X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi przykro mi, ze tak zareagowałaś.. Pamiętaj, że jest nas tu dużo i trudno zapamiętać wszystkie wizyty. Ja zawsze jak wracam od lekarza to piszę co i jak. Nawet jeśli nikt nie dopytuje i nikogo to nie zainteresuje :) Chociaż się pochwalę na forum ;)
    Mam nadzieję, że po wizycie z Hubertem wszystko w porządku i Twój ostatni upadek nie zaszkodził Mu w żaden sposób...

A co do bólu - ja bym to skonsultowała z lekarzem... Lepiej wyjść na panikarę i dmuchać na zimne... Mnie też czasem bolą pachwiny, ale nie jest to ciągły ból.. Boli kilka godzin i puszcza. No i nigdy nie towarzyszył temu ból krzyża...
    Może po prostu maluch tak się ułożył i uciska jakiś nerw..
    Nie wiem Kochana... Jeśli do jutra nie przejdzie ja na Twoim miejscu pojechałabym na IP...

pekinka82, Camille87, positive, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja się nie obraziłam-nie mam takiego charakteru. Po prostu troszkę było mi smutno. Dobra po temacie :-*

Już postanowiłam jak do jutra nie przejdzie-jadę! ! Dzisiaj mam pikiety pod szpitalem...

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi ale nawet nie pisalas ze masz wizyte. Przynajmniej ja nie zauwazylam tego a czytam wszystkie posty :)

Mnie tez boli krzyz,przewaznie na dole a ostanio mnie tak bolalo ze nie moglam sie schylic i podniesc deski sedesowej w ubikacji. Chcialo mi sie siku ale z tego bolu nawet na lozku nie moglam sie podniesc.
    Czasami w pachwinie tez zakluje. Teraz juz bedzie coraz gorzej niestety. Dzieciaczki coraz ciezsze sie robia i to obciaza nasz kregoslup :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasa juz na koncie jest takze na dniach moze pojedziemy po wozeczek :D

MILA, pekinka82, Camille87, positive, Aggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendki kochana ja cię przepraszam że nie zauważyłam. CZasem to już w ogóle nie pamiętam co mialam zrobić 10 min temu :-( :-P Jak się bardzo źle czujesz to pewnie że jedź do lekarza. Ale pamiętaj że najlepiej najpierw wziąć nospę, poleżeć a jak faktycznie nie przejdzie to dopiero jechać. Bo oni cię na oddziale zostawią ;-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Magda - no to szał pał :-) jedź po wozek :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ...to czekamy na foty wózka :D

• Sylka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi chyba wychodzi spanie przy otwartym oknie :( Zaczyna boleć mnie ucho :(

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi na bol zawsze nospa i odpoczynek na pewno przejdzie a jak nie to jedz na ip! Co do twojej wizyty jestem zdania Sylki - o mnie tez nikt nie wypytywal, wracalam z wizyty i relafjonowalam :) ale jak juz napisalas o tej wizycie to napisz wiecej jak maly, jaka waga itp :D

Ja skonczylam prasowanie i bola mnie piety od stania :/

pekinka82, Sylka, Magda2013, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiłam Kamilka...nie forsuj się...Teraz mąż musi Ci zrobić masaż stópek :D

Camille87 lubi tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Hej Kochane!
    Ja mam teraz ciężki tydzień. Dzisiaj muszę jechać do szkoły na zebranie na 10.00.
    Na 14.30 szkola rodzenia :-) mój mąż dzisiaj cały dzień w pracy-wkurzony. Ide z Mami

Amelcia Mój Skarb miał na ostatnim usg 605 gr. Teraz mamy 16-za tydzień. Powodzenia Kochana :-*

Zmykam...

Wysprzatalam już cale mieszkanie, nie śpię od 5.00-mąż, kanapki, kawa, herbata :-) sprzątanie :-)

Madzia pisałam :-) Milus daj spokój kobitko nie przepraszaj Słońce-nic się nie stało! !
    Jak człowieka coś boli to ma handre! ! Tak jest ze mną! !

Miałam wczoraj wizytę-sluchałam tylko <3 i szyjke mialam badana.
    Idziemy na usg w poniedziałek.

Camille87, Magda2013, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pekinko tylko ze maz w pracy do 22 jak wroci to pewnie mecz bedzie chcial ogladac pewnie z masazu nici :(

Quendi jak bedziesz po usg to koniecznie napisz ;)
    a mam pytanie jak sluchalas serduszka? Ja w tej ciazy tylko dwa albo trzy razy slyszalak serduszko :( usg mam zawsze ale serduszka nie sluchamy :(

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem ciekawa jak stoi moja szyjka... dwa tygodnie temu była lekko rozpulchniona....

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi kochana, jest nas tu duzo i jeszcze w naszym stanie trudno nieraz zapamietac kto kiedy ma wizyte, najlepiej jak napiszemy od razu jak po wizycie bo nasze mózgi tez czasem nie wyrabiaja przy nadmiarze informacji:P mnie tez czasem boli, ciagnie w pachwinach mysle ze to od chodzebia albo jak za dlugo stoje albo sprzatam. tak jak dziewczyny pisza nosimy juz spory ciezar i teraz takiw ciagniecia beda coraz czestsze. najlepiej wez nospe, polez a jak nie przejdzie to dla swietego spokojujedz na ip. przynajmniej mozesz byc spokojna bo sluchalas serduszka;)

no i kurde zapomnialam co mialam jeszczenapisac:P
    bylam z M na zakupach i zjadlam looda a teraz leniuchujemy bo pogoda sie popsula,.zaczelo padac :/

pekinka82, Magda2013, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi to chodzi o tego 16stego ? bo juz nie rozumiem. 16 w poniedz jest. Dobra zreszta juz mniejsza o to :)

Camilla ja prasowalam na siedzaco :P

A teraz wcinam czeresnie,truskawki tez mam ale juz mi sie przejadly :D

Po wozek moze pojedziemy na drugi tydzien,jeszcze sie na kolor nie zdecydowalismy.
    Bylam dzis u mamy bo poprosilam ja zeby mi zrobila golabki z mlodej kapusty :P dobry obiad sie szykuje na weekend :D

Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja sie ciesze ze moj mąz nie oglada meczy, nie musze przejmowac sie zadnym mundialem :P
    ja serduszka sluchalam tylko raz ma plowkowych a tak lekarz sprawdza tylko na usg

Monis
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu tak-już mi przeszło :-) :-*

Kamcia przykłada mi położna takie urządzenie do słuchania i mierzenia tętna Malucha. Tam jej się pojawia jakie są parametry-150 uderzeń i słychać serducho. Przynajmniej tyle.

Obiecuje pisać :-) jak nie zapomnę.

Oby to były więzadła-wziełam apap i jest lepiej. Nie dostałam bym się dzisiaj na IP. Wczoraj zaczęło bolec po prawej stronie w pachwinie...na początku myślałam że to wyrostek!!
    Dzisiaj bolało mocniej i stale...no spa nie pomogła...cieszę się że w poniedziałek usg to się wypytam.

Wyniki mam ok-cukrzycy nie mam, nadal mam mierzyć ciśnienie-pod koniec ciąży dostane ten lek na obniżenie ciśnienia ech...
    Szyjka długa, zamknieta..hmmm znowu mnie badał paluchem...no nic ufam.

pekinka82, Moni&, Sylka, Camille87, Magda2013, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domu na szczescie wszystkie przepływy wyszly ok brzusio dalej mniejszy o tydzień ale rośnie a to najważniejsze za tydzien do kontroli ale lekarze mówią ze to raczej uroda malutkiej mniejszy brzusio. Strasznie sie ciesze dzieki za mile słowa diewczyny :-) a i mała waży 1350+-200 gr takze jest ok.

Moni&, pekinka82, Sylka, Camille87, Aggie, Magda2013, celia, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha super wiesci:)
    Quendi mi tez lekarz bada szyjke palcem, wydaje mi sie ze oni juz maja takie wyczucie ze wiedza kiedy jest dobrze a kiedy jest za krotka itp.

aicha lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...super wiadomości, maluszki rosną i rozwijają się...To najważniejsze :)

aicha lubi tę wiadomość

‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ