Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jeszcze mi się przypomniało, że niedawno podejmowałyście temat kosmetyków i składów, naturalne vs chemiczne, a wtedy nie mogłam odpisać.
Ja nie jestem jakimś wyznawcą wyłącznie naturalnych, ale chciałam coś sprostować. Macie absolutnie rację, że te chemiczne kosmetyki (np niepolecane na blogu srokao)są używane przez wiele kobiet i są one z nich bardzo zadowolone. Bo one działają, a nawet bardzo skutecznie, tyle, że wyręczają skórę, pracują za nią.
Czyli różnica między nimi polega głównie na tym, że preparaty naturalne pobudzają i wspomagają skórę w jej naturalnych funkcjach, a chemiczno-syntetyczne pracują za skórę, zakłócając jej naturalny rytm i wyłączając ją z procesów odnowy.
Od chemicznych skóra się w pewnym sensie uzależnia. No i właśnie szczególnie maluszka myślę, że nie warto od razu smarować np olejem mineralnym, bo skóra będzie pięknie natłuszczona, ale sama pracować nie będzie.
Ja od dłuższego czasu myję twarz naturalnym mydłem, używam naturalnego kremu, a odkąd nie chodzę do pracy rzadziej stosuję podkład i jakoś zmora poprzednich lat - pryszcze mnie omija
Ufff... nikogo nie przekonuję na siłę, ale argument, że i tak dookoła dużo chemii, więc bierzmy jej więcej mnie nie przekonujeW szczególności przy maluszkach.
Camille87, Magda2013, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez nie wiem, ale teraz jak lezalam z mezem to na gorze nozki czulam nawet kazalam mezowi reke przylozyc i pytam co to moze byc to tez powiedzial ze to nozki bo male twarde i szybko smigal z jednej strony na druga
Magda moj brzuch tez jest nisko nawet jak polozna byla i go macala to stwierdzila ze Kubus jest nisko i nie mogla wyczuc pozycji..Ruda27, Magda2013, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCelia pewnie masz racje ale jakos nie widze siebie czytajacej sklady wszystkich kosmetykow celem wybrania tego odpowiedniego bo kazdy kosmetyk ma chemie kwestia tego ktory skladnik jest bardziej szkodliwy a ktory mniej bo na calkowicie naturalne kosmetyki malo kogo stac, nie oszukujmy sie.. poza tym pozostaje kwestia uczulen mozemy sobie wybierac kosmetyki polecane na srokao ale nikt nie zapewni ze nie uczula dzidzi..
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
celia ja tez pudru nie uzywam i tylko mydlo w ruch chodzi i cynk bo mi chrosty jakies wyszly na twarzy hehe
przypomnialo mi sie ze nie mam recznika do kapieli dla malego hehehecelia lubi tę wiadomość
-
Kamilka, a zdziwiłaby się
To znaczy jestem przeczulona na pewne składniki i absolutnie kosmetyku zawierające je nie kupię.
A z moich obserwacji no i choćby z blogu srokao wynika, że te naturalne kosmetyki są o niebo tańsze od tych rozreklamowanych wielkich marek z samymi konserwantami. A z uczuleniami zobaczymy, tego się nie przewidzi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNawet sie poprzytulac dobrze nie mozna z mezem bo co chwila brUch sie spina a mi az goraco i duszno sie robi
Moj maz robi salatke grecka i nuggetsy, w tv nic nie ma nawet mecz taki sobie, ale pewnie obejrzymyRuda27, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzis nic nie idzie jak powinno
spalil mi sie tygodniowy wiatrak, i oczywiscie co? paragonu nie mam
umre dzis w nocy
Co do kosmetykow, mysle tak jak Kamila, ze nie da rady ominac wszystkiego zlego. Moim zdaniem miksowac ile wlezie, uzywacie caly czas jednego zelu pod prysznic? jednego balsamu? pewnie ze nie, skora sie wtedy nie przyzwyczaja do jednego kosmetyku i jednego skladu i latwiej jej "pracowac".Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDari ja tez nie zwracam uwagi na to co jem
moze nie jem jakichs smieci ale mimo wszystko po porodzoe moze byc ciezko
Pekinko wiec Ty tez witaj w klubie, mnie tez dzis cos w podbrzuszu boli, maly jeat dosc nisko i naciska na dole macice chyba.. a rusza sie non stop!
Aggie biedaku to az tak goraco macie ze bez wiatraka nie da rady?
Kurna a gwarancji nie masz podbitej?
Kada ja bym se kosciol odpuscila na twoim miejscu..Ruda27, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tez bym sobie odpuscila dzis ale jak ja nie ide to corka tez nie idzie a chce zeby chodzila w lipcu sobie odpuszcze zapewne ....
Daria a mi naprawde jest ciezko maz to widzi i jest mu przykro ze tak sie mecze