X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wredoto Ty :P nie to nie :P laski bez :D

Daria, dokladnie 13 dni z dzisiejszym dniem... to niby nie duzo ale juz lazenie po sklepach albo droga do mamy mnie mecza, a co tu mowic o sprzataniu przez 5h oO w dodatku w tym tyg ta dziewczyna co ze mna pracuje ma urlop :/ pewno codziennie dostane kogos nowego, to tak jakbym sama pracowala. Achhh moze dam rade :P

Quendi, super podejscie kochana :) sie zbada, sie sprawdzi i wyjdzie ze nie bylo czym sie martwic :) lepiej wlasnie jak lekarze nie maja olewczego stosunku :) :*

Moni&, Quendi, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś hehe taki mały ironiczny żarcik z rana:P Ile Ci jeszcze zostało pracy? Wytrzymasz skoro juz tyle wytrzymałas, tylko uważaj na siebie:* Współczuje Ci, bo sprzątanie w naszym stanie wcale nie jest łatwe, jeszcze zależy co. Ja odkurze mieszkanie w bloku 65m2 i juz mam dość:/ Wczoraj stałam troche przy obiedzie a potem zmywałam naczynia i kręgosłupa nie czułam. Masakra w tej Anglii,szkoda zenie mozesz isc normalnie na l4:/

Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja slabo spalam po wczorajszym horrorze chowalam sie pod koldre a ze mi goraco bylo to niezbyt spac moglam :/ glupi to byl pomysl ogladac film o demonach :/

Quendi cisnienie super, wlasnie mi przypomnialas ze mialam wczoraj wieczoremnzkierzyc drugi raz cisnienie... ups :P

U nas pogoda tez marna i zimno takze siedze w domu :(

Quendi, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, wlasnie o to chodzi ze juz nawet zmywac naczynia mi ciezko :P a sprzatanie typowo domowe, bo to hotel szpitalny... nie ma zmiany poscieli codziennie we wszystkich pokojach ale to tez trzeba doliczyc, niestety... no coz :P jak napisalas, tyle dalam rade to dam jeszcze troszke (wyjscia innego nie mam:P)

Kamilka, mi tez sie zle spalo, pod koldra za cieplo, poza nia za zimno, pobudki co chwila, wrazenie, jakbym w ogole nie spala...

Camille87, Dodi, Moni&, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-* staram się być dobrej myśli i walczyć :-)

Będę mierzyla co najmniej 3 razy dziennie. Zobaczymy co mi w badaniach wyjdzie :-) do 12 czerwca dam radę :-) tym bardziej że w lutym i marcu też monitorowałam ciśnienie.

Zimnooo jakoś...masakra. ..

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aggie wiem.o czym piszesz, ja sie ciesze ze mam zmywarke bo wystarczy ze ppstoje przy zlewie pare minut myjac truskawki i juz mnie plecy bola a co mowic zmywac naczynia o.O ale jak widac cel sie przybliza :D jeszcze 13 dni!

celia, positive, Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ren brzydki deszczowy dzien ;)

Aggie sorki, ale ja tez nie skorzystam ;) dzisiaj to nawet lba z domu nie chce mi sie wystawiac :-/

Quendi bedzie dobrze z tym cisnieniem :) troche poobserwujesz i ok a swoja droga jak mierzysz w domu to masz w porzadku....

Nie chce mi sie wychodzic z lozka!!!

Moni&, Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w nocy źle spałam, przekręcenie sie z boku na bok to jakaś tragedia, wszystko boli, ciągnie:/ Czuje sie jakbym została poturbowana. W tej nocy co sie obudziłam do wc do brzuch mi twardniał, wrrr.

Agus dasz rade dla swojej córeczki!:) Zobaczysz, że w ostatnie dni pracy bedzie Ci sie chciało popracować troche bo bedziesz wiedziała, że juz za chwile kooooniec :D

Quendi, ważne ze masz w domu ciśnienie dobre. Jak bedziesz mierzyc w domu to nie bedziesz sie stresowac podwyższonym ciśnienem u lekarza.

a Ty Kamilka tez miałas cos z cisnieniem i miałas tabletki brac,bierzesz dalej?

Dodi, Camille87, Aggie lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)czytam Was Kochane,ale nie zawsze mam czas na odpiasnie..

co do porzadkow:)to wczoraj jak jechalam mopem po podlogach heh to juz by zebrac brud musialam sie nagimnatsykowac:)i dodam ze wchodze na 4 pietro bez windy po kilka razy dziennie..moj pies juz dawno u gory a ja sie mecze i mecze:)

Ruda27, Dodi, Camille87, celia, positive, Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika i tak podziwiam na 4 pietro.. Ja na 2 mam ciezko :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie ja nie bralam ani nie biore żadnych tabletek po prostu w gabinecie ki rosnie nawet do 162/93 i gin kazal w domu kontrolowac dwa razy dziennie :P

Mika ja rowniez podziwiam ja mieszkam na 1 i czasem sie zasapie :P

• Moni& Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurrrr pozosralo mi tylko pisanie na belly na razie z tel bo juz druga przegladarka padla mi na belly... nie umiem polubic posta a naeet napisac ehh:///

Mika podziwiam, ja wchodze na 3 i zasapana jestem, przedrem to wskakiwalam jak sarenka pokonujac po 2-3 schodki a teraz zolwie tempo.

Ruda27, celia, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Ja zaliczam doła za dołem. Oczywiście że tego po mnie nie poznać bo nie daję po sobie poznać ale kur..a mam dosyć wszystkiego :-(
    Nie chodzi o dziecko - wszystko ok , oprócz tego ze przez te moje nerwice i doły to aż sie boje jak mały to odczuwa :-(

Aggie ty liczysz tylko dni do zwolnienia a ja przez ten pierdolony dom w którym mieszkamy i ten cholerny kredyt nie wiem jak długo będę musiała do pracy chodzić. Wiem że dużo w tym wszystkim mojej / naszej winy.
    Gdybyśmy mieszkali od początku gdzie indziej nie byłoby problemu i żałuję ze te 10lat temu posłuchałam mojego męża i zostaliśmy mieszkać z teściami.
    Wtedy zrobiliśmy już remont za jakieś 20.000 tyś. Potem juz mi szkoda było sie przeprowadzac bo wziełam kredyt na ten remont. Teraz skoro juz tam tyle mieszkamy musimy zainwestowac w dom bo jest w stanie tragicznym (no bo kurde ten nie pojdzie nigdzie indziej mieszkać) ale przez ten pierdolony kredyt jestem zmuszona chodzić do roboty aż wystąpimy do banku. Mąż prowadzi działalność i nie distanie takiego kredytu na siebie w życiu. Ja będę głównym kredytobiorcą.
    Czekamy dopiero na pozwolenie na budowę (ok 2 tyg)potem kompletowanie dokumentów do banku i czekanie na kredyt. :-(

Poza tym jest wiele rzeczy i ludzi którzy mnie wyprowadzają w tym domu z równowagi, że już sobie z tym wszystkim nie radzę :-( :-(
    Nerwy rozładowuje na mojej córce :-(
    Co do pogody to całe szczęście ze nie ma upałów bo bym się wykończyła !!
    Jestem silnym charakterem ,ale to już mnie wszystko kur...a przerasta. Wyć mi się chce. Najlepiej bym się spakowała i wyjechała w pizdu stąd :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 09:10

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki!

Przesyłam Wam z rana duuużo słoneczka :)

Daria u nas też dziś święto, ale mój niestety pracuje :( A ja jak zwykle nie mam żadnych planów na dziś..

Widzę, że każda z Was będzie miała pomoc w pierwszych dniach opieki nad maleństwem. Ja będę rzucona na głęboką wodę i wszystkiego będę uczyła się sama, bo nie mam tu nikogo... Moja mama zaoferowała pomoc, powiedziała, ze przyleci, ale ja raczej będę chciała wszystkiego nauczyć się sama. Tym bardziej, że mój mąż zaoferował, że jak urodzę to weźmie 2 tyg wolnego w pracy i będziemy razem w te pierwsze dni z maluchem :)

Co do spania - ja też strasznie źle śpie, dziś obudziłam się o 7 i mimo, ze chciało mi się jeszcze spać to nie mogłam znaleźć sobie miejsca w łóżku, bo to ręka drętwieje, to brzuch kłuje, plecy bolą.... Ehhhh...

Monia nie wiem czy o tym samym myślimy, ale ja też mam takie bóle.. Od dwóch dni taki kłujący ból w okolicach pępka, jakby kolka... Nie wiem co to, czasem boli bardziej czasem mniej.. Wczoraj jeszcze doszedł pulsujący ból w pachwinie. Wydaje mi się, ze to rosnąca i rozciągająca się macica..

Kurde, dziś ja popadam w paranoje! Nie czuję synka od rana, boję się, ze w nocy jak szukałam miejsca żeby się wygodnie ułożyć to Go zdusiłam, bo spałam tak dosyć mocno przechylona na brzuch.... :(

celia, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jaka piękna chłodna pogoda ;D

Camille i bądź tu mądrym, co położna to opinia :/ U nas pani mówiła, że np., że pępuszek zawsze wycieramy do sucha i octeniseptem traktujemy, a buźkę wyłącznie solą fizjologiczną i jałowymi gazikami :/
    Ja się o kąpiel nie martwię, mój M obstawia tę czynność, uczył się pilnie w szkole rodzenia, no i po porodzie jeszcze położne pokażą :)

Daria co do regularnego pulsowania, też czułam to kilka razy i byłam przekonana, tak jak Ty Pekinko, że to czkawka :P

Aggie teraz to już z górki, jak z wyjściem z wojska, mogłabyś odcinać na centymetrze :P Trzymaj się kochana :)

Moniś ze zmęczeniem mam tak samo. Wczoraj stałam przy obiedzie i zaraz po musiałam usiąść, bo i kręgosłup boli i nogi puchną ;) Zresztą widzę też po ćwiczeniach, niby z grubsza te same, a zmęczenie o niebo większe.

Quendi bardzo dobrze, że lekarz tego nie zlekceważył. Bo faktycznie przy 130 należy monitorować. Ale wygląda, że w domu masz niższe ;) Camille u Ciebie to ciśnienie skacze przez przystojnego lekarza, norma :P

Mila rzeczywiście trudną masz sytuację :/ Ale póki co nie jawi się żaden termin przyznania Wam tego kredytu?

Camille87, Aggie, Dodi, mala_mi, Magda2013 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Milus, w ciazy widzimy wszystko w innych barwach, ale postaraj sie spojrzec na to z innej strony - ja np strasznie Ci zazdroszcze tego domku, ogrodka, my tez wzielismy horendalny kredyt na mieszkanie a teraz obydwoje jestesmy bez pracy i dziecko w drodze.. ale nie zalamujemy sie bo dostaniemy odprawy ja bede dostawac pieniadze z zusu a maz na pewno cos znajdzie :) trzeba myslec pozytywnie i szukac tych dobrych stron nawet jesli wydaje sie nam ze jest beznadziejnie.. Kochana domyslam sie ze ciezko Ci juz pracowac ale dobrze ze to praca przy biurku a nie fizyczna jaka ma Aggie.. glowa do gory!! Nie stresuj sie i mysl o Bartusiu :*

Sylka nie gadaj glupot na pewno nie zdusilas dzidzi :) chocbys chciala to ciezko by bylo :P dziecko jest w wodach plodowych a macica to naprawde silny kiesien, spokojnie zaraz sie obudzi :D

Moni&, Ruda27, Sylka, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka, to wszystko hormony robia ze lapiesz takie doly no i sytuacja w domu... tak to jest w naszym kraju ze jak juz w cos zainwestujesz to potem ci szkoda z tego zrezygnowac i np wziac kredyt na nowy dom bo to wszystko jest zbyt drogie:/ i smieszne jest to ze mąz mimo ze ma firme.nie dostanie kredytu, powinien byc brany pod uwage pierwszorzednie!

Sylwus nie martw sie, poloz sie na plecach i powinien sie odezwac, albo zjedz cos slodkiego, napij sie czegos. ja wczoraj tez z rana mialam takiego schiza bo zawsze moj maly sie odzywa z rana a wczoraj nic. pukalam mu, glaskalam brzuszek i nic, dopiero polozylam sie na.plecach i poczulam kopniaczka, potem leniwie sie ruszal wiec chyba go obudzilam :)

Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia wiem wiem co szkola to teoria :) nawet nasi ginekolodzy roznie sie wypowiadaja na te same tematy co sie dziwic :) polozna mowila ze ewentualnie zamiast wody mozna stosowac napar z rumianku i jeszcze z jakiegos ziola ;) mi sie osobiscie wydaje ze jesli z oczkami nic sie nie dzieje to woda powinna wystarczyc bo jest "obojetna" dla skory, ale kazdy bedzie robil wg wlasnego uznania :)

A co do pepuszka to tez mowila ze wycieramy do sucha (zle sie wyrazilam w poscie?) Octanisept tez mowila zeby stosowac jesli nie jestesmy pewne czy wszystko ok, ale zgodnie z jej doswiadczeniem wylaczne wycieranie pepuszka powoduje szybsze gojenie i odpadniecie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 09:26

Moni&, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh Kamilka dziękuję ci za te słowa. Też masz dużo racji. Gdybym tylko miała tą pewność że zdążymy :-( A najbardziej boję się tego że będą jakieś kłody pod nogi i wszystko się będzie przedlużać. A jak zaczną się upały to w moim biurze bywa po 35 stopni. Nie wiem jak dam radę wtedy :-(
    POza tym wiesz, zazdrościć byś mogła domku gdybyśmy tam mieszkali sami i był by święty spokój ale tak nie jest - nie bedę się n aten temat rozpisywać bo szkoda słów ....

Celia poki co jeszcze nic na temat kredytu nie wiem, nawet jaki bank czy coś :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 09:26

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wiem że zawsze pocieszycie

Moni& lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ