X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robie dzemora truskawkowego :)

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam lenia :/
    Ide niedlugo kapustke zrobic :D

• Sylka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny :* Po prostu trudno mi się przestawić na to, ze te ruchy są tak mało wyczuwalne, po tym co było wcześniej. Wtedy ruszał się regularnie i bardzo intensywnie, tak że aż brzuch podskakiwał. Teraz tego nie ma. Ale najważniejsze, że w ogóle się rusza! Ja po prostu (mój mąż też) jesteśmy przewrażliwieni na tym punkcie przez historię mojej bratowej...

Mam nadzieję, że maluch w końcu się odwróci i będzie tak jak wcześniej.

Jutro zabierzemy Go z mężem na wycieczkę nad fiordy, może wtedy się zmobilizuje i odwróci buźkę w stronę świata :)

Daria co za kapustkę robisz?

nick nieaktualny, Moni&, celia, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba calzone zrobie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam arbuza i szykuje sie na impreze urodzinowa :P
    Maz wymienil gumy w samochodzie bo nam tlumik po ziemi szorowal :P dobrze ze potrwfi conieco sam zrobic ;)

Zajezdzamy jeszcze na cmentarz bo dzis dzien urodIn mojej mamy (w tym samym dniu co siostrzeniec!) ;)

Takze do wieczora!

kada24, nick nieaktualny, Sylka, Moni&, celia, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to trzymamy kckiuki zeby na wycieczce maly sie ozywil :) starac sie ladnie oddychac przepona :P
    Ja robie mloda kapustke zasmazana :D moj debiut wiec zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Kamila milego dnia na urodzinach :) i smacznego :D

Sylka, nick nieaktualny, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a jak robisz tą kapustę? Może też bym jutro zrobiła do obiadu :)

Ja dziś zrobiłam kurczaka curry z mlekiem kokosowym. Też mój debiut :) Ciekawe co mąż na to hehe...

nick nieaktualny, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia glowka kapusty pokrojona i gotuje ja. Az do miekkosci ok 10 min pozniej odcedzam i dolewam swiezej wody. Wkrajam cebulke w kostce i troche dalej dusze. Ciutke soli i cukru dodaje. Po chwili biore sie za zasmazke. Niecala luzka margaryny plus lyzeczka maki. Pozniej laczy ze zasmazka juz odcedzona kapuste.. Na końic doprawic pieprzem i ciut octu. No i sol jak ktos uwaza :P
    Pewnie troche pogmatwalam, bo ja nie umiem pisac przepisow :P siedze na skype z mama i ona mowi co mam robic haha :P zobaczymy co wyjdzie :)
    A Twoj obid brzmi mmm smakowicie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 12:13

Sylka, Moni&, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro eksperymentuję z kapustą :)

Dziękuję :*

nick nieaktualny, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie ze wyszla dobra :D :)
    Daj znac jak sie za nia wezmiesz :* na necie tez sa przepisy jak bedzie Ci latwiej sie tam wzorowac :)

Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm ale pysznosxi robicie:D ja dzisiaj mam szybki obiadek kaszanki zawijane w kapuste z kukurydza, cebulka i pomidorem na grilu elektrycznym:P

Sylka rozumiem ze sie boicie ale nie mozesz myslec ze Ciebie spotka to samo, takie przypadki zdarzaja sie sporadycznie. maluszek na pewno sie ozywi w takich okolicznosciach przyrody:D

nick nieaktualny, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka Słońce u mnie też dzisiaj ze 3 kopniaki i cisza. Mam schizy po wczorajszym upadku-ale wczoraj dawał ładnie-brzuszek się ruszał.

Może dzisiaj ma leniucha jak ja :-) od 11 do 13.30 spałam i jeszcze bym poszła. ...????

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi śpij ile tylko się da :) Ja nie śpię w nocy za to rano odsypiam ;)

Mój mąż już postawił mnie do pionu, obiecuję, że nie będę się zamartwiać :) Nakarmię małego arbuzem a potem.... A potem nie wiem ;) :P Może wystawię moje białe cielsko na słoneczko :D

A! Mężowi smakował kurczak curry :D

nick nieaktualny, celia, Moni&, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze was ze moj dzisiaj tez spokojniejszy :P cos pofikal ale slabo..
    Sylwia to super ze mezowi obiad smakowal :D mojemu kapusta nie, ale tez dlatego ze za zimna mu dalam :P dla mnie pycha i powirdizalam ze bede czesciej robila :P

Wyszlismy z domu, jedziemy tam w gory i pada :/ nie wiem co teraz zrobimy w tej sytuacji czy przestanie padac czy nie.. Bo jechac 50 km zeby siedziec w srodku i nie popatrzec na widoki to lipa troche :/ taki pech zawsze co wolne to pogoda do duszy..

Sylka, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni nie mogę narzekać na pogodę, jest ciepło i słonecznie. Ale co z tego jak mąż wiecznie w pracy.... Jak nie jedno to drugie :/

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z rana pogoda byla suler sloneczko swiecilo a teraz sie zachnurzylo:/ M wrocil z pracy zjedlismy obiad i chyba gdzies pojdaiemy bo tak w domu siedziec to sie nie da

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, dziewczyny, dzis w miare luzny w pracy a ja umieram :-( plecy chca mi peknac na pol, stopy bardziej opuchniete to juz chyba byc nie moga :-( jeszcze jutro, powiedzcie ze dam rade... Ja odpadam totalnie... Jeszcze sie goraco zrobilo, masakra jakas :-(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie DASZ RADĘ :-* już niedługo...a największą nagrodę los da Ci w sierpniu :-*

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa ledwo do autobusu dotarlam, tak mi sie cos pcha jakby na ta szyjke, a najlepsze jest jest ze mala jest duzo wyzej, nawet pecherza nie dotyka :'( nie wiem co robic, wroce do domu poloze sie, moze przejdzie...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś odpoczywaj dziś resztę dnia. Nogi do góry i leżeć!!! :) Każdy wysiłek fizyczny kosztuje nasze organizmy mnóstwo energii. Dasz radę jeszcze te kilka dni :*

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ