X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Doti witaj :-)

I mamy piąteczek :-) super, hiper , zajebiście :-)

Moni&, Dodi, Camille87, celia, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jaka mialam wage, wiem jedynie ze bylam wczesniakiem wagowo i trzymali mnie 3 tyg w inkubatorze, czyli musialam byc na prawde drobizna :P

Dzis piatek... kolejne 3 dni pracy w tym tyg przede mna, ehhh juz po wczoraj mialam dosc :P no coz, do domu i odpoczynek :)

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie tez ciesze ze piąteczek, bo M od jutra weekend wolne 2 dni :) bo ja to mam weekend cały czas hehe :P
    Aguś jesscze troche i tez bedziesz miała kuuupe czasu i lenistwo ;)

Dodi, Aggie, Camille87, celia, MILA, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Monis :D oj sie nie moge doczekac :) kolezanka wczoraj mnie pocieszyla mowiac ze ostatnie 10 tyg ciazy wlecze sie niemilosiernie :D jak dla mnie bomba, bylebym mogla odpoczywac :)

Camille87, Moni&, Dodi, celia, positive, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje, że te 2 miesiace szybko zlecą :P już mi zaczyna brzuszek przeszkadzać i ciążyć, a co dopiero bedzie w lipcu, hehe:P no i nie mogę sie doczekać kiedy w koncu przytule maluszka :)

Camille87, Dodi, Aggie, positive, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ;)
    Ale mialam nieprzyzwoity sen :P po ksiazce? :P
    Monia mnie w nocy bolalo prawe biodro bo spalam na prawym boku a na lewym mi nie wygodnie zbytnio..

Pracujacym zycze szybkiego popoludnia ;)
    I milego dnia wam :D

Dodi, Moni&, Aggie, MILA, Sylka, positive lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki :)

Z tego co udało mi się wykopać, to ważyłam 3kg i mój M też ciut ponad 3kg, zobaczymy co nam Justynka wykręci ;)

Chyba mi się waga zepsuła, bo 3 tydzień ważę tyle samo :P

Dobra pędzę na fitness, pogoda jest suuuuuper, nie pocę się mogę spokojnie pospacerować :D

Mila i Aggie trzymajcie się dzielnie w pracy, buziaki :)

Aha, rozpoczęłam 30 tydzień ciąży o.O juuuupi !!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 09:03

Aggie, Camille87, Dodi, Sylka, mala_mi, positive, Magda2013 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kamilka, Celia :)

A moje dziecie calkiem ruchliwe od wczoraj jest :D kopie, wypycha sie, przekreca :D czyzby zaczynalo jej brakowac miejsca? :P

Kamila, ksiazka wciagajaca :P mysli i sny nieprzyzwoite jeszcze dlugo po skonczeniu trylogii sie pojawialy :P a facet jaki szczesliwy :P

Celia, gratuluje 3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 09:07

Camille87, Dodi, positive, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Aggie ja pierwsza czasc przeczytalam w trzy wieczory :P
    Ale znajoma jak czytala to tez wspominala ze facet szczesliwy hehe

Celia gratuluje 30tygodnia i wagi! U mnie jak sie pochwalilam tak poszla w gore :P

Dodi, Aggie, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj suwaczek odliczajacy czas do porodu ma juz 1 z przodu! :O

Dodi, MILA, Aggie, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia, gratuluje 3 :D

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooobry!
    Celia gratuluje 3 :)
    Kamila 1 z przodu! Jak to super wyglada :) gratuluje :) ja za 2 dni :D
    Ja tez czytalam graya ale tylko 1 czesc mnie max wciagnela, 2 slabo bo wkurzaly mnie opisy ktore ciagle sie powtarzaly.. Ze juz omijalam te czesci bo nudne :P 3 zaczelam ale nie umialam przebolec jakos :P

Dzisiaj jedziemy na maly shopping :D moj ma wolne,mzrobil pycha sniadanko :)

Aggie juz niedlugo, bedziesz sie cieszyc ciaza i byczyc :)
    Celia gratuluje wagi! :) ja sie wazylam ale cos zas do gory poszlo haha, szkoda slow na ta wage i tyle :P

MILA, Camille87, Dodi, Sylka, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Daria u Ciebie za 2 dni :D
    Co do greya to sie zgadzam - czytaja ta 2 czesc mam wrazenie momentami ze czytam pierwsza bk sytuacje i opisy niemal identyczne ale ja pierwsza czesc czytalam z pol roku temu chyba wiec wiekszosc zapomnialam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 09:41

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia gratuluje 30tygodnia! Kamilcia a Tobie 1 w suwaczku, oj poleci poleci:D a ja jutro 31 tydzien zaczne i juz bedzie 3 z przodu :D
    mnie sie podobaly wszystkie 3 czescie Greya :) moj sie smial ze takie zboczone ksiazki czytam bo sobie wzial do reki i co jakis kawalek przeczytal to sie dziwil jaki opisy hehe:P ale zadowoolony byl :P

Ruda27, positive, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mi tez sie podobaly wszystkie 3 czesci :D moj z poczatku nie jarzyl co jest grane, bo sobie czytam a tu nagle sie na niego rzucam rozochocona :P potem kazal mi tlumaczyc co czytam (ja angielskie wersje czytalam), tez sie smial "co za zboczenstwa czytuje" :D

To ja spadam do roboty :P milego dziewuszki :)

Ruda27, positive, Sylka, Moni&, Camille87, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam z rana...

tzn o 10...

Doti witaj w naszym gronie...

co do wagi ja ok 3 kg...

a co do wagi dzieci urodzonych to moja kuzynka urodziła synka 5800 siłami natury... ale to dlatego że trafiła na lekarza idiotę na dyżurze...

aggie mam nadzieję że głowa już tak nie boli...

mila ty się pytałaś o zapach dzidzusia? mi się bardzo podoba cudny jest...

tak zachwalacie tego greya że chyba sobie wypożyczę... przez 10 tyg mieliśmy zakaz serduszkowania... więc choć sobie pomarzę ;-)

kasieńka super że u was ok... a córcia rośnie jak na drożdżach ;-)
    nie martw się że jeszcze się nie obróciła... ma czas... ostatnio oglądałam wielodzietnych na TLC i tam jedna z matek przyjmowała pozycję kolankowo-łokciową w takim spadzie by pomóc maluchowi się obrócić i się udało..

a co do nacięcia krocza... podczas porodu położna ogoli tylko kawałek który ją interesuje... oczywiście zrobi to na sucho...
    ale jak kiedyś była to norma tak teraz komentują to niemiłosiernie...

ja trafiłam do porodu miesiąc przed terminem i się nasłuchałam co nie miara... teraz bym już wiedziała co mam jej odpowiedzieć...

Moni&, Camille87, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Po ciężkiej nocy powitało mnie słoneczko, ból głowy i najcudowniejszy kopniak od Synka :D
    Porozmawiałam sobie z nim, żeby już mi nie robił takich numerów.
    W nocy źle spałam bo strasznie bolał mnie kręgosłup. Później znów się zdenerwowałam, że nie czuję Małego i leżałam i czekałam na jakikolwiek ruch z jego strony. W końcu znów dostał czkawki i się uspokoiłam, ale z tych nerwów rozbolała mnie głowa i długo nie mogłam zasnąć.

Wywnioskowałam, że musi być ułożony poprzecznie, bo na wysokości pępka w poprzek czuję cały czas napięcie i jest mega twardo, więc podejrzewam, że to plecki. A nóżkami musi cisnąć na kręgosłup bo od wczoraj strasznie bolą mnie plecy. No i pierwszy raz czułam czkawkę, więc pewnie to też kwestia ułożenia, bo wcześniej nie czułam..

mala_mi, Moni&, positive, Camille87, Ruda27, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, najważniejsze, że go poczułaś :) Dla mnie też jest zagadką jak w niewielkich rozmiarów brzuchu dziecko może się ułożyć w taki sposób, że jego ruchy są niewyczuwalne. Przecież wydaje się, że w tej ciasnocie poczujemy każde poruszenie, a jednak jak widać na Twoim przykładzie w macicy jest na tyle dużo miejsca, że maluch potrafi się utajnić i nieświadomie bardzo nas zestresować.

Zostało mi 10 tygodni do cesarki :D

Sylka, Moni&, positive, Camille87, Aggie, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje ze zdąze sie ogolic przed porodem:P teraz pewnie glupio komentuja no bo fakt malo kyora kobieta sie nie goli. ja juz nie wiem jak wyglada TO miejsce bo brzuchol mi zaslania:P
    Sylwia to super ze dostalas kopniaczka:) czy Ty bedziesz miala jeszcze jakies usg przed porodem? no bo jak stwierdza jak jest dziecko ulozone zwby zadecydowac o ewentualnej cesarce gdyby sie np nie odwrocil (odpukac, pytam czysto hipotetycznie)? moja sasiadka w 34 t miala co tydzien usg robione czy maly sie odwrocil no i miala jednak cesarke bo byl ulozony poprzecznie

Camille87, mala_mi, Sylka, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi niby to dziwne jak mozna nie poczuc dziecka ale ja czasem mam tak ze widze tylko ruchy, tzn wybrzuszenie z jednej strony brzucha a za chwile z innej strony i nie czuje zadnego ruchu wiec chyba nasze maluszki umieja sie dobrze chowac i cicho skradac :P

mala_mi, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ