X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • positive Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wstałam o 5 nadrobiłam 90% tego co napisałyście i tak mi zaczęły oczy łzawić że położyłam się z powrotem...

teraz dokończyłam... nie wiem czy uda mi się na wszystko odp... bo skleroza mnie dotkneła..

quendi nie martw się ciśnieniem wiele osób cierpi na syndrom tzw "białego fartucha" i zawsze w kontaktach ze służbą zdrowia ma wyższe ciśnienie... z tego co piszesz w domu jest prawidłowe więc jest ok...

aggie ja bym chętnie za ciebie poszła... jest chłodniej więc i energii mam więcej...

camila fajne wiadomości przyniosłaś... ale jak pisała celia co szkoła/położna to ciut inne porady... myślę że każda z nas wypracuje sobie swój własny schemat i będzie ok..

mika łączę się w bólu też mieszkam na 4 piętrze... masakra ... zawsze wchodzę jako ostatnia...

dodi trzymam kciuki za twoją dietę mam nadzieję że szybko się przyzwyczaisz i że nie będziesz musiała brać insuliny...

zapytam ponownie czy ninkapa się odzywała?? bo nie wiem czy przegapiłam czy od niej dalej cisza...

a jeszcze słów parę o moich badaniach... woli sprostowania badałam PROKALCYTONINĘ... nie prolaktynę...;-)
    wczoraj znalazłam lab które zrobiło mi to od ręki i o dziwo wynik mam w normie więc pewnie nie dostanę tego antybiotyku.. niestety nadal nie wiemy skąd u mnie to crp takie wysokie... czekam jeszcze na wyniki moczu ...

ale ogólnie czuję się dobrze... mam 3-4 x dziennie mierzyć sobie temp... ale póki co ne przekraczam 37,5... u lekarza miałam 38 ... pewnie z wrażenia...;-)

no i pogoda jest chłodniej więc jest mi lżej... dzisiaj mam w planie układać w mojej nowej szafie ;-) jupii

Aggie, Moni&, Dodi, Ruda27, Camille87, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila kurde wspolczucia.. Ale to pewnie tez hormony Ci dzialaja..
    Pomysl ze juz niedlugo, ze bedziecie miec swoj domek.. Niejedna by chciala uwierz. My tez bedziemy u tesciowej meiszkac, nie wiem jak dlugo i zbierac na domek i bez kredytu tez sie nie obejdzie..trzymaj sie kochana.. Nie wyzywaj na corce, predzej na mezu :P no i masz nas, pamietaj tu mozesz pisac co Cie gryzie, zawsze to lepiej wyrzucic to z siebie..

Sylwia nie ma szans zebys go przydusila :P ja czesto jak leze na boku i bardziej sie brzuch sciska to moj kopie w to miejsce :P chyba mu to przeszkadza.. Moze tez sie tak poloz i podenerwuj go troche :P

Ja tez mysle, ze wystarczy woda przegotowana przecierac oczka. Chyba moja siostra tez tak robila i ja tez bede.. Co do pepka nie wiem, ale chyba bede uzywala tego preparatu..
    Co do kladzenia na brzuszek to na sekunke po odpadnieciu pepuszka to tak. Ale ogladalam wypowiedz fizjoterapeutki, zeby nie robic tego za duzo, ze 2 miesieczne dziecko nie powinno dlugo glowki trzymac.. Ma na to czas, bo kregoslup jeszcze jest za slaby.. I tak samo po jedzeniu, jak dziecku ma sie odbic, to trzymac na fasolke ze sie przegina przez ramie a nie ze jest prosto.. I zeby tez nie trzymac za duzo w pozycji pionowej, a wielu rodzicow tak robi bo dziecko spokojniejsze jest a to nie jest dobrze.. Jak najdluzej zeby maluch byl w pozycji na fasolke :)
    Ale wlasnie co lekarz i polozna to opinia.. Ale tak jest ze wszystkim z reszta, kazdy bedzie robil jak uwazal :)

positive, MILA, Sylka, Dodi, Moni&, Camille87, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluś wiem co czujesz, ja przez kwestie finansowe byłam zmuszona uciekać z kraju.. Niestety życie bywa brutalne, a wszystko i tak sprowadza się do pieniędzy :(
    Postaraj się myśleć pozytywnie, masz cudownego męża i córeczke, synek w drodze. Piękna rodzinka :) Najważniejsze, że jesteście zdrowi, ze jesteście razem! A reszta z czasem się ułoży :*

Teraz opowiem Wam numer! Ale nie śmiejcie się ze mnie :P
    Jak byłam w PL przedłużyłam sobie rzęsy metodą 1:1. No ale tutaj nie mam już możliwości uzupełnienia rzęs, no i zaczęło mnie wkurzać, że takie przerzedzone się zrobiły... Tak sobie siedziałam, czytałam Was i skubałam po jednej.. Po chwili patrzę na ziemię, a tu leży stosik moich rzęs!!! (Byłam przekonana, że zostało ich mniej) Lecę do łazienki i w ryk!!! Ku*****!!!!! Wyglądam jakbym była po chemioterapii!!!!!

MILA, Dodi, Moni&, positive, Ruda27, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach no i ruda przypomniałaś mi o czym miałam napisać...

mila wiem jak ciężko jest załatwić kredyt na dom/mieszkanie... też przez to przechodziłam... papierów mnóstwo ... ale jak wam się w końcu uda poczujesz ulgę.. nie denerwuj się bo szkodzisz dzieciaczkom swoim, staraj się traktować to z góry... bo głową muru nie przebijesz... a krwi sobie tylko napsujesz...

Sylvia nic maluchowi nie zrobiłaś... jak będzie mu za ciasno sam się przemieści... chronią go też wody... ot po prostu poszedł spać... i odpoczywa...

i dodam tylko swoje obserwacje co do przemywania oczek... bardziej polecałabym gaziki niż watkę bo watka zostawia kłaczki i czasem one w oczko mogą wejść.. zatrzymać się na rzęsie i drażnić...

Sylka, Moni&, Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive, dziekuje :D jedyna ktora chetnie by mi pomogla, reszta wyrodne kolezanki :P

A tak serio, to fakt, powinno z gorki leciec teraz, mam nadzieje.

Mila, wspolczuje sytuacji, naprawde :( A maz czemu niby kredytu na siebie wziasc nie moze?? bzdurne to troche... ale pomysl, ze bedziesz miala swoje, zadnej laski od innych, zadnego rzadzenia sie innych :* I pomysl, ze kiedy Ty siedzisz sobie wygodnie za biurkiem ja musze opierdolic: 18 toalet, prysznicy, zlewow (lazienek), w 18 pokojach odkurzyc, powycierac kurze, czaem zmienic posciel (srednio na 18 pokoji przypada 4-5 lozek do zmiany), odkurzyc 3 pietra korytarzy, kurze w tych ze korytarzach, mopowanie w wejsciu glownym, okna i inne szyby umyc, i 3 kuchnie sprzatnac... Lepiej Ci? ja bym chetnie zamienila sie na prace... chetna?

Positive ciesze sie ze sie dobrze macie :)

Sylka, raczej krzywdy nie zrobilas :P nie bylabys w stanie (ja sie martwie bo od dwoch nocy spie na prawym boku).

Co jeszcze, a Mika, jezzzzuuu matko kochana, na 4 pietro? ? ja bym sie z tydzien wbijala lol :P

Dodi, positive, Sylka, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane jesteście wszystkie. Wiem że każdy ma jakies tam swoje problemy i każdy musi z nimi żyć i sobie radzić. :-P :-P

Ehh Aggie no co mam ci powiedzieć :-( przykro mi ze musisz tak zapierdalać :-P
    kurde nie ma sprawiedliwości na tym świecie :-(

Sylka poprawiłaś mi humor tymi rzęsami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 09:48

Dodi, Aggie, Ruda27, Sylka, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja sobiw nie wyobrazam jakbym miala brac kredyt.. zero zdolnosci krddytowej,.maz pracuje na najnizszej krajowej na papierku a banku nie obchodzi ze dostaje reszte "pod stolem", a ja na pol etatu, ale wyrabialam czasem ponad caly....no ale liczy sie to co na papierze eh.
    dlatego tez myslimy o wyjezdzie za jakis rok, do dwoch poki dziecko bedzie małe. Sylwia jak uda nam sie w Norwegii to bede miec psiapsiółe hihi a nasze dzieci beda sie bawic razem hehe:)
    niezle sobie zrobilas z tymi rzesami, dobrze ze juz siedzisz w domu i do pracy nke chodzisz:P ja nigdy nie przedluzalam rzęs, wole tusze dorzes hehe:)
    a co do przecierania oczek to tez sklaniam sie do przemywania czyata woda. co polozna to opinia. z rumiankiem bym nie przemywala bo dziecko moze uczulebia dostac

Sylka, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive dobrze ze wynik w normie:) pewnie jakies zapalebie moze od zeba i dlatego to crp takie.
    Aga 18 lazienek 3 kuchnie masaaaakraaaa, podziwiamCie ze jeszcze dajesz rade.

kurde mialam juz wstac z wyrka ale tak mi sie fajnie lezy ze poleniuchuje jeszcze:P

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to jak do Norwegii to jedź w okolice gdzie Sylka mieszka ;-)
    Będziesz mieć kogoś bliskiego przynajmniej :-)

Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haahhaha Sylwia :P to sie urzadzilas :P
    Ja chcialam do porodu zrobic sobie rzesy zeby ladnie wygladac pozniej ale nie wolno :P i tak sie dziwie ze Ci kosmetyczka zeobila w ciazy, podobno maja zabronione :P

Dziewczyny czy macie ten filmik co wczoraj Kasia dala na fb? Bo zas nie dziala, a chcialam mezowi pokazac :(

Positive ciesze sie ze wyniki ok! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 09:58

Sylka, positive, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do przemywania oczek bede uzywac przegotowanej wody, chyba ze cos sie bedzie dzialo to rumianek (ja mam bartdzo wrazliwe oczka i tyle wystarczalo), do pepka... pewno tylko gazik, bo nigdzie nie moge kupic octanisept...

Mila, Ty juz za mnnie sie nie smuc :P ja se rade dam :) chcialam zebys spojrzala na swoja pracde z innej perspektywy :* co nie znaczy ze nie masz prawa byc nia zmeczona <3 dasz rade kochana :)

ooo oooouuu ja juz powinnam stac pod drzwiami do wyjscia :P

Dodi lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria pierwsze słyszę, że nie wolno.. Przecież sztuczne rzęsy są przyklejane do naturalnych, kleju jest tak minimalna ilość, że nie wiem co mogłoby zaszkodzić.. Przecież to nawet nie ma styczności ze skórą....

Monia zapraszam w moje strony! Tu jest pięknie i miałybyśmy siebie :D :P

celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak slyszalam, bo kolezanki kolezanka chciala zeobic se przed porodem i nikt nie zgodzil sie kazda odmawiala. Podobno w szpitalu zabraniaja miec sztuczne rzesy. Wiesz jak rodzisz naturalnie to jednak wysilek, moze cos popekac, a napewno niedobrze by bylo jakby jeszcze sztuczna rzes wpadla do oka.. Nie wiem tak slyszalam :P trzeba byc naturlanym przy naturalnym porodzie hah :P

Sylka lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda wiesz co ja jak szłam do porodu miałam pazury pomalowane i mi zwrócili na to uwagę... gdybym szła do CC musiałabym je zmyć...
    więc wiem że żelu na pazurkach mieć nie można...

o rzęsach nic nie słyszałam...

celia lubi tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo pewnie positive nie pytalas :P ale wlasnie slyszalam ze nie wolno rzes i paznokci, tak jak mowisz. Ale tez mysle, ze zalezy od szpitala duzo

celia lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wam tez dzis sie w glowie zawraca ??? ja to nawet siedziec nie moge

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia fajnie by bylo sie razem spotkac w NO:D
    tez mi sie to dziwne wydaje z rzesami i paznokcie jeszcze? ja to chyba przed porodem jeszcze sie zdaze umalowac bo bez make up nie wychodze haha:P kolezanka to skurcze miala i jeszcze wlosy karbowala.
    Kada ja na razie sie dobrze czuje, wczoraj mi sie w glowie troche zawracalo. dzis jedynie ciagnie mnie podbrzusze:/

Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobienie Was po tygodniu nieobecności jest niemożliwe. Przekroczyłyście 1200 stron! Rekord w wątkach na belly :P

W tym czasie miałam niesamowitą przygodę: mój mąż znalazł w pracy na przywiezionych paletach gniazdko z pięcioma pisklakami pliszki siwej. Biedaki mieszkały gdzieś na składowisku palet i gdy towar załadowano na ciężarówkę ruszyły z transportem zostawiając rodziców daleko, nie wiadomo gdzie:( Inni pracownicy chcieli zostawić je gdzieś pod drzewem, ale mój mąż wziął je do domu. Początkowo były wystraszone i tak wymęczone, że nie reagowały na jedzenie, ale gdy tylko przekonały się, że nie chcemy im zrobić krzywdy nabrały takiego zaufania, że otwierały dziubki i ćwierkały gdy tylko zobaczyły nas obok :D Przez 2 dni karmiliśmy je robakami kupionymi w sklepie zoologicznym, nabrały sił i pewności siebie :) Przedwczoraj (z wielkim żalem) zawieźliśmy je do pogotowia dla dzikich zwierząt w Mikołowie. Mam nadzieję, że uda się je uratować i wypuścić na wolność. Tak wyglądały te małe słodziaki:
    2u7sub7.jpg

A Wam gratuluję pozytywnych wieści po wizytach :) Ja też wczoraj byłam u lekarza. CELIA, Twoja córcia pobiła wagowo moją, która ma 1280g, a wiekowo wychodzi na 29t3d. I podobnie jak Twoja Justynka nasza Klarka zasłaniała twarz: na usg zobaczyliśmy maleńką stópkę i rączkę, które skutecznie zakrywały buzię - ona uwielbia bawić się z nami w chowanego! ;)

Mila, współczuję sytuacji z kredytem i niekończącą się pracą. Szkoda, że musisz się tak męczyć:/ Wychodzę z założenia, że lepiej mieszkać w maleńkim i ciasnym mieszkaniu, ale samemu, bez rodziców czy teściów. Nie wyobrażam sobie życia pod wspólnym dachem, chyba przywykłam już do samodzielności tak bardzo, że nie umiałabym dzielić domu z dalszą rodziną.
    I tak jak Sylka planuję uczyć się wszystkiego sama. Chcę być niezależną mamą i prosić o pomoc jedynie w wyjątkowych sytuacjach, a nie nauczyć babcie wtrącania się we wszystko - potem się od nich nie opędzę! ;)

Z tego co wiem paznokcie można mieć pomalowane bezbarwnym lakierem. Niedozwolone są kolory ciemne, bo podczas porodu sinienie paznokci jest sygnałem, że dzieje się coś niedobrego, dlatego położne każą zmywać lakier.

Ruda27, positive, Aggie, MILA, Camille87, Sylka, Moni&, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytam na necie i nie ma nic ze nie mozna. Chyba ta kolezanka go..no wie :P bo sama myslalam zeby se zrobic, wiec sory za zle informacje :P

Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee z tymi rzęsami to chyba delikatne przegięcie ;) Paznokcie też mam zrobione ale przed porodem zmyję, no bo tu jest konkretny powód.
    W rzęsach niebezpieczne może być to, że podczas zakładania trzeba leżeć na plecach i delikatnie głową w dół... Ja w 6 miesiącu nie mogłam wyleżeć tak mnie kręgosłup bolał i ciężko mi się oddychało przez nacisk macicy, a co dopiero w 9 miesiącu... A zabieg trwa ok 1,5h...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:32

celia lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ