X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n2gzyv.jpg

34dsaz6.jpg

i6l6ae.jpg

Domi IRL, Ruda27, celia, kada24, Camille87, Kasieńka:), ona20, pekinka82, Sylka, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia cudny brzuszek! W koncu sie doczekalysmy :D
    Piesek jaki kochany :)

celia, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia piękny brzuszek :D A Piesek jednak został już u Ciebie? Rewelacyjny :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś Wam pisałam o koleżance, która rzuciła do mnie: "K., już urodziłaś?". Ze 2 tygodnie temu... Jak już wrzucam to od razu Wam pokażę jak mój brzuch prezentuje się pod bluzką. Minuta i ciąży nie ma :O

11rfb4k.jpg

242smcg.jpg

Moja ciąża kiedy nie jestem rozebrana do naga jest postrzegana jako wzdęcia :D

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akcja sprzatanie - syndrom wicia gniazda jak nic :-)
    Maz myje okna, firanki sie piora, maz nawet na balkonie porzadek zrobil az blysk ;-)
    Ja wyczyscilam witryny, powycieralam kieliszki itp :)

Lanusia, no w koncu! Sliczny brzuszek!! :) psina przeslodka do wysciskania :D
    Dobrze ze lepiej sie czujesz ;)
    W bluzce tez slicznie wygladasz, jestes szczuplutka wic i brzuszek mniejszy choc wcale nie uwazam ze jest az tak maly aby nazwac go wzdeciami ;)

Daria ja nie liczylam ile czego mam ale wydaje mi sie ze sporo mysle ze starczy ..
    A co do uderzen goraca to mam jak Magda - przy twardnieniu macicy tylko.
    Dobra poleze chwilke i wracam do roboty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 13:22

celia, Ruda27, Lanusia93, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia wreszcie sie doczekalysmy! sliczny brzusio i piesio:) Ty jestes chudzina to i brzusio nie jest ogromniasty;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, dziękujemy <3 Model był zaspany i rozpraszał go dźwięk pstrykanego zdjęcia, dlatego taki nie w humorze :D
    Zerknęłam, że pisałaś o ubrankach i ich ilości. Mam wyprasowane ok. 3/5 ubranek, które posiadam w najmniejszym rozmiarze. Resztą zajmę się w przyszłym tygodniu. Na razie wyszło mi ok. 50 par body, 30 śpiochów, 15 rampersów, a reszta to sukieneczki, bluzeczki, sweterki, kaftaniki, legginsy, spodenki. Plus kilkanaście par rajstop, skarpetek, około 30 czapeczek. Rozmiar 0-3 msc:

ok7j36.jpg

Segregowałam to wszystko wczoraj, ale nie dałam rady reszty uprasować, myślę, że wyjdzie jeszcze z 40 par body (PO CO MI TYLE?? o.O ), 40 śpiochów i reszta ubranek, czyli 3 torby sukienek, kaftaników.

Z tego co na razie mam wyprasowane na 3-6 msc to też około 30-40 par body, 20 rampersów, 30 śpiochów, sukienki, bluzki itp. Reszta również czeka na prasowanie- drugie tyle.

celia, tak, maluszek mieszka ze mną i ma się dobrze ;)

Uciekam na razie! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 13:26

Ruda27, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia o matko! Toz to arsenal dla zlobka :P
    Hahah niezle :D
    Moja komoda to biedna przy Twojej :P ale mysle ze mi i tak styknie heh

Kamila robota prlna para :D super :)
    Ja w nastepnym tyg chce miec juz wszystko poukladane i poszykowane :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 13:39

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAnusia śliczny brzuszek :) a piesio jaki kochany :)
    Co do ubranek to bedziesz musiala co chwile Lilianke przebierac zeby zdarzyla we wszystkim pochodzic tyle tego masz :)

celia lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;)
    Lanusia sliczny brzuszek :)
    Ja dzisiaj i wczoraj tyle sie narobiłam ze juz mi kręgosłup nie wytrzymuje , ledwo chodze :) ale jeszcze tyle do zrobienia ze trzeba sie wziac w garsc , chwila odpoczynku i dalej sprzatanie ,pranie, prasowanie, układanie :) wszystko na raz . :D Jeszcze po tym malowaniu pokoju 2 razy wiecej roboty :)

Ja mam ogolnie duzo ubranek ale w rozm 56 mam wlasnie malutko pajaców :) tez cos pewnie dokupie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 13:57

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia brzusio śliczny...A psinka przeurocza :)
    No to ciuszków masz jak dla trojaczków :) hahaha :)

Ja za tydzień biorę się za wielkie pranie... :)

Dzisiaj się lenię...i leżakuję przed TV.

Wiecie co zastanawia mnie moja koleżanka. Ostatni raz okres miała 13 maja. Lekarz powiedział, że jest w 5 tygodniu ciąży. Czy to późniejsza owulacja odjęła te 2 tygodnie? Miała wczoraj usg i lekarz powiedział, że pęcherzyk ma 3mm i że ok.
    A dziewczyna o nic nie pyta lekarza, a potem g... wie i mnie dopytuje, czy z nią wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:05

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w rozm 56 mam tylko pare rzeczy i nie zamierzam dokupywac, wole miec wiecej w 62..
    Juz bym chciala lozeczko postawic, mimo ze tylko turystyczne ale fajnie jakby juz stalo :P

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka a kolezanka miala regularne cykle??
    Moze jest wszystko ok skoro tak lekarz mowi..
    Moja kolezanka tez byla u lekarza.. Zaczyna 13 tydz, maly ma 6 cm.. I chyba dziewczynka, tak jak wszystko chciala.. Ciesze sie ze uklada jej sie, za pol roku bedziemy razem na spacerki chodzic :P

pekinka82, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi coś powiedzieć tej koleżance. 3-4 dni była w szpitalu bo miała bóle. Teraz bierze leki na podtrzymanie. Ale wkurza mnie...bo o nic nie pyta lekarzy...a potem nie wie co się z nią dzieje, co jej robią i po co leczą itp..........taka cipowata :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:15

• Sylka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia na zdjęciach Twój brzuszek wygląda dokładnie tak samo jak na awatarku :) A piesio jakie śliczności :)

Właśnie chciałam pytać czy aby przypadkiem trojaczków się nie spodziewasz z taką ilością ciuszków :P

Ja mam dzisiaj lenia, nic mi się nie chce, nawet poodkurzać... A wszędzie zwłoki leżą (muchy) :/ W oknach mam moskitiery a te gnidy i tak latają.....

Ale mam ochotę na jakieś ciasto z owocami....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:21

pekinka82, Ruda27, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda u mnie juz łóżeczko stoi . :D Stwierdzilam ze jak juz układamy meble tak jak mają byc po malowaniu to lozeczko tez juz postawie :) tylko po prostu nie poscielone a materacyk włożony jest nierozpakowany w folii :)
    Juz tak inaczej jak stoi to łózeczko :)

Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona suepr! Wlasnie tez bym juz chciala zeby stalo.. Ale musze kupic w nastepnym tygodniu dopiero.. Wytrzymam :P
    Ale ciezki weekend mnie czeka, nudy w domu.. Ehhh

Sylwia odpoczywaj! :)
    Pekinka to powiedz jej to ze sama musi sie dowiadywac i pytac lekarza.l zwlaszcza w takich sprawach

Sylka, ona20, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda...Już jej to mówiłam jak była w szpitalu, by pytała się lekarzy co i jak, podpytywała pielęgniarek, położnych...Przecież tu chodzi o jej zdrowie i dziecka-to był mój główny argument.....

Ale tak jak wspomniałam...jest jakaś cipowata. Wczoraj miała USG i o nic nie pytała. A potem dopytywała mnie co i jak...Więc cóż ja nie jej LEKARZ.

• agapast Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka, jak byłam w szpitalu to zauważyłam, że dziewczyny nie pytają, nie wiem czy się wstydzą czy jak...a lekarze to nie są zbyt wylewni, szczególnie w szpitalu, na prywatnych wizytach to co innego.
    Ja to jestem strasznie upierdliwa, chodziłam za lekarzami i pewnie mieli mnie za psycholkę ale mam to gdzieś. Moja ciocia pielęgniarka sama powiedziała, że swoich interesów w szpitalu trzeba pilnować, bo jak odpuścisz to oni też oleją i później sie dzieją dziwne rzeczy.

pekinka82, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w koncu skojczylismy :) w mieszkanku czysto i pachnie :)
    To moj zbior ubranek, czesc juz spakowana do szpitala, i jeszcze spiworki mam w sypialni :)

2jac0og.jpg
    20qz9km.jpg

Ruda27, Sylka, Aggie, celia, Kasieńka:), ona20, amela, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ