Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny macie rację, tylko że w moim przypadku martwienie się jest trochę uzasadnione. Skoro lekarz twierdz, że ciąża nie rozwija się prawidłowo, to jak mam reagować? Do tego dochodzi prawie co dzień plamienie i od 2 dni dość mocny ból brzucha i krzyża. Nie wspomnę już o tym że dziecko w 9 tc ma 6,4 mm i brak serduszka. Jeśli usłyszę tylko że jest wszystko ok i jest serduszko to nawet się nie zająknę martwiąc o cokolwiek. Gdyby dziecko rozwijało się tak jak Wasze to wierzcie mi nie zamartwiałabym się 24 h na dobę. Ja marzę tylko aby podrosło i aby ukazało się serduszko.
-
Dokładnie ma byc dobrze! Mni piersi zaczeły bolec jakos tydzien przed szblizajaca sie @ i bolały przez ok 3 tyg, teraz nie bola, moze troszke, szczególnie wieczorem po sciagnieciu stanika tez sie tym martwilam ale lekarz mnie uspokoil i staram sie nie zwracac na to uwagi. mdłosci jak nie miałam wiekzych tak nie mam do dzis. jedynie wzmozona sennosc, czestsze niz zwykle bóle głowy a Maluszek zdrowy:)Monis
[/link]
-
Cześć. Wczoraj to ja spanikowalam, nic mi sie nie chciało, co chwile spałam, jakiś dół mnie dopadł, mój Zaczął mnie pocieszać ze nie ma innej opcji i musi byc dobrze i ze jeszcze będę sie z tego panikarstwa śmiać. Dzis wstałam, piersi bardziej jędrne, juz troche bardziej bolące. Ale przestraszyłam sie bo mnie
potwornie bolały wczesniej a i nudności ustąpily bardzo szybko, jedynie złapały mnie jeszcze delikatnie w niedziele i czaaasem mam jeszcze z niczego odruch wymiotny. Czego nigdy nie miałam. I macie racje, tydzień temu na usg było ok, lekarz mówił ze dużo urósł wiec musi byc okey.
U Ciebie Kasika tez nie może byc inaczej, wierze w to, a kiedy idziesz do lekarza??
Camille 3mam kciuki za dzisiejsza wizytę, chyba jeszcze ktoś z dziewczyn idzie dzis, przepraszam ze nie pamietam kto, ale czekam z niecierpliwością na wyniki z wizyt. PowodzeniaCamille87 lubi tę wiadomość
-
witajcie kochane dziś boli mnie prawy jajnik i rano masakaryczny ból brzucha ale mam nadzieje że jest on związany z zaparciami nie chce martwić się na zapas ale .... wizyta w piątek dopiero 18:40 ojjjj tak długo.jutro badania więc coś po wynikach bety będzie wiadomo .jak tu nie myśleć i się nie denerwować
-
nick nieaktualnyDzis wizyte mam ja, MILA i Paulia, ktos jeszcze?
Ja chyba pierwsza na odstrzal - 14:20.
Zrobila mi sie opryszczka na ustach i robi mi sie druga mniejsza obok.
Chyba musze plastry kupicWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 08:52
MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kasika8303, wszystko będzie dobrze Właśnie, kiedy masz wizytę?
Dziewczyny, które mają dziś USG- trzymamy mocno kciuki.
Ja już po obchodzie, wiecie że lekarz na podstawie zwykłego badania na fotelu potrafi ocenić tydzień ciąży? Położyłam się, on mnie bada, bada i nagle mówi: "No, wysokosć dna macicy wskazuje na 10 tydzień", ktoś coś zapisał, a ja: "Wooow, no ja jestem w 10 tygodniu"
Ocenia to na podstawie wysokości dna macicy właśnie, to musi być dopiero fajna sprawa
Znalazłam takie coś, ale to na późniejsze tygodnie:
http://www.parentnik.pl/2011/02/22/wysokosc-dna-macicy-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.htmlMILA lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Witajcie!!! Ja wizyta na 15:45 Ale hit jest dziś taki że poszłam zapisac się do lekarza na NFZ mam w bloku na dole przychodnie mówię Pani ze to 8 tc itd a ona do mnie że na 23.01 ha myślałam że ze śmiechu padne mówię jej ze byłam na jednej wizycie w grudniu jestem ciężarna i sobie jaja robi to na mnie z morda ze co ja sobie myślę tu są większość ciężarnych Ale hej tłumacZe ze jestem po 2 poronieniach muszą badania zrobić ( nie chcę płacić za badania a powinnam już je mieć zrobione) a ona do mnie to jebane babsko że w ciąży to się dba o siebie a nie lajdaczy i dlatego pewnie poronilam tak się wkurwilam że jej na biurko pawia opuściła a tak mnie zemdlilo ... I wyszłam głupia baba....
MILA lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Camille87 wrote:Dzis wizyte mam ja, MILA i Paulia, ktos jeszcze?
Ja chyba pierwsza na odstrzal - 14:20.
Zrobila mi sie opryszczka na ustach i robi mi sie druga mniejsza obok.
Chyba musze plastry kupic -
Paulia87 wrote:Witajcie!!! Ja wizyta na 15:45 Ale hit jest dziś taki że poszłam zapisac się do lekarza na NFZ mam w bloku na dole przychodnie mówię Pani ze to 8 tc itd a ona do mnie że na 23.01 ha myślałam że ze śmiechu padne mówię jej ze byłam na jednej wizycie w grudniu jestem ciężarna i sobie jaja robi to na mnie z morda ze co ja sobie myślę tu są większość ciężarnych Ale hej tłumacZe ze jestem po 2 poronieniach muszą badania zrobić ( nie chcę płacić za badania a powinnam już je mieć zrobione) a ona do mnie to jebane babsko że w ciąży to się dba o siebie a nie lajdaczy i dlatego pewnie poronilam tak się wkurwilam że jej na biurko pawia opuściła a tak mnie zemdlilo ... I wyszłam głupia baba....
-
nick nieaktualnyPaulia87 wrote:Witajcie!!! Ja wizyta na 15:45 Ale hit jest dziś taki że poszłam zapisac się do lekarza na NFZ mam w bloku na dole przychodnie mówię Pani ze to 8 tc itd a ona do mnie że na 23.01 ha myślałam że ze śmiechu padne mówię jej ze byłam na jednej wizycie w grudniu jestem ciężarna i sobie jaja robi to na mnie z morda ze co ja sobie myślę tu są większość ciężarnych Ale hej tłumacZe ze jestem po 2 poronieniach muszą badania zrobić ( nie chcę płacić za badania a powinnam już je mieć zrobione) a ona do mnie to jebane babsko że w ciąży to się dba o siebie a nie lajdaczy i dlatego pewnie poronilam tak się wkurwilam że jej na biurko pawia opuściła a tak mnie zemdlilo ... I wyszłam głupia baba....
I tak Cie szybko chciała zapisać jak ja poszłam w poprzedniej ciazy zeby na NFZ pójść to powiedziała mi ze za 3 miesiące jest termin zapisałam sie no ale niestety dotarłam tam już bez ciazy bo zdążyłam poronic w 12 tyg i tez na mnie z gębą ze co ja sobie myślałam ze tak późno chciałam przyjść to im powiedziałam co myśle na ich temat i powiedziałam rownież ze chodziłam prywatnie w tej ciazy nawet nie próbowałam iść na NFZ bo to sensu nie ma tylko nerwy szarpie pierdziele wykupilam pakiet medyczny za 190zl miesięcznie wszystkie badania w tym mam plus lekarzy gdzie z dnia na dzień mogę sie dostać badania prenatalne w cenie plus chodzę jeszcze do innego lekarza prywatnie zeby miec lepsza opiekę w nosie mam ten NFZ który traktuje ludzi jak śmieci i te baby które wiedza tam jak za karę ! A na twoim miejscu złożyła bym skargę albo przynajmniej postraszyla ja ze złożę ! -
Paulia87, co za... No brak słów
"a ona do mnie to jebane babsko że w ciąży to się dba o siebie a nie lajdaczy i dlatego pewnie poronilam". Jeeeezu, jakbym takie coś usłyszała to bym jej chyba pięścią przywaliła. Jus1985 dobrze mówi, złóż skargę, dokładnie im sytuację opowiedz.Aggie lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Już złożyłam telefonicznie i mailowo.... Zła byłam jak ja pierdole! Nie chodzi o ten termin już Ale jak ona do mnie się oodezwała gdybym nie była w ciąży to by w zęby dostała....
Po złożeniu skargi mailowo prosto do dyrekcji ułożyło mi się uspokoilam już Mąz mój tak się zdenerwował że aż zaczął wrzeszczeć w pracy na to babsko ale widzicie tak jest państwowo i nikt i nic tego nie zmieni!!!!
Miriam nawet nie wiedziałam że medicover ma coś takiego... Myślałam że tylko pracodawca wykupuje dla pracowników taki pakiet samemu nie można...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 10:40
Jus1985, Lanusia93, MILA, H30 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyPaulia87 wrote:!
Miriam nawet nie wiedziałam że medicover macie takiego...
Ma właśnie i według mnie to się opłaca chodzę tam z kartką do gin i wymieniam badania jakie chce i jakie dostałam od gin prywatnie i bez problemu dostaje skierowanie i usg też bez problemu na prenatalnych w 12 tyg byłam dwa razy nawetbo na pierwszych Lily była zamała a normalnie kosztują coś koło 300zł plus połówkowe i teraz jeszcze idę w 30 tyg więc już koszta gdybym chciała prywatnie chodzić to same usg wyniosły by 1200zł a tak to 190zł na miesiąc i mam wszystko i nie tylko gin tylko i interniste okuliste dermatologa wszystkich lekarzy więc ja nie żałuje bo kolejki na nfz to tragedia a tak to dzwonie i na drugi dzien jestem u lekarza a jak cos się dzieje to jeszcze tego samego dnia a ile nerwów mniej