc uszu!
    Pokazywala na lalce mycie (do wody wlac plyn i tylko woda myjemy szyjke, pod paszkami, pachwinki, potem odwracamy na brzuszek i myjemy pupcie), po myciu nie wycieramy tylko osuszamy dotykacjac recznikiem, nie trzemy!)
    Do pielegnacji oczek przegotowana ciepla woda (odradzila sol fizjologiczn bo zostawia bialawy nalot) oczka przemywamy od zewnetrznych kacikow do wewnetrznych, do cialka nie uzywac oliwki bo najczesciej uczula, jesli dziecko (szczegolnie urodzone po terminie) ma suche raczki i stopki sprawdzony ponoc jest linomag. Polecala masc alantan do smarowania pachwinek pod jajeczkami itp :) pepuszek tylko wycieramy gazikami (w ostatecznosci dla pewnosci octanisept ale na sucho pepuszek szybciej odpada i szybciej sie goi). Polecala mimonwszystko codzienna kapiel lub chociaz obmycie pupy nawet pod kranem, bondzieci lepiej spia podobno :) i tez (tak jak chyba positive) mowila ze jak zmieniamy pieluszke to lepsze od chusteczek nawilzanych sa waciki namoczone woda bo skora sie nie klei ;) mowila o szczotkowaniu glowki celem zapobiezenia ciemieniuchy a jesli ta sie pojawi to przed kapiela posmarowac glowkw oliwka lub oliwa z oliwek potem zmyc i delikatnie szczotka pozbyc sie ciemieniuchy. Zwracala uwage zeby uwazac na glowke zeby do tylu sje nie odchylala ale juz od pierwszych dni klasc na brzuszek zeby dziecko cwiczylo miesnie karku, mowila ze na poczatku pewnie z minute wytrzyma i zacznie marudzic ale powinno sie mimo wszystko :)

Jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 21:08

pekinka82, Ruda27, Moni&, agapast, Aggie, Magda2013, Dodi, Sylka, celia, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama dzieki ze to napisalas :)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ciekawe to co piszesz:) szczegolnie dla wiekszosci z nas niedoswiadczonych mamus:)

Daria ja sie tylko horrorow boje jak sama ogladam i gdy jest ciemno:P dzisiaj leci horror wzgorza maja oczy 2 na tc4 o 22 ale juz widzialam wiec tez spooko:D
    wierzycie w przesady typu ze jak sie czegos wystraszycie to cos tam? ja sie ostatnio wystraszylam ...pajaka bo mi krzyzak siedzial na rece masakra,.juz wole ptasznika, przynajmnoej sie na nich znam troche:P jak Kacpercio bedzie sie bal pajakow to juz wiem czemu hehe.

Aga to super ze zrobilas sie na.bostwo, dawaj fote :D

Camille87, Ruda27, Aggie, Dodi, Sylka, celia, positive lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my tez wlasnie zaczynamy seansik ;)
    Maz film wlacza :D

Milego wieczorku!!

Ruda27, pekinka82, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wlaczyl twz horror - Diabelskie nasienie :O matkooo

Ruda27, pekinka82, Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia pajak na rece???!! Ja pierdziele, zawal :/
    Ja horroru nie moglabym sama obejrzec,. Ogolnie nie jestem za horrorami, wole thrillery :D a juz napewno bym nie mogla ogladac z moim gdzie on wstaje do pracy o 5 i zostaje sama... Ja sie w ogole sama byc na noc (nigdy jeszcze nie bylam) a co dopiero po jakims strasznym filmie :P schizy cala noc :P

Aggie wlasnie, czekamy na zdjecie po fryzjerze :D

Aggie, Moni&, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czujecie czasami waszych maluchow jakby serduszko?? Takie rytmiczne popukiwanie dluzszy czas? Moj ostatnio tez reke przykladal i czul i sie zastanawialismy co to, czy mozliwe zeby jakos blisko serduszkiem lezal i czuc, bo nie wiem..

Kama milego wieczorku filmowego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 21:22

Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ..ja tak miałam parę razy i to z 2-3 minuty...Ale myślałam, że to czkawka...

• Aggie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja w miedzyczasie zaliczylam drzemke dwugodzinna :P nie ma sily zebym fote zrobila :P zrobie sie na bostwo (znaczy moze jakis make up pojdzie w ruch) to sie moze pokaze :P

W przyszlym tyg bede mega zalatana oO w pon mam wizyte u lekarki (ta co powinna mojej szyjki pilnowac a tylko raz mnie widziala i w dol nie zagladala), wtorek optyk a sroda fizjoterapia LOL :D

Kamilka dzieki za info :D ale do kapieli (pewnie pierwszych kilkunastu :P ) wezme mame wynajme :P juz sie zgodzila :P

Ruda27, Moni&, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka ale wlasnie to takie szybkie, ja juz sama nie wiem czy to czkawka.. Czy nie za delikatne..

Aggie to jak zrobisz sie na bostwo to zdjecie dawaj :)

Mi tez bedzie mama pomagala przy pierwszych kapielach. Nie wyobrazam sobie sama trzymac malenstwa :P my ogladalismy filmiki z moim na yt jak karmic i kapac, itd, moj tekst ze to latwizna :P hahaa inaczej bedzie jak bedzie dzidzia bo od kuzyna nawet na rece nie chcial wziac :P

Aggie, Moni&, Camille87, Dodi, Sylka, celia lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, Darek Zuzy tez dlugo nie chcial na rece brac :P wygladal z nia sztywno i jakby nie wiedzial z czym to sie jada :P ale juz jest "latwiejszy" i mysle ze wiecej zaufania mnialabym do niego jak do siebie z kapielami :P zreszta to juz mu powiedzialam :)

Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ