Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda fajnie, że po wizycie wszystko ok
Kada Ty jak zwykle masz przeboje - mam nadzieję, że to będzie fałszywy alarm i jutro wrócisz do domku. Pamietaj, że musisz się oszczędzać!!!
Nie chcę siać zamętu ani Was niepokoić, ale już nie raz spotkałam się z opinią, że no spa wcale nie jest taka bezpieczna w stosowaniu w czasie ciąży. Powoduje u maluszka zaburzenia napięcia mięśniowego.. Podobno malec może mieć problemy ze ssaniem, mówieniem itp.. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale ja zanim wezmę no spe 10 razy się zastanowię... Wolę wypić magnez i się położyć, aby odpocząć...positive, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hmmm Sylwuś no spe brały kobiety jeszcze 20 lat temu. Moja Mama brała co dzień i nie odbiło się to na moim zdrowiu-nawet jestem po logopedii
także nie miałam problemów z ssaniem, mowieniem.
To wszystko zależy od organizmu. No spa jest najbezpieczniejsza wśród innych leków rozkurczowych. Podobno zbyt duże dawki mg też nie są polecane...
Sporadycznie w trudnym przypadku lepiej wziąć niż się męczyć i denerwować. ..
Na TLC ogladałam kiedyś taki reportaż-dziewczyna nie wiedziała że jest w ciąży, odchudzała się, biegała, robiła brzuszki, brała leki przeciwbólowe i urodziła na kibelku-straszny ból ją złapał, widziała krew i poczuła główkę między nogamiile w tym kiczu a ile prawdy???
pekinka82, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Magda to super ze u Was wszystko wporzadku:) chodzisz na nfz? bo ja mam wizyty co dwa tygodnie i usg tak mnoej wiecej co miesiac robione.
no z tym porodem to nigdy nie wiadomo albo bedzie wczesniej albo pozniej, byleby wytrwac do 38 tygodnia potem niech sie dzieeeje
ja nospe wzielam moze dwa razy w ciagu ciazy, tak jak apap, staram sie unikac lekow jak sie da.
z kolei zauwazylam gdy biore magnez to brzuch mi nie twardnieje tak czesto jak wtedy gdy zapomne wziac kilka dni.
Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyTez slyszalam o tej nospie ale nie znam przypadku dziecka z takim zaburzeniem napiecia miesniowego.. czasem niestety trzeba zapomniec o "ryzyku" gdy wazniejsze jest powstrzymanie porodu
moja siostra tez bardzo dlugo nospe brala i z dziecmi wszystko w porzadku
i tego sie trzymajmy!!
Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Żabki :-*
Pekinka ja się popłakałam strasznie jak sprzedaliśmy ze 3lata temu samochodów-normalnie jakbym straciła koleżankę ...tym bardziej że poszła w 5 minut-głupi byliśmy bo daliśmy (nie znając się) opcję Kup teraz i facet kupił a po 3 godz.juz ją zabierała laweta...
Ech...zawsze tak mamy..
Jem śniadanko.
Mam nadzieję że u naszych Dziewczynek-Kada, Aggie, Paula jest lepiej :-*
Oj to Dariuś miałaś ciężką drogę-dobrze, ze już jesteś w PL :-*
Miłego KochaneCamille87, Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny