X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piwo tak odrzuca-a raczej jego zapach....fuuuj. Oczywiście teraz fuuuj bo kiedyś z soczkiem mniami :-)
    Mały puknął lekko i koniec...ech

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi zacznie jeszcze szalec :)
    Dziewczyny wiecie co z Amela? Dawno nie pisala..
    Niebieska tez sie juz tak nie udziela, kajoni tak samo.. Wiem ze na fb cos pisza, ale Amelka juz danwo nie pisala nic..

Ja sobie polezalam w wannie, juz leze w lozku :)

Na piwko czasami mam ochote jak mi zapachnie od meza :P

Camille87, Moni&, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni sie odzywala niedawno :) Niebieska na fb pytala o wozek ;)
    A Amela no nie odzywa sie ostatnio to fakt.. pewnie zaabsorbowana domem ;)

• Quendi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kochane, modle się aby jutro mnie Hubert obudził

Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek w końcu zaczął dawać znać o sobie. Czuję Go na pęcherzu :) Ale nieważne, ważne że jest i miewa się dobrze :)

Teraz czas na Ciebie Quendi! Trzymam za Ciebie kciuki :) :*

Co do piwka - ja mam odrzut od pierwszych miesięcy ciąży i wcale mnie nie ciągnie. To dobrze, bo wcześniej lubiłam wypić sobie piwko, winko z mężem.
    Teraz mąż sobie popija piwko a ja soczek i jest dobrze :)

Zmykam nynki. Dobranoc :*

pekinka82, Camille87, MILA, Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny <3
    Oby jutrzejszy dzien byl lepszy pod wzgledem kopow!

Moni&, Sylka lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was w niedzielny poranek! nie umiem juz spac, ale tak to jest jak sie o 22 idzie w kimono. Kacpercio mnie obudzil kopniaczkami, mam nadzieje ze Was tez dzieciaczki obudzily <3 :)
    Sylwia ciesze sie ze synek sie odezwal wreszcie mocniej:) Quendi Ty tez sie doczekasz w koncu, najwazniejsze ze maluszki maja sie dobrze :*

Ja tez lubilam sobie piwko wypic a teraz jakk powacham to stwierdzam ze wcale to takie dobre nie jest i ze Babcia miala racje- mowila zawsze fuj jakie to gorzkie :P
    musze sprobowac tej warki radler 0% raz pilam karmi, ale tylko szklaneczke no bo ma przeciez 0,2% wiec z moimi schizami jakbyma wypila cale to biedna moja psychika.
    na winko czasem tez mam ochote ale nawet ust nie zamocze. po porodzie, po karmieniu sobie skosztuje :P

Nie odzywala sie tez Jus dawno. dziewczyny pewnie nie maja tyle czasu co my dlatego nic nie pisza.
    jakie plany na dzis? my jedziemy po mame na obiad ja zaprosilismy, bo taty nie ma dzis, a potem pewnie jakis spacer bo widze ze slonko wychodzi.
    chyba otworze jakas ksiazke bo moj jeszcE spi a nie chce go budzic.

aa jako mialam sen porodowka mi sie snila, pierwsza urodzila Lanusia, Kamila, Daria a ja potem nie umialam urodzic, czulam w nocy ten bol porodu co za realistyczny sen, wyslali mnie do domu i potem jeszcze raz do szpitala ai urodzilam:P Boze jakie sny masakra ;P

Camille87, Ruda27, Dodi, Sylka, pekinka82, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja tez juz nie spie, slonce sie przebija przez rolete ;)

Haha Monia ale sny :D ciekawe czy sie sprawdzi ;)
    Mi sie jakies glupoty snily, kolezanki z gimnazjum i fabula nie do powtorzenia :P
    My dzis pewnie rundka na dzialks podlac warzywka a potem do tesciowej balamucic ja aby sie naszym pieskiem zajela podczas naszego pobytu nad morzem, bo bratowa nas przekonuje abysmy az do weekendu zostali :)

A Jus ostatnio jak pisala to wspominala ze wprowadza sie do swojego faceta :) moze czasu nie ma.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 07:37

Ruda27, Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    U mnie z rana cisza-zaczynam się denerwować. ...daje czas do jutra...kur...zawsze coś. :-,,, (

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)
    Monia ale sny hehe :D mi sie jeszzcze nic z porodem nie snilo :P
    Tez mam od paru dni jakies durne..

No pewnie dziewczyny tak nie pisza bo nie maja czasu, tak samo ninkapa..

Quendi, tak szczerze to ja bym do jutra nie czekala.. Jak nie bedziesz czula nic do popoludnia to podjedz do szpitala zrobia ktg i usg pewnie tez.. Lepiej panikowac i jechac nic zamartwiac sie..

U nas chyba ladna pogoda, moj jeszcze spi a ja leze. Planow brak, moze spacer i to tyle z atrakcji :P

Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam aie i ja po nie przespanej nocy co usnelam to obudzil mnie tak silny bol kosci ogonowej i skurcze ze sie ruszyc nie moglam po tabletki nawet meza dobudzic nie moglam masakra

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi zgadzam sie z Daria, jak nie poczujesz ruchow do popoludnia to jedz do szpitala, nas polozna na sr ciagle na to uczula ze jesli cos jest nie tak lub cos nas niepokoi mamy jechac na ip i tyle!

Mi sie na poczatku ciazy snilo ze wody mi odeszly i pamietalam ze we snie to byl 31 lipca B) czasami wspminam ten sen i zastanawiamy sie z mezem czy sie sprawdzi :) moj maz wysnil synka ;)

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Kamila moze bedzie proroczy :D

Kada kurde wspolczucia :( teraz dalej boli? A maz powinien byc bardziej przeczulony we snie... Moj to jak sie ruszam to sie budzi czesto pyta jak sie czuje.. Ciesze sie ze spi czujnie w razie czego..

Moni&, Camille87, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah wlasnie teraz leze do niego plecami i kichnelam. A ten sie od razu podnosi patrzy na mnie i pyta czy wszystko ok? :P
    Powiem wam ze duza zmiana bo to typ NIE BUDZIC MNIE.. Kiedys to sie tak nerwil co go obidzilam czy szturchnelam :P

Moni&, Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno mi strasznie, liczę że się odezwie...boję się jechać-chyba każda z nas, prawda?
    Masakra. ..niech raczej raz puknie, błagam.... :,,,,-(

tb736iyeli5hckvm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadal boli ehhh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi kazda z nas nie lubi jezdzic do szpitala.. Ja tez zawsze odwlekalam ale jednak czasami lepiej pojechac.. Pamietaj ze w ciagu 12 h powinno byc 10 ruchow.. Nie tylko jeden..
    Kiedy mialas robione usg? Ja nie chce Cie absolutnie martwic, ale w takich przypadkach lepiej dmuchac na zimne i sprawdzac co sie dzieje.. Trzymaj sie serduszko :*

• Moni& Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi ale kompletnie nic nie czujesz? czy jakies tam delikatnie smyranje jednak jest? wyprobuj wszystkie znane sposoby. a jak nic nie poczujesz do poludnia to na IP!przynajmniej sie uspokoisz:) mozesz miec tez problemy z czuciem ruchow przez umiejscowienie łożyska i to bym obstawiała. ale po co sie stresowac, lepiej to sprawdzic.

No ja pierwszy raz mialam taki sen o porodzie, pewnie dlatego ze coraz czesciej o tym mysle. ciekawa jestem czy kolejnosc sie sprawdzi:P Kamila no ciekawe czy wysnilas sobie date porodu:) czasem sobie tak mysle ze chcialabym wiedziec dokladnie kiedy bede rodzic, zeby sie dokladnie przygotowac wykąpac, pomyslec czy napewno wszystko mam bo tak to bedzie na wariata :P ale potem bedą historie porodowe na forum hehe

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie ostatnio snilo ze na imprezie mojej bratowej jechalam rodzis 26 lipca bo ma urodziny i 20 rocznice slubu hehehehe ale beda jaja

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja jak czytam inne watki gdzie dziewczyny rodzily to wiecej bylo falszywych alarmow niz naglych porodow ;) tym bardziej ze bedziemy wyczekiwac tego momentu to nie sadze ze cos nas zaskoczy ;)

Ja od siostry pozyczam torbe do szpitala bo ja mam wielka walize tylko i bedzie ki z nia nie wygodnie - od razu sie spakuje :) mam juz liste co wziac takze niech sobie stoi i czeka :)

Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ