Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehhh bez urazy Daria ale jak ja już słyszę że koleżanka, koleżanki powiedziała koleżance - to mi się ryć chce
Nic Sylce nie będzie
Mała mi jesteście niemożliwi z tymi ptaszkamisuper
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:48
Sylka, Dodi, mala_mi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
mała_mi duża twoja dziewuszka...
no i BRAWO za postawę wobec ptaszków...
a tak woli rozbawienia... moja koleżanka na porodówkę pojechała z zielonymi stopami bo kosiła trawę... chodziła na boso... i gdy odeszły jej wody wzięła tylko szybki prysznic i nóg nie domyła...opowiadałą jak każdy na nią patrzył
sylka a jak twoja znajoma?? urodziła??
mi odeszły/ sączyły się wody na 32 godz przed urodzeniem małej...
nikt mnie ze szpitala nie wypuścił ale dostałam antybiotyk...Ruda27, Sylka, Camille87, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Mala mi to przygode mialas
ale fajnie ze zaopiekowalas sie pisklaczkami
ja bym pewnie od razu gdzies odwiozla bo nie mialabym pojrcia co z nimi zrobic
Co do rzes czy paznokci pierwsze slysze tez, w uk wymalowane (msm na mysli typowa tapeta bo one nie potrafia sie malowac dyskretnie)pozury sztuczne i nikt nic nie mowi:-)
A ja chyba na styk w robocie sie stawie lolmilego dnia
Ruda27, Camille87, Moni&, Dodi, mala_mi, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMILA wrote:Ehhh bez urazy Daria ale jak ja już słyszę że koleżanka, koleżanki powiedział koleżance - to mi się ryć chce
Nic Sylce nie będzie
Mała mi jesteście niemożliwi z tymi ptaszkamisuper
Mila wiem wiem, ale sama myslalam o zrobieniu rzes, a ta kolezanka ma caly czas wiec cos sie tam orientuje.. Ale chyba zalezy to od kosmetyczki, moze nie kazda chce to robic.. Wiec moze sie skuszechociaz teraz maz mowi ze mam nie robic bo po co..
I ja nie mowie ze cos Sylce bedzienapisalam co slyszalam, a nie wszystko co sie slyszy wiadomo jest prawda
Sylka, MILA, Camille87, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPositive zgadzam sie ze do oczek gaziki
A Daria co do kladzenia na brzuszek to nam polozna mowila ze spotkala sie z wieloma przypadkami ze lekarze komentowali podczas badania ze maluch nie podnosi glowki ze ma wiotkie miesnie karku
A jeszcze mi sie przypomnialo ze jak nosimy dzidizusia po karmieniu przelozone przez ramie to jedna reka podtrzymujemy glowke a druga trzymamy plasko za tylek nie pod tylkiem! Bo tak obciazony jest kregoslup gdy dziecko bardziej siedzi na ręku..
Sylka ja dobrze zrozumialam Ty wyrwalas swoje rzesy? Czy te doklejane?matko kochana
Mala mi slodkie te pisklakifajnie ze wzieliscie je do domu
Zgadzam sie ze w szpitalu nie wolno miec pomalowanych paznokci z tego powodu co pisala mala miRuda27, Dodi, mala_mi, positive, celia lubią tę wiadomość
-
Jakby co przeżyłam!
Te rzęsy są fajne jak ma się możliwość regularnego uzupełniania. Wtedy tylko podkład na twarz i można ruszać w miasto
Duża oszczędność czasu i zawsze się ładnie wygląda - nawet podczas kąpieli w morzu, czy nagłego deszczu na mieście
Ja niestety musiałam się pozbyć resztek no i wyglądam jak wyglądamDobrze, ze kupiłam regenerum do rzęs
Mala_mi macie z mężem ogromne serduszka!Mam nadzieję, że ptaszki poradzą sobie
No gratuluję widzenia z córeczkąDuża ta Twoja dziewczynka
A co do mojej kumpeli - przed chwilą dostałam wiadomość, że będzie miała cesarkę... Wreszcie!!!Camille87, Ruda27, Moni&, Dodi, mala_mi, positive, pekinka82, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila oczywiscie wiem, trzeba klasc na brzuszek, ale nie przesadzac ze 2 mies dziecko trzyma juz sztywno glowke, podobno to zawczesnie.. Ale ja nie wiem
kazdy ma swoja opinie..
Jeszcze raz zapytam, macie gdzies moze ten filmik z fb z wczoraj co Kasia dodala? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaria ale nie chodzi o to zeby 2 miesieczne dziecko trzymalo sztywno glowe tylko zeby zaczynalo cwiczyc
ja zobacze jak sie urodzi na pewno tez jie od razu ale jak pepuszek odpadnie to sprobuje
Ten filmik wrzucala tez Monia pekinka zerknij na grupepekinka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Daria ale nie chodzi o to zeby 2 miesieczne dziecko trzymalo sztywno glowe tylko zeby zaczynalo cwiczyc
ja zobacze jak sie urodzi na pewno tez jie od razu ale jak pepuszek odpadnie to sprobuje
Ten filmik wrzucala tez Monia pekinka zerknij na grupe
No to normalnetrzeba na brzuszek klasc, chodzi mi zeby nie za duzo bo niektorzy orzesadzaja i sa tacy dumni jak 2 mies dziecko trzyma glowke itd, a to zawczesnie chyba..
Oba filmiki nie dzialajaCamille87 lubi tę wiadomość
-
Mała mi a skad ty jestes ze do Mikołowa zabrałas maleństwa?? a ja chyba pojade do mojego rodzinnego lekarza zeby mi EKG zrobil albo dal skierwoanie do kardiologa cisniene niskie puls wysoki a serce ma mi wyskoczyc
-
Aggie ja pierdziele, ale Ty masz tej roboty do zrobienia... podziwiam Cię, ale już tylko 13 dni i tym samym będziesz dłużej ze swoją kruszynką po porodzie
Jeszcze trochę
Sylka no toś się ładnie urządziła hehe jednak rzęsa za drugą i zostałaś bez?
Mila współczuję Ci kiepskiego humoru i samopoczucia, ale czasem przychodzi niestety taka kumulacjanikt nigdy nie mówił, że będzie lekko a że my baby jesteśmy twarde to jak zwykle trzeba spiąć poślady i do przodu.... a Wy typową hipotekę zamierzacie wziąć? kurcze podziwiam Cię bo same formalności, rozpatrzenie wniosku i kompletowanie dokumentów zabierają sporo czasu a ten leci nieubłaganie...
Positive dobrze, że wyniki tej pro coś tam wyszedł ok, ale jeśli chodzi o te crp to faktycznie może trzeba by się zagłębić w temat by sprawdzić czy jakiegoś zapalenia nie masz? a tak koleżanka to niezła jest hehe pomijam już fakt zielonych stóp, ale żeby na ostatnich nogach jeszcze trawę kosić?
mala_mi, ale przygoda z tymi ptaszętami... podziwiam Was, bo pewnie mało kto zachowałby się tak samo w podobnej sytuacji. Swoją drogą można wiedzieć skąd jesteś skoro zawieźliście je do Mikołowa?Oczywiście gratuluję dużej i zdrowej córci
Dzięki wielkie za miłe słowa odnośnie mojego cukrumala_mi, positive, Sylka, Magda2013, MILA, celia, Aggie lubią tę wiadomość
-
Sylka spokojnie rzesy do porodu napewno odrosna:)
dobrze, ze jej wreszcie cesarke zrobia, tak dlugo czekac to tez niebezpiecznie.
Daria niestety nie mam tego filmiku.
jeszcze porusze temat pomocy po porodzie- Sylwia, ja bym z kolei wolala mieszkac osobno bo tak na glebokiej wodzie sie szybko nauczysz pielegnacji malenstwa, a ja sie obawiam wlasnie ze tesciowa bedzie chciala byc zbyt dobra i za bardzo pomagac...a ja z moim wybuchowym charakterem moge niewytrzymac i wybuchnac. nie mowie juz o tesciu bo ten to juz w ogole znawca wszystkiego w kazdej dziedzinie alw nim to sie nie przejmuje, jemu powiem swoje i sie przynajmniej obrazi bedzie spokoj, ale tesciowej nie chcialabym urazic, musze pozniej pogadac ewentualnie i zaznaczyc ze z M bedziemy chcieli jak najwiecej sami robic przy malutkim
Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny