X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia od 5 rano to nie tak dlugo..czyli o 5 cos pofikal?
    Jakie masz metody na niego? Kapiel? Moze cos slodkiego lub kwasnego.. Albo polez na boku, lub plasko na plecach chwile.. Pouciskaj troszke brzuszek..

Ja na lekarza w szpitalu nie patrze, a na polozna bo jak sie normalnie rodzi to lekarz za wiele nie pomaga :P chociaz nie ukrywam, ze wolalabym zeby moj gin pracowal tam gdzie bede rodzic..

My niedlugo idziemy do chinskiej restauracji :D

Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny wpadłam powiedzieć ze byłam na tym dokładniejszym USG w szpitalu i z maleńką jednak wszytsko ok :) strasznie sie cieszę:) ma wszytskie wtmiary na 27 tydzien i waży 1044 g. Pozdrawiam wszytskie serdecznie ja zmykam spać bo jakiś senny dzień....

positive, Ruda27, Dodi, Magda2013, MILA, Camille87, celia, Aggie lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha super że się wyjaśniło...

sylka posłuchaj rad rudej...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy ok 4-5 jeszcze cos tam czułam, ale od tego czasu nic. Kompletnie. Próbowałam już wszystkiego, żeby Go obudzić....

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poswiec moze latarka, albo zrzuc pokrywke na podloge :P niezbyt mile ale moze cos zareaguje.. Ja sama tego nie probowalam, ale wiem ze jak zmywam i czasami cos glosniej mi stuknie to maly reaguje

Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym sylka weszła do wanny z dużą ilością wody... moja bardzo to lubi...

możesz też pojechać do rodzinnego by posłuchać tętna...

Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda smacznego ;) tylko żadnego psa nie jedz :D

Aicha no i cza było się denerwować? ;) Bardzo sie cieszę, że z mała wszystko ok i wymiary prawidłowe :)

aicha, Ruda27 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYLKA, mam nadzieję, że to jedynie chwila rozleniwienia Twojego synka. Najlepiej byłoby podjechać do szpitala na ktg albo chociaż do jakiejś przychodni, by posłuchali tętna. Nie wiem jakie masz możliwości w Norwegii.
    A póki co to jedyne co wiem, że działa to spory kawałek czekolady lub innej słodkości i spokojne leżenie (najlepiej na lewym boku) przez dłuższy czas (nawet do godziny!). Maluch powinien się poruszyć, gdy dostanie dawkę energii.
    Wiem jak bardzo się niepokoisz, bo ja mam takie lęki co najmniej raz w tygodniu. Powodzenia kochana.

Dodi, positive, Sylka, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się mój nie rusza to jem czekoladę i leżę na prawym boku i go denerwuje hehe

Sylka lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zrob tak jak radza dziewczyny. wez kąpiel a potem zjedz cos slodkiego i sie poloz, poczytaj jakas ksiazke zeby odwrocic uwage od mysli i maly w koncu sie obudzi:) ja ostatnio mialam taki dzien i tez sie martwilam bo maly byl chyba tak odwrocony ze jwgo ruchy byly ledwie wyczuwale

Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Mila współczuję Ci kiepskiego humoru i samopoczucia, ale czasem przychodzi niestety taka kumulacja :/ nikt nigdy nie mówił, że będzie lekko a że my baby jesteśmy twarde to jak zwykle trzeba spiąć poślady i do przodu.... a Wy typową hipotekę zamierzacie wziąć? kurcze podziwiam Cię bo same formalności, rozpatrzenie wniosku i kompletowanie dokumentów zabierają sporo czasu a ten leci nieubłaganie...
    <3

Dodi no właśnie typową hipotekę. Wiem że załatwiania jest dużo i właśnie dlatego się martwię :-P

Dodi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka i przypomniało mi się jak moja kuzynka w zaawansowanej ciąży poszła na ktg i też nie mogli maluszka namierzyć położna wmusiła w nią całą czekoladę by synek jej się obudził... ale poskutkowało...

więc zastosuj się do naszych rad i czekamy na wieści...

a ty kada już wróciłaś??

ja przez forum nic zrobić nie mogę.. idę na 5 min do kuchni i zaraz wracam zerknąć czy ktoś coś napisał...

Mila dasz radę... " bo jak nie my to kto..." ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:57

MILA, Magda2013, Dodi, Ruda27, Sylka, celia lubią tę wiadomość

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak lekarz nic nie pomorze lepiej jak mam niskie niz wysokie powiedzial ze po ciazy ustanie a jak nieto kardiolog mnie czeka no i mam nie lezec na plecach

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha super kochana :-)

Sylka ja wiem że sie martwisz ale kurde piszą że nasze dzieci to 90% dnia śpią
    więc jest OK :-)

Positive masz rację :-) buziol :-)

positive, Dodi, Sylka, aicha lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha dobre wiesci :) nie denerwuj sie juz :D

Mila a nie mozecie skorzystac z uslug doradcy finansowego?
    On wszystko zalatwia a Ty mu nic nie placisz bo zarabia na tym co ugra w banku ;) my jak bralismy kredyt hipoteczny to korzystalismy z doradcy- fajna babka zrobila nam symulacje kredytow porownanie bankow zalTwiala wszystkie formalnosci my tylko sie spotkaliśmy aby wybrac ewent podpisac :) duzo czasu zaoszczedzilismy!

Sylka slodkie i lez na plasko :d

Dodi, celia lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka no mamy doradcę. Ale puki nie mam pozwolenia to musze czekać.

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis zrobilam drugie pranie,juz sie suszy w lazience potem bede je prasowac.

Agapast pojechalam do Biedronki i kupilam ten kocyk i smoczek z klipsem. Kocyk jest super,milusi i mieciutki. Ciekawe jaki po praniu sie zrobi.Zaraz wrzuce fotke.A co do odzywki do rzes to moja mama uzywa Realash i Ci powiem ze rzesy ma coraz dluzsze a miala krociutkie :)

Co do sztucznych rzes to jak lezalam w szpitalu to lezala ze mna dziewczyna w 38tc i ona miala je zalozone na swiezo. Takze jak by nagle urodzila to napewno by ich nie sciagnela a w szpitalu nic na to nie mowili.A paznokcie to nie wiem czy mozna miec pomalowane.

Mila rowniez Ci wspolczuje tej sytuacji :( ja jestem w nie lepszej sytuacji.Moj maz tez musial wziasc kredyt na 7 lat na splate jakichs tam starych dlugow, narazie jakos wiazemy koniec z koncem.Fakt jest ciezko ale jak sie dziecko urodzi bedzie jeszcze ciezej. Jak wezme macierzynski na pol roku to jak sie skonczy to niestety ale bede musiala isc do pracy a dziecko oddac do zlobka. A jak wezme na rok to cala kasa pojdzie na rachunki a z jego wyplaty rata na kredyt+to co zostanie to na zycie.Nawet nie 2000zl na miesiac na 3 osoby. Moj maz powiedzial ze najlepiej juz od stycznia mam zaczac szukac pracy :( przejebane ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:18

positive, Dodi, MILA, Sylka lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka-tak jak dziewczyny mowia.Zjedz cos slodkiego albo wypij sok pomaranczowy jak masz i poloz sie na lewym boku lub na plecach.

Mala mi fajnie ze sie zaopiekowaliscie tymi pisklaczkami :)

Dodi lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Magda za info, nadal się z chałupy nie ruszyłam, ale może jeszcze pojadę. Niestety ten roczny urlop, to się średnio opłaca, ja póki co twierdzę, że pół roku wrócę do pracy, ale później pewnie jak policze koszty opiekunki, to bardziej będzie się opłacało żebym siedziała sama w domu. czasami sie stresuję powrotem do pracy po długiej przerwie, tym bardziej, że jest ktoś za mnie "na zastępstwo", ale pocieszam się tym, że pracuję w dziale kadr, więc wiem co mi się należy i nie ma takiej opcji, że z dnia na dzień zostane bez niczego.
    Mila, więc jedyne pocieszenie dla Ciebie, że łatwiej ci bedzie wrócić po macierzyńskim, nie będzie to takim szokiem, bo dla nas wielu to będzie jak pójście do nowej pracy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:24

Moni&, celia lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sfgpwi.jpg

Kocyk :)

Dodi, Camille87, pekinka82, MILA, Moni&, Sylka, Ruda27, celia, Aggie lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ