X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej lasencje kochane:D
    ja wrocilam ze spacerku i zrobilam ciasto z truskawkam, robi sie w piekarniku:) zjadlam w miedzyczasie bulke z dzemem i truskawkami sie najadlam:P

Sylwus, Quendi najwazniejsze ze maluchy dają znac o sobie i daja kopniaczki:D

mimo ze nie chodzilismy duzo i jeszcze odpoczywalismy to plecy mnie dzis bolaly jak chodzilam, kregoslup daje sie we znaki. za miesiac to chyba juz w ogole dupy nie rusze :P

Mila mi sie tez wydaje ze 8 miesiac zaczyna sie od 31, wole tak liczyc :D

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus a Ty odpoczywaj :*

Aggie lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz wrocilismy :) siostrzeniec nam przychorowal i przespal cala impreze :( ale zjadl torta i otworzyl prezenty wiec szczesliwy :)

Zastanawiam sie czy maly sie nie obrocil, nie jestem pewna ale kopal mnie dzis z boku i na gorze ;) ale.na srodku tez cos twardszego sie przesuwalo ale niewykluczone ze to plecki ;) i ani razu nie kopnal na dole..

Madzia 8 miesiac zaczyna sie od pelnego 31 tc wiec jeszcze tydzien :) belly zawsze jeat do przodu hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 19:16

Ruda27, Moni&, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mnie tez juz szybko plecy bola..
    Kamila to biedny siostrzeniec :( urodzinki a on chory :(
    To pewnie dobrze czujesz i maly sie obrocil juz :D

Monia jakie ciasto zrobilas? Ja mam na cos smaka i nie wiem co :/

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwykle biszkoptowe z truskawkami i kruszonka na wierzchu :P
    no to biedny ten Twoj siostrzeniec, ze chorobsko go wzielo akurat w urodziny. dla dziecka dzien urodzin to zawsze wyjatkowy dzien. nie to co w naszym wieku juz sie tak czlowiek nie cieszy:P najlepsze jest to ze taka radosc przezywania wszystkiego radosniej nam przyjdsie wlasnie przy dzieciaczkach:)

Camille87, pekinka82, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety odkad poszedl do przedszkola to co chwila choruje :( ale to chyba normalne..
    Na urodzinach byla tez siostry szwagierka (zona brata meza) z synkiem 4 miesiecznym :D jaki slodziaczek, stopki takie malutkie no cudo :D napatrzec sie.nie moglam :D

Mi siostra dala ciasta z urodzin - jedno czekoladowe z marchewka szarlotke i jakies z galaretka :)

Ruda27, Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra sama zrobila tort z angry birds bo siostrzeniec zakochany w angry birds :D bardzo ladnie jej wyszedl a Piotrus uradowany :D

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się skusiłam na hod-doga ze stacji benzynowej :D uwielbiam je :D
    A że wzięłam pikantne sosy...teraz z tego łakomstwa szczypie mnie język :P :P :P

Ruda27, Camille87, Magda2013, Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije piwko bezalkoholowe i czekam na x factora :D

pekinka82, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać dzień mija wam przyjemnie :-)
    Ja byłam z córką na małym wypadzie na dmuchańcach , rano posprzątałam także mam z głowy.
    Teraz odpoczywam :-)

Ruda27, pekinka82, Moni&, Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to za tydzien zaczne 8 miesiac :P

No tak to wlasnie jest,w przedszkolach pelno wirusow i dzieciaczki choruja :/ dobrze ze z prezentow zadowolony siostrzeniec :D

Tez mam ochote na jakies ciasto wlasnie z kruszonka,ale nie musi byc biszkoptowe. Musze cos poszukac w necie :P

Daria a ja robie tak kapuste mniej wiecej-kroje drobno,zalewam woda i gotuje.Podczas gotowania dodaje np.podsmazony boczek parzony wedzony..albo jakas kielbase tez podsmazona z cebulka,pomidora albo troche koncentratu i koperek na koniec. No i przyprawy-sol i pieprz albo troche wegety :)

Moni&, Ruda27, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na Top trendy :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila nie opij sie:P ajj niedlugo wszyscy beda sie zachwycac naszymi maluszkami, tymi malenkimi stópkami, slodkimi malutkimi noskami, oczkami <3

Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla ja mialam wczoraj taka ochote na piwko,ale alkoholowe bo moj maz kupil sobie i pil.No tak mnie naszlo wczoraj jak nigdy :D

A jedynie podczas ciazy to pilam szampana na sylwka i jak babcia miala urodziny. Ale takie piwko to bym sobie wypila :P

Camille87, Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam piwo Bavaria - smakuje prawie identycznie jak zwykle piwo tlko ze nie ma alkoholu ;) wiadomo smakosze piwa dostrzega roznice ale jak ja tyle czasu piwa nie pilam to takie dla mnie rewelacja :)

Aggie, Ruda27, pekinka82, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam piwko . Warka wypuściła Radler cytrynowy O% Nawet smaczne :-)

Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pospalam, poodpoczywalam i przeszlo to ciagniecie :) moje sloneczko dalej sie wierci :) moze nie takie mocne kuksance ale caly czas ja praktycznie czuje :) Sypialnia pomalowana :D tym razem tak jak powinno byc (niewazne ze kolor wyszedl ciezmniejszy jak powinien - zmieszalismy troche z poprzednim i wyszedl idealnie :D ).

a nie mowilam wam, ze siostra pare dni temu zadzwonila ze grill bedzie u mamy jutro z okazji dnia dziecka, i niewazne ze ja pracuje i raczej nie mam sily siedziec nawet po niej, mam przyjsc... stwierdzilam ze ni chu chu, nie pojde (mimo ze zal) bo nie bede sie przemeczac... i co wyszlo? mama powiedziala ze za duzo na nia finansowo (bo sie calkiem pokazna rodzinka zrobila) i ze skladkowo musi isc, to ona juz nie chce (zgonila na ta najmlodsza z dziewczyn ale sie wydalo) :P a no i obrazila sie na mame, bo mama raczyla sie przypomniec zeby oddala walki i pedzle bo remontuje pokoj dla Matiego... stwierdzila ze wiecej nic od mamy nie pozyczy LOL mama oczywiscie zalamana :D
    A i na mnie tez pelna doopa zlosci :P bo Darek polecial cos podrzucic mamie i na zakupy ciezsze polecial a ta mu chciala cos wcisnac i nie wzial :P

Sylka, Ruda27, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i córka się wyszalala w pianie strażackiej he

Aggie lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu obserwuję...że w moim miasteczku jest moda na czerwone lub seledynowe wózki... I te dwa kolory przeważają na ulicach..... Dosłownie...Pojedyńcze sztuki spotykam w innych kolorach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Ja też mam piwko . Warka wypuściła Radler cytrynowy O% Nawet smaczne :-)

Tez mam :) taki sprite ;)

MILA lubi tę wiadomość

‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ