X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria fajnie ze Twoj maz taki czujny i opiekunczy :)
    Moj wyjatkowo twardo spi i chrapie jak nigdy :P

A mnie znow brzuch boli po sniadaniu :(
    Takie nachoxzace bole mam ze szok, az sie zwijam i oddech wstrzymuje :(
    Co jest???

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko ze szuflady przepakowac rzeczy

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila lacze w bolu.. Tylko mnie podbrzusze :/ wczoraj na noc wzuelam nospe a terazdej mnie cisgnie i boli troche :/

Ja torbe tez chce spakowac jak wroce do polski i byc juz gotowa..
    Chociaz musze jeszcze kupic pampersy, chusteczki i poprac ubranka do szpitala. Ale z ubrankami to juz sie tak spieszyc nie bede :P

• Aggie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pieknie sloneczny poranek :) wszystkiego najlepszego z okazji dnia "dzieciow" :) Ja dzis do pracy i powinnam do mamy jechac, chlopakom chociaz po czekoladzie z niespodzianka (pieniezna) wrzucic, ale az sie boje ze po pracy znow bede sie czuc tak jak wczoraj... coz zycie ;P

Quendi, ja tez bym w razie w pojechala po poludniu do szpitala... jednak uwazam ze malenstwo sie tak niefortunnie ulozylo ze nie czujesz :* glowa go gory, i moze poruszaj sie, pojedz a potem poloz sie, moze pomoze :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, Daria współczuje bóli:( mbie przez kilka ostatnich nocy boli podbrzusze jak sie budze do wc, rano juz jest ok, nie wiem co jest ze tak w nocy boli:/ problemy z zoladkiem tez czasem miewam, mysle ze to przez uciskającą macice.
    ja torbe do szpitala mam, ale nic do niej jeszcE nie mam :P za tydzien po wyplacie kupuje wszystkie potrzebne rzeczy, ubrankami sie zajme na samym koncu. w lipcu torbe chcce miec juz spakowana bo potem wszystko siw moze zdarzyc.

Aggie, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez chce miec torbe szybko spakowana... wiec pewnie w polowie czerwca juz bedzie gotowa (mam nadzieje ze na wolnym teraz uda mi sie wszystko kupic co trzeba), bo wlasnie sie wszystko moze wydarzyc... i kurcze Darek chce jechac pod koniec czerwca na weekend do brata do Liverpool, a ja sie boje ze w tym czasie cos sie wydarzy :( nie tak ze nie chce go puscic,... tylko nie chce byc sama jak sie cala akcja by rozpoczela za wczesnie

Moni&, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś od rana w skowronkach - synek posłuchał i się odwrócił, w końcu czuję Go jak dawniej. Całą noc buszował w brzuszku, a rano obudził mnie i męża kopniakami :D :D :D
    Teraz już będę spokojniejsza, jednak pozycja w jakiej leży dużo zmienia, więc Quendi postaraj się nie panikować i wsłuchać się w swoje ciało. Ruchy mogą być na prawdę minimalnie wyczuwalne. A jeśli nic nie poczujesz do południa to jedź do szpitala - uspokoisz się.

Moni&, pekinka82, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus na Twoim miejscu poprosilabym męza zeby odlozyl tą wizyte na później, a moze zaprosicie brata do siebie gdy malebstwo przyjdzie juz na swiat? tak sie bedziesz dodatkowo stresowac, a jednak sama w tak zaawansowanej ciazy to nie tak fajnie. Darek powinien zrozumiec Twoje obawy:)

sylwus ciesze sie ze synus sie odwrocil:) zrobil ci prezencik na dzien dziecka hehe :) moj synus juz tatusia skopal z rana :P

Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus super! Tak jak Monia pisze, ale prezent na dzien dziecka zrobil mamusi :)

Aggie ja bym sie nie bala, w koncu to tylko weekend i to chyba ponad miesiac przed terminem nie? Masz tam rodzine w kolo, nie ma co zakladac czarnych scenariuszy ze akurat cos bedzie nie tak..

Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ DZIEWCZYNKI :)
    Również witam w ten piękny dzionek :)

Sylka...super, że maleństwo się obróciło i zadaje kopniaki...:)
    Quendi ... Wierzę, że Twój bobasek też zacznie dawać znaki kopniakami, czy wypychaniem..Ale gdyby coś...Nie czekaj do jutra...

Co do planów, chyba pójdę z moim lubym na jakieś festyny z okazji DNIA DZIECKA :)

Znów zobaczę same seledynowe i czerwone wózki , oraz ciężarówki z brzuchami :P

Co do snów... Oj i u mnie śnią się totalne głupoty... I odzwierciedlenia dnia poprzedniego :/

Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie porozmawiaj z Darkiem, powinien zrozumieć. Ja już teraz wiem, że ostatnie miesiące są nieprzewidywalne. Doskonały przykład mojej kumpeli - w sobote wieczorem byliśmy u niej, mieliśmy małą imprezkę i żartowaliśmy sobie, żeby nie szalała tyle bo urodzi i co?! Na następny dzień odeszły jej wody, a dzisiaj już tuli synka :) Miesiąc przed terminem.

Więc lepiej być przygotowanym wcześniej :)

Ruda27, pekinka82, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-)

Quendi poruszaj brzuchem. Tzn nie bój się pouciskać brzucha z każdej strony tak nawet mocniej żeby przez wszystkie powłoki brzuszne plus macica, łożysko dziecko wyczuło ten ucisk to ci odpowie zobaczysz :-)

pekinka82, Ruda27, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze pisze MILA...Nie bój się troszkę ponagniatać brzuszek...
    Lekarze też tak robią , jak chcą wymusić obrót u dziecka :D na USG.

MILA, Ruda27, Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Mila i Pekinka mają rację. Mi położna też powiedziała, że następnym razem jakby mały przestał się ruszać mam pouciskać brzuch po bokach. Ale tak konkretnie...

MILA, Moni&, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przysnelam :P
    Aggie ciezka sprawa, z jednej strony i Daria ma racje ale z drugie i Sylka - niby miesiac przed i nie ma co panikowac ale przyklad kolezanki Sylki pokazuje ze nigdy nic nie wiadomo...

Ruda27, Sylka, Moni&, pekinka82, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a jak daleko mieszka brat Darka?
    My bedziemy daleko od siebie i w ciagu 4,5-5 h maz moze dojechac jakby cos sie dzialo.. Najwazniejsze ze nie bedziesz sama, bo mama i siostry sa kolo Ciebie.. Ale jesli on moze przesunac termin to moze lepiej, chociaz pozniej tez latwiej nie badzie jak juz coreczka bedzie na swiecie :P

Kamila Ty to masz z tym rannym spaniem :P

Camille87, Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bo ja rano wstalama zjadlam sniadanie i jak slyszalam ze maz sie obudzil to wskoczylam do niego do lozka z psem i tak wtulona zasnelam ;)

Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh juz nie wiem co robic maz sie nie odzywa pisze do niego a on nic ehhh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i tak uwazam ze lepiej dmuchac na zimne, a tu juz bardziej chodzi o Twoj spokoj ducha Agus, a jak sie boisz ze zostaniesz sama i nagle cos sie moze zaczac, to sie tak zeschizujesz ze najmniejsza dolegliwosc bedziesz wiazala z porodem itp, dla wlasbego spokoju lepiej jak maz bedzie przy Tobie:)
    Kamila to dobra jestes, ja jak rano sie juz obudze to nie ma opcji zebym zasnela jeszcze:P

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada a gdzie mąz jest? sprobuj zadzwonic a jak nie to pusc mu smssowa wiązanke ze sie stresujesz a on nic :P

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ