Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nie wiem jaka mialam wage, wiem jedynie ze bylam wczesniakiem wagowo i trzymali mnie 3 tyg w inkubatorze, czyli musialam byc na prawde drobizna
Dzis piatek... kolejne 3 dni pracy w tym tyg przede mna, ehhh juz po wczoraj mialam doscno coz, do domu i odpoczynek
Camille87 lubi tę wiadomość
-
ja mam nadzieje, że te 2 miesiace szybko zlecą
już mi zaczyna brzuszek przeszkadzać i ciążyć, a co dopiero bedzie w lipcu, hehe:P no i nie mogę sie doczekać kiedy w koncu przytule maluszka
Camille87, Dodi, Aggie, positive, Magda2013 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyHej mamusie
Ale mialam nieprzyzwoity senpo ksiazce?
Monia mnie w nocy bolalo prawe biodro bo spalam na prawym boku a na lewym mi nie wygodnie zbytnio..
Pracujacym zycze szybkiego popoludnia
I milego dnia wamDodi, Moni&, Aggie, MILA, Sylka, positive lubią tę wiadomość
-
hej kobitki
Z tego co udało mi się wykopać, to ważyłam 3kg i mój M też ciut ponad 3kg, zobaczymy co nam Justynka wykręci
Chyba mi się waga zepsuła, bo 3 tydzień ważę tyle samo
Dobra pędzę na fitness, pogoda jest suuuuuper, nie pocę się mogę spokojnie pospacerować
Mila i Aggie trzymajcie się dzielnie w pracy, buziaki
Aha, rozpoczęłam 30 tydzień ciążyjuuuupi !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 09:03
Aggie, Camille87, Dodi, Sylka, mala_mi, positive, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Dzieki Kamilka, Celia
A moje dziecie calkiem ruchliwe od wczoraj jestkopie, wypycha sie, przekreca
czyzby zaczynalo jej brakowac miejsca?
Kamila, ksiazka wciagajacamysli i sny nieprzyzwoite jeszcze dlugo po skonczeniu trylogii sie pojawialy
a facet jaki szczesliwy
Celia, gratuluje 3Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 09:07
Camille87, Dodi, positive, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDooobry!
Celia gratuluje 3
Kamila 1 z przodu! Jak to super wygladagratuluje
ja za 2 dni
Ja tez czytalam graya ale tylko 1 czesc mnie max wciagnela, 2 slabo bo wkurzaly mnie opisy ktore ciagle sie powtarzaly.. Ze juz omijalam te czesci bo nudne3 zaczelam ale nie umialam przebolec jakos
Dzisiaj jedziemy na maly shoppingmoj ma wolne,mzrobil pycha sniadanko
Aggie juz niedlugo, bedziesz sie cieszyc ciaza i byczyc
Celia gratuluje wagi!ja sie wazylam ale cos zas do gory poszlo haha, szkoda slow na ta wage i tyle
MILA, Camille87, Dodi, Sylka, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo Daria u Ciebie za 2 dni
Co do greya to sie zgadzam - czytaja ta 2 czesc mam wrazenie momentami ze czytam pierwsza bk sytuacje i opisy niemal identyczne ale ja pierwsza czesc czytalam z pol roku temu chyba wiec wiekszosc zapomnialamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 09:41
Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
celia gratuluje 30tygodnia! Kamilcia a Tobie 1 w suwaczku, oj poleci poleci:D a ja jutro 31 tydzien zaczne i juz bedzie 3 z przodu
mnie sie podobaly wszystkie 3 czescie Greyamoj sie smial ze takie zboczone ksiazki czytam bo sobie wzial do reki i co jakis kawalek przeczytal to sie dziwil jaki opisy hehe:P ale zadowoolony byl
Ruda27, positive, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Hahaha mi tez sie podobaly wszystkie 3 czesci
moj z poczatku nie jarzyl co jest grane, bo sobie czytam a tu nagle sie na niego rzucam rozochocona
potem kazal mi tlumaczyc co czytam (ja angielskie wersje czytalam), tez sie smial "co za zboczenstwa czytuje"
To ja spadam do robotymilego dziewuszki
Ruda27, positive, Sylka, Moni&, Camille87, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
hej witam z rana...
tzn o 10...
Doti witaj w naszym gronie...
co do wagi ja ok 3 kg...
a co do wagi dzieci urodzonych to moja kuzynka urodziła synka 5800 siłami natury... ale to dlatego że trafiła na lekarza idiotę na dyżurze...
aggie mam nadzieję że głowa już tak nie boli...
mila ty się pytałaś o zapach dzidzusia? mi się bardzo podoba cudny jest...
tak zachwalacie tego greya że chyba sobie wypożyczę... przez 10 tyg mieliśmy zakaz serduszkowania... więc choć sobie pomarzę
kasieńka super że u was ok... a córcia rośnie jak na drożdżach
nie martw się że jeszcze się nie obróciła... ma czas... ostatnio oglądałam wielodzietnych na TLC i tam jedna z matek przyjmowała pozycję kolankowo-łokciową w takim spadzie by pomóc maluchowi się obrócić i się udało..
a co do nacięcia krocza... podczas porodu położna ogoli tylko kawałek który ją interesuje... oczywiście zrobi to na sucho...
ale jak kiedyś była to norma tak teraz komentują to niemiłosiernie...
ja trafiłam do porodu miesiąc przed terminem i się nasłuchałam co nie miara... teraz bym już wiedziała co mam jej odpowiedzieć...
Moni&, Camille87, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Po ciężkiej nocy powitało mnie słoneczko, ból głowy i najcudowniejszy kopniak od Synka
Porozmawiałam sobie z nim, żeby już mi nie robił takich numerów.
W nocy źle spałam bo strasznie bolał mnie kręgosłup. Później znów się zdenerwowałam, że nie czuję Małego i leżałam i czekałam na jakikolwiek ruch z jego strony. W końcu znów dostał czkawki i się uspokoiłam, ale z tych nerwów rozbolała mnie głowa i długo nie mogłam zasnąć.
Wywnioskowałam, że musi być ułożony poprzecznie, bo na wysokości pępka w poprzek czuję cały czas napięcie i jest mega twardo, więc podejrzewam, że to plecki. A nóżkami musi cisnąć na kręgosłup bo od wczoraj strasznie bolą mnie plecy. No i pierwszy raz czułam czkawkę, więc pewnie to też kwestia ułożenia, bo wcześniej nie czułam..mala_mi, Moni&, positive, Camille87, Ruda27, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Sylka, najważniejsze, że go poczułaś
Dla mnie też jest zagadką jak w niewielkich rozmiarów brzuchu dziecko może się ułożyć w taki sposób, że jego ruchy są niewyczuwalne. Przecież wydaje się, że w tej ciasnocie poczujemy każde poruszenie, a jednak jak widać na Twoim przykładzie w macicy jest na tyle dużo miejsca, że maluch potrafi się utajnić i nieświadomie bardzo nas zestresować.
Zostało mi 10 tygodni do cesarki
Sylka, Moni&, positive, Camille87, Aggie, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
ja mam nadzieje ze zdąze sie ogolic przed porodem:P teraz pewnie glupio komentuja no bo fakt malo kyora kobieta sie nie goli. ja juz nie wiem jak wyglada TO miejsce bo brzuchol mi zaslania:P
Sylwia to super ze dostalas kopniaczka:) czy Ty bedziesz miala jeszcze jakies usg przed porodem? no bo jak stwierdza jak jest dziecko ulozone zwby zadecydowac o ewentualnej cesarce gdyby sie np nie odwrocil (odpukac, pytam czysto hipotetycznie)? moja sasiadka w 34 t miala co tydzien usg robione czy maly sie odwrocil no i miala jednak cesarke bo byl ulozony poprzecznieCamille87, mala_mi, Sylka, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
mala_mi niby to dziwne jak mozna nie poczuc dziecka ale ja czasem mam tak ze widze tylko ruchy, tzn wybrzuszenie z jednej strony brzucha a za chwile z innej strony i nie czuje zadnego ruchu wiec chyba nasze maluszki umieja sie dobrze chowac i cicho skradac
mala_mi, Dodi, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]