X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Paulina to niciekawie.. Wszystko naraz, oby Marcelek jeszcze troszke wytrzymal.. Bedziemy mocno trzymac kciuki!

Dodi lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, strasznie mnie brzuch boli, jak na okres, albo i gorzej... nie wiem co robic :( bo je sie troche... nigdy mnie tak nie bolal, jakies lekkie bole podbrzusza tak, ale nie caly brzuch....

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam radę bo jak nie my to kto?:-) Musze dać dla syna...

pekinka82 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tak miałam dwa razy na działce... I po 3 tyg z szyjki 2,8 cm zrobiła się 1,25... A brzuch twardy tzn cały musi się nspinac jak masz?

• amela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no bo to zawsze jak coś się dzieje to wszystko naraz, kochana wytrzymasz do lipca ! <3 trzymamy kciuki !!
    Dobranoc lecę spać bo mała strasznie się wierci ! Do jutra :*

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch często twardnieje, ale nie boli...bardziej czuję takie napinanie czy rozpychanie........

• Aggie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, przepraszam, chlopak Twoj calkiem sporych juz rozmiarow, za 5 tyg to juz praktycznie gotowy na swiat bedzie :)

Brzuch mi sie napina, nie jest caly czas napiety, jakby skurcze przychodzily i odchodzily... moze to te braxtona dopiero we mnie uderzyly?

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale boli przy tych skurczach? Mnie to zginalo w pół z bólu.. Wylam aż a co dopiero prodowe jak mnie zwykłe bolały haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 23:26

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę Lulu za dużo wrażeń dziś.
    Dobrej nocki dziewczyny :-) do jutra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 23:31

• Aggie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie o to chodzi ze bola, i plecy strasznie :( pojde sie polozyc moze przejdzie...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź leki Rozkurczowe jak spazmiline bądź no spe... I lez Aga...

• agapast Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, a co Wy tak długo śpicie?:)
    Ja pewnie zaraz też sie walnę, tylko śniadanko mi się ułoży. Jadę dziś do rodziców na kilka dni na wczasy all inclusive:)
    Udanego, słonecznego dnia, Mamusie!

Quendi, MILA, Ruda27, Sylka, Aggie, Dodi, pekinka82, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki!

Milcia-mamy płaconą tylko podstawe-gołą pensje-po opłatach zostaje pusto na koncie :-/
    A w połowie sierpnia u nas już zaczynamy pracę w szkole-przygotowania itd.
    Muszę się dowiedzieć.

Ja też już po śniadaniu :-) jak robię mężowi kanapki to sobie też :-)

Muszę kupić jakieś buci na lato....

Wczoraj oglądałam zdjęcia (w szpitalu na ścianie) wcześniaków- już od 27 tyg do 33 tyg. 17 listopada jest Dzień Wcześniaka :-) miło się poczułam-sama nim jestem :-)

Nic mi się dzisiaj nie chce. ..trzeba się przemóc. Podszykować obiad-szyneczka gulasz, ryż i myślę nad surówką i posprzątać troszkę. ..ech...

Jeszcze idę na godzinkę luluuu...

Ruda27, Dodi, pekinka82 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja juz nie spie bo boli mnie biodro :( niestety nie swoje lozko :( wczoraj mialam rewolucje - przed samym snem wzielam tabletke witaminowa nagle dostalam takich skurczy zoladka ze myslalam ze umre :/ nie wytrzymalam i wszystko zwymiotowalam, po powrocie do lozka zaczelo bolec mnie podbrzusze poszlam do lazienki i biegunka :( najwyrazniej po dwoch sztukach hot wingsow z kfc bo jedlismy :/ MASAKRA! nigdy wiecej kfc :( dobrze ze dzis juz sie czuje ok!

• MILA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kochane :-)

Paulinko witaj :-) fajnie ze w końcu jesteś :-) ale twój synek duży :-) super. Mam nadzieję że wszystko będzie ok :-D

A mój młody przez noc spał jak dzidzia ha ha :-) a teraz znowu zaczyna - powitania od szturchania :-)
    Jestem ciekawa czy tak mu zostanie bo w sumie byłoby fajnie gdyby w nocy ładnie spał a w dzień szalał :-)

Aha powiedzcie kiedy wg belly zaczyna sie 8msc?

My zaczynamy 29 tc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 07:26

Ruda27, Dodi, pekinka82 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/warszawa-2122-czerwca-2014-r/

Może ktoś skorzysta

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was z rana!
    Paula super ze Twoj Marcelek juz taki duzy! :) trzymam za Was kciuki oby wytrzymal w brzuszku jak najdluzej:) ale jak urodzisz w 35 tc to juz nie tak zle tym bardziej ze bedziesz pod stala kontrola. lepszy taki porod wczesniejszy niz taki nieplanowany. bedzie dobrze Paulus trzymajcie sie :*

Kamilka ja juz nie jadam zadnych fast foodow z mc'donalda, kfc i innych budek kebabowych... kiedys bylo mi strasznie niedobrze jak cos zjadlam i skonczylam z tym. a jak mamy ochote na.hamburgera, hot doga czy pizze to sami robimy w domu:)

Quendi nie znam sie na l4 nauczycieli ale wydaje mi sie ze kazda ciezarna powinna byc traktowana jednakowo czy jest kasjerka, nauczycielka czy policjantka, masz l4 100%płatne. popytaj kolezanek najlepiej alebo poszperaj w necie moze cos ciekawego znajdziesz.

ja nie wiem od czego zalezy ruchliwosco naszych szkrabow, ja sie martwilam bo wczoraj do poludnia byl taki leniwy, a wieczorem znowu sie zaczelo:) ale zmienil pozycje bo jak sie malo ruszal to czulam plecki w okolicy pepka wiec pewnie odwrocil sie kregoslupem.
    dzisiaj na razie popukal troszke ale ja juz od godziny na nogach, moj do pracy i mu snoadanie zrobilam, poszlam sie wykapac i ogolic z lusterkiem bo dzis do gina i chyba bedzie szyjke badal.

Ruda27, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila belly liczy do przodu, wg belly 8 miesiac zaczyna sie chyba od 30 tc (pelnego) ale tak normalboe chyba od 31 :) kazdy inaczej liczy

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zgadzam sie - ja ostatnio kfc jadlam chyba w lutym a wczoraj zjadlam grzecznie longera nie jak zwykle hot wingsy (od meza wzielam 2 szt i chyba wystarczylo) :/

• MILA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale takie hot wingsy bym zjadla :-P

Camille87, pekinka82 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ