Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
pekinka ja też co jakiś czas lecę do kibelka bo czuję potop. a.tu właśnie całe mnóstwo śluzu, gęstego, paskudne to jest bo za. przeproszeniem wycieram i wycieram i końca nie widać a potem znowu spokój tak od jakiegoś czasu
a co do czopa to mi w poprzedniej ciąży odchodził po trochu a zaczął chyba nawet z ok dwóch tygodni przed planowanym porodempekinka82, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Drogie Mamy,
stosowanie płynów do płukania zależne jest od osobistych preferencjiWarto jednak wiedzieć, że ich wprowadzanie (również tych przeznaczonych dla dzieci) nie jest zalecane od razu. Zaraz po narodzinach specjaliści radzą, by używać proszków lub mleczka do prania dla dzieci, ponieważ są one delikatniejsze i gwarantują, że pranie zostanie dobrze wypłukane. W przypadku płynów zmiękczających nie mamy takiej pewności, gdyż dodaje się je do ostatniego płukania.
Nie istnieją ogólnie określone zasady dotyczące momentu, w jakim należy wyprać i wyprasować ubranka przed narodzinami dziecka. Jeśli planujecie zrobić pranie dużo wcześniej, dobrym rozwiązaniem może być pozostawienie ciuszków w próżniowym worku. Wówczas nie będą one wystawione na działanie kurzu i innych czynników zewnętrznych
Pozdrawiam serdecznie,
Doradca Lovela
Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWlasnie odebralam krem na rozstepy z palmersa, posmarowalam sie i musze przyznac ze jest rewelacyjny! Bardzo gesty wiec wydajny, dobrze sie wchlania i pachnie kokosem tak oblednie ze najchetniej bym go zjadla
poki co najlepszy krem, zobaczymy jak efekty
Pekinko postaram sie nie forsowacte ubranka sa takie male wiec chyba szybko pojdzie
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Obok mojego bloku otworzył się nowy lumpexik... Troszkę się zgapiłam, bo naprawdę są tam fajne ciuszki... I dzisiaj obkupiłam synka w parę sztuk ubranek, za 4 i 6zł
A dla siebie koszulę ciążową... Muszę chyba tam częściej zaglądaćRuda27, Camille87, Moni&, positive, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPekinka sliczne ciuszki
Ja wyprasowalam mniejsza czesc ubranek i leglam
Nie wyobrazam sobie prania i prasowania w pozniejszym czasie...
Ja ubranka wieszam w szafie nie bede pakowac w nic bo uwazam ze nie mozna wszystiiego az tak "jalowego" miec bo pozniej dzieciazek bedzie bardziej podatny na alergie tak nam polozna mowila.
A mam takie glupie pytanie - skarpetki i sliniaczki tez trzeba prac??Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miałam się nie odzywać na forum-było mi smutno bo nikt się nie spytał jak moja wizyta itd.ale luz. Dzisiaj jestem sama w domu i chcę się o coś spytać.
Od wczoraj boli mnie w pachwinach i krzyż, wczoraj mniej dzisiaj non stop-jak leżę jest w miarę. Dziwny tempy ból. Mały puka także ok.
Czy to więzadła? Martwie się. ..jak do jutra się nie uspokoi jade na IP. -
Quendi... Dziewczyny też wcześniej pominęły moje pytanie, ale ja już się nie wkurzam o to...Bo wiem, że zdarza się pominąć kogoś....bo jest nas tu sporo...
Mnie dzisiaj boli w pochwie, kłuje...a jak byłam w sklepie czułam ciągnięcie podbrzusza...
Więc siedzę w domu i staram się nie forsować....
Weź no-spę...powinno przejść
I nie obrażaj się na nas
Dodi lubi tę wiadomość