Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh bez urazy Daria ale jak ja już słyszę że koleżanka, koleżanki powiedziała koleżance - to mi się ryć chce :-) Nic Sylce nie będzie ;-)

Mała mi jesteście niemożliwi z tymi ptaszkami :-) super :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:48

Sylka, Dodi, mala_mi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi duża twoja dziewuszka...

no i BRAWO za postawę wobec ptaszków...

a tak woli rozbawienia... moja koleżanka na porodówkę pojechała z zielonymi stopami bo kosiła trawę... chodziła na boso... i gdy odeszły jej wody wzięła tylko szybki prysznic i nóg nie domyła...opowiadałą jak każdy na nią patrzył ;-)

sylka a jak twoja znajoma?? urodziła??

mi odeszły/ sączyły się wody na 32 godz przed urodzeniem małej...
    nikt mnie ze szpitala nie wypuścił ale dostałam antybiotyk...

nick nieaktualny, Sylka, nick nieaktualny, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi to przygode mialas :-) ale fajnie ze zaopiekowalas sie pisklaczkami :-) ja bym pewnie od razu gdzies odwiozla bo nie mialabym pojrcia co z nimi zrobic :-)

Co do rzes czy paznokci pierwsze slysze tez, w uk wymalowane (msm na mysli typowa tapeta bo one nie potrafia sie malowac dyskretnie)pozury sztuczne i nikt nic nie mowi:-)

A ja chyba na styk w robocie sie stawie lol :-P milego dnia <3

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Moni&, Dodi, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Ehhh bez urazy Daria ale jak ja już słyszę że koleżanka, koleżanki powiedział koleżance - to mi się ryć chce :-) Nic Sylce nie będzie ;-)

Mała mi jesteście niemożliwi z tymi ptaszkami :-) super :-)

Mila wiem wiem, ale sama myslalam o zrobieniu rzes, a ta kolezanka ma caly czas wiec cos sie tam orientuje.. Ale chyba zalezy to od kosmetyczki, moze nie kazda chce to robic.. Wiec moze sie skusze :D chociaz teraz maz mowi ze mam nie robic bo po co..
    I ja nie mowie ze cos Sylce bedzie :) napisalam co slyszalam, a nie wszystko co sie slyszy wiadomo jest prawda :)

Sylka, MILA, nick nieaktualny, Dodi, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive zgadzam sie ze do oczek gaziki ;)
    A Daria co do kladzenia na brzuszek to nam polozna mowila ze spotkala sie z wieloma przypadkami ze lekarze komentowali podczas badania ze maluch nie podnosi glowki ze ma wiotkie miesnie karku :/
    A jeszcze mi sie przypomnialo ze jak nosimy dzidizusia po karmieniu przelozone przez ramie to jedna reka podtrzymujemy glowke a druga trzymamy plasko za tylek nie pod tylkiem! Bo tak obciazony jest kregoslup gdy dziecko bardziej siedzi na ręku..

Sylka ja dobrze zrozumialam Ty wyrwalas swoje rzesy? Czy te doklejane? :O matko kochana :P

Mala mi slodkie te pisklaki :P fajnie ze wzieliscie je do domu :)

Zgadzam sie ze w szpitalu nie wolno miec pomalowanych paznokci z tego powodu co pisala mala mi :)

nick nieaktualny, Dodi, mala_mi, positive, celia lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co przeżyłam! :D :P Te rzęsy są fajne jak ma się możliwość regularnego uzupełniania. Wtedy tylko podkład na twarz i można ruszać w miasto :) Duża oszczędność czasu i zawsze się ładnie wygląda - nawet podczas kąpieli w morzu, czy nagłego deszczu na mieście :)

Ja niestety musiałam się pozbyć resztek no i wyglądam jak wyglądam ;) Dobrze, ze kupiłam regenerum do rzęs ;)

Mala_mi macie z mężem ogromne serduszka! <3 Mam nadzieję, że ptaszki poradzą sobie :)
    No gratuluję widzenia z córeczką :) Duża ta Twoja dziewczynka :)

A co do mojej kumpeli - przed chwilą dostałam wiadomość, że będzie miała cesarkę... Wreszcie!!!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Moni&, Dodi, mala_mi, positive, pekinka82, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila oczywiscie wiem, trzeba klasc na brzuszek, ale nie przesadzac ze 2 mies dziecko trzyma juz sztywno glowke, podobno to zawczesnie.. Ale ja nie wiem :P kazdy ma swoja opinie..

Jeszcze raz zapytam, macie gdzies moze ten filmik z fb z wczoraj co Kasia dodala? :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że pomalowanych paznokci nie można mieć w szpitalu to wiadomo od zawsze i to nie tylko do porodu

nick nieaktualny, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarke? A co nie ma postepu tak? Jejku...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wreszcie! Czekamy na wiesci :)
    Mala mi gratuluje duzej, zdrowej coreczki :) i wielkiego dobrego serca jakie macie ;)

Dodi, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wyrwałam te sztuczne, ale że one są przyklejone do naturalnych to poszły razem z nimi ;) Teraz został mi "meszek" zamiast rzęs :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi, mala_mi, positive, pekinka82 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala mi slodkie te pisklaczki, fajnie ze sie nimi zaopiekowaliscie:) no i gratuluje duzej dzidzi!:)
    a u mnie pada i pada...

mala_mi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kamila, nie było postępu mimo tabletek z oksytocyną (tutaj chyba nie podają w kroplówce).. A wody odeszły jej w niedzielę w nocy, więc ile można czekać....

nick nieaktualny, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale nie chodzi o to zeby 2 miesieczne dziecko trzymalo sztywno glowe tylko zeby zaczynalo cwiczyc :) ja zobacze jak sie urodzi na pewno tez jie od razu ale jak pepuszek odpadnie to sprobuje ;)

Ten filmik wrzucala tez Monia pekinka zerknij na grupe ;)

pekinka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Kamilka wyrwałam te sztuczne, ale że one są przyklejone do naturalnych to poszły razem z nimi ;) Teraz został mi "meszek" zamiast rzęs :D

O fuck ale rzeznia :P dobra jestes nie ma co :P

Dodi, mala_mi, Sylka, Aggie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria ale nie chodzi o to zeby 2 miesieczne dziecko trzymalo sztywno glowe tylko zeby zaczynalo cwiczyc :) ja zobacze jak sie urodzi na pewno tez jie od razu ale jak pepuszek odpadnie to sprobuje ;)

Ten filmik wrzucala tez Monia pekinka zerknij na grupe ;)

No to normalne :) trzeba na brzuszek klasc, chodzi mi zeby nie za duzo bo niektorzy orzesadzaja i sa tacy dumni jak 2 mies dziecko trzyma glowke itd, a to zawczesnie chyba..

Oba filmiki nie dzialaja :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi a skad ty jestes ze do Mikołowa zabrałas maleństwa?? a ja chyba pojade do mojego rodzinnego lekarza zeby mi EKG zrobil albo dal skierwoanie do kardiologa cisniene niskie puls wysoki a serce ma mi wyskoczyc

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Dodi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ja pierdziele, ale Ty masz tej roboty do zrobienia... podziwiam Cię, ale już tylko 13 dni i tym samym będziesz dłużej ze swoją kruszynką po porodzie :) Jeszcze trochę ;)

Sylka no toś się ładnie urządziła hehe jednak rzęsa za drugą i zostałaś bez? :D

Mila współczuję Ci kiepskiego humoru i samopoczucia, ale czasem przychodzi niestety taka kumulacja :/ nikt nigdy nie mówił, że będzie lekko a że my baby jesteśmy twarde to jak zwykle trzeba spiąć poślady i do przodu.... a Wy typową hipotekę zamierzacie wziąć? kurcze podziwiam Cię bo same formalności, rozpatrzenie wniosku i kompletowanie dokumentów zabierają sporo czasu a ten leci nieubłaganie...

Positive dobrze, że wyniki tej pro coś tam wyszedł ok, ale jeśli chodzi o te crp to faktycznie może trzeba by się zagłębić w temat by sprawdzić czy jakiegoś zapalenia nie masz? a tak koleżanka to niezła jest hehe pomijam już fakt zielonych stóp, ale żeby na ostatnich nogach jeszcze trawę kosić? :P

mala_mi, ale przygoda z tymi ptaszętami... podziwiam Was, bo pewnie mało kto zachowałby się tak samo w podobnej sytuacji. Swoją drogą można wiedzieć skąd jesteś skoro zawieźliście je do Mikołowa? ;) Oczywiście gratuluję dużej i zdrowej córci :)

Dzięki wielkie za miłe słowa odnośnie mojego cukru <3

mala_mi, positive, Sylka, Magda2013, MILA, celia, Aggie lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka spokojnie rzesy do porodu napewno odrosna:)
    dobrze, ze jej wreszcie cesarke zrobia, tak dlugo czekac to tez niebezpiecznie.
    Daria niestety nie mam tego filmiku.
    jeszcze porusze temat pomocy po porodzie- Sylwia, ja bym z kolei wolala mieszkac osobno bo tak na glebokiej wodzie sie szybko nauczysz pielegnacji malenstwa, a ja sie obawiam wlasnie ze tesciowa bedzie chciala byc zbyt dobra i za bardzo pomagac...a ja z moim wybuchowym charakterem moge niewytrzymac i wybuchnac. nie mowie juz o tesciu bo ten to juz w ogole znawca wszystkiego w kazdej dziedzinie alw nim to sie nie przejmuje, jemu powiem swoje i sie przynajmniej obrazi bedzie spokoj, ale tesciowej nie chcialabym urazic, musze pozniej pogadac ewentualnie i zaznaczyc ze z M bedziemy chcieli jak najwiecej sami robic przy malutkim

Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz kada jedz!

‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ