Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda, jak z Biblii to i tak mi nic nie mówi:) ale oryginalne imię, ładne.
Pekinka, no ja sie zdecydowałam na ten prywatny Medeor, ale tam trzeba przejść "casting" w 36 tyg, niby jestem zapisana na ten casting, ale Centrum Zdrowia Matki Polki wybrałam jako opcję, tam przyjmują każdego i moja pani doktor tam pracuje, wiec to jest mój plan B:)Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualnyDzieki Aga
Kada smacznego
Ja zjadlam przepyszne buleczkiciemne ze slonecznikiem plus maselko, pomidore, ogorek, rzodkiewka i szczypiorek
teraz pekam
Ale tu cisza wieczorna, gdzie jestescie dziolszkipekinka82, Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy wrocilismy ze szkoly rodzenia
Daria super ze wody sie unormowaly!!to chyba najwazniejsze bo glowka sie jeszcze pewnie zatrzyma
zobacz u mnie byly tez spore opoznienia a teraz nadgonil, nkewykluczone ze u Ciebie bedzie na odwrot
Pekinka ja tez juz rzadko czuje kopniaki teraz czesciej wypychaniepekinka82, Moni&, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
no Daria i tak trzymaj, nie ma sie czym zamartwiac:)
cisnienie 116/70 to przeciez dobre cisnienie, kup dobry cisnieniomierz i kontroluj a napewbo sie uspokoisz:*
ja ogladalam z mezem film, niby horror ale zadnego wrazenia na mnie nie zrobil:P
Kama i co tam ciekawego na szkole rodzenia bylo?
ja czuje jak moj maly sie rusza, wierci, wypycha, kopniaczki tez czujw. ostatnio czesto po pecherzu daje. zaczelo mnie niepokoic troche klucie w okolicach szyjki macicy, nie wiem czy to maluszek sie tak rozpycha czy cos z szyjka bo znowu sobie wmawiam oczywiscie:PRuda27, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
To laptop znow mi sie zabija
wrrr mam dosc tego sprzetu...
Daria, nie wymyslaj juz! Chlopak Twoj jest i bedzie zdrowy, skad zes wytrzasnela ten syndrom downa?? przeciez mialas prenatalne? cos wyszlo nie tak??
Monia, sliczne te ubranka, cudachyba wszystkie takie tycie rzeczy sa slodke
ale ten kombinezonik, cos wspanialego
Sylka trzymam kciuki za kolezanke
Celia - woow!!! spora Justynka jestco Ty robisz ze tak Ci rosnie, hehe
Kamilka, zycze w takim razie porodu w terminiewiadomo, ze w dzisiejszych czasach kasa rzadzi, jak sie uda, lepiej dla Kubusia
Mila hahaha ale strzelilamno fakt, przewciez pisalas ze masz ustalony termin cc <ściana>
Quendi, tez sobie kochana nic nie wkrecaj, zrelaksuj sie i poodpoczywajcisnienei wyglada na ok, chyba?
Pekinka, ja jak tak pomysle to tez mniej tych kopniakow, zdarza sie, mocne nawet, ale nie az tyle, teraz wlasnie przesuwanie sie itd w ciagu dnia.
Kada smacznego Karmi
Kamilka, czego nowego sie dowiedzialas na sr?dziel sie informacjami z zapominalska (zapominam zadzwonic i dowiedziec sie o terminy nowych zajec!)
No, obiad mojemu smakowal (no jakzeby inaczej?), ja po fryzjerze, w doborowym humorze
kurcze w koncu ktos ogarnal tej sajgon na glowie i nie wyciagnal majatku ode mnie (fryzjerka pare miesiecy temy zdarla 2x tyle co dzisiejsza, a spieprzyla). Jednak nie ma to jak polska szkola (dzisiejsza fryzjerka to polka, kiedys do niej chodzilam, ale jak otworzyla swoj salon, to zaczela bardzo duze ceny wolac)
Bleehh jutro do pracy, kto chce isc za mnie??pekinka82, Ruda27, Camille87, celia, Moni&, Dodi, Sylka, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila jak bylo??
napisz nam cos
Monia twardzielka jestes, zeby horror ma Tobie nie zrobil wrazenia, niezle
Aggie nie mialam typowego prenatalnego. Moj gin mi mierzyl, przeziernosc byla 2,0. Tez nie tak malo ale jeszcze w normie, bo do 2,5 chyba jest ok.. Takze czasami durne mysli sa, ale wiem ze jest dobrze.. Musi byc
Od razu widac jaki lepszy humor u Ciebiewloski zeobione to i kobieta zadowolona
Moj maluch tez kopnie co jakis czas, ale przewznie czuje rozpychanie. Chociaz jak leze na boku to kopie mnie nozkami, jakby go to denerwowalotak z boku brzucha heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 20:52
pekinka82, Camille87, Aggie, Moni&, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzis mielismy temat kapania i pielegnacji dzidziusia
Pani pokazywala jak chwytac dziecko, mowila ze nie wolno zamoczyc uszu!
Pokazywala na lalce mycie (do wody wlac plyn i tylko woda myjemy szyjke, pod paszkami, pachwinki, potem odwracamy na brzuszek i myjemy pupcie), po myciu nie wycieramy tylko osuszamy dotykacjac recznikiem, nie trzemy!)
Do pielegnacji oczek przegotowana ciepla woda (odradzila sol fizjologiczn bo zostawia bialawy nalot) oczka przemywamy od zewnetrznych kacikow do wewnetrznych, do cialka nie uzywac oliwki bo najczesciej uczula, jesli dziecko (szczegolnie urodzone po terminie) ma suche raczki i stopki sprawdzony ponoc jest linomag. Polecala masc alantan do smarowania pachwinek pod jajeczkami itppepuszek tylko wycieramy gazikami (w ostatecznosci dla pewnosci octanisept ale na sucho pepuszek szybciej odpada i szybciej sie goi). Polecala mimonwszystko codzienna kapiel lub chociaz obmycie pupy nawet pod kranem, bondzieci lepiej spia podobno
i tez (tak jak chyba positive) mowila ze jak zmieniamy pieluszke to lepsze od chusteczek nawilzanych sa waciki namoczone woda bo skora sie nie klei
mowila o szczotkowaniu glowki celem zapobiezenia ciemieniuchy a jesli ta sie pojawi to przed kapiela posmarowac glowkw oliwka lub oliwa z oliwek potem zmyc i delikatnie szczotka pozbyc sie ciemieniuchy. Zwracala uwage zeby uwazac na glowke zeby do tylu sje nie odchylala ale juz od pierwszych dni klasc na brzuszek zeby dziecko cwiczylo miesnie karku, mowila ze na poczatku pewnie z minute wytrzyma i zacznie marudzic ale powinno sie mimo wszystko
Jak mi sie cos jeszcze przypomni to napiszeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 21:08
pekinka82, Ruda27, Moni&, agapast, Aggie, Magda2013, Dodi, Sylka, celia, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamila ciekawe to co piszesz:) szczegolnie dla wiekszosci z nas niedoswiadczonych mamus:)
Daria ja sie tylko horrorow boje jak sama ogladam i gdy jest ciemno:P dzisiaj leci horror wzgorza maja oczy 2 na tc4 o 22 ale juz widzialam wiec tez spooko:D
wierzycie w przesady typu ze jak sie czegos wystraszycie to cos tam? ja sie ostatnio wystraszylam ...pajaka bo mi krzyzak siedzial na rece masakra,.juz wole ptasznika, przynajmnoej sie na nich znam troche:P jak Kacpercio bedzie sie bal pajakow to juz wiem czemu hehe.
Aga to super ze zrobilas sie na.bostwo, dawaj foteCamille87, Ruda27, Aggie, Dodi, Sylka, celia, positive lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia pajak na rece???!! Ja pierdziele, zawal
Ja horroru nie moglabym sama obejrzec,. Ogolnie nie jestem za horrorami, wole thrillerya juz napewno bym nie mogla ogladac z moim gdzie on wstaje do pracy o 5 i zostaje sama... Ja sie w ogole sama byc na noc (nigdy jeszcze nie bylam) a co dopiero po jakims strasznym filmie
schizy cala noc
Aggie wlasnie, czekamy na zdjecie po fryzjerze
Aggie, Moni&, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czujecie czasami waszych maluchow jakby serduszko?? Takie rytmiczne popukiwanie dluzszy czas? Moj ostatnio tez reke przykladal i czul i sie zastanawialismy co to, czy mozliwe zeby jakos blisko serduszkiem lezal i czuc, bo nie wiem..
Kama milego wieczorku filmowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 21:22
Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kochane, ja w miedzyczasie zaliczylam drzemke dwugodzinna
nie ma sily zebym fote zrobila
zrobie sie na bostwo (znaczy moze jakis make up pojdzie w ruch) to sie moze pokaze
W przyszlym tyg bede mega zalatana oO w pon mam wizyte u lekarki (ta co powinna mojej szyjki pilnowac a tylko raz mnie widziala i w dol nie zagladala), wtorek optyk a sroda fizjoterapia LOL
Kamilka dzieki za infoale do kapieli (pewnie pierwszych kilkunastu
) wezme mame wynajme
juz sie zgodzila
Ruda27, Moni&, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPekinka ale wlasnie to takie szybkie, ja juz sama nie wiem czy to czkawka.. Czy nie za delikatne..
Aggie to jak zrobisz sie na bostwo to zdjecie dawaj
Mi tez bedzie mama pomagala przy pierwszych kapielach. Nie wyobrazam sobie sama trzymac malenstwamy ogladalismy filmiki z moim na yt jak karmic i kapac, itd, moj tekst ze to latwizna
hahaa inaczej bedzie jak bedzie dzidzia bo od kuzyna nawet na rece nie chcial wziac
Aggie, Moni&, Camille87, Dodi, Sylka, celia lubią tę wiadomość
-
Daria, Darek Zuzy tez dlugo nie chcial na rece brac
wygladal z nia sztywno i jakby nie wiedzial z czym to sie jada
ale juz jest "latwiejszy" i mysle ze wiecej zaufania mnialabym do niego jak do siebie z kapielami
zreszta to juz mu powiedzialam
Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość