WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi przykro mi, ze tak zareagowałaś.. Pamiętaj, że jest nas tu dużo i trudno zapamiętać wszystkie wizyty. Ja zawsze jak wracam od lekarza to piszę co i jak. Nawet jeśli nikt nie dopytuje i nikogo to nie zainteresuje :) Chociaż się pochwalę na forum ;)
    Mam nadzieję, że po wizycie z Hubertem wszystko w porządku i Twój ostatni upadek nie zaszkodził Mu w żaden sposób...

A co do bólu - ja bym to skonsultowała z lekarzem... Lepiej wyjść na panikarę i dmuchać na zimne... Mnie też czasem bolą pachwiny, ale nie jest to ciągły ból.. Boli kilka godzin i puszcza. No i nigdy nie towarzyszył temu ból krzyża...
    Może po prostu maluch tak się ułożył i uciska jakiś nerw..
    Nie wiem Kochana... Jeśli do jutra nie przejdzie ja na Twoim miejscu pojechałabym na IP...

pekinka82, Camille87, positive, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja się nie obraziłam-nie mam takiego charakteru. Po prostu troszkę było mi smutno. Dobra po temacie :-*

Już postanowiłam jak do jutra nie przejdzie-jadę! ! Dzisiaj mam pikiety pod szpitalem...

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi ale nawet nie pisalas ze masz wizyte. Przynajmniej ja nie zauwazylam tego a czytam wszystkie posty :)

Mnie tez boli krzyz,przewaznie na dole a ostanio mnie tak bolalo ze nie moglam sie schylic i podniesc deski sedesowej w ubikacji. Chcialo mi sie siku ale z tego bolu nawet na lozku nie moglam sie podniesc.
    Czasami w pachwinie tez zakluje. Teraz juz bedzie coraz gorzej niestety. Dzieciaczki coraz ciezsze sie robia i to obciaza nasz kregoslup :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasa juz na koncie jest takze na dniach moze pojedziemy po wozeczek :D

MILA, pekinka82, Camille87, positive, Aggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendki kochana ja cię przepraszam że nie zauważyłam. CZasem to już w ogóle nie pamiętam co mialam zrobić 10 min temu :-( :-P Jak się bardzo źle czujesz to pewnie że jedź do lekarza. Ale pamiętaj że najlepiej najpierw wziąć nospę, poleżeć a jak faktycznie nie przejdzie to dopiero jechać. Bo oni cię na oddziale zostawią ;-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Magda - no to szał pał :-) jedź po wozek :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ...to czekamy na foty wózka :D

• Sylka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi chyba wychodzi spanie przy otwartym oknie :( Zaczyna boleć mnie ucho :(

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi na bol zawsze nospa i odpoczynek na pewno przejdzie a jak nie to jedz na ip! Co do twojej wizyty jestem zdania Sylki - o mnie tez nikt nie wypytywal, wracalam z wizyty i relafjonowalam :) ale jak juz napisalas o tej wizycie to napisz wiecej jak maly, jaka waga itp :D

Ja skonczylam prasowanie i bola mnie piety od stania :/

pekinka82, Sylka, Magda2013, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiłam Kamilka...nie forsuj się...Teraz mąż musi Ci zrobić masaż stópek :D

Camille87 lubi tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Hej Kochane!
    Ja mam teraz ciężki tydzień. Dzisiaj muszę jechać do szkoły na zebranie na 10.00.
    Na 14.30 szkola rodzenia :-) mój mąż dzisiaj cały dzień w pracy-wkurzony. Ide z Mami

Amelcia Mój Skarb miał na ostatnim usg 605 gr. Teraz mamy 16-za tydzień. Powodzenia Kochana :-*

Zmykam...

Wysprzatalam już cale mieszkanie, nie śpię od 5.00-mąż, kanapki, kawa, herbata :-) sprzątanie :-)

Madzia pisałam :-) Milus daj spokój kobitko nie przepraszaj Słońce-nic się nie stało! !
    Jak człowieka coś boli to ma handre! ! Tak jest ze mną! !

Miałam wczoraj wizytę-sluchałam tylko <3 i szyjke mialam badana.
    Idziemy na usg w poniedziałek.

Camille87, Magda2013, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pekinko tylko ze maz w pracy do 22 jak wroci to pewnie mecz bedzie chcial ogladac pewnie z masazu nici :(

Quendi jak bedziesz po usg to koniecznie napisz ;)
    a mam pytanie jak sluchalas serduszka? Ja w tej ciazy tylko dwa albo trzy razy slyszalak serduszko :( usg mam zawsze ale serduszka nie sluchamy :(

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem ciekawa jak stoi moja szyjka... dwa tygodnie temu była lekko rozpulchniona....

• Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi kochana, jest nas tu duzo i jeszcze w naszym stanie trudno nieraz zapamietac kto kiedy ma wizyte, najlepiej jak napiszemy od razu jak po wizycie bo nasze mózgi tez czasem nie wyrabiaja przy nadmiarze informacji:P mnie tez czasem boli, ciagnie w pachwinach mysle ze to od chodzebia albo jak za dlugo stoje albo sprzatam. tak jak dziewczyny pisza nosimy juz spory ciezar i teraz takiw ciagniecia beda coraz czestsze. najlepiej wez nospe, polez a jak nie przejdzie to dla swietego spokojujedz na ip. przynajmniej mozesz byc spokojna bo sluchalas serduszka;)

no i kurde zapomnialam co mialam jeszczenapisac:P
    bylam z M na zakupach i zjadlam looda a teraz leniuchujemy bo pogoda sie popsula,.zaczelo padac :/

pekinka82, Magda2013, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi to chodzi o tego 16stego ? bo juz nie rozumiem. 16 w poniedz jest. Dobra zreszta juz mniejsza o to :)

Camilla ja prasowalam na siedzaco :P

A teraz wcinam czeresnie,truskawki tez mam ale juz mi sie przejadly :D

Po wozek moze pojedziemy na drugi tydzien,jeszcze sie na kolor nie zdecydowalismy.
    Bylam dzis u mamy bo poprosilam ja zeby mi zrobila golabki z mlodej kapusty :P dobry obiad sie szykuje na weekend :D

Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja sie ciesze ze moj mąz nie oglada meczy, nie musze przejmowac sie zadnym mundialem :P
    ja serduszka sluchalam tylko raz ma plowkowych a tak lekarz sprawdza tylko na usg

Monis
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu tak-już mi przeszło :-) :-*

Kamcia przykłada mi położna takie urządzenie do słuchania i mierzenia tętna Malucha. Tam jej się pojawia jakie są parametry-150 uderzeń i słychać serducho. Przynajmniej tyle.

Obiecuje pisać :-) jak nie zapomnę.

Oby to były więzadła-wziełam apap i jest lepiej. Nie dostałam bym się dzisiaj na IP. Wczoraj zaczęło bolec po prawej stronie w pachwinie...na początku myślałam że to wyrostek!!
    Dzisiaj bolało mocniej i stale...no spa nie pomogła...cieszę się że w poniedziałek usg to się wypytam.

Wyniki mam ok-cukrzycy nie mam, nadal mam mierzyć ciśnienie-pod koniec ciąży dostane ten lek na obniżenie ciśnienia ech...
    Szyjka długa, zamknieta..hmmm znowu mnie badał paluchem...no nic ufam.

pekinka82, Moni&, Sylka, Camille87, Magda2013, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domu na szczescie wszystkie przepływy wyszly ok brzusio dalej mniejszy o tydzień ale rośnie a to najważniejsze za tydzien do kontroli ale lekarze mówią ze to raczej uroda malutkiej mniejszy brzusio. Strasznie sie ciesze dzieki za mile słowa diewczyny :-) a i mała waży 1350+-200 gr takze jest ok.

Moni&, pekinka82, Sylka, Camille87, Aggie, Magda2013, celia, Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aicha super wiesci:)
    Quendi mi tez lekarz bada szyjke palcem, wydaje mi sie ze oni juz maja takie wyczucie ze wiedza kiedy jest dobrze a kiedy jest za krotka itp.

aicha lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...super wiadomości, maluszki rosną i rozwijają się...To najważniejsze :)

aicha lubi tę wiadomość

‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ