Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonia ja tez bede krzyczala o cc jak cos bd zle szlo.. Bo tego sie boje, ze lekarze za pozno zaczna interweniowac.. No nic zobaczymy, mam nadzieje ze to ze bedzie przy mnie polozna znajoma to bede spokojniejsza i ona dopilnuje zeby wszystko poszlo dobrze
chcialabym juz zeby Natus byl z nami.. Ciesźe sie ciaza ogromnie, ale czasami durne mysli mecza wiec chce go zobaczyc i wiedziec ze wszystko jest dobrze..
Dzisiaj biore sie z mama za oproznianie komodywczoraj szafe posprzatalam i zaczniemy na dniach prac ubranka i odswiezac pokoj
narazie to jest tu maaaasakra
Moni&, Lanusia93, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamilka gratuluje 35 tyg
Lanusia, widzialam chyba wszystkie, i cale miasteczko da sie fajnie obejsc, ogolnie ladnie tamlubie takie male i kameralne miasteczka
to ja do pracy dzis, kolejny dzien i to goracy dzien, ale dzis tylko do okolo 12:40 bo mam spotkanie z polozna w przychodni, wiec chyba dam rade co? i potem zostaje jedna jedyna niedzielai koniec, laby do samego porodu
milego dnia
Moni&, Lanusia93, Sylka, Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
kazda ma swoj guat w koncu to my bedziemy czesciej jezdzic z dzieckiem na spacery wiec wozek musi nam odpowiadac:)
Daria ja tez mam czasem glupie mysli, boje sie najbardziej komplikacji przy porodzie. tez podoba mi sie moj odmienny stan i przyzwyczailam sie do brzuszka ale czym blizej porodu tym bardziej chce zeby juz bylo po wszystkim i tulic synka:) ale z drugiej strony patrzac troche z boku to uwazam ze za bardzo histeryzujemy tyle kobiet rodzi codziennie zdrowe dzieci naturalnie i przez cc, rodza sie wczesniaki itp. no ale to wszystko kwestia charakteru. po prostu nie dowierzamy w pelni w swoje szczescie i dlatego wymyslamy rozne scenariuszeMagda2013, Ruda27, Aggie, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Hej
Ja dzis wyjatkowo wczesnie wstalam bo musze isc zaraz zaniesc mocz do badania
Lanusia ja przytylam ok 13 kg. Z tego co czytalam to teraz potrzebujemy duzo wapnia wiec jedz jak najwiecej jogurtow,pij mleko,kefiry bo dzidziulki czerpia z naszych zapasow.
A laktatora tez na razie nie kupuje,nie wiem jak bedzie u mnie wygladala sprawa z pokarmem.Wkladek laktacyjnych tez na razie nie kupowalam.
Amela mi tez nie dretwieja rece jak na razie.Przed ciaza mi wiecej dretwialy niz teraz.
Mila jak po wizycie ??
Aggie ile Ci zostalo jeszcze dni pracy slonce ?
Co do przyspieszenia porodu to ja sie na to nie piszeco ma byc to bedzie
Quendi udanych zakupow,pozniej czekamy na fotke
Moni ja sie tez zastanawialam nad ta dada newborn ale moj maz mowi zeby lepiej kupic pampersy,sama juz nie wiem..
A ja chyba dzis zaczne pakowac torbe dla malej do szpitalawogole musze sprawdzic ile mam ubranek na 56 bo cos czuje ze tych mam najmniej..
Ruda27, amela, Lanusia93, Sylka, Dodi, MILA, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Madzia ja slyszalam duzo pozytywnych opinii o tych pieluszkach, nie ukrywam ze patrze tez na cene a dady nie sa drogie, mam nadzieje ze synek nie zlapie uczulenia, a jak cos to bedsiemy kombinowac i kupimy pampersy:P teraz to jest poprostu marketing.
kurse znowu koszą trawe pod blokiem wrrr jak mnie wkurza tez warkotLanusia93, Dodi, Magda2013, Camille87 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
witam
Ja wstalam niedawno i jestem jakas bardzo glodna
Kamila gratuluje 35 tc
Moni to niezly mialas sen hehh
Milcia jak po wizycie ? ?
Ja staram sie codziennie pic 2 szklanki mleka i jem 1 jogurt naturalny
dzis chyba zapowiada sie ladna pogodaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 09:42
Dodi, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Madziu, mi zostalo dzis pol dnia i cala niedziela
czyli poltora
jak dzis przezyje te pol, to bedzie dobrze, bo to czwarty dzien i juz lekko wymeczona jestem, i ostatni dzien po 4 dniach wolnego wiec powinno byc spoko.
Lanusia93, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Podziwiam Waszą i mężową wstrzemięźliwość
Jeśli już piszecie o snach.. Ja miałam- jak to w ciąży- baaardzo realistyczny sen. Że trafiłam do szpitala z dziewczyną, z którą w rzeczywistości miałam zakładany pessar. Zaprowadzili nas do zabiegowego, powiedzieli, że będziemy miały łyżeczkowanie, ale żeby się nie martwićI że najpierw ja mam się przyglądać jej zabiegowi, a później mnie uśpią... Uciekłam z tego szpitala
Ale też często śni mi się Lilianka
Moni&, Ty zbereźnikuHaha to pewnie stąd się takie sny pojawiają, bo za słabo męża męczysz
"po prostu nie dowierzamy w pelni w swoje szczescie i dlatego wymyslamy rozne scenariusze" Popieram!Ja nie mogę uwierzyć, że to maleństwo ze mnie kiedyś się ze mnie wygrzebie. Kiedyś... Lada chwila.
A wiesz, że u mnie też akurat koszą trawę?
Moja mama przy bliźniakach używały Dady (oczywiście na początku Pampersy) i powiedziała mi, że są bardzo dobre i żebym spróbowała, co mi szkodzi, połowę tańsze, a najwyżej kupię Pampersy jeśli ją uczulą te tańsze.
Ruda27, mam nadzieję, że nasze sposoby będą lepszeMoże czerwcówki mniej chętne do porodu są, podświadomie czekają na cieplejsze dni
Aggie, och, dziękuję, pierwszy raz ktoś pochwalił moje miastoAle to chyba właśnie ze względu na to, że jak są jakieś święta/festiwale to potrafimy w pasiakach wyskoczyć i wszystko jest cacy
Magda2013, dziękujęWłaśnie tak mi się wydaje, że teraz nabiał jest najważniejszy, bo w przeciwnym razie będą czerpać z naszych zapasów, a to odbije się na naszych kościach, zębach. Na razie opycham się Activią, ogórkiem zielonym i jabłkiem. Za chwilę planuję musli i tak będę w siebie wrzucać jak w odkurzacz
Wkładki laktacyjne mam już od połowy ciąży, ale nie zawsze używam, tylko jak się naprawdę leje, zazwyczaj wieczorami jak leżę na boku.
U mnie też ładna pogoda
Aaach, dobrze że mi się przypomniało- nie mam telefonu, więc nie piszcie do mnie. Jak zdobędę jakiś tel i numer (a może stary odzyskam, kto wie...) to dam znaćAle na pewno będę z porodówki informowała jak postępuje rozwarcie
Ruda27, Moni&, Sylka, Dodi, Magda2013, Camille87, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
hej Lanusia, ale miałaś sen..... mi ostatnio śnią się jakieś głupoty. Nelka też kilka razy mi się śniła
Dobra czas na wyjście z łóżka i śniadanie bo Mała już się tak wścieka, chyba głodnaLanusia93, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Lanusia, mi tez sie moja malutka snila, Darkowi zreszta tez, i to nawet tej samej nocy co mi
A w Lowiczu pozniej tez bylam zeby zrelaksowac sie przed matura
bo ja za bardzo wszystko przezywam i chcialam dokuwac wszystko, to mama spakowala torbe, wsadzila do pociagu i wyslala do przybranych dziadkow
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Aggie, Ty masz tu rodzinę?
To jak będziesz kiedyś przelotem odwiedzać PL to odwiedź koniecznie przybranych dziadków, nieładnie tak zrywać więzy rodzinne
Dziś czeka mnie konfrontacja z P... Nie rozmawiamy od pewnego czasu, nie mam tel, więc nawet nie byłoby jak.. Rano zadzwonił do moich dziadków, ale babcia udała, że mnie nie ma i powiedział, że będzie przejazdem w Łowiczu i chce mi podrzucić pieska, bo wyjeżdża na kilka dni
Głupia wymówka.
Gdybym tak nie kochała tego psiaka to powiedziałabym mu, że nie jestem jakąś organizacją charytatywną, schroniskiem, przechowalnią czy hotelem dla zwierząt, gdzie sobie można podrzucić zwierzę i odebrać je za kilka dniPrzecież ten maluszek ma uczucia, jest takim mądrym zwierzaczkiem...
No ale tęsknię za małym, trafił w mój czuły punkt...Aggie lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Hej Dziewczyny!
Ja musiałam troszkę odespać noc, bo mój syn dziś przeszedł samego siebie i urządził sobie prywatny mundial w moim brzuchu
W ogóle mąż wczoraj przeżył szok - oglądaliśmy film na tvn 7 i akurat tak się przytuliliśmy, że miał cały czas rękę na moim brzuchu. A Olavcio chyba wyczuł sytuację i chciał pokazać tacie co potrafiMężowi to oczy z orbit wychodziły, chyba nie zdawał sobie sprawy, ze tak bardzo to czuję i że "mały" już jest taki duży i ma tyle siły, żeby cały brzuch w poprzek przestawić
Dziś mam usg na 13:50. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok...
Lanusia bądź ostrożna w kontaktach z ex....
Aggie 1,5 dnia!!! Czy to dociera do Ciebie???Tak długo na to czekałaś
Mam nadzieję, że szybko Ci minie :*
Lanusia93, Ruda27, amela, Dodi, Magda2013, MILA, Aggie, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny