WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od auta i naszej budowy ciała, nóg...
    Mój chłop ma niskie auto i źle mi się jeździ z dużym brzuchem, bo muszę dosunąć się mocno do kierownicy by dobrze manewrować pedałami.
    Ja w swoje auto miałam wysokie i nie miałam z tym problemu. Mogłam śmigać i nic mi nie dokuczało,ani brzuch , ani kierownica...ani nic.... ALE SWÓJ SPRZEDAŁAM w tym miesiącu, by kupić coś dużo większego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 12:05

Sylka, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi trzymam kciuki za udany zakup:) fajnie miec swoja dzialeczke:)
    w naszym aucie pedały sa dalejo dlatrgo ja sie musze przysuwać. no nic ale przynajniej za 2 tygodnie zostanie 100% abstynentem bo juz mu to zapowiedzialam:P
    posprzatalam wszystko co mialam do ogarnięcia i sie nudze:P ksiazke przeczytalam nie mam nastepnej, wiec odpoczne z krzyzowka i biore sie za prasowanie :D

Quendi, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no ja mam L4 do dzisiaj :-P jutro do roboty :-P

CO do tej imprezy urodzinowej meza w ogóle mi nie na reke bo ja nie mam sily na to obecnie. :-( My mieszkamy na piétrze, a urodziny majá byc w ogrodku . Wiec wyobrazcie sobie ile to noszenia i chodzenia po schodach tam i spowrotem :-( a ludzi planuje naprawde sporo :-( nie wiem jak on sobie to wyobraza bo ja nie bédé biegala i ludzi obslugiwala a inaczej sie nie nie da :-( ja tak nie lubié :-P bedzie musial sie sporo nameczyc tego dnia zeby wszystko ogarnac :-/ nie da sié tez zrobic tak zeby zaprosic pare osób bo jest ich na tyle duzo ze nie da sie jednych zaprosic a drugich nie :-( ehhhhh naprawdé nie wiem :-P

Quendi udanego zakupu :-) super :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 12:28

Quendi, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila najlepszego dla meza! :)

Quendi super! To powodzenia i daj znac jaka dzialeczka :) ale am fajnie :D

Ja jezdze autem, ale juz tylko jak musze. Moj sie denerwuje jak jezdze, bo sie martwi ze nir powimnam.. Ze niby koncentracja juz nie ta itd..m powiem wam, ze po takim gadaniu sama pozniej sie stresuje jechac :P

Moja kolezanka wlasnie poszla, poklachalysmy, pokazalam jej rzeczy dla maluszka :) zarqz sie wezme za komode i porzadki bo dzisiaj rusza pierwsze pranie :)

Quendi, MILA, Moni&, Sylka, celia, Lanusia93, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane :-)

Z blokowiska miło jest posiedzieć na działce :-)

Podoba mu się strasznie działka-choć duuuuzo pracy trzeba będzie włożyć a ja odpadam w tym roku.
    Ale przynajmniej myślę jeszcze o innych sprawach i jakoś czas mi leci :-D

Moni&, Ruda27, Sylka, amela, celia, Lanusia93, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to fajnie ze milo spedzilas czas, fajnie jest pogadac z kolezanka:)
    Quendi potem to bedzie sama przyjemnosc chodzic na dzialeczke z maluszkiem i spedzac cale dnie w lecie:)
    Mila to to Twoj niech pomysli jeszcze o jakiejs kelnerce hehe bo faktycznie w tym stanie latac po schodach i uslugiwac to nie ciekawie.
    a ja robie zupe pomidorowana obiad bo dawno nie jadlam i pozniej frytki w piekarniku jak M wroci:)

Ruda27, Quendi, MILA, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze jezdze samochodem bo tez dosc daleko odsuniety mam fotel wiec kierownica nie przeszkadza :-)

Quendi powodzenia z dzialka :-) my tez mamy i mieszkamy w bloku wiec wiem jakie to relaksujace posiedziec na dzialce :-)

Ja zbieram sie powoli do szpitala do kolezanki, czeka na zabieg :(

• amela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie, nie odzywałam się bo troszke czasu nie miałam, jeździliśmy sporo po sklepach z płytkami do łazienki, szczerze to mało co nam się podoba...nie wiem jak ja urzadze te łazienki, nic mi się nie podoba. Madziu dzięki za pamięć :* Udało mi się dostać na to darmowe usg 4d :) Nelka pokazała troszke więcej buzi ;) Babka powiedziała mi że długą kośc udową i torszkę główka jest wieksza o jakieś 2-3 tyg, ale w granicach normy, no i waga 2500, ale to też zawyża wielkość właśnie główki i kości.

A oto zdjecie Nelki :)
    wkscvk.jpg

Oj cięzko mi bedzie Was nadrobić...wybaczcie jak coś pominę !
    Kamilka przykro mi z powodu koleżanka...to takie smutne ...:(
    Daria ciesze się że po wizycie wszystko ok! Dobrze że ilośc wód się zmniejszyła !
    Kamilka ja mam proszek dzidziuś!
    Kaieńska super że dzidzia zdrowa i jaka duza :) ale moze po prostu szybko rośnie a przy końcu zwolni :)
    Gratuluje rozpoczetych kolejnych tygodni :)
    Quendi trzymam kciuki za udany zakup :)

Aggie, Ruda27, celia, Kasieńka:), Lanusia93, MILA, pekinka82, Camille87, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu oszczedzam sie :P na raty sobie ogarniam, no i mama zrobila mi wiekszosc zakupow idac przez miasto z pracy wiec sobie od niej odbiore tylko :)

Quendi, ale super :) mam nadzieje ze uda Ci sie ubic jakis dobry deal :)

Wiecie co? chyba moj pierwszy raz mial racje :P ostatnio slabo sie czulam, jakbym miala zemdlec, i to za kazym razem po tym jak sie mocno zdenerwowalam... on uwazal ze to wlasnie przez nerwy a mi sie zdawalo ze przez pogode, a dzis czulam sie ok (poza lekkim niewyspaniem:P) i przyjechal wlasciciel i znow sie z nim scielam :/ zostawilam <pedala> samego i mama zadzwonila, i o malo nie zemdlalam :/ oO wyglada na to ze cisnienie za bardzo mi skacze, staram sie teraz odrobine wyciszyc...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka, ale sliczna ma buzkie Twoja corcia :) takie pultunki ma :D a Ty dalej z remontem walczysz :P ale na swoje idziesz :) ale odkad jestem w ciazy mi tez ciezko sie zdecydowac na kolor sciany np jak malowalismy :P nigdy nie mialam tego problemu:) Fajnie ze sie odezwalas :)

amela lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny witam sie w samo poludnie no bynajmniej u mnie....ja milam lkiepska noc bo mlodszy synek jest dosc mocno przeziebiony no i byly wedrowki do nuego kilka razy w nocy....wlasnie susze pierwsze pranie a jeszcze ze 3 mnie czekaja aha no i zrobilam miejsce w 2 szufladach te wieksze ciuszki tak po 6 mcu to schowam do takiego plastikowego pudla bo inaczej nie dam racy tyle tego mam...
    Mila njlepszego dla meza....
    Tyle tego napisalyscie ze jez nie wiem co komu odpisac
    Uciekam na drzemke.....

celia, MILA, Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie no w końcu znalazłam chwile czasu, dziś też po południu jedziemy dalej walczyć z płytkami... Agunia nie denerwuj się ! Już nam niewiele zostało!! Ja to mam zmienne nastroje takie że hej..:/

Aggie lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej <3
    Wybaczcie, ale nadrobię tylko kilka ostatnich stron.

celia, mam huśtawki nastrojów, mam... :D
    Camille87, no to poszaleliście z wydatkami nieźle ;)
    MILA, ale się impreza szykuje. 40 urodziny to jest COŚ. Postaraj się ładnie dla niego :) I forumowe sto lat dla niego!
    Moni&, też miałam dziwne sny.. Byłam zamieszana w jakieś morderstwa na cmentarzu :O
    Magda2013, mi zabarwiły się białe body, bo prałam ręcznie kilka par i wszystkie były białe/beżowe, a jedne czerwone... Wszystkie używane, tylko te czerwone nowe. Można to jakoś odbarwić czy może samo zejdzie? Ty zboczuchu :D Też miewam takie sny, chyba bliskości mi braaak <3
    Sylka, ale masz atrakcje pod domkiem :O Będzie miał mąż prezent ;) Ale widzę, że ceny u Ciebie i w PL kosmiczne... Szook.

Moje ostatnie 3 noce to jakaś męczarnia, przespałam może z godzinę, budziłam się co kilka minut, ledwie zdążyłam usnąć a już otwierałam oczy. Niby nic mnie nie bolało, ale jakoś mi źle było, duszno, niewygodnie, mam ten cholerny syndrom "niespokojnych nóg".
    Nadrabiam w ciągu dnia...

http://psychiatria.mp.pl/bezsennosc/show.html?id=71278

A tak w temacie wywoływania porodu- ja tam wywołuję. 13 lipca :D Ale jeśli dzidziuś sam nie będzie chciał wyjść, to przecież go nie wypchnę :P Tylko że 37 tydzień to nie 34.

Właśnie sobie piję herbatkę z liści malin... Planuję pić do niedzieli, później tydzień przerwy, później znowu tydzień herbatki :) Nic mnie nie boli (na razie...), więc chyba faktycznie ma sprawić, że poród będzie lżejszy, a nie przyspieszyć poród.

"Herbatka z liści malin nie przyspiesza terminu porodu. Nie pomoże w żaden sposób, jeśli kobieta zacznie ją pić po przekroczeniu wyznaczonego terminu porodu. Może tylko nieco usprawnić działanie mięśni macicy, aby poród trwał krócej, nie ma wpływu na moment przyjścia dziecka na świat."

Mam tylko taki problem.. Boli mnie spojenie łonowe. Po przebudzeniu i kiedy chodzę. Mam nadzieję, że to ucisk główki na dół, a nie rozejście spojenia łonowego, o którym ciągle czytam :O

Ruda27, amela, celia, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Lanusia a co to takiego to rozejscie spojenia łonowego? mnie też bolą te kości...

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia tez bym chciala urodzic 13 lipca... mamy wtedy 1 rocznice ślubu i byłby piękny prezent :) ale najwyzej bedzie troszke spozniony :)

Camille87, Lanusia93, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka super zdjécie :-) cudna mala :-)
    Kurde a ja ci zazdrosze ze jestes na etapie urzádzania :-/ chcialabym juz móc wybierac plytki i takie tam ;-)

Ja tez caly czas jezdzé autem, no tym bardziej do roboty w jedna strone mam ok 30 km :-P

Lanusia nie spiesz sie z porodem ;-) niech to lepiej bedzie 37-38 tc ;-)

Ninkapa wspolczuje chorego synka :-( wiem jak to jest nie spac z tego powodu po nocach :-P
    jeszcze teraz nie dosc ze nie spimy o sikamy po 10 razy w nocy , bola plecy, kosci , dupa ehhhhhh szkoda slow :-P

Monia o kelnerce :-? ja to w ogole nie wiem skad on chce na to wszystko kase wziac. Taka impreza to wydatek , a teraz nam jest bardzo kasa potrzebna. Kurde ze tez wszystko musi sie dziac na raz :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 13:17

celia, amela, Lanusia93, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, Kasieńka chyba szansa na wcześniejszy nieco poród jest spora. Jak sobie prześledziłam listę czerwcówek, to większość rodziła kilka lub kilkanaście nawet dni przed planowanym terminem :) Oczywiście kilka dziewczyn przenosiło, ale jednak wcześniejsze porody dominują :)

Ja będę miała ciążę donoszoną 1 sierpnia :) (belly pokazuje 25.07, ale zawsze jest tydzień do przodu) :) I od tego dnia niech się dzieje wola nieba :D

MILA, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam donoszoná 6 sierpnia :-)

celia, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela mała śliczna, fajnie, że udało Ci się z tego usg skorzystać :)

Quendi oj bardzo zazdroszczę działeczki :) Mój M od chyba 2 lat nosi się z zamiarem kupienia, ale (tak jak z wózkami) jego proces decyzyjny trwa w nieskończoność, bo przy lesie być powinna, no i do wody żeby było niedaleko, i niezbyt daleko od Warszawy ... ehhh ;) Raczej długo jeszcze się nie doczekam :P

amela, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela sliczna malutka :) fajnie ze mialas takie usg darmowe :)

Ja mam donoszona od 16 lipca :) i chcialabym bardzo w okolicy 20 urodzic, no ale zobaczymy :) napewmo bede probowala jak czerwcowki przyspieszyc :P

celia, amela, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ