Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Celia eez sprawy w swoje rece i zacznij szukac dzialeczki, potem nie bedzie mial nic do gadania:P
Lanusia nie spiesz sie tak z tym porodem:P
Amela sliczna córeczka no i fajnie ze sie dostalas na to usg 4d:)
Kasienka ja mam urodziny 14 lipca i druga rocznice slubu:P ale na porod to bedzie jeszcze za wczesnie, wiec obstawiam 31 lipca wredy Kacpercio moze smialo wychodzic:D
Mila no fakt inpreza na tyle ludzi to wydatek. ja sie zastanawiam czy wydac 200-300 zl w tym roku na moje urodziny a byloby moze z 15 osob tylko:P to juz bedzie koncowka i nie wiem jak sie bede czula.. mimo ze mama i tesciowa pomoga no ale mi tak glupio kiedy nie moge sama czegos zrobic..
ale to jest pocieszajace ze dominuja porody przed terminem kilka lub kilkanascie dni, mam nadzieje ze znajde sie w tym zaszczytnym gronie bo nie chcialabym przenosic:P
ja znowu troche poprasowalam, poukladalam czesc do połek i odpoczywam:)celia, Kasieńka:), Ruda27, amela, Lanusia93, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Celia, jak tak opowiadasz o swoim mezu, to jakbym siebie widziala
ja musze kazdy zakup, kazdy wybor przeanalizowac, a jeszcze wszystkie rzeczy musza spelniac pewne wymagania
no i tak dlatego na zadna chate sie nie skusilismy bo juz wole to to w czym mieszkam jak wynajac cos co znow mi nie podejdzie
Zapalam sie na nowe pomysly i gasne przez ta analize... chore
Tak o urodzinach piszecie, a ja mam 15 sierpnia a termin na 20-24 i cos czuje ze nie bede miala sily imprezowaccelia, Lanusia93, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ja wam powiem ze w poprzedniej ciazy jak juz wlasnie byla donoszona (nie wczesniej )
probowalam przyspieszac bo juz wyc mi sie chcialo, tak mialam dosyc
czyli sprzátalam, mylam okna, sex codziennie i co ???? wielka doopamala za chiny sie nie spieszyla. Wiec jak widac dziecko tez sobie samo ustala czyjest gotowe czy nie
Malo tego. Mi porod wywolywali jak bylam 1 czy 2 dni po terminie a mloda dalej nie chciala wylezc ha hacelia, Lanusia93, pekinka82, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No nic, bedziemy próbować jak juz ciąże bedziemy miały donoszoną
Mam pytanie dla tych któe mają abonament premium - w kalendarzu co jest pod zakonczeniem 37 tygodnia a rozpoczeciem 38? wydaje mi sie ze ciąża donoszona ale nie jestem pewnaMonis
[/link]
-
Milus chciałabym mieć więcej czasu na wybór, ale w naszej sytuacji nie mamy go tak duzo:( w tym tygodniu jakbyśmy wybrali płytki to od cxwattki moze przyjść fachowiec i juz kłaść, Do porodu został miesiąc z kawałkiem Wiec musimy to szybko ogarniac
a tak to wszystko na szybko musi być
Ja też jeżdżę samochodem, najczęściej w weekend jak maz zapiwkuje
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
amela, http://www.mjakmama24.pl/encyklopedia-ciazy/rozejscie-spojenia-lonowego/
Mam nadzieję, że to nie jest to, w przyszłą środę mam wizytę, więc każę się ginkowi baaardzo dokładnie obejrzeć. Męczy mnie to od około tygodnia, z każdym dniem coraz bardziej. Najgorzej jest po przebudzeniu i podczas chodzenia. Na początku myślałam, że źle spałam, niefortunnie się ułożyłam, ale dziś pomyślałam: "Przecież nie śpię na brzuchu, więc jakim cudem mogłabym tam uciskać?". Nie byłam pewna czy boli na zewnątrz czy wewnątrz. I zaczęłam grzebać w internecie- niepotrzebnie. Wiem tylko tyle, że musimy o tym poinformować lekarza.
A mała cudna! :* Pyzuńcia :*
Aggie, to złe samopoczucie faktycznie może być spowodowane stresem. Teraz już tylko wypoczywaj. Mi robi się słabo kiedy zbyt długo nie jem, co prawda wytrzymałabym dłużej bez jedzenia, ale zaczynam sobie po cichu powtarzać: "Zbyt długo nie jadłam, zaraz zasłabnę, kręci mi się w głowie" i się zaczyna, na własne życzenie
Kasieńka:), myślę, że szanse sąNawet jeśli spóźni się kilka dni to i tak będzie niesamowitym (choć nieterminowym) prezentem
MILA, ale 13 lipca to 37 tydzień właśnieNie kombinuję przed czasem
Ja chcę sobie poród ułatwićCzytałam, że porodu nie da się przyspieszyć przed terminem takimi metodami jak herbatka, wiesiołek, spacery, bo to naturalne rzeczy, dzidziuś wyjdzie kiedy będzie gotowy. Bo nie mówimy tu o drastycznych metodach jak wieszanie firanek albo maraton po schodach od 34 tc
Ostrzej wezmę się do działania jak wyciągną ze mnie ten plastik.
Moni&, Kasieńka:), MILA, celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Haha jak my sobie ustalamy kiedy chcemy rodzić
Gdyby to czerwcówki przeczytały, popukałyby się w głowę i powiedziałyby: "Eh, dziewuszki... Co wy wiecie o życiu"
celia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Monis tego sie obawiam
z jednej strony chce mozliwie najszybciej (o ile Majeczka bedzie oczywiscie gotowa) a z drugiej... po urodzinach moich byloby ok
egoistyczne, wiem
Lanusia, tez podejrzewalam, ze pogoda + to ze malo zjadlam, ale dzis zjadlam mega sniadanie, i dopiero ten kretyn mnie tak zdenerwowal, wiec odpada... a teraz tak mi tylko lekko slabo, juz bede uwazac na te swoje nerwy (bo ja nerwusek jestem i szybko sie irytuje, zwlaszcza debilizmem).
Tak goraco u nas a ja jeszcze susze pranie w suszarce, az grzech, i wlasnie o to sie tak zdenerwowalam, bo on (wlasciciel vel kretyn) remontuje dobudowke juz miesiac, i nie bylo go caly weekend i chcialam dzis pranie na dwor rzucic a on przyjechal i ze bedzie robil i kurzyla teraz co? pojechal gdzies, no kuzwa mac, znow mi sie cisnienie podnosi
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
ale przynajmniej odejdzie nam stres związany z przedwczesnym porodem
a maluszki i tak wyjdą wtedy kiedy beda gotowe
Agus zrób sobie jakąś meliske i sie połóż, porządki zrobisz jutro :* ehh jakby on w tym domu mieszkał to zrobiłby remont o wiele szybciej a tak ma to w dupie i Wy sie musicie męczyc:/Lanusia93 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/mamusie-czerwiec-2014,1144,1318.html
Na tej stronie jest lista czerwcówek i faktycznie wcześniej rodziły (w większości)Jest nadzieja!
Aggie, też jestem nerwus straszny, więc rozumiem co przechodzisz. Oby ten facet ruszył mózgiem... Idź na spacer, może szybko skończy i wystawisz pranie.
Ja to miałam nerwy z miesiąc temu.. Myślałam, że rozsadzę każdą napotkaną osobę. Nie wiem czy Wam pisałam, ale w szpitalu "zagubili" moją kartę ciąży ze wszystkimi dokumentamiBo po wypis zgłosiłam się nie w terminie, a tydzień później. Kazali mi odtworzyć kartę ciąży, przecież to żaden problem... Położna odtworzyła, laboratorium (dzięki Bogu) wystawiło mi kopie wszystkich moich badań. Wyobraź sobie co czułam i ile rzeczy latało w powietrzu
I dlatego teraz nie wiem czy rodzić w tym szpitalu, chociaż ma świetną porodówkę (z wanną...). Może mi dziecko zagubią w drodze na oddział noworodków
Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Ja też ostatnio denerwuję się pierdołami. Zauważyłam, że bardzo nie lubię kiedy ktoś wkracza w moją prywatność... Zawszę byłam towarzyską osobą, a teraz cenię samotność.. Wkurza mnie jak ktoś mi się po chacie kręci, jacyś nieoczekiwani goście itp... Nie wiem co mi odbiło
Od wczoraj kiepsko się czuję, mały kopie mnie po wszystkich narządach wewnętrznych..... Ciężko mi się oddycha i w ogóle ryczeć mi się chce z niewyspania...
Najadłam się czereśni i zaraz wybuchnę
Moni&, Lanusia93, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia ale chora sytuacja w szpitalu masakra
Ja wczoraj pytalam poloznej jak to jest jak sie ciaze przenosi to powiedziala ze tydzien po terminie mam sie stawic do szpitala i wtedy 2 dni dostaje kroplowke a pozniej cos jeszcźe.. Chyba ze moj gin widzi jakies podstawy do wczesniejszego przyspieszenia..
Ja wam powiem ze mimo ze czasami mnie zaboli jak maly sie rusza, ale i tak dla mnie to przyjemnosc
Zjadlam pol kg bobu, i jemt eraz jeszcze.. Ale bede miala baki.. Uwielbiam bob!Moni&, Lanusia93, celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
LAnusia jak mogli zgubić karte ciąży? Ehh
i jeszcze TY miałabys latac i załatwiać sobie odtworzenie, z ich winy!
Kurde ja mam nadzieje ze nie przenosze ciąży, porąbało tydzien to juz jest dużo skoro jest po terminie to po co czekać? Chyba darłabym sie zeby mi wywoływali poród od razu:P
Duzo dziewczyn na czerwcówkach urodziło wczesniej, jedna dziewczyna chyba nawet w termin równiutko trafiła:)
Mmm bób, dawno nie jadłam:D
Mnie tez mimo ze czasem zaboli jak maluszek kopnie czy uciska na jakieś narządy to uszczęśliwia mnie to, bo Go czujęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 15:29
Ruda27, Lanusia93, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]