X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh bez urazy Daria ale jak ja już słyszę że koleżanka, koleżanki powiedziała koleżance - to mi się ryć chce :-) Nic Sylce nie będzie ;-)

Mała mi jesteście niemożliwi z tymi ptaszkami :-) super :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:48

Sylka, Dodi, mala_mi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi duża twoja dziewuszka...

no i BRAWO za postawę wobec ptaszków...

a tak woli rozbawienia... moja koleżanka na porodówkę pojechała z zielonymi stopami bo kosiła trawę... chodziła na boso... i gdy odeszły jej wody wzięła tylko szybki prysznic i nóg nie domyła...opowiadałą jak każdy na nią patrzył ;-)

sylka a jak twoja znajoma?? urodziła??

mi odeszły/ sączyły się wody na 32 godz przed urodzeniem małej...
    nikt mnie ze szpitala nie wypuścił ale dostałam antybiotyk...

Ruda27, Sylka, Camille87, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi to przygode mialas :-) ale fajnie ze zaopiekowalas sie pisklaczkami :-) ja bym pewnie od razu gdzies odwiozla bo nie mialabym pojrcia co z nimi zrobic :-)

Co do rzes czy paznokci pierwsze slysze tez, w uk wymalowane (msm na mysli typowa tapeta bo one nie potrafia sie malowac dyskretnie)pozury sztuczne i nikt nic nie mowi:-)

A ja chyba na styk w robocie sie stawie lol :-P milego dnia <3

Ruda27, Camille87, Moni&, Dodi, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Ehhh bez urazy Daria ale jak ja już słyszę że koleżanka, koleżanki powiedział koleżance - to mi się ryć chce :-) Nic Sylce nie będzie ;-)

Mała mi jesteście niemożliwi z tymi ptaszkami :-) super :-)

Mila wiem wiem, ale sama myslalam o zrobieniu rzes, a ta kolezanka ma caly czas wiec cos sie tam orientuje.. Ale chyba zalezy to od kosmetyczki, moze nie kazda chce to robic.. Wiec moze sie skusze :D chociaz teraz maz mowi ze mam nie robic bo po co..
    I ja nie mowie ze cos Sylce bedzie :) napisalam co slyszalam, a nie wszystko co sie slyszy wiadomo jest prawda :)

Sylka, MILA, Camille87, Dodi, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive zgadzam sie ze do oczek gaziki ;)
    A Daria co do kladzenia na brzuszek to nam polozna mowila ze spotkala sie z wieloma przypadkami ze lekarze komentowali podczas badania ze maluch nie podnosi glowki ze ma wiotkie miesnie karku :/
    A jeszcze mi sie przypomnialo ze jak nosimy dzidizusia po karmieniu przelozone przez ramie to jedna reka podtrzymujemy glowke a druga trzymamy plasko za tylek nie pod tylkiem! Bo tak obciazony jest kregoslup gdy dziecko bardziej siedzi na ręku..

Sylka ja dobrze zrozumialam Ty wyrwalas swoje rzesy? Czy te doklejane? :O matko kochana :P

Mala mi slodkie te pisklaki :P fajnie ze wzieliscie je do domu :)

Zgadzam sie ze w szpitalu nie wolno miec pomalowanych paznokci z tego powodu co pisala mala mi :)

Ruda27, Dodi, mala_mi, positive, celia lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co przeżyłam! :D :P Te rzęsy są fajne jak ma się możliwość regularnego uzupełniania. Wtedy tylko podkład na twarz i można ruszać w miasto :) Duża oszczędność czasu i zawsze się ładnie wygląda - nawet podczas kąpieli w morzu, czy nagłego deszczu na mieście :)

Ja niestety musiałam się pozbyć resztek no i wyglądam jak wyglądam ;) Dobrze, ze kupiłam regenerum do rzęs ;)

Mala_mi macie z mężem ogromne serduszka! <3 Mam nadzieję, że ptaszki poradzą sobie :)
    No gratuluję widzenia z córeczką :) Duża ta Twoja dziewczynka :)

A co do mojej kumpeli - przed chwilą dostałam wiadomość, że będzie miała cesarkę... Wreszcie!!!

Camille87, Ruda27, Moni&, Dodi, mala_mi, positive, pekinka82, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila oczywiscie wiem, trzeba klasc na brzuszek, ale nie przesadzac ze 2 mies dziecko trzyma juz sztywno glowke, podobno to zawczesnie.. Ale ja nie wiem :P kazdy ma swoja opinie..

Jeszcze raz zapytam, macie gdzies moze ten filmik z fb z wczoraj co Kasia dodala? :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że pomalowanych paznokci nie można mieć w szpitalu to wiadomo od zawsze i to nie tylko do porodu

Camille87, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarke? A co nie ma postepu tak? Jejku...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wreszcie! Czekamy na wiesci :)
    Mala mi gratuluje duzej, zdrowej coreczki :) i wielkiego dobrego serca jakie macie ;)

Dodi, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wyrwałam te sztuczne, ale że one są przyklejone do naturalnych to poszły razem z nimi ;) Teraz został mi "meszek" zamiast rzęs :D

Ruda27, Camille87, Dodi, mala_mi, positive, pekinka82 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala mi slodkie te pisklaczki, fajnie ze sie nimi zaopiekowaliscie:) no i gratuluje duzej dzidzi!:)
    a u mnie pada i pada...

mala_mi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kamila, nie było postępu mimo tabletek z oksytocyną (tutaj chyba nie podają w kroplówce).. A wody odeszły jej w niedzielę w nocy, więc ile można czekać....

Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale nie chodzi o to zeby 2 miesieczne dziecko trzymalo sztywno glowe tylko zeby zaczynalo cwiczyc :) ja zobacze jak sie urodzi na pewno tez jie od razu ale jak pepuszek odpadnie to sprobuje ;)

Ten filmik wrzucala tez Monia pekinka zerknij na grupe ;)

pekinka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Kamilka wyrwałam te sztuczne, ale że one są przyklejone do naturalnych to poszły razem z nimi ;) Teraz został mi "meszek" zamiast rzęs :D

O fuck ale rzeznia :P dobra jestes nie ma co :P

Dodi, mala_mi, Sylka, Aggie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Daria ale nie chodzi o to zeby 2 miesieczne dziecko trzymalo sztywno glowe tylko zeby zaczynalo cwiczyc :) ja zobacze jak sie urodzi na pewno tez jie od razu ale jak pepuszek odpadnie to sprobuje ;)

Ten filmik wrzucala tez Monia pekinka zerknij na grupe ;)

No to normalne :) trzeba na brzuszek klasc, chodzi mi zeby nie za duzo bo niektorzy orzesadzaja i sa tacy dumni jak 2 mies dziecko trzyma glowke itd, a to zawczesnie chyba..

Oba filmiki nie dzialaja :/

Camille87 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi a skad ty jestes ze do Mikołowa zabrałas maleństwa?? a ja chyba pojade do mojego rodzinnego lekarza zeby mi EKG zrobil albo dal skierwoanie do kardiologa cisniene niskie puls wysoki a serce ma mi wyskoczyc

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Dodi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ja pierdziele, ale Ty masz tej roboty do zrobienia... podziwiam Cię, ale już tylko 13 dni i tym samym będziesz dłużej ze swoją kruszynką po porodzie :) Jeszcze trochę ;)

Sylka no toś się ładnie urządziła hehe jednak rzęsa za drugą i zostałaś bez? :D

Mila współczuję Ci kiepskiego humoru i samopoczucia, ale czasem przychodzi niestety taka kumulacja :/ nikt nigdy nie mówił, że będzie lekko a że my baby jesteśmy twarde to jak zwykle trzeba spiąć poślady i do przodu.... a Wy typową hipotekę zamierzacie wziąć? kurcze podziwiam Cię bo same formalności, rozpatrzenie wniosku i kompletowanie dokumentów zabierają sporo czasu a ten leci nieubłaganie...

Positive dobrze, że wyniki tej pro coś tam wyszedł ok, ale jeśli chodzi o te crp to faktycznie może trzeba by się zagłębić w temat by sprawdzić czy jakiegoś zapalenia nie masz? a tak koleżanka to niezła jest hehe pomijam już fakt zielonych stóp, ale żeby na ostatnich nogach jeszcze trawę kosić? :P

mala_mi, ale przygoda z tymi ptaszętami... podziwiam Was, bo pewnie mało kto zachowałby się tak samo w podobnej sytuacji. Swoją drogą można wiedzieć skąd jesteś skoro zawieźliście je do Mikołowa? ;) Oczywiście gratuluję dużej i zdrowej córci :)

Dzięki wielkie za miłe słowa odnośnie mojego cukru <3

mala_mi, positive, Sylka, Magda2013, MILA, celia, Aggie lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka spokojnie rzesy do porodu napewno odrosna:)
    dobrze, ze jej wreszcie cesarke zrobia, tak dlugo czekac to tez niebezpiecznie.
    Daria niestety nie mam tego filmiku.
    jeszcze porusze temat pomocy po porodzie- Sylwia, ja bym z kolei wolala mieszkac osobno bo tak na glebokiej wodzie sie szybko nauczysz pielegnacji malenstwa, a ja sie obawiam wlasnie ze tesciowa bedzie chciala byc zbyt dobra i za bardzo pomagac...a ja z moim wybuchowym charakterem moge niewytrzymac i wybuchnac. nie mowie juz o tesciu bo ten to juz w ogole znawca wszystkiego w kazdej dziedzinie alw nim to sie nie przejmuje, jemu powiem swoje i sie przynajmniej obrazi bedzie spokoj, ale tesciowej nie chcialabym urazic, musze pozniej pogadac ewentualnie i zaznaczyc ze z M bedziemy chcieli jak najwiecej sami robic przy malutkim

Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz kada jedz!

‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ