X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie rację, tylko że w moim przypadku martwienie się jest trochę uzasadnione. Skoro lekarz twierdz, że ciąża nie rozwija się prawidłowo, to jak mam reagować? Do tego dochodzi prawie co dzień plamienie i od 2 dni dość mocny ból brzucha i krzyża. Nie wspomnę już o tym że dziecko w 9 tc ma 6,4 mm i brak serduszka. Jeśli usłyszę tylko że jest wszystko ok i jest serduszko to nawet się nie zająknę martwiąc o cokolwiek. Gdyby dziecko rozwijało się tak jak Wasze to wierzcie mi nie zamartwiałabym się 24 h na dobę. Ja marzę tylko aby podrosło i aby ukazało się serduszko.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ma byc dobrze! Mni piersi zaczeły bolec jakos tydzien przed szblizajaca sie @ i bolały przez ok 3 tyg, teraz nie bola, moze troszke, szczególnie wieczorem po sciagnieciu stanika tez sie tym martwilam ale lekarz mnie uspokoil i staram sie nie zwracac na to uwagi. mdłosci jak nie miałam wiekzych tak nie mam do dzis. jedynie wzmozona sennosc, czestsze niz zwykle bóle głowy a Maluszek zdrowy:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :-D

ja dzisiaj wizyta o 17.30 :-D też zniosę jajko do tego czasu :-/

Siedze w robocie i spać mi się chce :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 08:39

Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wczoraj to ja spanikowalam, nic mi sie nie chciało, co chwile spałam, jakiś dół mnie dopadł, mój Zaczął mnie pocieszać ze nie ma innej opcji i musi byc dobrze i ze jeszcze będę sie z tego panikarstwa śmiać. Dzis wstałam, piersi bardziej jędrne, juz troche bardziej bolące. Ale przestraszyłam sie bo mnie
    potwornie bolały wczesniej a i nudności ustąpily bardzo szybko, jedynie złapały mnie jeszcze delikatnie w niedziele i czaaasem mam jeszcze z niczego odruch wymiotny. Czego nigdy nie miałam. I macie racje, tydzień temu na usg było ok, lekarz mówił ze dużo urósł wiec musi byc okey.
    U Ciebie Kasika tez nie może byc inaczej, wierze w to, a kiedy idziesz do lekarza??
    Camille 3mam kciuki za dzisiejsza wizytę, chyba jeszcze ktoś z dziewczyn idzie dzis, przepraszam ze nie pamietam kto, ale czekam z niecierpliwością na wyniki z wizyt. Powodzenia

Camille87 lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane dziś boli mnie prawy jajnik i rano masakaryczny ból brzucha ale mam nadzieje że jest on związany z zaparciami :-( nie chce martwić się na zapas ale .... wizyta w piątek dopiero 18:40 ojjjj tak długo.jutro badania więc coś po wynikach bety będzie wiadomo .jak tu nie myśleć i się nie denerwować

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wizyte mam ja, MILA i Paulia, ktos jeszcze? :)
    Ja chyba pierwsza na odstrzal - 14:20.

Zrobila mi sie opryszczka na ustach i robi mi sie druga mniejsza obok.
    Chyba musze plastry kupic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 08:52

MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, Mila i Paulia kochane powodzenia dzisiaj! Czekamy na mile wiesci i zdjecia maluszkow :)

MILA lubi tę wiadomość

• _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczynki:)

MILA, Aggie lubią tę wiadomość

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303, wszystko będzie dobrze ;) Właśnie, kiedy masz wizytę?
    Dziewczyny, które mają dziś USG- trzymamy mocno kciuki.

Ja już po obchodzie, wiecie że lekarz na podstawie zwykłego badania na fotelu potrafi ocenić tydzień ciąży? Położyłam się, on mnie bada, bada i nagle mówi: "No, wysokosć dna macicy wskazuje na 10 tydzień", ktoś coś zapisał, a ja: "Wooow, no ja jestem w 10 tygodniu" :D
    Ocenia to na podstawie wysokości dna macicy właśnie, to musi być dopiero fajna sprawa ;)

Znalazłam takie coś, ale to na późniejsze tygodnie:
    http://www.parentnik.pl/2011/02/22/wysokosc-dna-macicy-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html

MILA lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!! Ja wizyta na 15:45 Ale hit jest dziś taki że poszłam zapisac się do lekarza na NFZ mam w bloku na dole przychodnie mówię Pani ze to 8 tc itd a ona do mnie że na 23.01 ha myślałam że ze śmiechu padne mówię jej ze byłam na jednej wizycie w grudniu jestem ciężarna i sobie jaja robi to na mnie z morda ze co ja sobie myślę tu są większość ciężarnych Ale hej tłumacZe ze jestem po 2 poronieniach muszą badania zrobić ( nie chcę płacić za badania a powinnam już je mieć zrobione) a ona do mnie to jebane babsko że w ciąży to się dba o siebie a nie lajdaczy i dlatego pewnie poronilam tak się wkurwilam że jej na biurko pawia opuściła a tak mnie zemdlilo ... I wyszłam głupia baba....

MILA lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dzis wizyte mam ja, MILA i Paulia, ktos jeszcze? :)
    Ja chyba pierwsza na odstrzal - 14:20.

Zrobila mi sie opryszczka na ustach i robi mi sie druga mniejsza obok.
    Chyba musze plastry kupic :(
    Nie bierz nic na własną rękę tym bardziej że dzisiaj masz wizytę to lekarz coś Ci przepisze

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Witajcie!!! Ja wizyta na 15:45 Ale hit jest dziś taki że poszłam zapisac się do lekarza na NFZ mam w bloku na dole przychodnie mówię Pani ze to 8 tc itd a ona do mnie że na 23.01 ha myślałam że ze śmiechu padne mówię jej ze byłam na jednej wizycie w grudniu jestem ciężarna i sobie jaja robi to na mnie z morda ze co ja sobie myślę tu są większość ciężarnych Ale hej tłumacZe ze jestem po 2 poronieniach muszą badania zrobić ( nie chcę płacić za badania a powinnam już je mieć zrobione) a ona do mnie to jebane babsko że w ciąży to się dba o siebie a nie lajdaczy i dlatego pewnie poronilam tak się wkurwilam że jej na biurko pawia opuściła a tak mnie zemdlilo ... I wyszłam głupia baba....
    Złóż skargę na babsko

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:

I tak Cie szybko chciała zapisać jak ja poszłam w poprzedniej ciazy zeby na NFZ pójść to powiedziała mi ze za 3 miesiące jest termin :/ zapisałam sie no ale niestety dotarłam tam już bez ciazy bo zdążyłam poronic w 12 tyg i tez na mnie z gębą ze co ja sobie myślałam ze tak późno chciałam przyjść to im powiedziałam co myśle na ich temat i powiedziałam rownież ze chodziłam prywatnie w tej ciazy nawet nie próbowałam iść na NFZ bo to sensu nie ma tylko nerwy szarpie pierdziele wykupilam pakiet medyczny za 190zl miesięcznie wszystkie badania w tym mam plus lekarzy gdzie z dnia na dzień mogę sie dostać badania prenatalne w cenie plus chodzę jeszcze do innego lekarza prywatnie zeby miec lepsza opiekę w nosie mam ten NFZ który traktuje ludzi jak śmieci i te baby które wiedza tam jak za karę ! A na twoim miejscu złożyła bym skargę albo przynajmniej postraszyla ja ze złożę !

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87, co za... No brak słów :O
    "a ona do mnie to jebane babsko że w ciąży to się dba o siebie a nie lajdaczy i dlatego pewnie poronilam". Jeeeezu, jakbym takie coś usłyszała to bym jej chyba pięścią przywaliła. Jus1985 dobrze mówi, złóż skargę, dokładnie im sytuację opowiedz.

Aggie lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja bym tego tak nie zostawiła !!!!!!!!!!! :-/

Jus1985, Lanusia93, Miniak lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele Paulia ja tez bym jej chyba w czape walnela :/
    Wiesz niektorzy po prostu merza innych swoja miara i stad jej slowa,
    Ale skarga ewidentnie zie nalezy babie durnej!!

Jus1985, Lanusia93, MILA, H30, Miniak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Nie bierz nic na własną rękę tym bardziej że dzisiaj masz wizytę to lekarz coś Ci przepisze

Masz racje zapytam napierw lekarza ale poki co nagrz wam usta goracym kubkiem z herbara moze pomoze.. :)

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już złożyłam telefonicznie i mailowo.... Zła byłam jak ja pierdole! Nie chodzi o ten termin już Ale jak ona do mnie się oodezwała gdybym nie była w ciąży to by w zęby dostała....
    Po złożeniu skargi mailowo prosto do dyrekcji ułożyło mi się uspokoilam już Mąz mój tak się zdenerwował że aż zaczął wrzeszczeć w pracy na to babsko ale widzicie tak jest państwowo i nikt i nic tego nie zmieni!!!!
    Miriam nawet nie wiedziałam że medicover ma coś takiego... Myślałam że tylko pracodawca wykupuje dla pracowników taki pakiet samemu nie można...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 10:40

Jus1985, Lanusia93, MILA, H30 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    !
    Miriam nawet nie wiedziałam że medicover macie takiego...

Ma właśnie :) i według mnie to się opłaca chodzę tam z kartką do gin i wymieniam badania jakie chce i jakie dostałam od gin prywatnie i bez problemu dostaje skierowanie :D i usg też bez problemu na prenatalnych w 12 tyg byłam dwa razy nawetbo na pierwszych Lily była zamała a normalnie kosztują coś koło 300zł plus połówkowe i teraz jeszcze idę w 30 tyg więc już koszta gdybym chciała prywatnie chodzić to same usg wyniosły by 1200zł a tak to 190zł na miesiąc i mam wszystko i nie tylko gin tylko i interniste okuliste dermatologa wszystkich lekarzy więc ja nie żałuje bo kolejki na nfz to tragedia a tak to dzwonie i na drugi dzien jestem u lekarza a jak cos się dzieje to jeszcze tego samego dnia :) a ile nerwów mniej :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia dobrze zrobiłaś, co za babsko!!!!

Dziewczyny wizytę mam na NFZ w czwartek a prywatnie za tydzień we wtorek.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ