Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla u mnie np w 7t6d bylo juz widac glowke i tulow i fasolka miala 1,5cm. Ciekawe jak to sie skonczy u Twojej kolezanki.
Sylka ja nie mam takich pojemniczkow.Nie wiem czy beda potrzebne.
Kurcze chcialabym wiedziec co mi sie przyda a co nie. Nad duzo innymi rzeczami tez sie zastanawiam czy kupowac czy to zbedny wydatek -
Kamila, trzymam kciuki za kolezanke... Ale w 8 tc u mnie tez byl calkiem spory zarodek i serduszko bilo ...
Diablo, wspolczuje tej bakterii.
A ja pospalam sobie, teraz pojadlam i mi dziecko biega po brzuchuchcialam na basen isc skoro Darek w domu, ale stroj sie w praniu skurczyl
znaczy brzuch urosl
Camille87, Diablo, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie tez w 8tc byla glowka i tulow i serduszko.. no zobaczymy!
Co do pojemniczkow to sa one do przechowywania mleka matki w lodowce lub w zamrazalnikua ja kupilam calkiem przy okazji bo inne rzeczy wtedy tez z allegro bralam, jesli bym karmila piersia to sie na pewno przydadza
Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
jestem i nadrobilam, mam nadzieje ze o niczym nie zapomne:)
przedewszystkim Sylwia gratuluje duzy juz Twoj synus, Milus Tobie tez, ciesze sie ze wszystko jest ok:)
te woreczki na mleko to dobra sprawa, gdzies widzialam w neciw filmik ile mozna przechowywac mleko w zamrazarce, w lodowce. a tak jak piszesz Sylka jak bedzie nawal mleka? zawsze sie przyda na jakis spacer czy jak trzeba bedzie wyskoczyc gdzies samej i zostawic mezowi dzidziulka pod opieka.
to chyba przeoczylam posta o promocji loveli w kauflandzie:P ale w sumie rossmana mam pod nosem wiec niech juz strace. jutro planuje zrobic pierwsze pranie no ale plany planami a zobaczymy jak to wyjdzie w rzeczywistosci.
Kamila trzymam kciuki za kolezanke, oby stal sie cud i pokazalo sie serducho! mnie na poczatku lekarz nastraszyl ciaza pozamaciczna bo w 4 tc nic nie bylo widac, w 5 pecherzyk a w 7 juz zarodek i pieknie serducho bilo.
kada ale co w ogole sie nie rusza czy cos tam czujesz? moze sie po prostu maly inaczej ulozyl? sprobuj go jakos pobudzic. moj dzis spokojny jakis byl, tylko sie przeciagal a jak wypilam teraz koktajl z truskawek to zaczal szalec ze hoho.
ja mam jutro wizyte ale pewnoe bez usg tylko po l4 znowu pojde. kurde moj gin idzie na urlop w polowie lipca masakra:/ jakies zastepstwo bedzie no kurde akurat na koncowke.
Camille87, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Sylwia gratuluje udanej wizyty,super że dzidzia zdrowa i pięknie rośnie
Aggie fajnie że dzidzia się odwróciła
Kamilka smutna sprawa z Twoją koleżanką...nadzieje trzeba mieć do końca, trzymamy kciuki w takim razie!!!
Ja mam kilka pojemników na mleko, tak jak Kamilka zamówiłam przy okazji chyba za złotówke wieć wziełam na wszelki wypadek
Daria a może źle pobrałaś mocz? ja tak raz zrobiłam i wyszły mi bakterie, ale od razu cś mi nie pasowało, bo i żurawine jadłam i dużo piłam, więc powtórzyłam, starannie się umylam i wyszło wszystko ok, zadnych bakterii, a no i ja już kupuje tylko jałowe pojemniczki na mocz!
Kada może mały kopie ale nie tak mocno ?Camille87, Sylka, Aggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnySylka na sr polozna mowila ze w zamrazalniku mleko mozna przechowywac 3 miesiace a w lodowce 24 lub 48 godzin (tu pewna nie jestem), moj maz bardzo chce karmic synka i ciagle powtarza ze ja moge chowac w lodowce mleko a on bedzie podgrzewal i karmil a ja sobie pospie
Monia dzieki, no ja licze na cud, choc czarno to widzeobym sie mylila!
Niestety w moim otoczeniu nie znam chyba nikogo kto by nie poronil lub nie mialby problemow z zajsciemprzykre to..
Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No wlasnie a jak wogole nie bedzie pokarmu ?
kurde juz mnie glowa boli od tego wszystkiego.
Ostatnio sie dowiedzialam ze mojej ciotki znajomej corka wogole nie miala pokarmu i nawet nie miala mleka w proszku zeby ta mala nakarmic,mala plakala bo byla glodna i w koncu jakas polozna zrobila jej butelke mleczka a ta znajoma ciotki na szybkiego musiala pojechac po jakies mleko na tej malutkiej.
Ja mam taka ksiazeczke odn.przechowywania pokarmu i tak np.
a)pokarm swiezo odciagniety mozna przechowywac:
-w temp.pokojowej- do 12 h
-w torbie chlodzacej do 24 h
-w lodowce 2-5 dni w temp.4st
-zamrazalnik w lodowce 2 tyg w temp. -10st
-głebokie mrozenie- 3 m-ce w temp. -14 st. i 6-12 m-cy w temp. -18st.
b)rozmrozony pokarm:
-w temp.pokojowej i torbie chlodzacej- nie przechowywac !
-w lodowce-24 h
-w zamrazalniku w lodowce i glebokie mrozenie- Nigdy nie zamrazac pokarmu powtornie !Lanusia93, Ruda27, Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Sylka, super wiadomości
Twój synuś waży niemal tyle co moja mała w 30t5d- 1734 g
I też dowiedziałam się, że prognozy to 3500-3600 jeśli urodzę w terminie
A ja nie urodzę w terminie hahahaha bo mamy podstępny plan
kada24, spokojnie, zjedz coś dobrego, połóż się i poczekaj do późnej wieczornej godziny, wtedy maluszek powinien się rozbrykać. A moja mała nie rusza się kiedy siedzę, ale na spacerze kopała mnie potwornie po bokach, aż przez bluzkę było widać..
Camille87, przykro takie coś czytaćWszystkie dobrze wiemy jak to powinno wyglądać w 8 tygodniu... Ale jeszcze nic nie jest przesądzone. Daj znać jak koleżanka zrobi betę! Mam nadzieję, że ma ogromne wsparcie w mężu.
Tak myślę, że tyle się stresów najadłam w poprzedniej i tej ciąży... że mi już jedna moja Lilianka wystarczy... Nie dam rady przeżywać tego po raz drugi, chyba że za tysiąc lat.
Brzuch mnie boliGłupio mi opisać ten ból, ale Wam napiszę
Jakby mi się bardzo do toalety chciało a musiałabym wstrzymywać kolejną godzinę i trochę jak na okres, jakbym miała tam jakieś złogi krwi w środku. I brzuch twardawy. Oj, naspacerowałam się dzisiaj- do weta z psem, na spacerek, do sklepu... Pewnie od tego, chyba się położę.
Dziękuję za informację dotyczące proszku! Kupiłam Lovelę w Kauflandzie, 13,99 zł zamiast 23,99 mnie przekonałoJutro wypiorę 2 ostatnie porcje prania, bo troszkę mi jeszcze ubranek u dziadków zostało, które mi zupełnie z głowy wyleciały... A tu już za miesiąc dzidziol gotowy do powitania rodziny
Oby urodziła się ok. 52-54 cm, tyyyle ubranek na nią czeka
Ruda27, Camille87, Magda2013, amela, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
kada24 wrote:no caly dzien nawet teraz i nawet o tych porach co zawsze co sie rusza nie rusza
Miałam raz taką sytuację, ale to z 8 tygodni temu. Obdzwoniłam wszystkich, całą rodzinę, nawet do Kamili pisałamCalutki dzień nie dała znaku życia. A wieczorem kopnęła zaledwie parę razy jak ją zgniotłam pięścią i zadźgałam palcami i poszła spać
Następnego dnia było normalnie. Może Mateuszek miał dziś zbyt dużo emocji, ja tamtego dnia sprzątałam, gotowałam jak popraniec
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
A ja dziś kupiłam w kiosku przy Kauflandzie taką tabliczkę do samochodu: "Liliana w aucie"
Niestety nie posiadali przez dwa N (tj. Lilianna), ale i tak jestem zaskoczona, że wśród stu najpopularniejszych imion (Basia, Kasia, Zosia) pojawiło się imię mojego dzieciątkaCamille87, pekinka82, amela, Magda2013, Ruda27, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013