Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
marderkowa możesz zrobić śliwki w boczku... jeśli masz blisko biedronkę to za pewnie jakieś 15 zł bedziesz miała fajną przystawkę
Potrzeba opakowanie suszonych śliwek, ser żółty w plasterkach i boczek surowy - wędzony...
bierzesz plasterek boczku, na to kawałek sera i śliwka, zawijasz i wtykasz wykałaczkę. do piekarnika na 10 min, temp 180...
albo parówki w cieście francuskim:)
szybko i prawie bez roboty:)marderkowa lubi tę wiadomość
-
marderkowa wrote:a jeszcze coś dziewczyny... w piątek robie w domu imprezkę na 14 osób (męża 30 urodziny) macie jakies fajne sprawdzone przepisy na imprezki?
Wiecie chodzi o to, żeby tak zrobić żeby się nie narobić, ale żeby goscie byli najedzeni no i przy tym nie chciałabym pójść z torbami.
Myslałam o strogonowie z kurczaka, wrapach zawijanych jak nalesniki z nadzieniami, jakiejs sałatce, coś z ciastem fransuskim, ale jesli macie coś sprawdzonego to chętnie się zainspiruję.
marderkowa lubi tę wiadomość
-
A my w domu mamy psa lhasa apso podobnego do shit su ( chyba tak się pisze) i ma już 10 lat bardzo jest kochany przez Nas jak Nasz syn!!! Jest bardzo zazdrosny o mnie i jak kiedyś był mój bratanek który wtedy miał 6 miesięcy i wzięłam go na ręce to lekko złapał małego za nogę i ja się strasznie martwie jak my poradzimy sobie z moim Mikusiem jak będzie małe dziecko!!! Zabiera wszystkie zabawki bo myśli ze to jego!!
Dziewczyny mam pytanie czy Was tez boli podbrzusze mnie ciągnie bardzo po lewej stronie tam gdzie na poprzednim usg mały bądź mała umiejscowila się po lewej stronie dodatkowo nam ból żołądka dobrze że jutro do lekarza na 15:45 bo martwią mnie tę bóle brzucha zaczęłam 9 tc więc nie powinno już tak boleć..... Sama nie wiem i martwię się bardzo!!!![link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczyny mam pytanie czy Was tez boli podbrzusze mnie ciągnie bardzo po lewej stronie tam gdzie na poprzednim usg mały bądź mała umiejscowila się po lewej stronie dodatkowo nam ból żołądka dobrze że jutro do lekarza na 15:45 bo martwią mnie tę bóle brzucha zaczęłam 9 tc więc nie powinno już tak boleć..... Sama nie wiem i martwię się bardzo!!!![/QUOTE]
Mnie tez boli brzuch, wiec to chyba normalne...tsk przynajmniej mysle. -
nick nieaktualnyMaderkowa ja bym Ci polecila rolade szpinakowa z lososiem - brzmi skomplikowanie ale wykonanie szybkie i mega proste - wpisz w google na prawde to cos innego a smak rewelacja!
W ciescie francuskim to ja tez robilam parowki
Poza tym zawsze sprawdzaja sie wszelkiego rodzaju salatki ta z porem o ktorej Kada pisala jest przepyszna! Ja jeszcze robie z wedzonym kurczakiem fasola czerwona kukurydza papryka i porem rowniez super
Lanusia dzieki Kochana ja nie wiem co ja ze soba zrobie do tej 14 maz idzie do pracy a ja bede swirowac ehh kuzwa ni ale nusi hyc dobrze przeciez!!marderkowa lubi tę wiadomość
-
witajcie kochane.jestem przerażona bo w nocy się budzę potwornie głodna starałma się zasnąć ale niestety musiałm zjeść kawałek chleba i dopiero zasnęłam,zawsze uważałam na dietę bo mam tendencję do tycia nie chce teraz przesadzać ale nie chce też siedzieć ciągle w jedzeniu bo to nie będzie dobre dla mnie i dla dzidzi.niestety jestem na lekach min. biorę sterydy i tak zastanawim się czy to nie od nich.a może też macie takie ataki głodu?
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyH30 wrote:witajcie kochane.jestem przerażona bo w nocy się budzę potwornie głodna starałma się zasnąć ale niestety musiałm zjeść kawałek chleba i dopiero zasnęłam,zawsze uważałam na dietę bo mam tendencję do tycia nie chce teraz przesadzać ale nie chce też siedzieć ciągle w jedzeniu bo to nie będzie dobre dla mnie i dla dzidzi.niestety jestem na lekach min. biorę sterydy i tak zastanawim się czy to nie od nich.a może też macie takie ataki głodu?
Ja przed chwila zjadlam 4 kanapkinze swojskim boczkiem ktorego nigdy nie lubilam przestalam jesc bo chleb sie skonczyl w przeciwnym wypadku nie wiem na ilu szt by sie skonczylo nieraz mi sie tez zdazylo nie tyle obudzic sie glodna w nocy co nie moc zasnac z glodu. Ja nie biorw zadnych takich lekow jao Ty ale sterydy maja do siebie z tego co kojarze ze powoduja przyrost wagi.. -
Camille no właśnie jak są mdłości to nie dobrze jak nie ma powód do zmartwień.. Ty już widziałaś swoje maleństwo jak bije serduszko ja jeszcze nie i tym się martwię ale jakby nie było w porządku to nie miałabym mdłości i bólu piersi choć przy moim rozmiarze tzn G to nie odczuwam tak mocno jak ściągam stanik to wtedy czuje bardzo że bolą ale jak naciskam to czuje ból.. Poprzednim razem ból piersi ustal i czułam ze to koniec teraz czuje że jest wszystko ok.... ZobacZymy jutro[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciazy nie mialam zadnych przeczuc ze cos jestem nie taknie pamietam nawet czy bol piersi ustal czy w ogole byl.. ciaza byla niespodziewana i o niej dowiedzialam sie ze bedac w 7tc w 10tc bylam po zabiegu wiec w ciazy bylam zaledwie 3 tyg.. teraz wiem ze nie kazda ciaza musi byc donoszona ze zle rzeczy rowniez sie zdarzaja stad moje obawy. Pewnie gdybym nie miala za soba poronienia nawet przez mysl by mi nie przszlo ze cosmoze byc nie tak z dzieciatkiem.
Mnie piersinie bola ale nie uwazam ze zrobilam cos nie tak przez co mogloby sie zdarzyc cos zlego z ciaza. Biore witaminy, luteine od wczesnych tygodni, nie pije nie pale nie stresuje sie bo na l4 jestem wiec jesli cos sie zdarzy mimo to to bez mojej ingerencji..
Niby wiem to wszystko ale strach mimo wszystko jest..
Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 19:33