Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Gratuluję nowych tygodni...
MILA prawidłowo 8 miesiąc mamy od 32tc... Wg Belly jest już od 31.
Ja dzisiaj leniuchuję
Quendi w ciąży L4 to płatne jest 100%...
Po urodzeniu dziecka zgłaszasz się na urlop macierzyński:)
W wakacje też masz 100% na L4.
Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia prosze
- 4 jajka
- 1 szkl cukru
- 2 szkl maki
- 1 kostka margaryny
- 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
- owoce sezońowe
Ubic piane z bialek, dodac cukier i na koncu zoltka. (To ubijamy mikserem. Ja najpierw ubija sztywna piane z bialek i potem dopiero po trochu dosypuje cukier, potem dopiero po jednym zoltku) Mase wymieszac z maka i proszkiem do pieczenia (ja mieszam kazde ciasto drewniana lyzka). Wlac ciepla, rozpuszczona margaryne. Wszystko wymieszac.
Na wysmarowana tluszczem i wysypana bulka tarta blache wlewamy ciasto. Nakladamy owoce.
Zostawic troszke ciasta i polac po owocach (ja zostawilam za duzo i owoce wplynely do ciasta)
P.s przepis jest na duza blache bo ja zrobilam w malej tortownicy i wyszlo meeega wysokie i dlugo sie pieklo
Temp z termoobiegiem to ok 170 st i piec ok 30-40 min ale trzeba sprawdzac wiadomopekinka82, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Witam
Hej Paula fajnie ze sie odezwalasduzy juz Twoj synus,3mam kciuki zebyscie wytrzymali jak najdluzej
chociaz 35 tc to juz prawie ciaza donoszona
Dziewczyny gratulacje nowych tygodni
Ja pojechalam do apteki po krem Gerbera bo oczywiscie ani smsa ani nic nie przyslali ale sprawdzilam na koncie to bylo napisane ze krem jest do odebrania.
No i odebralam wyniki krwi i tokso-hemoglobina ponad 12 a tokso ujemne-takze jest ok
A ja dzis spalam jeszcze gorzej niz wczoraj-co chwila wstawalam na siku,potem o 2 sie obudzilam to mnie tak zemdlilo poszlam do toalety i usiadlam i siedzialam na kibelkupozniej wrocilam do lozka i zemdlilo mnie jeszcze gorzej myslalam ze wymiotuje ale na szczescie nie. No noc mi dzis koszmarnie minela
Aggie super wozeczek
Sylka mi najpierw wyszly dwa malutkie rozstepy na prawym cycku..i potem doszly kolejne i w dodatku na lewym wyszly. Teraz mam juz prawie na calym lewym dookolaa na brzuchu jeszcze nie narazie (odpukac
)
Na rozstepy i blizny dobry jest krem No-scar z masy perlowej ale jest strasznie drogi i nie wiem czy w ciazy mozna go uzywac.Aggie, Sylka, Ruda27, Dodi, amela lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ide do wanny, na 2:30 mam ta rehabilitacje, po niej mam przyjsc na oddzial, sprawdza co z ta szyjka, bo znow boli
a tym bardziej ze wczoraj mialam te bole, dzis nic nie robilam, a szyjka boli przy kazdym kroku... oby nic sie nie dzialo...