X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie mam klimy, ale narazie nie ma upalow wiec normalnie znosze jazde.. Czuje sie dobrze a moj przesadza. Juz od ponad miesiaca sie wkurza jak ja autem gdzies mam jechac.. Staram sie nie jezdzic sama to i tak ma jakies pretensje ehhh

Moni&, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria jak bedzie 41tc to i ja bede panikowac :P
    Glownie o smolke sie boje..

Co do auta to ja jezdze czesto sama, moj maz nic nie mowi, a czemu Daria Twoj ma cos przeciwko? Ze sama jezdzisz i mozesz urodzic czy o co? ;)

Ruda27, Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria Twoj mąz sie martwi o Was, nie dziwie mu sie jest tak samo przewrazliwiony jak my wszystkie tutaj:) ale jesli sie dobrze czujesz to wytlumacz mu ze nie jezdzisz sama moze sie uspokoi:)
    moj sie nie rzuca, zreszta ja jjz bez niego nigdzie nie jezdze tylko w weekend jak sobie wypije piwko ale i tak sie mnie pyta czy dam rade jeszcze jechac. nie wiem czy jeszcze pojade bo juz musialam troche fotel odsunac i troche zle mi sie pedały wciska wiec chyba sobie daruje a za to męzus bedzie abstynentem :P

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Daria ja już mam zabrane kluczyki od samochodu :-) bo: nie mam pasa specjalnego, bo przecież "ja" jeżdżę i Cię biore, bo jeździsz jak Wariat itd... (tłumaczenia mojego)

Jedziemy na chwile na działkę-zobaczę co mąż wczoraj zmajstrowal.

Camille87, Ruda27, Dodi, Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny sobota jest, a Wy już tyle naprodukowałyście :P

Ja nie wiem, ale śpię jak dziecko, całą długą noc. Wczoraj miałam gości w nocy i o 4 mnie wybudzili, to mała szalała. Coś mi się wydaje, że jestem jakąś gruboskórną matką, której własne dziecko nie budzi ;)

Co do jazdy autem, u mnie jest inna sytuacja, bo prawko zrobiłam miesiąc temu, więc sama bym się bała jeździć. No i z brzuszkiem nie bardzo sięgam do sprzęgła :P

A u nas już pachnie jajeczniczka. A potem planów zero ...

Camille87, Ruda27, amela, Dodi, Moni&, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie moj sie boi i martwi.. Wie ze sie dobrze czuje, ale uwaza ze na takim etapie nie powinnam prowadzic auta.. Ze koncentracja jest juz inna itd.. I glupio gada ze jak cos sie stanie bedzie za pozno.. Az mi cisnienie podniosl. Wiem ze sie martwi, ale nie musi mnie dobijac jakimis tekstami zebym miala wyrzuty sumienia..
    Moja mama tez nie chce zebym jezdzila, nie jezdze czesto ale czasami trzeba.. Nie dam sie! :P

Celia ja tez nie czuje tak malego, tzn nie budzi mnie :P raz mialam taka sytuacje tylko, jak mnie mocno kopal.. Tak to sama sie budze w nocy, przykladam reke i czekam zeby mi dal znac :P
    I wiecie co? Juz nie bede zachwalac mojegi synka, bo tak sie cieszylam bo szalal duzo, a od wczoraj wieczora zas mniej :P

Moni& lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, juz nie spie jakis czas, ale dalej mi jakos niedobrze :( Daria, ja sie nie dziwie Twojemu mezowi, mojego spytalam czy pozwolil by mi jezdzic to stwierdzil ze chyba oszalalam :P

A my mamy plany, posprzatac w chacie :( nieee :( jakies pranie zrobic boi sie nazbieralo... skrecic przewijak (jak namowie mojego) i do mamy skoczyc zeby posciel zamowic... na sama mysl o tym wszystkim nic mi sie nie chce... i te cholerne mdlosci :/ chyba przybraly na sile ://

Ruda27, amela, Dodi, Moni&, Sylka lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U nas dziś super pogoda i w końcu cieplutko :) Zaraz jedziemy na zakupy bo w lodówce jakoś przejaśniało :D

Daria mi mąż też nie zabrania jeździć autem, wydaje mi się że to zawsze bezpieczniej niż np. w autobusie :)

miłego dnia Mamusie ;)

celia, Moni&, Sylka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dwa razy wkleiłam post :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 10:06

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela o autobusie to nawet nie wspomne :P nie ma opcji zebym autobusem jezdzila :P
    Jemu tez chodzi o dziury, ze dziecko ma malo miejsca, ze czuje kazda dziure itd :P to jego rozumowanie wlasnie..

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie uwazam zeby mi sie jakos koncentracja zepsula ;-) nawet jestem bardziej czuja teraz w ciazy.
    Dzis przykezdza tesciowa pomoze mezowi pielic na dzialce :P
    Zrobimy sobie grila wiec obiad z glowy :)

Kurna zjadlam sniadanie, wzielam witaminy i mi niedobrze sie zrobilo :(

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasami jest niedobrze a myślałam, że to zmora pierwszego trymestru ;-)

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też niestety czasem łapią mnie mdłości. Głównie jednak jak długo nie jem. A dziś jakoś głowa zaczyna mnie boleć, ale może po kawie przejdzie.

Dodi kochana odezwij się co u Ciebie, bo widzę, że podczytujesz ;)

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Mi też czasami jest niedobrze a myślałam, że to zmora pierwszego trymestru ;-)

Dobrze, ze to sie czesto nie zdarza, bo jak sobie przypomne moj drugi trymestr- nieustanne mdlosci i wymioty po kilka razy dziennie to az mnie ciarki przechodza ;)

Moni& lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam corka dzielna pomogala owoce nosic hehe ale pol malin z paczki zjadla w aucie heheheh

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uważam ze w samochodzie jestem bardziej skoncentrowana niż przed ciążą :P no ale brzusio zaczyna przeszkadzac juz wiec do konca jako pasażerka :P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi przeszkadza ehh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niektorzy sa skazani na autobus albo piechtobus, i nie narzekaja :P chodzi o bezpieczenstwo maluszka i uwazam ze taki brzuchol wcisniety miedzy siedzenie a kierownice to nie jest dobry pomysl, zwlaszcza wlasnie ze malo miejsca sie robi w brzuszku i maluch moze odczuc kazde uderzenie, nie chodzi mi o wasza koncentracje a o chamstwo i brak koncentracji u innych kierowcow, o wypadek, nawet mala stluczke nie trudno, a jako kierowca obrywacie Wy, i najbardziej maluch...

kuzwa dopiero polowa zrobiona a ja zasapana jak stara babcia oO dobrze ze Darek taki wyrozumialy, bo mi az wstyd ;(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj dzis znowu tak szaleje ze szok az mnie prawe zebra bola i lewy bok przy talii ktorej nie ma hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• agapast Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeść. a miałam sie Was pytać jak z autem, bo ja jakoś nie wpadłam na to, że ciąża jest zpowodem żeby nie jeździć, ale pojechałam kiedyś do rodziców( ok 80 km) i każdy mi zadawał pytania "a Ty sama przyjechałaś?" i wtedy zaczęłam się zastanawiać, że może nie powinnam czy coś, tylko nie wiem dlaczego. może jakbym musiała koło zmieniać to byłby problem , ale przecież nie będąc w ciąży też bym sama nie zmieniała, zawsze sie trafi ktoś miły a w najgorszym wypadku zadzwonię i ktoś przyjedzie.
    i tak jak dziewczyny mówicie, lepiej autem niż się do komunikacji ładować.
    wczoraj miałam wizytę i dowiedziałam się, że główka teraz będzie coraz niżej i jak się poczuję nagle coś mokrego to żeby nie panikować, tak się może zdarzyć.

Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ