Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aha laseczki chciałam wam doradzic taką malutką rzecz
a mianowice nie wiem czy macie już kupione wanienki.
tzn kupcie sobie wanienkę z odpływem. Kurde powiem wam że przy córce miałam dwie wanienki. Z czego jedną bez takiego odpóywu i wylewanie takiej ilosci wody samej np bo meza nie ma w domu czy coś to była masakrajak np byłam sama i kąpałam małą to wiadomo że wody się wlewa tyle zeby dziecku zimno nie było bo wierzcie mi takie maluszki baaardzo tego nie lubią. Moja sie tk darła jak ją wyciągałam z kąpieli ze normalnie miałam się zesmolić zeby jak najszybciej ją wytrzec i ubrac, a tu jeszcze nasmarowac oliwką, pępek osuszyć itd itp.
I zanim skończyłam to wanienka była do konkretnego mycia bo wystarczy ze woda w niej postała 20 min i cała masa osadu z mydła, płynu czy co tam się używa - fuu
a tak korek wyciągłam, miałam taki wężyk skierowany do kibelka albo umywalki i sobie ładnie woda spływa od razu a ja nie męczę sie z podnoszeniem wanienki pełnej wody zeby ją wylac. Ktoś powie trzeba było na męża poczekać ale ja tak nie lubię
tzn zawsze wolałam mieć jak najmniej do sprzątania zeby sobie roboty nie robić nie potrzebnie
ehhhhh tak sobie napisałam he he heWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 17:46
Ruda27, Sylka, pekinka82, Magda2013, Camille87, Aggie, celia, Moni&, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
o prosze .
To prawie tak jak ja
miesiączka 17.11 termin wg OM 24.08
a na suwaczku wychodzi Ci tydzien ciąży taki jak mówi lekarz czy inaczej?
Ty bedziesz miała Olavka a ja Oliwke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 18:04
Sylka, celia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
Ja takze mam takie waciki nasaczone spirytusem Leko....przy pierwszym dziecku stosowalam przy drugim tylko woda a teraz jak bylam w Pl to znowu je kupilam na oczka sol fizjologiczne a na odparzenia sudocream do kaapieli dodaje oliwke pozniej takze smaruje cialko oliwka no i uzywam takze puder....te ktore rodza pierwszy raz nie przestraszcie sie ciemieniuchy takie luski nie tylko w glowce ale takze na brwiach....
jutro wsawie kolejne pranie no i od jutra parasowanie czas zaczac...
ja tam nie chce wczesniejszego porodu najlepiej jak najdluzej trzymac dziecko w sobie bo tam dojrzewa i sie rozwija ale tak po 38 jest ok wczesniej nie chcialabym rodzic....MILA, Sylka, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria no słuchaj pewnie że nie jest to jakiś ogromny problem z mojej strony to taka ciekawostka
Witaj Onaja ostatnia OM 20 litopad
termin na 28 sierpień ale będzie CC wcześniej wiec licze na 18 sierpień. A ty skąd jestes??
Ninkapa widzę ze nadajemy na tych samych falach he he he i mamy takie samo podejście do wielu sprawWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 18:08
Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Dlaczego CC ?
no to urodzimy podobnie
ja licze na to ze mała zechce wyjsc chociaz tydzien wczesniej
nie moge sie doczekac , a z zamawianiem ubranek juz przesadzam .
Niedługo zaczne prac ubranka i przygotowywac wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 18:12
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
Wiem Miluś, wiem.. :*
Oczywiście, że chciałabym rodzić wcześniej, ale w sumie nie przykładam do tego aż takiej wagi.. Dla mnie najważniejsze, żeby nie przenosić..
Ale niestety nie mamy żadnego wpływu na to kiedy nasze malce postanowią wyjść, zrobią to na co będą miały ochotę
Ona20 wklejasz za każdym razem link z suwaczkiem?celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Tez myslalam o roztoce ale to jednak kawalek zeby dojechac i podobno w razie jakichs komplikacji to nie ma tam specjalistow i odsylaja do szpitala... Wiec bede rodzic w Limanowej bo mam niedaleko i swoja polozna bede miala wykupiona wiec sie mna zajmie