X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a propo ubranek taki pech wzięlam sie za to pranie i prasownie i akurat teraz musiało się zepsuc żelazko :)jeszcze jak tata na wyjezdzie w pracy i nie ma kto naprawic , eh.. :) Trzeba było od babci pozyczac.

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ona wspolczuje, ale dobrze ze tata moze naprawic i nie musisz nowego kupowac ;-)
    Daria, Quendi dacie rade :-) jak dzidziusie beda z wami bedziecie sie skupiac tylko na nich :)

ona20, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kamila ale tata wróci dopiero za 3 tyg :) Póki co bede musiała pozyczac od babci . :)
    Kurcze dzisiaj do dałam sobie wycisk cały dzien cos robie :) musze jeszcze isc kolejne pranie powiesic i kolejne wrzucic do pralki :) im szybciej tym lepiej , szybciej bedzie wszystko gotowe i bede dalej leniuchowac :D

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila masz racje :) musimy dac rade.. Wazne ze bedziemy z naszymi maluszkami :)

Ona wspolczuje :/ moja mama ma zelazko, ale przy wtyczce tak jest juz oberwane ze ja sie balam Ze mnie pokopie wiec kupilam sobie nowe :P a ze akurat w lidlu byly dosc fajne to sie udalo :D i bede miala na dluzej (mam nadzieje) :P
    Dobra ide z mama na malusi spacer- do sklepu :P musze sobie jakies slodycze pokupowac, ostatnio jem jak durna :/

Camille87, ona20, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my dzisiaj z mezem tez dalismy czadu ;-) az meza plecy rozbolaly biedny, on jest taki ze ciezko mu sie zebrac ale jak juz sie za cos zabiera to robi to na tio top - okna i parapety umyl lepiej niz ja :P

Moj tata tez zlota raczka jesli chodzi o naprawy, choc wiekszosc rzeczy i tak naprawia mi maz - samouk ;)

Sylka, ona20, amela, celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mój mąż też jak się zabierze za sprzątanie to każdy kąt w domu lśni :) Szkoda tylko, że ma na to tak mało okazji :P

Ona nie szalej tak z tym praniem, powolutku wszystko zrobisz, a lepiej, żeby to przepracowanie nie odbiło się na Twoim zdrowiu...
    Ja też wzięłam się zebrałam i poodkurzałam, posprzątałąm kuchnię i wypełniłam w końcu wniosek o urlop macierzyński :)

Mój syn chyba sobie zrobił dyskotekę w brzuchu :D Aaaaale mną świga hahahah

Camille87, amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, moj tez moglby czesciej sprzatac ;-)
    Moj synek dzis sie malo przeciaga, jak sprzatalam to co chwile nogi wypychal i duke a teraz tak mniej pewnie spi :)
    Mam tez sie muso zdrzemnac ;)

Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do domku bo byłam w rossmanie kupić kilka rzeczy, poleżałam troche na słonku wcześniej, ale ciepło to nie jest ;/

Jej ale macie pięknie poukładane już ubranka, też bym już chciała tylko ja narazie nie mam gdzie tego układać;/ musze czekac...

Sliczne brzuszki dziewczynki, Kamilka super brzusio :)

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sylka masz racje , ale jak juz sie za to zabrałam to jakos chciałam wszystko szybko . :D

Taki tatus złota rączka to dobra sprawa . :D Mój wszystko zrobi :D

Moja Oliwcia nie ma kiedy tancowac dzisiaj , bo mama cały czas cos robi :D jak tylko usiąde to juz sie rusza , przedtem miała czkawke :)
    Oj dziewczyny niedługo bedziemy zdjęcia maluszków wstawiac zamiast brzuszków . :D niech leci czas byle do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 19:14

Ruda27, Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wózek wybrany i zamówiony !!!! Juuuupi !!!! :D :D :D

Stanęło jednak na Jedo Fyn Classic, ładnie się prezentował w sklepie, świetnie prowadził, no i w końcu mocowania stelażu odpowiadały mojemu M :D Jestem taka szczęśliwa :D

pekinka82, Ruda27, ona20, amela, Sylka, Aggie, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Celia czekamy na fotki fury :)

celia lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb macie zdjęcia co kupiłam dla syna

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe co do sprzatania to moj tak samo, jak juz sprzata to dokladnie, nawet lozko przestawia, szafki itd :P
    Moj synus od wczoraj bardzo ruchliwy, non stop sie wierci. Ale juz nie czuje gdzie ma nozki, gdzie pupke, po prostu ciagle czuje po calym brzuchu wybrzuszenia :P bidok juz miejsca nie ma :P
    Kupilam sobie arbuza, troche ciasteczek, paczka :D kurde jeszcze miesiac, pewnie mińimum 5 kg pojdzie :P

Celia super ze macie juz wozek! :)
    Kada sliczne te ubranka :) tez mam z tej serii.. A powiedz juz sa przeceny?

celia, amela, Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są z szopem 30 zl a tygryski 40 zł a f f w Tesco kupiłam skarpety dla małego 5 par za 11 zł a w hm jest dużo przecenionych ubranek

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też tu pięknie naskrobałyście :)
    Ja co do ubranek muszę się opamiętać bo mam tak dużo że nie wiem czy zdążę ubrać a chęć kupowania jest wielka :(

Piękne macie te brzuchy mój też już wielki bebzolek a tu jeszcze prawie 2 miesiące
    Idę odpocząć bo dziś urządziłam sobie sprzatanko i całą chatę ogarnęłam i już padam na ryjak :( no teraz tylko będę czekac co mnie zacznie boleć i ponarzekam oczywiscie :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia super że macie już wózek:) czekamy na fotki :)

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia super ze macie juz wozek:)
    z miejscem na ciuszki to my komvinujemy, poprzestawialam ostatniowszystko w pokoju, ciuchy z jednej szafki do drugoej, jedna oproznilam bo tyle rzeczy powyrzucalam i jest wolna no ale komode trzeba bedzie kupic.
    ja dzisiaj doatalam z zakladu pracy dokumenty na macierzynski-misze do dwoch tygodbi po porodzie odeslac im wniosek ze chce korzystac z dodatkowego macierzynskiego i rodzicielskiego przez rok no o ze maz nie bedzie korzystal plus akt urodzenia dziecka do tego oryginal bo bez oryginalu nie dostane zasilku, pewnie pozniej odesla. orientujecie sie ile czasu po zarejestrowaniu dziecka w urzedzie stanu cywilnego dostaje sie akt urodzenia?
    my bylismy na spacerku, posiedzielismy na łące, jak pieknie dzisiaj sloneczko swiecilo!:)
    a teraz pije meliske bo jakas nerwica mnie zlapala, eh tak dawno tego nie mialam kiedys stwierdzono u mnie nerwice macie tak nagle ogarnia mnie jakis lęk czegos sie boje nie wiem sama czego masakra nie nawidze tego uczucia i mi niedobrze do tego:/

celia, Ruda27, Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia super ze sie udalo w koncu wozek kupic :) fajny jest, juz podgladalam na stronie :) kiedy przyjdzie Ci?

A ja mam dzis takiego lenia ze az wstyd... na prawde :( jutro biore sie z Darkiem za chalupe bo nie ogarne tego sama :P Za to dzis wiekszosc rzeczy zamowilam dla malej :) zostala kamerka (ale to chyba na za miesiac), termoopakowanie na butelki, i cos na pepek, bo ma szwagra zona cos kupic w pl...

A co myslicie o tych najzwyklejszych recznych laktatorach, tych najtanszych? chodzi mi nie po to zeby odciagac (mam w razie co elektryczny) tylko zeby pobudzic produkcje mleka, a nie chce tez wydawac nie wiadomo ile kasy...

celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ciezko jest sie przyzwyczaic do mieszkania z rodzicami gdy sie wczesniej mieszkalo osobno bo tez czasem sie wkurzam i brakuje mi takiej swobody ale musimy przetrwac sla maluszkow, z czasem sie wszystko ulozy i kazda z nas bedzie panią własnego domu:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus jak bede kupowac laktator to reczny, czytalam ze niczym sie nie roznia od elektrycznego, no wiadomo przy elektrycznym nie musisz nic robic a do pobudzenia laktacji jest napewno lepszy niz elektryczny

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ