X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wiadomość z dnia dzisiejszego. Chyba mam wybrany wózek...
    http://www.altrak24.com/royal/

I sporządziłam plan porodu ;)

Od poniedziałku dokupuję resztę rzeczy dla małej- wanienkę, wyposażenie domowej apteczki i rozpoczynam dokształcanie się z youtube przy filmikach o tematyce: "Łagodzenie bólu porodowego"/"Oddychanie podczas skurczów" :D

A teraz Was nadrabiam, to się nazywa wyzwanie :P Wieczór z laptopem i Lechem Free (ale mnie naszło...) zapowiada się baaardzo miło <3

Ruda27, Camille87, celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia gratuluje zakupu wozka :D w koncu sie udalo!
    Monia, akt urodzenia tak jak inne akty dostajesz od reki w usc :)
    Aggie, nam polozna porownywala dzialanie recznego laktatora lovi i elektycznego medela i dzialanie bylo takie same (na sztucznej piersi pokazywala :P sutek byl tak samo zasysany :) ) nie wiem jak z innymi, moj tommee tippee tez dziala jak ten z lovi, one chyba na jedno kopyto sa ;)

Ja sie zdrzemnelam, wstaje wiec :)

Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvn style leci ten program o wczesniakach, kurde szkoda ze juz prawie koncowka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia wozek super! Bardzo podobny do roan marita :) sliczny!
    Na zdrowko! Ja mam radlerka bezalkoholowego :-)

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia to sobie wyzwanie zadalas powodzenia moze do rana nadrobisz:P
    sliczny wozek!
    ja dzisiaj na spacerku wypilam warke radler 0% :)
    Kamilka dzieki, nie wiedzialam ze sie dostaje od razu, to dobrze:)
    a mi sie zachciewa spac po melisce, ale przynajmniej mnie uspokoilo.
    ja za reszte zabieram sie od razu po wypłacie kupie wszystko hurtem i bedzie z glowy:) i moge rodzic :p
    teraz sie dowiedzialam z fb ze moja znajoma urodzila synka a naeet nie wiedzialam ze jest w ciazy, ten rok obfituje w dzieci:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:18

Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ja mam wlasnie madela elektryczny, ale ... szczerze boje sie go uzywac :P i nie wiem czemu mam wrazenie ze bede miala problem z laktacja (mama slabo karmila, siostra tez), zastanawialam sie czy do pobudzania kupic firmowy czy taki prymitywny najtanszy :P

Lanusia, super wozek :) a kolorek jaki? ten pierwszy byl bardzo ladny :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja na początku chciałam go kupić, ale zdecydowałam się jednak na marite ;)
    Kamilka robisz smaka tym radlerkiem ;p ale na takie zimne piwko mam ochote !!!!!

Camille87, celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie skoro masz elektryczny to po co Ci drugi? Mi sie wydaje ze to zbedny wydatek, ciezko mi powiedziec jak te najprymitywniejsze dziala..

Co do piwka to dobrze ze zaczeli produkowac te bezalkoholowe to mozna pic :P bo karmi ma 0,5% wiec nie bardzo jak dla mnie :(

Kurna w tym programie juz dwie kruszynki zmarly, a ja becze :(

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Agus skoro masz elektryczny to chyba Ci niepotrzebny reczny, zle przeczytalam:P jesli nie dane nam bedzie karmic to nawet najlepszy laktator nie pomoze oczywiscie odpukac, mam nadzieje ze bedziemy mogly karmic wlasnym mlekiem nasze pociechy:)
    no wlasnie a lech free tez cos tam ma moze 0,2% ale ja juz bym nie pila, wole radlerka siw napic, posmakowal mi taka lemoniada. szukalam tez bavarii w sklepach ale nie widzialam nigdzie a Ty Kamilka tak zachwalalaas to piwko:P
    ja wole noe ogladac takich programow bo potem schizuje brr:(

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo mam stracha z tym elektrycznym :P boje sie ze beda sutki bolec :P

Ale robicie smaka na piwo, ja dawno zadnego nie pilam bo zwyczajnie przestalam lubic... ale dzis... mmm napilabym sie, a tytaj warki nie dostane :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, odpalona strona 1355, zaczynamy maraton :)

Mam problem z moją torbą do szpitala.. A konkretnie z ubrankami dla małej- jestem tak niezdecydowana, że zapakowałam z 8 zestawów ("A może będzie mniejsza/większa?"/ "A może będzie chłodno?"/ "A może to ubranko będzie niefunkcjonalne?").

Mika 28, zawirowanie z imionami miałam przez całą ciążę, ale konsekwentnie postawiłam na swoim, nie ulegałam propozycjom ze strony partnera/mamy/dziadków i tym sposobem czekam na Liliankę, a nie Gabrysię/Joannę/Lenę.

Magda2013, najważniejsze, że dokumenty się znalazły, nieważne gdzie i jakim sposobem się tam znalazły. Bardzo się cieszę <3

ona20, na Twoim etapie ciąży moja córeczka ważyła ok. 1742g :) Więc bardzo podobnie.

Camille87, niesamowite wiadomości! Wszystkie wierzyłyśmy w Kubusia i w to, że uda mu się obrócić :) Ja na posiew czekałam 48h, a na GBS podobno tydzień.
    Też chcę być przepuszczana w sklepie, takiej to dobrze :P

Aggie, jakiś czas nie nawiedzały mnie erotyczne sny.. Tęskno mi :D Muszę sobie pogadać z moją psychiką :D A odnośnie Twojego pytania- w dzień nie śpię, więc nie zdarzyło mi się.

MILA, ja ostatnią wizytę miałam w 32 tc, kolejną wyznaczył na 36 tc. I kolejnej pewnie już nie będzie, tylko podskoczę zdjąć pessar do szpitala.

Ruda27, dziś zastanawiałam się nad tym co napisałaś.. Że nie dociera do Ciebie jeszcze, że będziesz mamą. Do mnie też nie, patrzę na to na razie w kategoriach: Jestem w ciąży, mam dziecko w brzuchu. Nie wyobrażam sobie jeszcze, że ona ze mnie za kilka tygodni "wyskoczy", będzie płakała, spała, będzie mi towarzyszyła już zawsze. Trochę mnie to przeraża, ta odpowiedzialność, zmiany, zmiany, zmiany.. Mam nadzieję, że to chwilowy strach i nie wpadnę w jakąś megadepresję, z której nie otrząsnę się do pięćdziesiątki :D

Dodi, cieszę się, że córeczka zdrowa, ładnie rośnie, to najważniejsze :) I na pewno zdąży się obrócić, ma jeszcze mnóstwo czasu (i troszkę miejsca). Zwróciłaś moją uwagę na to, że ja też ostatnio nie śnię... A zwykle 2 noce pod rząd bez kolorowych, realistycznych snów się nie zdarzały. Boże, dlaczego mnie wszystko ostatnio martwi? Jakaś panikara straszna się zrobiłam :/

Sylka, dobrze, że napisałaś o hemoglobinie.. Uświadomiłaś mi JAK DAWNO nie robiłam morfologii i badania moczu. Chyba mój ginek zbytnio skupił się na mojej szyjce i skurczach..
    Boję się kolejnej depilacji :D Czeka mnie we wtorek, chyba za Waszą radą wezmę ze sobą do wanny lusterko :P
    To pewnie nie kopniaki po pęcherzu, ale łaskotanie rączką, Lilka też tam pcha łapy, bezwstydnica :D

amela, ja nastękam się kilka sekund zanim podniosę się z fotela ginekologicznego :D Czuję się tam swobodnie i nawet raz mi podał rękę, po założeniu pessara ;)

celia, mam takie samo podejście: "co do porodu to chyba jakoś się nie boję. Chyba ciekawość jest większa ;D
    Ale ja też się zastanawiam i boję czy dam sobie radę po, czy ogarnę wszystko. Z tego co wyśledziłam na czerwcówkach, nie wszystkie ominął baby blues...". Też jestem baaardzo ciekawa jak to będzie, i dzidzi jestem ciekawa, i bólu, i tego jak dam sobie radę :) Nie mogę się doczekać aż wejdę któregoś dnia na forum, a tu będzie zamieszczona informacja, że któraś z nas ma już szczęśliwy, szybki i bezbolesny poród za sobą (bo na sierpniówkach tylko takie). Zwłaszcza, że mamy taką cudowną i zgraną ekipę, że gdyby skurcze nie były (podobno) tak bolesne to mogłybyśmy wspierać się wirtualnie w przerwach pomiędzy nimi :D :D

kada24, fajnie, że Mateuszek główką do dołu. A waga SUPER! :) Jakbym ja dostawała kasę za pobyt w szpitalu (przypominam, że pobytów było 7... albo i 8, sama nie pamiętam) to fiu fiu :D Farciara :)
    Masz rację, dopiero co testowałyśmy, robiłyśmy bety, sprawdzałyśmy przyrost :O

Moni&, mam nadzieję, że nie zostaną te 2 tygodnie na suwaczku u mnie :D Planuję 16 lipca wypchnąć dziecię na świat :) Oczywiście jeśli się zaprze rączkami i nogami to decyzję uszanuję :)

Pisałyście o fotelikach. Ja dostałam od mamy, od wózka bliźniaczego Graco. Jakieś opinie?

Mała ma czkawkę CODZIENNIE, około 15-20 minut. Wiem, że to niby dobry znak, że układ nerwowy rozwinięty itp., ale czasem zdarza się 2 razy dziennie i trochę mnie to dziwi. W środę mam wizytę, muszę dopytać o wszystko lekarza, bo to pewnie ostatnia wizyta...
    Jaka moja mała jest ruchliwa.. Przeraża mnie to czasami. Jeździ nóżkami po całym brzuchu, rozpycha się, nie daje ani chwili spokoju. Ona chyba nigdy nie śpi o.O Mam nadzieję, że po porodzie jej się odmieni i prześpię chociaż kilka nocy w pierwszym półroczu jej życia :D

Camille87, ona20, Ruda27, celia, Sylka, Dodi, Mika 28 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Lanusia ale esej :D do kazdej po kilka zdan ;-)
    Czkawke moj Kubus tez ma czesto i dosc dlugo, najczesciej po truskawkach albo po gazowanych ;)

Aggie, nie boj sie, elektryczny dziala tak samo jak ręczny tylko ze nie musisz nic robic bo urzadzenie odciaga samo, sila ssania na pewno nie jest wieksza :)

Monia, Bavarie (to piwo bezalkoholowe ale smakuje jak normalne :)) to ja kupowalam w carefourze ale u jas juz wykupione i chyba nie dowoza :/ wiem ze siostra moja kupowala tez w Netto, ale ja nie mam tego sklepu u siebie, nie wiem jak Ty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 22:12

Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, ja to jestem ciekawa jak Ty dajesz rade spamietac wszystko i potem do kazdej z nas sie odniesc :P rozumiem ze glowa nadal mlodziutka i chlonna ale mimo wszystko to jakas anomalia :P ja zwykle zapamietuje 1/3 albo i mniej :P

Kamila, pewnie masz racje... ale ja mam te sutki tak wrazliwe ze czasem jak przetre reka to boli :(

A mi cos zle dzis :( glowa dalej boli, nacisk na zoladku czuje i mi tak jakos nieobrze i zle... Darek kupil mi super truskaweczki.... mmmm pachna jak polskie :) a slodziutkie ze szok normalnie :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie Lanusia zdradzala juz kiedys ten sekret - otwiera dwie karty i na biezaco odpisuje :P

A co do sutkow to nie pomoge :( ale jesli sa tak wrazliwe to pewnie beda bolec rowniez przy recznym, choc pewnosci nie mam..

A bol glowy masz moze od zoladka? Moze cos Ci zaszkodzilo? Napij sie miety :)

Aggie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz :P taki z Lanusi cfaniak :P :D

a bol glowy mam od rana, w sumie mdlosci i dziwny zoladek tez, wiec mozliwe ze cos mi zaszkodzilo, tylko nie wiem co. Moze skorka od pomidora? bo te ostatnio jem jak nawiedzona :P

Camille87, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sie przykleila skorka.. ja na potege pochlaniam mleko, glownie kakao :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zasnelam na filmie i dopiero co sie obudzilam :P maz zamiast mnie obudzic to mnie przykryl i sam przy laptopie siedzial bo tez wczesniej spal hehe ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pierwsza dzis:D witam Was mamusie:*
    sobota a ja juz nie umiem spac noo kurde:P odpale sobie znowu serial bo co bede robic, M jeszcze spi i pewnie pospi do 10:P
    Kamilka u mnie nie ma netto bynajmniej w poblizu nigdzie nie zarejestrowalam wiec musze obejsc sie smakiem;)
    a teraz zacznie sie poszukiwanie co by tu zjesc bo mleka bie ma mam, platkow nie mam, jogurta tez nie..... no tragedia:P a Kacpercio głodny:P

Ruda27, Camille87, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe sory Kamilcia Ty juz bylas DZISIAJ pierwsza jakby nie bylo:P
    a Lanusia jak ja lubie czytac Twoje eseje:D ja w wiekszosci na tel siedze wiec otwieranie dwoch kart nie wchodzi w gre:P
    a co do ciuszkow to moze bedziesz miala kkgos kto Ci przywiezie do szpitala? bo po zabierac ze soba tego az tyle, w szpitalu spedzimy tylko kilka dni;-)

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-D

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ