X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a propo ubranek taki pech wzięlam sie za to pranie i prasownie i akurat teraz musiało się zepsuc żelazko :)jeszcze jak tata na wyjezdzie w pracy i nie ma kto naprawic , eh.. :) Trzeba było od babci pozyczac.

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ona wspolczuje, ale dobrze ze tata moze naprawic i nie musisz nowego kupowac ;-)
    Daria, Quendi dacie rade :-) jak dzidziusie beda z wami bedziecie sie skupiac tylko na nich :)

ona20, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kamila ale tata wróci dopiero za 3 tyg :) Póki co bede musiała pozyczac od babci . :)
    Kurcze dzisiaj do dałam sobie wycisk cały dzien cos robie :) musze jeszcze isc kolejne pranie powiesic i kolejne wrzucic do pralki :) im szybciej tym lepiej , szybciej bedzie wszystko gotowe i bede dalej leniuchowac :D

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila masz racje :) musimy dac rade.. Wazne ze bedziemy z naszymi maluszkami :)

Ona wspolczuje :/ moja mama ma zelazko, ale przy wtyczce tak jest juz oberwane ze ja sie balam Ze mnie pokopie wiec kupilam sobie nowe :P a ze akurat w lidlu byly dosc fajne to sie udalo :D i bede miala na dluzej (mam nadzieje) :P
    Dobra ide z mama na malusi spacer- do sklepu :P musze sobie jakies slodycze pokupowac, ostatnio jem jak durna :/

Camille87, ona20, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my dzisiaj z mezem tez dalismy czadu ;-) az meza plecy rozbolaly biedny, on jest taki ze ciezko mu sie zebrac ale jak juz sie za cos zabiera to robi to na tio top - okna i parapety umyl lepiej niz ja :P

Moj tata tez zlota raczka jesli chodzi o naprawy, choc wiekszosc rzeczy i tak naprawia mi maz - samouk ;)

Sylka, ona20, amela, celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mój mąż też jak się zabierze za sprzątanie to każdy kąt w domu lśni :) Szkoda tylko, że ma na to tak mało okazji :P

Ona nie szalej tak z tym praniem, powolutku wszystko zrobisz, a lepiej, żeby to przepracowanie nie odbiło się na Twoim zdrowiu...
    Ja też wzięłam się zebrałam i poodkurzałam, posprzątałąm kuchnię i wypełniłam w końcu wniosek o urlop macierzyński :)

Mój syn chyba sobie zrobił dyskotekę w brzuchu :D Aaaaale mną świga hahahah

Camille87, amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, moj tez moglby czesciej sprzatac ;-)
    Moj synek dzis sie malo przeciaga, jak sprzatalam to co chwile nogi wypychal i duke a teraz tak mniej pewnie spi :)
    Mam tez sie muso zdrzemnac ;)

Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do domku bo byłam w rossmanie kupić kilka rzeczy, poleżałam troche na słonku wcześniej, ale ciepło to nie jest ;/

Jej ale macie pięknie poukładane już ubranka, też bym już chciała tylko ja narazie nie mam gdzie tego układać;/ musze czekac...

Sliczne brzuszki dziewczynki, Kamilka super brzusio :)

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sylka masz racje , ale jak juz sie za to zabrałam to jakos chciałam wszystko szybko . :D

Taki tatus złota rączka to dobra sprawa . :D Mój wszystko zrobi :D

Moja Oliwcia nie ma kiedy tancowac dzisiaj , bo mama cały czas cos robi :D jak tylko usiąde to juz sie rusza , przedtem miała czkawke :)
    Oj dziewczyny niedługo bedziemy zdjęcia maluszków wstawiac zamiast brzuszków . :D niech leci czas byle do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 19:14

Ruda27, Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wózek wybrany i zamówiony !!!! Juuuupi !!!! :D :D :D

Stanęło jednak na Jedo Fyn Classic, ładnie się prezentował w sklepie, świetnie prowadził, no i w końcu mocowania stelażu odpowiadały mojemu M :D Jestem taka szczęśliwa :D

pekinka82, Ruda27, ona20, amela, Sylka, Aggie, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Celia czekamy na fotki fury :)

celia lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb macie zdjęcia co kupiłam dla syna

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe co do sprzatania to moj tak samo, jak juz sprzata to dokladnie, nawet lozko przestawia, szafki itd :P
    Moj synus od wczoraj bardzo ruchliwy, non stop sie wierci. Ale juz nie czuje gdzie ma nozki, gdzie pupke, po prostu ciagle czuje po calym brzuchu wybrzuszenia :P bidok juz miejsca nie ma :P
    Kupilam sobie arbuza, troche ciasteczek, paczka :D kurde jeszcze miesiac, pewnie mińimum 5 kg pojdzie :P

Celia super ze macie juz wozek! :)
    Kada sliczne te ubranka :) tez mam z tej serii.. A powiedz juz sa przeceny?

celia, amela, Sylka, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są z szopem 30 zl a tygryski 40 zł a f f w Tesco kupiłam skarpety dla małego 5 par za 11 zł a w hm jest dużo przecenionych ubranek

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też tu pięknie naskrobałyście :)
    Ja co do ubranek muszę się opamiętać bo mam tak dużo że nie wiem czy zdążę ubrać a chęć kupowania jest wielka :(

Piękne macie te brzuchy mój też już wielki bebzolek a tu jeszcze prawie 2 miesiące
    Idę odpocząć bo dziś urządziłam sobie sprzatanko i całą chatę ogarnęłam i już padam na ryjak :( no teraz tylko będę czekac co mnie zacznie boleć i ponarzekam oczywiscie :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia super że macie już wózek:) czekamy na fotki :)

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia super ze macie juz wozek:)
    z miejscem na ciuszki to my komvinujemy, poprzestawialam ostatniowszystko w pokoju, ciuchy z jednej szafki do drugoej, jedna oproznilam bo tyle rzeczy powyrzucalam i jest wolna no ale komode trzeba bedzie kupic.
    ja dzisiaj doatalam z zakladu pracy dokumenty na macierzynski-misze do dwoch tygodbi po porodzie odeslac im wniosek ze chce korzystac z dodatkowego macierzynskiego i rodzicielskiego przez rok no o ze maz nie bedzie korzystal plus akt urodzenia dziecka do tego oryginal bo bez oryginalu nie dostane zasilku, pewnie pozniej odesla. orientujecie sie ile czasu po zarejestrowaniu dziecka w urzedzie stanu cywilnego dostaje sie akt urodzenia?
    my bylismy na spacerku, posiedzielismy na łące, jak pieknie dzisiaj sloneczko swiecilo!:)
    a teraz pije meliske bo jakas nerwica mnie zlapala, eh tak dawno tego nie mialam kiedys stwierdzono u mnie nerwice macie tak nagle ogarnia mnie jakis lęk czegos sie boje nie wiem sama czego masakra nie nawidze tego uczucia i mi niedobrze do tego:/

celia, Ruda27, Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia super ze sie udalo w koncu wozek kupic :) fajny jest, juz podgladalam na stronie :) kiedy przyjdzie Ci?

A ja mam dzis takiego lenia ze az wstyd... na prawde :( jutro biore sie z Darkiem za chalupe bo nie ogarne tego sama :P Za to dzis wiekszosc rzeczy zamowilam dla malej :) zostala kamerka (ale to chyba na za miesiac), termoopakowanie na butelki, i cos na pepek, bo ma szwagra zona cos kupic w pl...

A co myslicie o tych najzwyklejszych recznych laktatorach, tych najtanszych? chodzi mi nie po to zeby odciagac (mam w razie co elektryczny) tylko zeby pobudzic produkcje mleka, a nie chce tez wydawac nie wiadomo ile kasy...

celia, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ciezko jest sie przyzwyczaic do mieszkania z rodzicami gdy sie wczesniej mieszkalo osobno bo tez czasem sie wkurzam i brakuje mi takiej swobody ale musimy przetrwac sla maluszkow, z czasem sie wszystko ulozy i kazda z nas bedzie panią własnego domu:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus jak bede kupowac laktator to reczny, czytalam ze niczym sie nie roznia od elektrycznego, no wiadomo przy elektrycznym nie musisz nic robic a do pobudzenia laktacji jest napewno lepszy niz elektryczny

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ