WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja widzialam te spodnice w h&m co Ty masz ale dla mnie wszystkie za dlugie o.O musialabym na polowie brzucha nosic zeby mi po ziemi nie szorowala :/ Ty masz chyba dluzsze nogi :P ale u siebiw w miescie znalazlam fajna z gumka akurat pod brzuszkiem moge nosic :)

Ja nastawilam drugie pranie :)
    Moze zaczne prasowac pierwsza partie ;) chyba nie trzeba bedzie ich drugi raz prasowac przed porodem nie?

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila teraz jak mam brzuszek tez mi jest za dluga z przodu, ale ja wywijam pod brzuchem :P
    A co do prasowania to nie wiem, ale mysle ze tylko teraz wystarczy :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no widzisz cwaniaro :P a ja myslalam ze taki kurdupel ze mnie ze wszystkie za dlugie byly :P

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka dokładnie wszystko co chciałam ci napisać na temat prania już napisała doradca lovela.

Pranie ciuszków w 60 stopniach to za dużo. Najlepiej prac w 40 stopniach, a prasowac z wysoka temp. W 60 stopniach pranie ciuszków może im zaszkodzić. Na pierwszy rzut oka zmian nie widzisz ale bardzo osłabi materiał

Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro kupie proszek w rossmanie jakis dzieciecy i od poniedzialku biore sie za pranie i prasowanie ciuszkow:D czyli plyn do plukania nie jest konieczny:) ajj malutkie dzieci tak ladniepachna :)
    a dzisiaj mi sie snilo cos z dziecmi, kilka z nas lezalo na jednejsali poporodowej z takimi malutkimi bobaskami ale dokladniejuz nie pamietam tego snu

Camille87, positive, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Monia fajny sen :)
    Ja w poniedzialek chce wyprac koszule do szpitala i spakowac torbe.. Moja siostra miala 2 torby, z czego jedna wielka :P ubranka powoli zaczne prac po 20 czerwca pewnie jakos :) moja siostra tez prala na 40 st jedynie pieluszki na wyzszej :) wiec ja tez tak bede..
    Moja mama pare ciuszkow w lumpeksie kupila i juz 3 razy gotowala :P i prala i nic sie nie zrobilo :P

Moni&, Camille87, positive, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha a co do tego płynu bobini to mi pachniało pranie ale oczywiście tyle ile powinno.
    Przecież nie można się spodziewać bóg wie czego bo im więcej substancji zapachowych tym gorzej ;-)

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ...jestem troszkę wystraszona... Jak wyszłam z wanny to póżniej...na wkładce miałam wydzielinę galaretowatą....Nie wiem czy to normalne, bo tak nie miałam... mam nadzieję, że to nie ten czop ... :/ Teraz mam upławy jak miałam mleczne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 14:09

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale znalazłam coś takiego ....w necie...I oby to był tylko przypadek...

Zwiększona wydzielina z pochwy

Jak powinna wyglądać wydzielina z pochwy w czasie ciąży i ile powinno jej być?

Nie można jednoznacznie np. w ml określić ile powinno być wydzieliny z pochwy w okresie ciąży. Wiadomo, że ilość tej wydzieliny zwiększa się w czasie ciąży. Jest ona przezroczysta lub żółtawa. Ma słaby zapach. Konsystencją przypomina śluz wydzielany tuż przed owulacją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka, w szkole rodzenia babka powiedziała ze czop jest ciagnacy się, długi i przede wszystkim podbarwiony krwią. A taka galaretowata wydzielina prawdopodobnie jest kwestia jakiejś infekcji. Ja taką miałam jakiś czas temu przez jeden dzien i pózniej okazało się ze mam infekcję ;)
    Na wszelki wypadek może zadzwon do swojego lekarza, pewnie Cie uspokoi ;)

pekinka82, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia ... Mam czopki...Biorę co drugi dzień... Teraz pominęłam jeden dzień.
    Ten śluz był troszkę ciągnący ,ale nie miał niteczek krwi, był lekko żółty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to, ze pominęłaś ten jeden dzien było powodem?
    Ja myśle że czop to to na pewno nie jest. A z tego co wyczytałam to pod koniec ciąży jest coraz więcej śluzu który przypomina ten z przed owulacji, wiec mysle ze nie musisz się denerwować.

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia nie ukrywam, że mnie troszkę uspokoiłaś :) Dziękuję :)

Od jakiegoś czasu biorę te globulki i tak nie miałam...Dzisiaj tylko ...
    Teraz zerkam i widzę białe upławy ...

W środę mam wizytę ..to zapytam ginekologa co i jak....

Dzisiaj też kłują mnie mięśnie Kegla...takie delikatne kłucie- jak igłą... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 14:22

Nadia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się :) A białe upławy po globulkach to u mnie już zupełna normalna była ;)
    Zobaczysz, że w środę lekarz Cię uspokoi juz zupełnie ;)

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia mam nadzieję...martwi mnie to kłucie w pochwie od rana...Moze to ma związek z tym galaretowatym upławem ( jak glutek z nosa )...

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja tak mialam jak bralam globulki na.infekcje, duzo sluzu bylo takiego galaretowatego. Teraz roznie raz jest jakis sluz ale nie duzo raz nie ma w ogole. mysle ze wydalenia czopu sluzowego raczej nie przeoczymy wiec spokojnie :) tym bardziej ze on jest podbarwiony krwia albo lekko rozowy.

Monis
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki, co ja bym bez was zrobiła <3
    Dziękuję... już myśli mam troszkę spokojniejsze <3

Moni& lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klucie czasem tez miewam w pochwie, takie igly. odpocznij, wez nospe a jutro napewno bedsie lepiej. moze poprostu sie przeciazylas. mnie dzisiaj pobolewalo w dole brzucha i tez sie przestraszylam ale to pewnie od wczorajszego szalu sprzatania. polezalam troche i juz lepiej. dzis juz nic nie robie, jutro mąz ma wolne to on sie zajmie porzadkami :) musimy wrzucic na luz a sprzatac porzadnie bedziemy po 37 tc wtedy juz niech sie dzieje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 14:34

Monis
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Moniu masz rację... Wczoraj dużo chodziłam ...i zapewne aż za dużo. No dzisiaj tak od rana odczuwam te kłucia. Grzecznie siedzę, a potem poleżakuję...
    Wystraszyłam się bo tego glutka miałam pierwszy raz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka mi sie czesto zdarza ze wypadnie na wkladke kaalek galaretowatego sluzu mimo ze zadnej infekcji nie mam ani nie mialam w tej ciazy, wiec spokojnie u mnie szyjka caly czas zamknieta twarda i wysoko :) ogolnie wydzieliny mam dosc sporo rano jak wstaje od razu musze zalozyc majtki i wkladke nie koge sobie za bardzo polazic w pizamie :/ takze na pewno jest ok! :)

Mila ja nastawilam pranie na program baby care i z automatu bylo na 60º piore poki co bodziaki spioszki kaftaniki bluzeczki i pajace czyli to co dzidzius bedzie mial przy ciele, inne rzeczy upiore w 40 :)

‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ