X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila super :) fajnie ze wszystko ok z synkiem <3

Tez bym poszla na basen,ale przez cala ciaze mialam infekcje a teraz w koncu udalo mi sie to wyleczyc i sie boje zebym znowu czegos nie dostala.

MILA lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja żeby tego uniknąć to tak jak wam pisałam kiedyś biorę probiotyki i smaruję się takim żelem specjalnym i to wszysko ma uchronić właśnie przed takimi niespodziankami :-/
    OBY !!! :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:11

pekinka82, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24, ale Ci fajnie :)
    MILA, super wiadomości :) Moja mała w 29t ważyła 1039g, więc wspaniale :)
    Ja też chcę na baseeen <3 Ale nie mogę :( Jeszcze kilka miesięcy...
    pekinka82, też uwielbiałam odwiedzać saunę przed ciążą :)

A ja już z pieskiem siedzę, zaraz do weta na szczepienie pójdziemy :) Tylko piesek trochę kicha, a chyba chorych nie wolno szczepić... Mam nadzieję, że go dobrze obejrzy i zdiagnozuje co mu może dolegać.
    Usłyszałam tysiące przeprosin, ale nie zareagowałam nawet słowem. Dzielna jestem na na na :D

nick nieaktualny, amela, Aggie, Sylka, Magda2013, pekinka82, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka powodzenia na wizycie :-)

Mila super ze z Bartusiem wszystko w porzadku :-)

Lanusia, w Lowiczy mieszka mama bylego faceta mojej mamy :-P (tata jego niestety zmarl kilka lat temu, a byl jak wymarzony dziadek), jak przylece z mala do pl, to postaram sie zajrzec do lowicza chociaz na jeden dzien, pociagiem ode mnie to chyba 1,5 h o ile dobrze pamietam :-P
    I jestem z Ciebie dumna ze sie nie dalas :-) nie marnuj sie przy takim skurwielu... Za duzo fajnych i wartosciowych dziewczyn widzialam tracace swoje zycia przy takich typach, zaslugujesz na cos duzo lepszego, ja znalazlam to Ty tez :-)<3

Wooohoo Darek ma wolne i idzie ze mna do poloznej :-) i kolejny dzien zlecial :-) cala obolala jestem ale przezylam, a niedziela to bedzie pikus :-P

Lanusia93, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jak wyszlam o 8 z domu tak wrocilam dopiero o 13! Wstawilam obiad i pranie i dopiero sie polozylam..

Mila gratuluje udanej wizyty, Bartus rosnie zdrowo i to najwazniejsze!
    Sylka juz pewnie na usg, ale mimo to zycze powodzenia ;-)

Magda dzieki za info o proszku, skocze dzis do kauflandu jak bedzie to go kupie :)

Quendi co do wozka to jak najbardziej kazda z nas kupuje wg wlasnego gustu, ja tak tylko napisalam bo moze nie zwrocilas uwagi ;)
    Daria jak khpowalam wozek to z kolei sprzedawca okreslil wozki quinny i xlander jako "bulwarowo-marketowe" :P ze na dziurowe chodniki to nie bardzo.. a u mnie dziur a dziur !! :P

Sylka, Magda2013, Quendi, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila super wiesci :) ladnie synus rosnie :)
    Sylwia czekamy na wiesci :)

Ja plywac nie umiem, takze na basen mnie nie ciagnie przez te onfekcje tym bardziej :P
    Madzia wlasnie wiedzialam ze cos tu bylo o promocji loveli ale do kauflandu blisko nie mam wiec nie bede specjalnie jezdzila i szukala :P i tak mam dobra cene chyba

Kamila nie wydaje mi sie ze x landery nie nadaja sie na dziury, sa to bardzo dobre wozki a nie jakies badziewne. Ja mam tez pompowane kola wiec mysle ze sie spisza nawet na drodze polnej :P

Mama mi kupila truskawki poziomkowe pycha i bob :D ale musze do 17 czekac az skonczy prace

Sylka, Sylka, Magda2013, MILA, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To malej serduszko ladnie bije, brzuszek moj zwolnil troszke ale to dobrze, i Maja jest glowka w dol :-) cwaniara mala :-P na wizyty sie tak uklada a potem czuje ja w poprzek brzucha :-P

nick nieaktualny, Sylka, nick nieaktualny, Magda2013, MILA, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos sie Sylwia dlugo nie odzywa. Ciekawe czy ma usg w tej maszynie wielkiej ;)
    Czekam tez na wiesci od mojej kolezanki, czy jednak blizniaki czy nie ..

Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    To malej serduszko ladnie bije, brzuszek moj zwolnil troszke ale to dobrze, i Maja jest glowka w dol :-) cwaniara mala :-P na wizyty sie tak uklada a potem czuje ja w poprzek brzucha :-P

Aggie super wiesci :) Hehe ja sie tak zastanawiam czasem czy to ulozenie podczas badania nie jest chwilowe przypadkowe :P bo ja czuje ze Kubus sie wierci raz lezy z lewej strony raz z prawej ;-) za tydzien sie okaze czy glowka sie odwrocil..

Aggie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to super wiesci :) mala juz sie obrocila :)
    Kama u Ciebie pewnie tez takie wiesci beda za tydzien :)

Aggie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem :) Kamilcia usg dziś na normalnym sprzęcie miałam :D Tylko dopochwowe miałam w pojeździe kosmicznym ;)

Wszystko ok z Maluchem :) Waży 1670g :D Rośnie adekwatnie do wieku ciąży, przypuszczalnie jak się urodzi będzie miał 3500g więc idealnie. Ale dowiedziałam się, że na pierwszym usg miał za duży brzuszek. Nic o tym nie wspomnieli, pewnie żeby niepotrzebnie nie denerwować, bo już wszystko się unormowało :D
    Gratisowe usg się skonczyły, więc teraz już pewnie zobaczę synka dopiero na żywo :)

A!!! No i Olav jest już ułożony idealnie do porodu - główką w dół, twarzą w stronę kręgosłupa. Więc ani buźki dziś nie obejrzałam, ani nie zajrzeliśmy między nogi :) Poza tym odsypiał intensywną noc i za chiny nie chciał się ruszyć :) Położna powiedziała, że nowy szef rodziny rośnie ;)

Aggie cieszę się, że u Ciebie i córeczki wszystko dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:44

Aggie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Magda2013, Moni&, amela, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, waga synka superasna, ciesze sie ze z Olavkiem wszystko dobrze :D

Co do ulozenia sadze ze to do samego porodu sie moze zmieniac setki razy, jak napisalam mala do badania uklada sie idealnie wrecz :P a potem czuje jak biega po calym brzuchu :) takze Kamilka, ja na Twoim miejscu bym sie tak nie stresowala :)

Ja to Wam zazdroszcze ze znacie chocby przyblizone wagi Waszych pociech, ja sie moge sugerowac tylko ksiazkami :P

Sylka, nick nieaktualny, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała, że maluch zmieni jeszcze nie raz pozycję i że dopiero na wizycie w 36tyg położna będzie sprawdzała ułożenie i wtedy w razie co będzie się kombinować :) Na razie nie ma co się martwić..

nick nieaktualny, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka super wiesci!! Maly rosnie :-) szkoda tylko ze to juz ostatnie usg..
    A moja kolezanka napisala mi ze musi powtorzyc hcg bo nie ma akcji serca :( na ostatniej wizycie 2,5 tyg temu ciaza wg wielkosci pecherzyka miala 5t4d a teraz zarodek oceniony na 6tyg gin mowi ze moze byc za wczesnie stad beta.. a drugiego pecherzyka nie ma i nie bylo to byla prawdopodobnie jakas przestrzen miedY czyms a czyms. Mam nadzieje ze to wczesna ciaza i ze bedzie ok!

Sylka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super wiesci! :) gratuluje! :)

Kamila kurde to nieciekawie :( jak miala tak dawno wizyte i teraz prawie nic nie uroslo to chyba stanelo w mijscu co... Daj znac, kolezanka pewnie zalamana..

Sylka lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre wieści Kamila....

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kolezanka zalamana, lekarz twierdzi ze wszystko jest tylko ze ciaza bardzo wczesna bo na poprzednim usg byl tylko pecherzyk i cialko zolte a teraz byl juz zarodek ale maly, wic albo rosnie powoli albo stanelo wlasnie.. stad beta :(
    Ehh najgorsze to ze pochwalila sie juz wszystkim rodzinie znajomym wziela l4 z pracy, ja bym tak nie zrobila.. mam nadzieje ze jednak sie dobrze skonczy..
    Kurde przypomnialo mi sie jak sama bylam w pierwszej obumarlej ciazy na jej sms zareagowalam strasznym stresem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila przykro mi :( nie che zle mowic, ale w 2,5 tyg i prawie nie uroslo, to chyba troche dziwne nie? Co inengo jakby wczesniej wizyty nje miala. Ale trzymamy kciuki! Ja sama wiem jaki to bol :(

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka super pozytywne wiesci :) gratulacje <3

Camilla przykre sa takie informacje :( dziewczyna pewnie dlugo czekala na ciaze a tu takie cos :(
    Mnie na poczatku moj gin tez troche przestraszyl mowiac ze pecherzyk jest ale powinien byc juz wiekszy :/ no ale po tyg.okazalo sie ze zarodek juz ma 2mm i serduszko bije.

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wiem Daria :( nie spytalam ile mial zarodek, ale tez mi sie wydaje ze powinien byc spory poza tym ona om miala 19 kwietnia wic to juz 8tc by byl.. no nic w piatek ma sie umawiac na wizyte i w miedzyczasie chyba dwie bety zrobic dam znac..

‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ