Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaria ja widzialam te spodnice w h&m co Ty masz ale dla mnie wszystkie za dlugie
musialabym na polowie brzucha nosic zeby mi po ziemi nie szorowala
Ty masz chyba dluzsze nogi
ale u siebiw w miescie znalazlam fajna z gumka akurat pod brzuszkiem moge nosic
Ja nastawilam drugie pranie
Moze zaczne prasowac pierwsza partiechyba nie trzeba bedzie ich drugi raz prasowac przed porodem nie?
Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamilka dokładnie wszystko co chciałam ci napisać na temat prania już napisała doradca lovela.
Pranie ciuszków w 60 stopniach to za dużo. Najlepiej prac w 40 stopniach, a prasowac z wysoka temp. W 60 stopniach pranie ciuszków może im zaszkodzić. Na pierwszy rzut oka zmian nie widzisz ale bardzo osłabi materiałCamille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
ja jutro kupie proszek w rossmanie jakis dzieciecy i od poniedzialku biore sie za pranie i prasowanie ciuszkow:D czyli plyn do plukania nie jest konieczny:) ajj malutkie dzieci tak ladniepachna
a dzisiaj mi sie snilo cos z dziecmi, kilka z nas lezalo na jednejsali poporodowej z takimi malutkimi bobaskami ale dokladniejuz nie pamietam tego snuCamille87, positive, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyHehe Monia fajny sen
Ja w poniedzialek chce wyprac koszule do szpitala i spakowac torbe.. Moja siostra miala 2 torby, z czego jedna wielkaubranka powoli zaczne prac po 20 czerwca pewnie jakos
moja siostra tez prala na 40 st jedynie pieluszki na wyzszej
wiec ja tez tak bede..
Moja mama pare ciuszkow w lumpeksie kupila i juz 3 razy gotowalai prala i nic sie nie zrobilo
Moni&, Camille87, positive, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Wiecie co ...jestem troszkę wystraszona... Jak wyszłam z wanny to póżniej...na wkładce miałam wydzielinę galaretowatą....Nie wiem czy to normalne, bo tak nie miałam... mam nadzieję, że to nie ten czop ...
Teraz mam upławy jak miałam mleczne....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 14:09
-
Ale znalazłam coś takiego ....w necie...I oby to był tylko przypadek...
Zwiększona wydzielina z pochwy
Jak powinna wyglądać wydzielina z pochwy w czasie ciąży i ile powinno jej być?
Nie można jednoznacznie np. w ml określić ile powinno być wydzieliny z pochwy w okresie ciąży. Wiadomo, że ilość tej wydzieliny zwiększa się w czasie ciąży. Jest ona przezroczysta lub żółtawa. Ma słaby zapach. Konsystencją przypomina śluz wydzielany tuż przed owulacją. -
nick nieaktualnyPekinka, w szkole rodzenia babka powiedziała ze czop jest ciagnacy się, długi i przede wszystkim podbarwiony krwią. A taka galaretowata wydzielina prawdopodobnie jest kwestia jakiejś infekcji. Ja taką miałam jakiś czas temu przez jeden dzien i pózniej okazało się ze mam infekcję
Na wszelki wypadek może zadzwon do swojego lekarza, pewnie Cie uspokoipekinka82, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA może to, ze pominęłaś ten jeden dzien było powodem?
Ja myśle że czop to to na pewno nie jest. A z tego co wyczytałam to pod koniec ciąży jest coraz więcej śluzu który przypomina ten z przed owulacji, wiec mysle ze nie musisz się denerwować.pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
-
Nadia nie ukrywam, że mnie troszkę uspokoiłaś
Dziękuję
Od jakiegoś czasu biorę te globulki i tak nie miałam...Dzisiaj tylko ...
Teraz zerkam i widzę białe upławy ...
W środę mam wizytę ..to zapytam ginekologa co i jak....
Dzisiaj też kłują mnie mięśnie Kegla...takie delikatne kłucie- jak igłą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 14:22
Nadia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monia ja tak mialam jak bralam globulki na.infekcje, duzo sluzu bylo takiego galaretowatego. Teraz roznie raz jest jakis sluz ale nie duzo raz nie ma w ogole. mysle ze wydalenia czopu sluzowego raczej nie przeoczymy wiec spokojnie
tym bardziej ze on jest podbarwiony krwia albo lekko rozowy.
pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
klucie czasem tez miewam w pochwie, takie igly. odpocznij, wez nospe a jutro napewno bedsie lepiej. moze poprostu sie przeciazylas. mnie dzisiaj pobolewalo w dole brzucha i tez sie przestraszylam ale to pewnie od wczorajszego szalu sprzatania. polezalam troche i juz lepiej. dzis juz nic nie robie, jutro mąz ma wolne to on sie zajmie porzadkami
musimy wrzucic na luz a sprzatac porzadnie bedziemy po 37 tc wtedy juz niech sie dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 14:34
pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyPekinka mi sie czesto zdarza ze wypadnie na wkladke kaalek galaretowatego sluzu mimo ze zadnej infekcji nie mam ani nie mialam w tej ciazy, wiec spokojnie u mnie szyjka caly czas zamknieta twarda i wysoko
ogolnie wydzieliny mam dosc sporo rano jak wstaje od razu musze zalozyc majtki i wkladke nie koge sobie za bardzo polazic w pizamie
takze na pewno jest ok!
Mila ja nastawilam pranie na program baby care i z automatu bylo na 60º piore poki co bodziaki spioszki kaftaniki bluzeczki i pajace czyli to co dzidzius bedzie mial przy ciele, inne rzeczy upiore w 40pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość