X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia mnie boli podbrzusze z lewej strony, tej co maleństwo leży no i mnie dodatkowo bardzo boli krzyż. Masakra. Czuję się jak bym miała @ dostać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 20:05

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dostałam tego hamburgera, zlitowała się :)
    U mnie w rozpoznaniu wpisali: "Abortus imminens". Trochę niefajnie to brzmi. Znalazłam w internecie takie coś:

"Poronienie zagrażające (abortus imminens )
    Jest to postać poronienia charakteryzująca się skąpym krwawieniem lub skurczami macicy lub krwawieniem ze skurczami przy zamkniętym kanale szyjki macicy. We wczesnej ciąży skurczom odpowiada pobolewanie w okolicy krzyżowej lub podbrzusza.

W poronieniu zagrażającym istnieje duża szansa na zachowanie ciąży. Rokowanie jest niepomyślne jeżeli krwawienie trwa 2-3 tygodnie, gdy występują skurcze lub gdy przerwy międzyskurczowe trwają coraz krócej lub gdy stężenie HCG w surowicy krwi jest mniejsze niż prawidłowe.
    Leczenie poronienia zagrażającego polega na bezwzględnym leżeniu (zakaz wstawania nawet do łazienki) najlepiej w warunkach szpitalnych. Nie wolno stosować gwałtownie działających środków przeczyszczających. W postępowaniu terapeutycznym podaje się leki hamujące czynność skurczową macicy."

marderkowa, w więzieniu podobno całkiem nieźle karmią i mają spacerniak i telewizja jest za darmo. A w naszym szpitalu telewizor jest tylko na mojej sali i opłaty są takie:
    1 godz.- 2 zł
    3 godz.- 4 zł
    12 godz.- 6 zł
    20 godz.- 8 zł

Zawsze biorę sobie 12 godzin, ale to trochę dziwne, żeby w szpitalu publicznym płacić nawet za telewizję.

To mnie Lanusia zmartwiłaś. Bo ja mam lekkie plamienia, bóle podbrzusza i krzyża, przy zamkniętej szyjce. Ja nie kumam, badało mnie 3 lekarzy i żaden nawet nie wspomniał o leżeniu!!!! Normalnie mam pracować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 20:08

c77352d493.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marderkowa wrote:
    a jeszcze coś dziewczyny... w piątek robie w domu imprezkę na 14 osób (męża 30 urodziny) macie jakies fajne sprawdzone przepisy na imprezki?
    Wiecie chodzi o to, żeby tak zrobić żeby się nie narobić, ale żeby goscie byli najedzeni no i przy tym nie chciałabym pójść z torbami.
    Myslałam o strogonowie z kurczaka, wrapach zawijanych jak nalesniki z nadzieniami, jakiejs sałatce, coś z ciastem fransuskim, ale jesli macie coś sprawdzonego to chętnie się zainspiruję.

Ja zawsze robię sałatkę z tuńczyka, wszyscy ją uwielbiają.
    - 6-8 jajek, majonez, cebula, ser, tuńczyk. Układa się warstwowo po kolei:
    potarte na tarce białko ugotowanych jajek- posolonych, potem poszatkowaną cebulkę, następnie tuńczyk podrobiony, potem potarty na tarce ser a potem warstwę majonezu a na górę same żółtka takie pokruszone, posypać papryką w proszku do dekoracji. Można dodać warstwę z kukurydzy ale bez niej tez jest pyszna.

Albo inny przysmak na przystawkę to kapelusze pieczarek. Wkładasz do nich boczek, przykrywasz serem i do piekarnika :) Odgapiłam toz pizzy hut :)

Ja mam takich przyjęć za sobą mnóstwo i zawsze robię coś innego.

Pamiętam, że goście zajadali się kiedyś roladkami ze sznycli z mozarellą w środku i na górze owiniętymi szynką. A do tego brokuły zapiekane z serem i śmietaną. Wszystko poszło :)

marderkowa lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Niebieska!~
    Ta salatkę z tunczykiem znam i tez bardzo lubie.
    Fajne te kapelusze z pieczakerk, tym bardziej, ze moglabym wsawic je do piekarnika razem ze sliwkami w boczku.
    dzieki dzieki, jak coś Wam jeszcze przyjdzie do głowy to podzielcie się.
    Ja zaraz zrobie sobie i mezowi plan sprzątania chaty, bo czesc gosci bedzie u nas przez weekend spała i plan zakupów. Na piatek biore specjalnie wolne.

Miniak lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Paulia mnie boli podbrzusze z lewej strony, tej co maleństwo leży no i mnie dodatkowo bardzo boli krzyż. Masakra. Czuję się jak bym miała @ dostać.

A mnie ciągnie w podbrzuszu zawsze po przeciwnej stronie :) Lekarz powiedział, że to normalne. Krzyż też mnie czasem pobolewa. Myślę, że wszystko jest ok. Bo jak coś robię to zapominam o tym bólu. A jak leżę i się na nim skupiam , to jest zdwojony :P Skoro potrafię o nim zapomnieć , to znaczy że nie jest taki intensywny i go po prostu wyolbrzymiam:)

Dziewczyny, na tym forum brzuszkowym panuje taki radosny nastrój a my tu tak biadolimy :P heheh Kiedy w końcu zaczniemy się intensywnie cieszyć ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 20:18

marderkowa lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    A mnie ciągnie w podbrzuszu zawsze po przeciwnej stronie :) Lekarz powiedział, że to normalne. Krzyż też mnie czasem pobolewa. Myślę, że wszystko jest ok. Bo jak coś robię to zapominam o tym bólu. A jak leżę i się na nim skupiam , to jest zdwojony :P Skoro potrafię o nim zapomnieć , to znaczy że nie jest taki intensywny i go po prostu wyolbrzymiam:)

Dziewczyny na tym forum brzuszkowym panuje taki radosny nastrój a my tu tak biadolimy :P heheh Kiedy w końcu zaczniemy się intensywnie cieszyć ? ;)

Święte słowa.
    Kazda z nas pewnie ma gdzies z tyłu głowy obawy, ale jak bedziemy je powtarzac i się doszukiwac to je mozemy na siebie sciagnąć.
    Tak naprawde i tak biologia nami kieruje i co ma byc to bedzie.

Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenusia, kamień z serca! Cieszę sie ze wszystko okey.

Ja wczoraj nadzwyczaj dobrze sie czułam a dzis śpię cały dzień i mam dola!!! Piersi przestały byc takie nabrzmiałe i bolące!!! :( czy to coś złe??? Jak u Was piersi???

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniak, u mnie też dziś z ciśnieniem kłopoty, tak źle to jeszcze nie miałam. Za każdym razem kiedy się podnoszę robi mi się ciemno przed oczami i przez jakiś czas krew uderza mi do głowy, normalne widzenie powraca po kilku sekundach. Nieprzyjemne uczucie. Jedna rada- podnosić się wolniej.
    Paulia87, mnie też boli po lewej stronie, tam gdzie jest dzidziuś. Ale zaraz na ten temat napiszę co powiedział lekarz, nie ma powodu do zmartwień ;)
    H30, napady głodu to ja mam teraz, w szpitalu. Potworne. Mam ochotę na kebaba albo coś mięsnego (jestem strasznie przewrotna, bo w domu bym na mięso nie spojrzała, jak większość z Was), a muszę wcinać jogurty, owoce i ciastka, bo tylko to mam pod ręką :( A to wcale mojego głodu nie zaspokaja. Na jutro złożyłam zamówienie specjalne- pulpety i kupię zapiekankę. Ale w domu też się zdarzają, jeśli to nie są ataki na lodówkę o północy i wyjadanie wszystkich słodyczy albo jedzenie o 2 w nocy fast foodów to myślę, że możesz sobie pozwolić czasami na przegryzienie czegoś w nocy, żeby Ci nie zasysało żołądka z głodu, bo to fatalne uczucie. Najlepiej kładź koło łóżka wafle ryżowe albo pieczywo żytnie, niemal nie mają kalorii, a ugryziesz i oszukasz żołądek, zawierają różne witaminy, błonnik, są bez cukru :) Same pozytywy.
    Camille87, " teraz wiem ze nie kazda ciaza musi byc donoszona ze zle rzeczy rowniez sie zdarzaja stad moje obawy. Pewnie gdybym nie miala za soba poronienia nawet przez mysl by mi nie przszlo ze cosmoze byc nie tak z dzieciatkiem." Popieram w 100%. Wszystko będzie dobrze, bądź dzielna jutro.
    kasika8303, kochana, ja przy każdym bólu (nie wspominając już o tym jakby wystąpiło plamienie) od razu się kładę, biorę no-spę i odpoczywam. Na Twoim miejscu robiłabym tak samo, ważny jest teraz odpoczynek, a mi sam lekarz powiedział, że dobrze, że jestem teraz u nich, bo przynajmniej leżę i nie wygłupiam się. Bo ostatnio skarżyłam mu się, że się nasprzątałam i boli mnie podbrzusze, kazał leżeć, chciał mi nawet zwolnienie ze szkoły wypisać, ale podziękowałam. Teraz na pewno dostanę.

Dziewczyny, te bóle ciągnące i miesiączkowe to rozciąganie więzadeł, lekarz mnie dzisiaj chwilkę uspokajał. Musi boleć, bo przecież wszystko w środku rośnie i raczej nie pozostanie to niezauważalne dla naszego organizmu. Ja mam dodatkowo problemy z krzyżem w tej ciąży, potwornie mnie boli, lekarz zalecił okłady z termoforu i spanie w wygodnej pozycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 21:15

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja staram się dużo odpoczywać. dzięki kochana :-)

c77352d493.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, kochana, wszystko jest dobrze :) Jesteśmy na tym samym etapie, ból będzie stopniowo ustępował. Ja pognałam do szpitala też dlatego, że przestały mnie piersi boleć (ale przestały na chwilę, kilka godzin). Generalnie u mnie od początku ciąży nie były ani razu oklapnięte, zwisające, cały czas są napięte, pełne, ostatnio trochę mniej bolą (tylko sutki) i to się nie zmienia od wielu tygodni. Lekarz uśmiał się, że jeśli po ustaniu bólu piersi wyrokuję poronienie albo ciążę obumarłą to może najlepiej będzie jak na stałe podłączy mnie pod aparat USG, żebym nie oszalała, bo objawy będą ustępować z czasem albo tracić na sile i to nie oznacza nic złego. To normalne, śpij spokojnie ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenusia ale mam wrażenie ze sa jak z przed ciąży, nie takie pełne i nabrzmiałe, choć żyłki dalej widzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 21:17

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam też mojego ginka o współżycie, do końca miesiąca mamy się wstrzymać, a co będzie dalej to zobaczymy :( Ale bardzo, bardzo mnie boli brzuch w trakcie stosunku, czuję jakby miała mi zaraz popłynąć krew, wtedy zaczynają się bóle miesiączkowe, więc sama czułam, że coś jest nie w porządku. Chciałam Was już wcześniej zapytać, czy tylko ja mam takiego pecha w trakcie zbliżeń, ale jakoś zawsze zapominałam.

I lekarz powiedział, żebym na USG genetyczne przyszła jednak tydzień później, 24 stycznia, to może poznamy płeć i dziecko będzie większe, a im większe, tym lepiej do tego badania. Więc pozostało mi troszkę więcej dni oczekiwania, ale nie narzekam, chcę się cieszyć tą ciążą, naprawdę chcę! <3

PS. Dziś są imieniny Kacperka :) Wszystkiego najlepszego dla maluszków z brzuszka, którym mamusie planują na chwilę obecną dać tak na imię.

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, niektóre kobiety nawet nie odczuwają bólu piersi, czytałam o takich przypadkach. Na pewno wszystko jest w porządku. Nie martwmy się takimi szczególikami, proszę, bo byłam spokojna dopóki forum nie zalała fala pierwszostyczniowego marudzenia i lęku :D
    Ja natomiast widzę u siebie tylko 3 zielonkawe żyłki, ale nie są jakieś bardzo widoczne, dopiero jak ścisnę piersi.

Aniołek (*) 12.03.2013

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kocham normalnie z moim mężem. Czasem coś zakłuje ale pamiętam, że zawsze tak bywało, nie wiążę tego z ciążą. Na początku zaspokajaliśmy się bez penetracji ale jak już raz to zrobiliśmy to korzystamy z przyjemności. Ja nie czuję się źle po stosunku. A czasem już tak mi się chce, że nie mogę się powstrzymać. Takie mam libido rozdmuchane ;)
    Ale jakbym plamiła lub bolałoby mnie bardzo, to pewnie bym się powstrzymała :P

Aggie lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, no to fajnie macie, pzoazdrościć, obyś jak najdłużej mogła korzystać :D No u mnie lekarz troszkę się zdziwił, że miałam takie bóle i sama na to nie wpadłam, żeby sobie zrobić kilkutygodniową przerwę. Teraz jak pomyślę to racja, czułam jakbym zaraz miała zacząć krwawić. Będę rozsądniejsza :)
    Zmykam spać, bo obraz mi się normalnie rozmywa jak patrzę na tego laptopa, kompletnie nie widzę co piszę... Mam potworne plamy przed oczami, nawet jak mrużę oczy.

Dobranoc :) Jutro z pozytywnym nastawieniem idziecie do lekarza i w jeszcze lepszym nastroju wracacie i relacjonujecie Wasze wizyty <3

Aniołek (*) 12.03.2013

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, poczytałam w googlach ze u niektórych dziewczyn ustanie objawów = ......... Zwariuje, panikuje.... Koszmar ;(

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy spokojnie, mnie piersi przestały jakieś 4-5 dni boleć, zrobiły się takie sprzed ciąży. A od wczoraj znowu bolą i są dużo większe. Więc spokojnie naprawdę.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obiecuje Wam ze jesli na jutrzejszej wizyce wszystko bedzie ok juz do konca ciazy nie uslyszycie ode mnie ani jednego slowa niepewnosci obawy strachu itp!! Koniec bo zwariowac idzie! :) same sie nakrecamy i dodatkowo inne dziewczyny..

Niebieska, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camillie no w koncu ktos napisal madre slowa, wybaczcie ale nieraz nie chce mi sie juz czytac tego ciaglego narzekania. Wiem ze kazda z nas ma jakies problemy,jakies przezycia..ale ze to czy zakluje kogos gdzies tam w brzuchu czy w pachwinie to chyba sa normalne objawy. Wiadomo ze macicia sie powieksza i rozciaga i moze czasami pobolewac. Mnie tez nieraz cos zakluje albo jednego dnia nie mam mdlosci ale nie panikuje i nie doszukuje sie w tym czegos zlego. Nie szukam zaraz po calym necie informacji bo zaraz bol przechodzi a mdlosci wracaja ze zdwojona sila na drugi dzien. Zadna ciaza nie przebiega tak samo. Oczywiscie plamienia i krwawienia zawsze wymagaja konsultacji z lekarzem ale jakies lekkiego typu bole sa chyba normalne. Takie jest moje zdanie.A co do seksu to mi lekarz zabronil do 13-14 tyg.ciazy.
    Dobranoc i spokojnej nocki :)

Macca, Camille87, Niebieska, _Cleo_, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem durna i tyle :/ zamiast zajac sie czyms sensownym to czytam jakies glupoty i sie nakrecam.
    Moj maz powiedzial ze mi telefon zlikwiduje :P wiec tez ma mnie juz dosyc hehe.
    Koniec uzalania se nad soba! Ma byc dobrze i basta <3

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ