Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja żeby tego uniknąć to tak jak wam pisałam kiedyś biorę probiotyki i smaruję się takim żelem specjalnym i to wszysko ma uchronić właśnie przed takimi niespodziankami
OBY !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:11
pekinka82, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
kada24, ale Ci fajnie
MILA, super wiadomościMoja mała w 29t ważyła 1039g, więc wspaniale
Ja też chcę na baseeenAle nie mogę
Jeszcze kilka miesięcy...
pekinka82, też uwielbiałam odwiedzać saunę przed ciążą
A ja już z pieskiem siedzę, zaraz do weta na szczepienie pójdziemyTylko piesek trochę kicha, a chyba chorych nie wolno szczepić... Mam nadzieję, że go dobrze obejrzy i zdiagnozuje co mu może dolegać.
Usłyszałam tysiące przeprosin, ale nie zareagowałam nawet słowem. Dzielna jestem na na naCamille87, amela, Aggie, Sylka, Magda2013, pekinka82, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Sylka powodzenia na wizycie
Mila super ze z Bartusiem wszystko w porzadku
Lanusia, w Lowiczy mieszka mama bylego faceta mojej mamy(tata jego niestety zmarl kilka lat temu, a byl jak wymarzony dziadek), jak przylece z mala do pl, to postaram sie zajrzec do lowicza chociaz na jeden dzien, pociagiem ode mnie to chyba 1,5 h o ile dobrze pamietam
I jestem z Ciebie dumna ze sie nie dalasnie marnuj sie przy takim skurwielu... Za duzo fajnych i wartosciowych dziewczyn widzialam tracace swoje zycia przy takich typach, zaslugujesz na cos duzo lepszego, ja znalazlam to Ty tez
Wooohoo Darek ma wolne i idzie ze mna do polozneji kolejny dzien zlecial
cala obolala jestem ale przezylam, a niedziela to bedzie pikus
Lanusia93, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej ja jak wyszlam o 8 z domu tak wrocilam dopiero o 13! Wstawilam obiad i pranie i dopiero sie polozylam..
Mila gratuluje udanej wizyty, Bartus rosnie zdrowo i to najwazniejsze!
Sylka juz pewnie na usg, ale mimo to zycze powodzenia
Magda dzieki za info o proszku, skocze dzis do kauflandu jak bedzie to go kupie
Quendi co do wozka to jak najbardziej kazda z nas kupuje wg wlasnego gustu, ja tak tylko napisalam bo moze nie zwrocilas uwagi
Daria jak khpowalam wozek to z kolei sprzedawca okreslil wozki quinny i xlander jako "bulwarowo-marketowe"ze na dziurowe chodniki to nie bardzo.. a u mnie dziur a dziur !!
Sylka, Magda2013, Quendi, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMila super wiesci
ladnie synus rosnie
Sylwia czekamy na wiesci
Ja plywac nie umiem, takze na basen mnie nie ciagnie przez te onfekcje tym bardziej
Madzia wlasnie wiedzialam ze cos tu bylo o promocji loveli ale do kauflandu blisko nie mam wiec nie bede specjalnie jezdzila i szukalai tak mam dobra cene chyba
Kamila nie wydaje mi sie ze x landery nie nadaja sie na dziury, sa to bardzo dobre wozki a nie jakies badziewne. Ja mam tez pompowane kola wiec mysle ze sie spisza nawet na drodze polnej
Mama mi kupila truskawki poziomkowe pycha i bobale musze do 17 czekac az skonczy prace
Sylka, Sylka, Magda2013, MILA, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
-
To malej serduszko ladnie bije, brzuszek moj zwolnil troszke ale to dobrze, i Maja jest glowka w dol
cwaniara mala
na wizyty sie tak uklada a potem czuje ja w poprzek brzucha
Camille87, Sylka, Ruda27, Magda2013, MILA, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAggie wrote:To malej serduszko ladnie bije, brzuszek moj zwolnil troszke ale to dobrze, i Maja jest glowka w dol
cwaniara mala
na wizyty sie tak uklada a potem czuje ja w poprzek brzucha
Aggie super wiesciHehe ja sie tak zastanawiam czasem czy to ulozenie podczas badania nie jest chwilowe przypadkowe
bo ja czuje ze Kubus sie wierci raz lezy z lewej strony raz z prawej
za tydzien sie okaze czy glowka sie odwrocil..
Aggie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Już jestem
Kamilcia usg dziś na normalnym sprzęcie miałam
Tylko dopochwowe miałam w pojeździe kosmicznym
Wszystko ok z MaluchemWaży 1670g
Rośnie adekwatnie do wieku ciąży, przypuszczalnie jak się urodzi będzie miał 3500g więc idealnie. Ale dowiedziałam się, że na pierwszym usg miał za duży brzuszek. Nic o tym nie wspomnieli, pewnie żeby niepotrzebnie nie denerwować, bo już wszystko się unormowało
Gratisowe usg się skonczyły, więc teraz już pewnie zobaczę synka dopiero na żywo
A!!! No i Olav jest już ułożony idealnie do porodu - główką w dół, twarzą w stronę kręgosłupa. Więc ani buźki dziś nie obejrzałam, ani nie zajrzeliśmy między nogiPoza tym odsypiał intensywną noc i za chiny nie chciał się ruszyć
Położna powiedziała, że nowy szef rodziny rośnie
Aggie cieszę się, że u Ciebie i córeczki wszystko dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:44
Aggie, Ruda27, Camille87, Magda2013, Moni&, amela, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
-
Sylwia, waga synka superasna, ciesze sie ze z Olavkiem wszystko dobrze
Co do ulozenia sadze ze to do samego porodu sie moze zmieniac setki razy, jak napisalam mala do badania uklada sie idealnie wrecza potem czuje jak biega po calym brzuchu
takze Kamilka, ja na Twoim miejscu bym sie tak nie stresowala
Ja to Wam zazdroszcze ze znacie chocby przyblizone wagi Waszych pociech, ja sie moge sugerowac tylko ksiazkamiSylka, Camille87, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mi położna powiedziała, że maluch zmieni jeszcze nie raz pozycję i że dopiero na wizycie w 36tyg położna będzie sprawdzała ułożenie i wtedy w razie co będzie się kombinować
Na razie nie ma co się martwić..
Camille87, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylka super wiesci!! Maly rosnie
szkoda tylko ze to juz ostatnie usg..
A moja kolezanka napisala mi ze musi powtorzyc hcg bo nie ma akcji sercana ostatniej wizycie 2,5 tyg temu ciaza wg wielkosci pecherzyka miala 5t4d a teraz zarodek oceniony na 6tyg gin mowi ze moze byc za wczesnie stad beta.. a drugiego pecherzyka nie ma i nie bylo to byla prawdopodobnie jakas przestrzen miedY czyms a czyms. Mam nadzieje ze to wczesna ciaza i ze bedzie ok!
Sylka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo kolezanka zalamana, lekarz twierdzi ze wszystko jest tylko ze ciaza bardzo wczesna bo na poprzednim usg byl tylko pecherzyk i cialko zolte a teraz byl juz zarodek ale maly, wic albo rosnie powoli albo stanelo wlasnie.. stad beta
Ehh najgorsze to ze pochwalila sie juz wszystkim rodzinie znajomym wziela l4 z pracy, ja bym tak nie zrobila.. mam nadzieje ze jednak sie dobrze skonczy..
Kurde przypomnialo mi sie jak sama bylam w pierwszej obumarlej ciazy na jej sms zareagowalam strasznym stresem -
nick nieaktualny
-
Sylka super pozytywne wiesci
gratulacje
Camilla przykre sa takie informacjedziewczyna pewnie dlugo czekala na ciaze a tu takie cos
Mnie na poczatku moj gin tez troche przestraszyl mowiac ze pecherzyk jest ale powinien byc juz wiekszyno ale po tyg.okazalo sie ze zarodek juz ma 2mm i serduszko bije.
Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wlasnie wiem Daria
nie spytalam ile mial zarodek, ale tez mi sie wydaje ze powinien byc spory poza tym ona om miala 19 kwietnia wic to juz 8tc by byl.. no nic w piatek ma sie umawiac na wizyte i w miedzyczasie chyba dwie bety zrobic dam znac..