X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja widzialam te spodnice w h&m co Ty masz ale dla mnie wszystkie za dlugie o.O musialabym na polowie brzucha nosic zeby mi po ziemi nie szorowala :/ Ty masz chyba dluzsze nogi :P ale u siebiw w miescie znalazlam fajna z gumka akurat pod brzuszkiem moge nosic :)

Ja nastawilam drugie pranie :)
    Moze zaczne prasowac pierwsza partie ;) chyba nie trzeba bedzie ich drugi raz prasowac przed porodem nie?

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila teraz jak mam brzuszek tez mi jest za dluga z przodu, ale ja wywijam pod brzuchem :P
    A co do prasowania to nie wiem, ale mysle ze tylko teraz wystarczy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no widzisz cwaniaro :P a ja myslalam ze taki kurdupel ze mnie ze wszystkie za dlugie byly :P

nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka dokładnie wszystko co chciałam ci napisać na temat prania już napisała doradca lovela.

Pranie ciuszków w 60 stopniach to za dużo. Najlepiej prac w 40 stopniach, a prasowac z wysoka temp. W 60 stopniach pranie ciuszków może im zaszkodzić. Na pierwszy rzut oka zmian nie widzisz ale bardzo osłabi materiał

nick nieaktualny, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro kupie proszek w rossmanie jakis dzieciecy i od poniedzialku biore sie za pranie i prasowanie ciuszkow:D czyli plyn do plukania nie jest konieczny:) ajj malutkie dzieci tak ladniepachna :)
    a dzisiaj mi sie snilo cos z dziecmi, kilka z nas lezalo na jednejsali poporodowej z takimi malutkimi bobaskami ale dokladniejuz nie pamietam tego snu

nick nieaktualny, positive, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Monia fajny sen :)
    Ja w poniedzialek chce wyprac koszule do szpitala i spakowac torbe.. Moja siostra miala 2 torby, z czego jedna wielka :P ubranka powoli zaczne prac po 20 czerwca pewnie jakos :) moja siostra tez prala na 40 st jedynie pieluszki na wyzszej :) wiec ja tez tak bede..
    Moja mama pare ciuszkow w lumpeksie kupila i juz 3 razy gotowala :P i prala i nic sie nie zrobilo :P

Moni&, nick nieaktualny, positive, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha a co do tego płynu bobini to mi pachniało pranie ale oczywiście tyle ile powinno.
    Przecież nie można się spodziewać bóg wie czego bo im więcej substancji zapachowych tym gorzej ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ...jestem troszkę wystraszona... Jak wyszłam z wanny to póżniej...na wkładce miałam wydzielinę galaretowatą....Nie wiem czy to normalne, bo tak nie miałam... mam nadzieję, że to nie ten czop ... :/ Teraz mam upławy jak miałam mleczne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 14:09

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale znalazłam coś takiego ....w necie...I oby to był tylko przypadek...

Zwiększona wydzielina z pochwy

Jak powinna wyglądać wydzielina z pochwy w czasie ciąży i ile powinno jej być?

Nie można jednoznacznie np. w ml określić ile powinno być wydzieliny z pochwy w okresie ciąży. Wiadomo, że ilość tej wydzieliny zwiększa się w czasie ciąży. Jest ona przezroczysta lub żółtawa. Ma słaby zapach. Konsystencją przypomina śluz wydzielany tuż przed owulacją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka, w szkole rodzenia babka powiedziała ze czop jest ciagnacy się, długi i przede wszystkim podbarwiony krwią. A taka galaretowata wydzielina prawdopodobnie jest kwestia jakiejś infekcji. Ja taką miałam jakiś czas temu przez jeden dzien i pózniej okazało się ze mam infekcję ;)
    Na wszelki wypadek może zadzwon do swojego lekarza, pewnie Cie uspokoi ;)

pekinka82, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia ... Mam czopki...Biorę co drugi dzień... Teraz pominęłam jeden dzień.
    Ten śluz był troszkę ciągnący ,ale nie miał niteczek krwi, był lekko żółty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to, ze pominęłaś ten jeden dzien było powodem?
    Ja myśle że czop to to na pewno nie jest. A z tego co wyczytałam to pod koniec ciąży jest coraz więcej śluzu który przypomina ten z przed owulacji, wiec mysle ze nie musisz się denerwować.

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia nie ukrywam, że mnie troszkę uspokoiłaś :) Dziękuję :)

Od jakiegoś czasu biorę te globulki i tak nie miałam...Dzisiaj tylko ...
    Teraz zerkam i widzę białe upławy ...

W środę mam wizytę ..to zapytam ginekologa co i jak....

Dzisiaj też kłują mnie mięśnie Kegla...takie delikatne kłucie- jak igłą... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 14:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się :) A białe upławy po globulkach to u mnie już zupełna normalna była ;)
    Zobaczysz, że w środę lekarz Cię uspokoi juz zupełnie ;)

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia mam nadzieję...martwi mnie to kłucie w pochwie od rana...Moze to ma związek z tym galaretowatym upławem ( jak glutek z nosa )...

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja tak mialam jak bralam globulki na.infekcje, duzo sluzu bylo takiego galaretowatego. Teraz roznie raz jest jakis sluz ale nie duzo raz nie ma w ogole. mysle ze wydalenia czopu sluzowego raczej nie przeoczymy wiec spokojnie :) tym bardziej ze on jest podbarwiony krwia albo lekko rozowy.

Monis
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki, co ja bym bez was zrobiła <3
    Dziękuję... już myśli mam troszkę spokojniejsze <3

Moni& lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klucie czasem tez miewam w pochwie, takie igly. odpocznij, wez nospe a jutro napewno bedsie lepiej. moze poprostu sie przeciazylas. mnie dzisiaj pobolewalo w dole brzucha i tez sie przestraszylam ale to pewnie od wczorajszego szalu sprzatania. polezalam troche i juz lepiej. dzis juz nic nie robie, jutro mąz ma wolne to on sie zajmie porzadkami :) musimy wrzucic na luz a sprzatac porzadnie bedziemy po 37 tc wtedy juz niech sie dzieje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 14:34

Monis
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Moniu masz rację... Wczoraj dużo chodziłam ...i zapewne aż za dużo. No dzisiaj tak od rana odczuwam te kłucia. Grzecznie siedzę, a potem poleżakuję...
    Wystraszyłam się bo tego glutka miałam pierwszy raz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka mi sie czesto zdarza ze wypadnie na wkladke kaalek galaretowatego sluzu mimo ze zadnej infekcji nie mam ani nie mialam w tej ciazy, wiec spokojnie u mnie szyjka caly czas zamknieta twarda i wysoko :) ogolnie wydzieliny mam dosc sporo rano jak wstaje od razu musze zalozyc majtki i wkladke nie koge sobie za bardzo polazic w pizamie :/ takze na pewno jest ok! :)

Mila ja nastawilam pranie na program baby care i z automatu bylo na 60º piore poki co bodziaki spioszki kaftaniki bluzeczki i pajace czyli to co dzidzius bedzie mial przy ciele, inne rzeczy upiore w 40 :)

‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ