WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś ja dzisiaj o 3 Kochana wstałam :-) nic nie pisałam na forum-bo wstyd :-)

Ale tak później koło 4 zasnęłam.
    Ale mój mąż już o 7 nie śpi i tak musiałam wstać.
    Mały troszkę pokopał i znowu cicho sza...taka jego natura wrr...grzeczny Synek rośnie :-)

Dzisiaj Dzień Taty-już założyliśmy mężowi z Synkiem życzenia, potem polece po jakiś drobiazg.
    A na 15 mam drugie spotkanie SR-dzisiaj lekarz.

Czekamy na tel.z działek :-) oby się udało :-)

Dodi, MILA, Ruda27, Camille87, celia, Magda2013, Sylka, Lanusia93, amela lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja, juz nie spie:P tę noc przespalam jak zabita, obudzilam sie moze z 3 razy na siku ale doslownie z zamknietymi oczami, wracajacdo lozka od razu zasypialam.

Dodi, Ruda27, MILA, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie zegnam z wami dzis nie bede wchodzic juz na forum nie potrzebuje dodatkowych nerwow dlatego ze jak twierdzicie ze wmawiam sobie objawy to wole tu nie zagladac szkoda mojego serca bo mila mi znowu cisnienie dzwigla... aha a ja sobie bede wychodzic bo do lozka nie dam sie przykuc po to lekarz mi tabletki przepisal zebym mogla robic lekkie rzeczy!!!! Narazie i zycze bezbolesnych rozwiazań

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)

Kada nikt Ci nie wmawia objawow, tylko piszemy zebys sie oszczedzala i czekala az sam synek wyjdzie a nie mowila ze juz chcesz rodzic..

Monia ja tez tak chodze siku :P byle sie nie rozbudzic heh

Quendi powodzenia u lekarza, trzymamy kciuki za dzialke! :)

Kama na co 13 tysiecy?! Wow
    Nas tez czerwiec splukal.. Ale to tez przez auto :P

Do mnie za jakas godzjne wpada kolezanka na sniadanie, musze zataz wstac i sie ogarnac..

MILA, Dodi, Camille87, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darius dzisiaj mam Szkołe Rodzenia-z lekarzem :-) będzie przemawiał-nie lubie wykładów, wole te ćwiczenia

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Darius dzisiaj mam Szkołe Rodzenia-z lekarzem :-) będzie przemawiał-nie lubie wykładów, wole te ćwiczenia

Aa ja dupa :P zrozumialam ze masz i sr i lekarza dzisiaj :P
    Ale i tak fajnie, napoewno cos wyciagniesz z tych zajec :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada weź przestań. Uczepilaś się mnie a większość dziewczyn powiedziała to samo :-P
    zebyś dała na luz ;-)

No i dzień dobry w ogóle :-)

Ja też dzisiaj wyjątkowo wyspana bo mało wstawałam w nocy. Ale plecy napierdzielają ze uuuuuuuuuuuuuuuuuu :-( :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 08:09

Camille87, Aggie, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Daria nie wiem na co to poszlo, lacznie wszystko rachnki, wozek, rzeczy dla malego splacilismy jeden kredyt, prezent dla meza siostry na komunie i sie uzbieralo :/

Kada nie obrazaj sie, ale troche to tak wyglada jakbys robila wszystko aby wczesniej urodzic, masz leki ale co z tego jak co chwila cos Cie boli, masz kolatania serca i zle sie czujesz - po prostu zacznij dbac o siebie.

U nas dzis piekny dzien!

MILA, Ruda27, Dodi, celia, Aggie, Sylka lubią tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witacie Kobitki:)ja niestety tak sobie sie wyspalam:/ ciagle siku i jakos niewygodnie mi bylo..ciezko mi sie z lozka wstaje,bo to u mnie w pokoju jest bardzo nisko..

zycze milego dnia:**

MILA, Ruda27, Camille87, Dodi, pekinka82, Sylka lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też słońce :-) ale temperaturka super :-)

ja miałam miec jutro wizytę u mojego gina ale przełożyłam ją za tydzień.
    Stwierdziłam ze dopiero byłam na tym badaniu trzeciego trym które kosztowało 220 zł :-P
    było wszystko ok wiec szkoda mi znowu kasy. Tym bardziej ze mój gin nigdy nie robi nic specjalnego na tych wizytch. Nie mam tam sprzetu 3d czy coś żeby mnie tam ciągło :-/

A mój maż jutro ma urodziny. Kończy 40 lat :-) matko stary chłop ha ha hah :-)
    chce urządzić impreze u nas na ogródku. Teraz to mi się średnio widzi bo na samą myśl ile mnie czeka szykowania to masakra :-( :-P no ale co zrobić , 40 stkę ma się raz w życiu ;-)

Ruda27, Camille87, Dodi, celia, Magda2013, pekinka82, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika wyajemnie :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika tobie rowniez milego dni :)
    Mila no 40-tka jest tylko raz ;) wszystkiego najlepszego dla meza a dla ciebie sily na te wszystkie przygotowania ;-)

Co do wizyty to dobrze zrobilas, nie ma sensu tak czesto chodzic tym bardziej ze tyle kasy na to badanie wydalas :O ja bym synka mogla codziennie ogladac ale kazy by mi nie starczylo :P

A ja sobie juz kakalko gotuje ;-)

Dodi, MILA lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu ale sie znowu porobilo. kada przestan sie obrazac bo przeciez zadna z nas nie chce dla Ciebie zle a wprost przeciwnie! mam nadzieje ze ochloniesz i wrocisz do nas.
    ja sie troche zmeczylam. pradu nie bylo przez godzine i wzielo mnie na przemeblowanie w pokoju. spokojnie tylko ciuchy przekladalam z jednej szafy do innej, ukladalam i robilam miejsce na rzeczy dla malego bo komody jeszcze nie mamy i raczej kupimy dopiero jak sie urodzi. tylko troche sie przy tym zmachalam, zaczelo mnie kłuć w podbrzuszu tak jakby szyjka i teraz leze. kurde mam jeszcze dzisiaj tylw roboty bo tesciowa jutro wraca i nie chcialabym zeby zastala syf w domu:/ ale rozloze to sobie na dzis i jutro bo nie chce jeszcze rodzic:P
    ja mam wizyte dopiero za tydzien w srode, ale cos czuje ze szyjka mi sie skraca bo kluje. koniec z dlugini spacerami a tesciowa bedzie w domu to znowu bede mogla sie opiepszac:P jeszcze miesiac co najmniej musze wytrzymac :)

Camille87, Dodi, Aggie, Magda2013, Sylka, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wszystkiego najlepszego dla męża!
    Kamila to duzo poszlo, ale poczekaj az Kubunio sie urodzi to sie wszystko ustabilizuje bo wydatki beda juz biezące a nie wszystko na raz:)
    kurde ale mialam dzis porypane sny jakies usg mi sie sbilo, lekarz i moim ginekologime byla moja nauczycielka z liceum z fizyki i mi powiedziala ze bede miala cesarke bo Kacper nie jest ulozony glowka w dol masakra mam nadzieje ze sie nie spraedzi:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 09:09

Camille87, Dodi, celia, Magda2013, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Monia my tu o tym polozeniu posladkowym a ty potem sny masz takie hehe :P
    W sprzataniu niech ci maz pomoze :) co do klucia j tez miewam a szyjka mi sie nie skraca wic moze i tobie sie nie skroci :)

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja sie obudzilam o 5 jak maz do pracy wstawal i juz zasnac nie moglam :(
    U mnie tez dzis piękna pogoda wiec biore sie dalej za pranie ubranek :D
    Mila wszystkiego najlepszego dla męża :)
    Miłego dnia mamuśki :)

Dodi, Magda2013, MILA, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja na szczęście nie mam problemów ze snem, w ogóle też na siku w nocy nie wstaję, to chyba dziwne ;)

Kada nie ma się co obrażać, bo wszystko piszemy z troski. Często masz bóle, kołatania serca, skurcze po czym piszesz, że tu sprzątnęłaś, tam coś przeniosłaś albo się nachodziłaś. No to chyba prosty wniosek - zadbaj o siebie, bo sama to wszystko wywołujesz :)

Mila najlepszego dla męża, proszę jaki piękny prezent na okrągłą rocznicę dostanie :)

No dobra, jednak dziś rozpoczynam akcję 'bobini' :D

Dodi, Aggie, Magda2013, Camille87, Sylka, MILA, Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, po najgorszej nocy w zyciu :( potrzebuje tego wiatraka bo umre! nie dosc ze ulozyc sie nie da jak sie chce (najlepiej na brzuchu rozkraczona jak zaba) to jeszcze mi za goraco bylo, fuu :(

Ja na dzis juz zrobilam liste co musze zrobic, pranie wstawione, piekna pogoda, mozna by na dwor wystawic pranie to nie, bo ten jelop dalej "remontuje" budowlaniec zakichany :/ no, ale balagan sie zrobil, mojego juz szkoda mi cisnac o sprzatanie :P sama poogarniam po lepkach dzis :) moze bedzie mi sie lepiej spalo :P

Kada, a uparta jestes cholera :/ nikt Cie nie krytykuje i nie mowi ze cos sobie wmawiasz, tylko ze zamiast oszczedzac sie to Ty byle cos wiecej robic... po prostu martwimy sie o Ciebie i Mateuszka, i powinnas troche wbic na luz ze wszystkim tak jak pisza dziewczyny.

Kamila to Ci sporo poszlo :P no ale sama napisalas sporo wydatkow zaliczylas i splate kredytu :)

Mila, ulala 40stka :D no to wszystkiego najlepszego dla meza :) a Tobie wlasnie sily na przygotowania :) (mnie to czeka za 3 lata z moim)

Quendi udanej sr :) napisz oczywiscie co sie dowiedzialas :) ja dalej oczywiscie nie dowiedzialam sie kiedy zaczynaja sie u mnie :P

I milego dnia kobitki :)

celia, pekinka82, MILA, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    Tak czytam...że nie tylko ja miałam ciężką nockę....
    (zazdroszczę tym co spały jak zabite :) )

Ja przed spaniem oglądałam wiadomości ...i były omawiane sprawy tych 2 ciężarnych co straciły dzieci... Taki mi się to wkręciło,że całą noc czekałam na ruchy mojego synka- a tu jak na złość cisza.
    Oczywiście się popłakałam.... Rano popukał troszkę i cisza...
    W ogóle chyba zmienił położenie , bo mi brzuch bardziej sterczy po lewej stronie niż po prawej ...

MILA STO LAT DLA MĘŻA... Mojemu też bliżej 40 niż dalej :)

KADA... Twoje ciało , Twoje zdrówko..Zrobisz i tak po swojemu... I czy my powiemy Ci tak czy siak... Wiesz co dla Ciebie najlepsze....

Sylka, Camille87, celia, MILA, Lanusia93, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz tez zrobilam ostatnie mam nadzieje pranie ubranek :D pozniej poprasuje jak wyschna i spokoj :)

Troche sie wkurzylam bo wrzucilam 2 rzeczy w takim ciemno rozowym kolorze i mi jasny recznik pofarbowal :/ nic innego nie zafarbowalo tylko ten recznik. Byl kremowy a teraz jest jasno rozowy. A ten recznik przeznaczylam dla Mai,jest bez kapturka. Eh..moze kiedys sie rozjasni.

Camilla duzo wydaliscie kasy :P
    Aggie i jak sie czujesz bez tej mysli ze za 4 dni bys musiala isc do pracy ? :D
    Kada nie ma sie co obrazac,to ze Ci lekarz przepisal tabletki to nie znaczy ze nie masz sie oszczedzac. Sama widzisz ze nawet robienie lekkich rzeczy Cie meczy. To nie sa zarty.
    Mila sto lat dla meza :) A Tobie juz sie l4 skonczylo czy przedluzylas? :P Moze catering byscie sobie zamowili,zalezy ile osob bedzie :)
    Hej Kasienka :)
    Quendi,Sylka milego dnia :)

A mi sie dzis snil seks z mezem i to w lazience :D :D

pekinka82, Camille87, celia, Sylka, Aggie, Ruda27, Lanusia93, amela, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ